31 май 2019 1 143

Рецепти різноманітних салатів до Нового 2019 році

Рецептів новорічних салатів безліч. Представляємо найбільш цікаві варіанти, які обов'язково оцінить господиня 2019 року – Жовта Земляна Свиня.

Відповідно до східної мудрості, Свиня, чий рік наступає в 2019-му, наділена такими якостями, як справедливість, гостинність і доброзичливість. Доброзичливою Свині обов'язково сподобається, якщо стіл буде сервірований в коричневих, бежевих або жовтих кольорах, багатий яскравими овочами, зеленню і фруктами.

Свиня поїсти любить, тому оцінить рясний стіл. Основними продуктами, з яких готуються страви для святкового столу 2019 року, повинні стати риба, морепродукти, яловичина, м'ясо птиці, баранина. Їх можна тушкувати, смажити, запікати, готувати з них закуски і салати.

Класичні новорічні салати по-новому

Жовта Свиня заохочує будь-які кулінарні експерименти. Тому злегка змінити технологію готування і рецептури класичних новорічних салатів. Господиня року це оцінить.

«Олів'є» з яловичиною
Інгредієнти Кількість
яловичини - 140 г
картоплі - 120 г
моркви - 60 г
огірків свіжих і хрустких - 40 г
огірків солоних - 40 г
зеленого горошку (свіжомороженого) - 60 г
перепелиних яєць - 2 шт.
курячих яєць - 4 шт.
майонезу - 100 г
олії оливи - за смаком
меленого чорного перцю - за смаком
свіжої зелені - для прикраси
солі - за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 239 Ккал

Замість шкідливої вареної ковбаси приготуйте яловичину в пароварці. Додайте свіжі огірки. І зробіть красиву і унікальну подачу салату.

Як готувати:

  1. Відварити звичайним способом картоплю, моркву, яйця курячі. Остудити, нашаткувати всі кубиком.
  2. Зі свіжих і солоних огірків зрізати шкірку, сам овоч також нашаткувати кубиками.
  3. Зелений горошок опустити на кілька хвилин у киплячу воду.
  4. Підготовлені продукти змішати, приправити майонезом, перемішати.
  5. Приготувати яловичину в пароварці або мультиварці.
  6. Приготовану яловичину нарізати слайсами. Потім викласти їх на сервірувальну тарілку, надаючи їм форму квітки, присмачити олією, приправити свіжомеленим чорним перцем.
  7. Зверху на «квітка» поставити сервірувальне кільце, до нього викласти приправлені майонезом овочі, на них помістити, заздалегідь зварені, перепелині яйця, розрізані навпіл. Прикрасити рубаною зеленню.

Святковий рулет «Оселедець під шубою»

Головна особливість новорічної «Оселедця під шубою» в тому, що інгредієнти викладаються шарами на лист пергаменту і згортаються в рулет.

На 4 персони:

  • 2 очищених від кісток філе оселедця;
  • 1 великий буряк;
  • 2 бульби картоплі;
  • 2 морквини;
  • 70 г цибулі;
  • 3 курячих яйця;
  • 100 оливкової майонезного соусу;
  • 1 лист кулінарного пергаменту.

Знадобиться: 35 хвилин.

Кожна порція: 299 ккал.

Приготування:

  1. Відварити картоплю, буряк, моркву і очистити всі овочі.
  2. На крупній тертці овочі натерти.
  3. Відварити курячі яйця. На дрібній тертці натерти жовтки, а білки – на крупній.
  4. Нашаткувати цибулю дрібно. Його можна обдати окропом, щоб прибрати з нього гіркоту, філе оселедця нарізати кубиком.
  5. На лист пергаменту викласти продукти шарами в наступній послідовності: буряк, картопля, морква, дрібний цибулю, яєчний білок, філе оселедця. Кожен шар покрити майонезом.
  6. Салату надати форму, трохи прим'яти і згорнути рулет. Це просто: треба взяти рукою край пергаментного листа, потягнути його від себе, притримуючи шари другою рукою, і згорнути. Відправити в холодильник годин на п'ять.
  7. Викласти рулет на блюдо, полити оливковою майонезним соусом, посипати яєчним жовтком. В якості прикраси використовувати чіпси з житнього хліба, кубики оселедця, рубану зелень.
Салат можна подавати порційно, нарізати його, не виймаючи з пергаменту.

«Мімоза-Береза»

Пропонуємо цікавий варіант радянського салату «Мімоза», який рекомендують готувати сучасні кулінари на Новий рік 2019.

Знадобляться:

  • 1 морква (варена);
  • 4 картоплі (відварені);
  • 1-2 стрілки зеленої цибулі;
  • 200-250 г скумбрії (філе) гарячого копчення;
  • 60 г легкого майонезу;
  • 60 г вершків добре збитих;
  • 90 г натертого сиру (підійде чеддер);
  • 4 жовтка;
  • 1 капелюшок печериці смажена.

На приготування: 30 хв.

Кількість калорій: 235.

Як готувати:

  1. Нарізати філе скумбрії шматочками. Помістити їх на тарілку, надавши форму овалу.
  2. Потім викласти шарами натерті моркву і картоплю.
  3. Наступний шар: суміш зі збитих вершків з майонезом і натертим сиром.
  4. Засипати сформований овал натертими жовтками.
  5. На жовтках «намалювати» березу: стовбур — майонезом, верхню частину — зеленою цибулею, пластинами печериці — нижню частину композиції.

На відео — ще один варіант приготування салату «Мімоза» з печінкою тріски:

Рецепти смачних салатів з м'ясом

М'ясні салати – страва доступне і недороге, але завжди ситне. Продукти доступні, їх додаєш трохи, а в результаті отримуєш цілком самостійне блюдо для святкового столу.

«Куряче козуб»

В салаті використовується куряче філе, але ви можете взяти будь-яке м'ясо птиці. А щоб надати страві свіжість, додайте до курки зелене яблуко і пекінську капусту.

Потрібні:

  • 1 червона цибулина;
  • 1 яблуко;
  • 1 яйце варене;
  • 55 мл рафінованої олії;
  • 1 куряче філе;
  • 5 штук чорносливу;
  • 100 г пекінської капусти;
  • 50 г майонезу;
  • 2 відварені картоплини.

Час приготування: 20 хвилин.

Порція: 285 ккал.

Як готувати:

  1. Курячу м'якоть нарізати невеликими шматочками, підрум'янити на гарячій сковорідці з олією. Додати нашатковану цибулю, приправити за смаком, довести м'ясо до готовності.
  2. Використовуючи тертку, подрібнити яблуко (без шкірки), картоплю і яйце. Чорнослив дрібно нашаткувати, пекінську капусту. Продукти не перемішувати.
  3. На сервірувальну тарілку поставити кільце, в нього викладати продукти шарами: картопля, майонез, капуста, яйце, курка, картопля і ще раз майонез. Зверху викласти натерте яблуко, потім чорнослив і посипати білком.

C куркою і ананасами

Щоб вийшов святковий, але легкий салат, треба з'єднати курку з ананасом, додавши зелені та спецій.

Потрібні:

  • 500 г очищеного свіжого ананаса;
  • 500 г курячого філе;
  • 3 гілочки чебрецю;
  • 1 цикорій;
  • гілочки кінзи за смаком;
  • 35 мл олії оливи;
  • 6 часточок часнику;
  • перець чорний мелений, сіль за смаком;
  • 100 г оливкової майонезу + 1 ч. л. каррі;
  • 1 щіпка меленої паприки для прикраси.

Приготування: 30 хв.

Калорійність: 240 ккал.

Як готувати:

  1. Філе куряче змастити маслом, приправити, посипати листям чебрецю, покласти у форму і запікати в розігрітій до -180 º c духовій шафі до готовності. Готове м'ясо остудити, нарізати кубиками, викласти в салатник.
  2. Промити цикорій, обсушити і нашаткувати кубиками, додати до м'яса. Так само нашаткувати ананас, викласти в салатник до решти продуктів.
  3. Поєднати майонез з каррі. Цим соусом заправити салат, перемішати, додавши за смаком сіль.
  4. Приготовану страву посипати кінзою, прикрасити листочками цикорію і меленою паприкою.

Салати з рибою: задобрює господарку майбутнього року

Рибні салати прекрасно доповнять новорічний стіл і припадуть до смаку талісману 2019 року.

C оселедцем і червоною ікрою

Для початку – знайома всім оселедець, але з нею ми створили справжнє диво, додавши овочів і червону ікру. Це простий, але дуже смачний салат!

Потрібні:

  • 1 скибочка часнику;
  • 1 яблуко;
  • 20 г салатних листків;
  • 2 редиски;
  • 40 г майонезу;
  • 1 огірок солоний;
  • 50 г оселедця (філе);
  • 1 ст. л. червоної ікри.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 208 ккал.

Готуємо:

  1. Приготувати соус: натерті огірок, часник з'єднати з майонезом.
  2. Нарізати листя салату, додати їх у готовий соус, перемішати.
  3. Очистити яблуко, прибрати насіння. Потім яблуко нарізати дрібними кубиками, редис — кружечками, оселедець невеликими шматочками.
  4. Взяти тарілку і сервірувальне кільце, через нього треба викласти салат.
  5. Викладати шари так: редиска, яблуко, листя салату з соусом, редиска, оселедець, ікра.
Якщо немає спеціального сервіровки кільця, зробити його можна з щільного паперового аркуша.

Листковий салат з сьомгою

Другим номером у нас йде салат з червоною рибою, яка у стравах виглядає просто розкішно.

Потрібні:

  • 1 яблуко;
  • 1 цибулина;
  • 40 мл рафінованої олії;
  • зелень за смаком;
  • 8 мл соку лимона;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 2 курячих яйця;
  • 200 г слабосоленої сьомги;
  • 15-20 г сметани;
  • 2 відварені картоплини.

Приготування: 25 хвилин.

Калорійність: 259 ккал.

Як готувати:

  1. Підрум'янити нашатковану цибулю на сковорідці з олією. Нарізати варену картоплю, яйця, обчищені яблука дрібними кубиками. Збризнути соком лимона нарізані фрукти. Продукти не змішувати.
  2. Сьомгу нарізати тонкими пластинами, помістити на дно салатника. На неї викласти всі інгредієнти шарами: картопля, яйце, цибуля, сметана, зелень.
  3. Посипати салат натертим сиром, зверху розкласти нарізані яблука.

Креативні рецепти з морепродуктами

Дуже до місця на святковому столі 2019 будуть салати з різними морепродуктів. Підійдуть креветки, міні-восьминоги і кальмари.

C креветками і манго

Салати з креветками завжди доречні на святковому столі. А доданий в кінці готування соус зробить креветки ніжніше, а смак страви — яскравіше.

Потрібні:

  • 130 г рисової локшини;
  • 300 г креветок (відварених і очищених);
  • 200 г свіжого зеленого горошку;
  • 1 стигле манго;
  • з 1 маленькому пучку свіжої м'яти і кінзи;
  • 2 стрілки цибулі зеленої;
  • 30 г підсмажених кедрових горіхів.

Для соусу:

  • 1 лайм для соку;
  • 20 мл соусу чілі (солодкого);
  • 20 мл рибного соусу.

Час приготування: 15 хвилин.

Кількість калорій: 158.

Готуємо:

  1. В чайнику закип'ятити воду. Рисову локшину викласти в каструлю, влити окріп, акуратно перемішати, щоб локшина не злиплася, витримати 5 хвилин. Потім воду злити, локшину відкинути на друшляк і промити прохолодною водою.
  2. В окремому посуді змішати віночком всі інгредієнти для заправки.
  3. Очистити манго, нашаткувати кубиками, зелену цибулю дрібно нарізати.
  4. Горох викласти в салатник, додати локшину, креветки, кубики манго. Додавши в салат трохи соусу, треба акуратно з'єднати локшину з іншими інгредієнтами, посипати цибулею і горішками, полити соусом, приправити за смаком.

На замітку: молодий зелений горошок можна використовувати прямо в стручках, його кладуть у салат, розрізавши на 2-3 частини.

З міксу морепродуктів

Морепродукти надають будь-салату особливий смак, роблячи її легкою і в той же час ситний.

Потрібні:

  • 30 г салатної суміші;
  • ½ Стручка перцю солодкого;
  • 6 штук черрі;
  • невеликий шматочок стебла селери;
  • по 40 г креветок королівських + кальмарів + міні-восьминогів;
  • за смаком масло оливи;
  • 50-60 мл соусу теріякі.

Для заправки:

  • 45 мл соку апельсина;
  • 1 ст. ложка цукрового піску;
  • по 50 мл оцту винного + соєвого соусу;
  • по 50 мл оливкової, соняшникової, кунжутної олії;
  • 30 г звичайного лука;
  • ½ Дрібної моркви;
  • часточка велика часнику.

Готування: 30 хв

Кожна порція: 169 ккал.

Готуємо:

  1. Всі інгредієнти для заправки подрібнити і збити разом з рідкими компонентами блендером до однорідності. Розлити приготовану заправку по поверхні сервіровочної тарілки.
  2. Салат промити, обсушити. Селера, солодкий перець нашаткувати соломкою. Помідори нарізати половинками. Всі інгредієнти з'єднати, приправити за смаком, додати оливкову олію. Готовий салат викласти на заправку в центр сервіровочної тарілки.
  3. З кальмарів прибрати плівку і нашаткувати великими кубиками, восьминогів промити, з креветок прибрати панцирі. Обсмажити підготовлені морепродукти в соусі теріякі. Потім розкласти їх навколо овочевого салату.

На відео — ще кілька варіантів приготування простих і смачних салатів з рибою і морепродуктами:

Овочеві салати на Новий Рік 2019

Новорічний стіл без овочевих салатів виглядає нудно. Звичайно, смак «зимових» овочів досить посередній, але в страві це нескладно виправити, додавши цікаву заправку.

В кошику з картоплі

Салат можна подавати як гарнір до м'ясних страв, але він і сам по собі дуже гарний.

Знадобляться:

  • 2 зубчики часнику;
  • 2 рівні і довгі картоплини;
  • 500 мл рафінованої олії;
  • листовий салат + зелень за смаком;
  • 3 стручки болгарського перцю;
  • 100 г картопляних чіпсів (смак цибулі і сметани).

Час приготування: 30 хвилин.

Кожна порція: 208 ккал.

Як готувати:

  1. Вимити картоплю і вирізати середину так, щоб вийшла кошик. Обсмажити картоплю в розігрітому фритюрі.
  2. Приготувати начинку: листовий салат порвати, нарізати перець тонко, чіпси поламати і все акуратно перемішати руками.
  3. Приготувати заправку: взяти будь-яку зелень, викласти у ємність блендера, додати часник, влити масло, збити.
  4. Салат полити заправкою. Картопля вийняти з олії, остудити і нафарширувати салатом.

З капустою і фініками

Фініки можна замінити гарним великим чорносливом, кінзу повністю або частково замінити листової петрушкою.

Потрібні:

  • 300 г білої капусти;
  • 2 стебла селери;
  • 2 морквини;
  • 160 мл олії оливи;
  • 1 щіпка цукрової пудри;
  • по 1 щіпці порошку каррі і меленої паприки;
  • 80 г фініків (без кісточки);
  • 1 жменю нарізаної зеленої цибулі;
  • маленький пучок кінзи;
  • сік з половини лимона;
  • за смаком додати перець чорний мелений, сіль.

Готування: 30 хвилин.

Калорії: 170.

Готуємо:

  1. Тонкою соломкою нарізати капусту. Селеру нашаткувати скибочками. Моркву натерти, використовуючи тертці для корейської моркви».
  2. У сковорідці розігріти масло (2 ст. л.) і трохи обсмажити моркву. Приправити її цукровою пудрою, каррі, меленою паприкою, добре перемішати, витримати на плиті 5 хвилин.
  3. Нашаткувати кільцями фініки. Кінзу дрібно нарізати крупно.
  4. Для заправки залишки масла з'єднати із соком лимона, приправити.
  5. У салатник відправити морква, скибочки селери, фініки, капусту, кінзу, зелену цибулю, перемішати і влити заправку.

Свіжий овочевий салат

Такий простий салат чудово підійде до будь-якого м'яса, а до запечене або зажаренному особливо.

Знадобляться:

  • по 2 томата і огірка;
  • 1 стручок солодкого перцю;
  • 6 штук редиски;
  • 1 пучок цибулі-різанця;
  • 70 г цибулі червоного;
  • 65 мл оливкової олії;
  • 20 мл білого винного оцту (або сік лимона);
  • 8 г зернистої гірчиці;
  • 8 г меду (краще світлого);
  • додавати спеції на свій розсуд.

На приготування: 20 хв.

Калорійність: 135 ккал.

Приготування:

  1. Вимити овочі, обсушити рушником. Нарізати помідори часточками, редиску і огірки — кружечками. Очищену цибулину нарізати півкільцями. Солодкий перець розрізати, видалити насіння і нашаткувати скибочками. Зелену цибулю нашаткувати дрібно.
  2. Приготувати заправку: змішати віночком олія, винний оцет, гірчицю, світлий мед.
  3. Нашатковані овочі викласти в салатник, полити приготовленої заправкою, акуратно перемішати, посипати зеленою цибулею.

Дізнайтеся, як зробити салат з консервованої печінки тріски.

Тут ви знайдете фото-рецепти салатів грузинської кухні.

Дуже святково виглядає салат «Гранатовий браслет». Тут можна подивитися покроковий рецепт з фото.

Корисні поради

Загальні рекомендації для приготування:

  1. Овочі для салатів відварюють в мундирі. Варити треба в окремих каструлях, запиваючи холодною водою. Після закипання трохи приправити сіллю. При такому способі шкірка на овочах не потріскається, і приготуються вони рівномірно.
  2. Щоб зробити буряк м'якше, треба після готування відправити її в прохолодну воду, залишити на деякий час.
  3. Щоб яйця не тріснули під час варіння, їх треба залити прохолодною водою, додавши в неї сіль. Шкаралупа добре зніметься, якщо готові яйця відразу залити холодною водою і остудити.
  4. Бочкова оселедець — найкращий вибір для салатів. Важливо знати, що для очищення філе від кісток на підприємствах застосовують хімікати, а в бочковій оселедця їх точно немає.
  5. У деяких салатах замінити майонезний соус не вийде. Наприклад, в салаті «Оселедець під шубою». На 2 порції потрібно приблизно 50 грам.

На відео — рецепт грецького салату на Новий рік 2019:

Свиня всеїдна, так що проблем з приготуванням салатів на святковий стіл 2019 року не буде. Дозволяється все, крім свинини. Головне, пам'ятати, що їжа повинна бути не тільки смачною, але і ситної.

Що ще почитати: