Як приготувати морський язик в хрусткому клярі
Морський язик – це корисна морська риба, яка містить високий рівень життєво важливих вітамінів. Готувати її можна різними способами, але при цьому вона завжди виходить просто відмінною.
Завдяки тому, що в морському мові немає кісток, його приготування не вимагає особливих труднощів. Особливо часто його готують в клярі, в цьому вигляді він виходить досить соковитим і ароматним. А от як зробити цю страву, варто розглянути більш уважно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
морського язика - | 700 грам |
яєць - | 2 шт. |
борошна - | 150 грам |
води - | 6 великих ложок |
соди - | щіпка |
цукрового піску - | трохи |
приправ - | щіпка |
солі кухонної - | щіпка |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 165 Ккал |
Спосіб приготування морського мови в клярі:
- Споліскуємо філе морського язика під прохолодною водою і розбираємо на невеликі скибочки;
- Рибу потрібно скласти в чашку, посипаємо її сіллю, приправляємо приправами, при бажанні можна збризнути лимонним соком;
- Залишаємо мова на деякий час, щоб він просочився ароматами спецій;
- В іншу чашку слід розбити курячі яйця, підсипаємо трохи солі;
- Потім підсипаємо харчову соду, цукровий пісок і пару щіпок суміші перців;
- Збиваємо міксером або блендером до утворення піни;
- Після цього заливаємо 6 великих ложок води;
- Не перестаючи збивати, засипаємо борошно і розмішуємо, щоб не утворювалися грудочки;
- Кляр повинен вийти середньої густоти, по консистенції має нагадувати сметану;
- Ставимо На вогонь сковороду, підливаємо рослинне масло і залишаємо розігріватися;
- Кожен скибочку риби занурюємо в кляр і розкладаємо на прогріте масло;
- Обсмажуємо кожен скибочку з кожного боку до появи рум'яного кольору;
- Викладаємо обсмажені шматочки в друшляк, щоб стік зайвий жир;
- Кладемо на тарілку і подаємо морський язик в клярі на стіл до основних страв.
Як посмажити рибку в паніровці
Компоненти для приготування:
- 800 г філе морського мови;
- сухарі для панірування;
- одне куряче яйце;
- трохи кухонної солі;
- будь-які приправи;
- оливкова олія.
Час на приготування – 30-40 хвилин.
Калорійність – 180 ккал.
Процес приготування:
- Філе риби необхідно попередньо розморозити;
- Промиваємо рибу під прохолодною водою і нарізаємо на середні шматочки;
- Розбиваємо куряче яйце, викладаємо в ємність і ретельно вимішуємо віночком до утворення піни;
- Кладемо шматочки риби в чашку, посипаємо сіллю, спеціями і перемішуємо. Залишаємо постояти хвилин 10, щоб добре просякло пахощами прянощів;
- Висипаємо на плоску тарілку упаковку сухарів для панірування;
- Наливаємо в жаровню достатню кількість оливкової олії і розігріваємо;
- Кожен скибочку риби занурюємо яйце і посипаємо панірувальними сухарями;
- Викладаємо обсмажуватися на прогрітому олії;
- Смажимо з двох сторін до утворення золотистого кольору;
- Кожну сторону потрібно смажити приблизно 5 хвилин;
- Розкладаємо шматочки морського мови в паніровці на тарілці, доповнюємо часточками лимона, мандарина і кружечками помідора.
Як приготувати запечене філе морського мови в сирному клярі
Приготування буде з наступних продуктів:
- 500 грам філе морського мови;
- цибуля – 3 невеликі головки;
- склянка сметани з високою жирністю;
- 100 грам борошна;
- два курячого яйця;
- сир твердий – 100 грам;
- сіль поварена – на свій смак;
- універсальна приправа;
- рослинне масло.
Час на приготування – 40-50 хвилин.
Калорійність – 165 ккал.
Як приготувати філе морського мови в духовці:
- Філе морського мови слід розморозити при кімнатній температурі, промити прохолодною водою;
- Нарізаємо рибу невеликими скибочками;
- Кладемо рибу в чашку, посипаємо сіллю і приправляємо прянощами;
- Далі потрібно приготувати кляр. У чашку викладаємо сметану;
- Розбиваємо яйця і викладаємо в сметану. Збиваємо міксером або блендером до однорідності;
- Підсипаємо сіль, спеції і борошно. Все розмішуємо ще раз до однорідності;
- Скибочка сиру потрібно потерти на дрібній тертці;
- Деко слід змастити рослинним маслом, а краще постелити на неї фольгу;
- Кожен шматочок риби мачає в клярі, викладаємо на деко і посипаємо тертим сиром;
- Лук очищаємо і ріжемо на кружечки;
- Цибульні кружечки поділяємо на кільця і опускаємо їх у клярі;
- Кільця викладаємо зверху шматочків риби;
- Посипаємо залишками сиру;
- Розжарюємо духовку до 180 градусів і прибираємо туди деко;
- Готуємо близько 20-25 хвилин;
- Виймаємо готову рибу в клярі, кладемо на тарілку і подаємо на стіл.
Цікаві ідеї приготування кляра
Сирний
Які компоненти будуть потрібні:
- 75 грам майонезу або сметани;
- чотири яйця;
- 150 грам твердого сирного продукту;
- щіпка солі;
- суміш спецій.
Період приготування – 10 хвилин.
Калорійність – 150 ккал.
Процес приготування:
- Сир слід протерти на тертці з великими або дрібними зубцями, на свій розсуд;
- Кладемо В чашку трохи майонезу, підсипаємо борошно і тертий сир. Добре розмішуємо до рівномірної структури;
- Додаємо сіль і суміш спецій;
- Знову все розмішуємо;
- Готовий кляр можна використовувати для риби.
Картопляний
Інгредієнти:
- 3 картопляні бульби;
- одне яйце;
- борошно – 2 великі ложки;
- сіль на свій смак;
- суміш приправ.
Час приготування – 20 хвилин.
Харчова цінність – 160 ккал.
Як будемо робити:
- Картоплю очистити від шкірки і гарненько промити;
- Далі бульби трьом теркою з крупною решіткою;
- Викладаємо протерту картоплю в миску, додаємо яйце і підсипаємо трохи борошна;
- Додаємо сіль, спеції і ретельно перемішуємо до однорідності;
- Кляр слід гарненько притискати до риби і обсмажувати.
Молочний
Продукти для приготування:
- половина літра молока;
- вісім яєць;
- борошно – 3 великі ложки;
- 50 мл рослинного масла;
- трохи солі;
- суміш перців.
Час приготування – 15 хвилин.
Калорійність – 145 ккал
Як потрібно робити:
- Наливаємо молоко в сотейник і ставимо на вогонь;
- Молоко слід прогріти до теплого стану;
- Яйця розбиваємо і поділяємо білки і жовтки;
- Викладаємо жовтки в тепле молоко, засипаємо борошно, підливаємо рослинне масло, підсолюємо і приправляємо спеціями;
- Гарненько збиваємо молочну суміш міксером до однорідності;
- Яєчні білки збиваємо в окремій чашці до стану піни;
- Далі акуратно вводимо в тісто збиті білки і розмішуємо міксером на повільній швидкості;
- Готовий кляр можна використовувати для будь-якої морської риби.
Кокосовий
Які компоненти будуть потрібні:
- вода – 250 мл;
- борошно – 2/3 склянки;
- одне яйце;
- лимон – ½ частину;
- кокосова стружка – 3 великі ложки;
- сіль – щіпка;
- сода харчова – щіпка;
- імбир мелений – 5 грам.
На приготування піде – 15 хвилин.
Калорійність – 120 ккал
Як приготувати:
- Наливаємо в ємність воду, розбиваємо яйце, сік лимона і трохи розмішуємо віночком;
- Засипаємо борошно, сіль, харчову соду, додаємо імбир і розмішуємо віночком до рівномірної структури. Розбиваємо всі грудочки;
- У кляр засипаємо кокосову стружку і знову вимішуємо;
- Готовий кляр можна приправити будь-якими спеціями за бажання;
- Використовувати можна для морської риби будь-якого виду.
Пивний
Для пивного кляру потрібні такі компоненти:
- пиво світлого виду – 160 мл;
- половина склянки борошна;
- одне яйце;
- 50 мл рослинного масла;
- трохи солі;
- суміш спецій.
На приготування буде потрібно – 10-15 хвилин.
Калорійність – 110 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Розбиваємо яйце і поділяємо білок і жовток. Для кляру знадобиться тільки білок;
- Борошно потрібно просіяти і засипати в чашку;
- Акуратно в борошно вводимо білок і розмішуємо;
- Далі вливаємо пиво, додаємо рослинне масло;
- Додаємо сіль, спеції і розмішуємо до однорідності;
- В результаті повинен вийти однорідний кляр з рідкою консистенцією.
Маленькі хитрощі
- бажано перед приготуванням шматочки морського мови потримати в маринаді з спецій і соку лимона хвилин 10-15. Він просочиться ароматами і соком, стане більш соковитим і смачним;
- не варто смажити занадто довго, інакше риба вийде сухою і може підгоріти;
- для смаження потрібно використовувати більше масла, щоб шматочки повністю були покриті;
- після обсмажування рибу можна викласти на паперові серветки або в друшляк, щоб все зайве масло стекло.
Безсумнівно, морський язик в клярі — це просто приголомшливе частування, яке можна використовувати як для повсякденного меню, так і на свята. Він може стати чудовою прикрасою святкового столу, а його аромат просто не залишить нікого байдужим.