18 май 2019 4 348

Рецепти приготування крему для прикраси мафінів

Мафіни – це дуже смачна і ароматна випічка, яка ідеально підходить до чаю або кави. Після приготування невеликі кекси ідеально тримають форму, а основа виходить настільки легкою і повітряної, що при вживанні вона просто тане у роті.

Але ще смачніше цей десерт виходить, якщо всередину додати крем. При цьому крем може бути будь – яким- вершковим, фруктовим, шоколадним, сирним.

У будь-якому випадку з кремом ця випічка буде просто приголомшливою. Тому важливо кожній господині знати кілька смачних рецептів крему для мафінів.

Рецепт заварного крему зі згущеним молоком для мафінів
Інгредієнти Кількість
молока - 0,5 літра
цукрового піску - 3 великі ложки
вареного згущеного молока - банку
вершкового масла - пачка
борошна - 170 грам
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 212 Ккал

Як потрібно робити:

  1. У сковороду або невелику каструлю налийте пів літри молока і насипати борошна;
  2. Розмішуємо борошно з молоком ложкою. Розмішувати треба акуратно, щоб борошно повністю занурилася в молоко;
  3. Далі за допомогою міксера збиваємо молочно-борошняну масу, щоб розбити всі грудочки;
  4. Після цього засипаємо цукровий пісок і продовжуємо розмішувати далі;
  5. Ставимо каструлю на повільний вогонь, відварюємо;
  6. Під час відварювання постійно помішує ложкою. Готувати на повільному вогні, щоб крем не пригорів;
  7. Після того як суміш стане густою і по консистенції нагадуватиме рідкий кисіль, знімаємо її з вогню і залишаємо остигати;
  8. Як тільки основа охолоне, він стане сильно густий;
  9. Нарізаємо вершкове масло невеликими кубиками й викладаємо в кремову масу;
  10. Варто відзначити суміш повинна бути сильно постигла, при введенні в неї масла воно не повинно растапливаться, інакше крем не вийде повітряним;
  11. Далі за допомогою міксера все збивається до стану повітряної маси;
  12. Після цього починаємо поступово вводити варене згущене молоко, але не перестаємо збивати;
  13. Як тільки згущене молоко буде повністю введено, необхідно ще збивати крем близько 5 хвилин;
  14. Заварний крем із згущеним молоком можна використовувати для наповнення мафінів.

Масляний крем для прикраси зверху кексиків

Які компоненти потрібні для приготування:

  • масло вершкове – 200 грам;
  • 300 грам цукрової пудри;
  • 50 мл молока;
  • кілька крапель оцтової есенції.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 280 ккал.

Варіант приготування:

  1. Бажано масло вийняти з холодильника заздалегідь, щоб воно охололи до кімнатної температури;
  2. Молоко також варто потримати кілька годин в теплі, щоб воно не було сильно холодним;
  3. Розм'якшене масло нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо в чашку;
  4. Додаємо цукрову пудру і починаємо перемішувати. Для початку можна перемішувати звичайною ложкою;
  5. Потім можна скористатися міксером, починати слід з невеликої швидкості, поступово збільшуючи її до максимальної;
  6. Як тільки масляна суміш стане пишною, в неї слід повільно влити молоко, і при цьому не перестаємо все збивати міксером;
  7. Після цього наливаємо пару крапель оцтової есенції, можна використовувати ванільну, ромову, мигдалеву есенцію;
  8. Продовжуємо збивати крем протягом 5-7 хвилин;
  9. Після цього прибираємо масляний крем в холодильник, і він повинен постояти протягом 10-15 хвилин;
  10. Для різноманітності додаємо в масляну суміш трохи гелиевого барвника або барвника у вигляді порошку. Ще раз розмішуємо;
  11. Для того щоб нанести крем на верх мафінів, слід скористатися кондитерським шприцом.

Шоколадний крем для випічки

Для приготування будемо використовувати наступні компоненти:

  • 150 грам вершкового масла;
  • какао-порошок – 1,5 великі ложки;
  • кава – ½ ч. ложки;
  • темний шоколад – 100 грам;
  • 4 великі ложки цукрової пудри.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 275 ккал.

Варіант приготування:

  1. Вершкове масло слід нарізати середніми шматочками, покласти в миску і залишити постояти при кімнатній температурі протягом години. За цей період масло стане м'яким;
  2. Шоколад розламуємо невеликими шматочками і викладаємо в невелику ємність;
  3. В каструлю, яка трохи більше в діаметрі ємності з шоколадом наливаємо воду і ставимо на вогонь;
  4. Як тільки вода нагріється, в каструлю необхідно поставити ємність з шоколадом і залишаємо растапливаться;
  5. Обов'язково шматочки шоколаду треба перемішувати;
  6. Як тільки шоколад повністю розчинитися, в нього слід засипати розчинну каву;
  7. Перемішуємо шоколад з кавою і знімаємо з вогню;
  8. Какао необхідно перемішати з пудрою, гарненько розтираємо всі грудочки;
  9. В окремій ємності потрібно збити міксером розм'якшене вершкове масло;
  10. Збиваємо масло до стану пишної суміші;
  11. Як тільки масло стане повітряним, в нього слід потихеньку засипати суху суміш з какао і пудри;
  12. Потім масло змішуємо з пудрою і какао міксером до однорідності;
  13. Далі заливаємо теплий шоколад з кавою і продовжуємо перемішувати;
  14. Після цього крем можна використовувати для наповнення мафінів.

Сирний крем для випічки

Які компоненти будуть потрібні:

  • сир – 300 грам;
  • пудра цукрова – 4 великі ложки;
  • вино десертне – 30 мл;
  • згущене молоко – 3 великі ложки;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • шматочок вершкового масла 150 грам.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 215 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Масло варто вийняти з холодильника заздалегідь, щоб воно полежало деякий час і розм'якло;
  2. Далі масло потрібно розрізати невеликими шматочками і викласти в миску;
  3. Додаємо до масла ванілін і цукрову пудру. Збиваємо всі компоненти за допомогою міксера;
  4. Як тільки суміш стане білою і пишною, додаємо згущене молоко і продовжуємо збивати на високій швидкості;
  5. Заливаємо в крем десертне вино і розмішуємо;
  6. Сир слід перетерти через сито або змолоти в блендері;
  7. Після цього викладаємо сир в кремову масу і ще раз розмішуємо все міксером на максимальній швидкості протягом 3-5 хвилин;
  8. В результаті повинен вийти пишний і повітряний сирний крем, який можна використовувати для наповнення мафінів.

Крем «Чіз» для мафінів

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • кефір з жирністю 3,2 % — 500 мл;
  • склянка сметани з жирністю 20 %;
  • півлітра кислого молока з жирністю 3,2-4 %;
  • сік лимона і білий винний оцет – 1 ч. ложка;
  • сіль – щіпка.

Час приготування – добу.

Калорійність – 170 ккал.

Як потрібно робити:

  1. Для приготування потрібно підготувати дві чашки, друшляк і марлю;
  2. У чашку виливаємо кефір, додаємо до нього кисле молоко і сметану. Молочнокислі компоненти слід перемішати до однорідності;
  3. В молочну масу необхідно підлити маленьку ложку оцту або соку лимона, додаємо сіль і гарненько перемішуємо;
  4. В окрему чашку ставимо друшляк, але при цьому він не повинен торкатися дна ємності;
  5. В друшляк кладемо марлю, яка складена в кілька шарів, при цьому краї марлевого матеріалу повинні звисати з друшляка на 10-15 см;
  6. Потім переливаємо молочну суміш в друшляк, а звисаючими краями накриваємо верх маси;
  7. Прибираємо на добу в холодильник, за цей період повинна з'явитися сироватка;
  8. Після цього готовий крем-чіз можна застосовувати для приготування сирних наповнювачів для мафінів.

Як зробити булочки з варенням читайте в нашій статті.

Наваристий борщ з м'ясом по класичному рецепту тут.

Як приготувати ароматну шарлотку з бананами читайте в нашій статті.

Крем з вершками для міні-кексів

Які компоненти будуть потрібні для приготування:

  • вершки жирні – 180 мл;
  • пакетик ванільного порошку;
  • пудра цукрова – 4 великі ложки;
  • будь-який харчовий барвник на свій розсуд.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 220 ккал.

Як потрібно робити:

  1. У миску виливаємо вершки і починаємо їх збивати за допомогою міксера або заглибного блендера;
  2. Після того як вершки стануть пишними, збільшаться в розмірі, до них слід всипати цукрову пудру і продовжити збивати далі;
  3. Потім засипаємо ванільний порошок, він додасть приємний аромат. Збиваємо далі;
  4. Збиваємо все приблизно 5-7 хвилин. Крем повинен вийти повітряним і досить густим;
  5. Додатково можна додати харчовий барвник на свій розсуд. Він додасть гарний колір крему;
  6. Потім перемішуємо масу, щоб фарба рівномірно розподілився;
  7. Готовий крем можна використовувати для прикраси мафінів.

Меренга для мафінів

Для меренги будуть потрібні наступні компоненти:

  • білок яєчний – 2 штуки;
  • 170 грам цукрового піску;
  • 2 великі ложки води.

Тривалість приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 210 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. У невелику каструлю або сотейник потрібно налити дві великі ложки води і всипати 100 грам цукрового піску;
  2. Якщо планується не біла меренга, а наприклад рожева або жовта, то до цукру з водою слід додати харчовий барвник;
  3. Поміщаємо сотейник з цукром і водою на вогонь і доводимо до кипіння, при цьому постійно все перемішуємо;
  4. Після закипання потрібно проварити ще близько 5-6 хвилин і зняти з вогню;
  5. Поки сироп остигає, потрібно в окрему миску викласти білки;
  6. Далі починаємо збивати міксером білки на невеликій швидкості;
  7. Як тільки на поверхні білкової суміші з'явиться піна, потрібно повільно всипати цукор, але при цьому продовжуємо збивати;
  8. Потім збільшуємо швидкість міксера і продовжуємо збивати;
  9. В кінці збиваємо білки з цукром на максимальній швидкості, при цьому суміш повинна стати білою і пишною;
  10. Після цього, не перестаючи збивати білкову масу, вливаємо в неї гарячий цукровий сироп тонкою цівкою;
  11. Продовжуємо збивати меренгу до повного охолодження, приблизно 6-7 хвилин;
  12. В результаті готова суміш повинна бути пишною, густий і відставати від стінок;
  13. Готову меренгу можна використовувати для прикраси верху мафінів.

Способи прикраси

Для того щоб мафіни були не тільки смачними, але і досить красивими, потрібно вміти прикрашати їх кремом. Тому варто скористатися кількома цікавими способами прикраси цієї випічки:

  • крем слід наносити наверх мафінів, для цього можна використовувати кондитерський шприц, мішок або звичайну ложку;
  • красиво будуть виглядати різні трояндочки з крему. Для того щоб зробити ці красиві прикраси необхідно використовувати різні насадки, які йдуть спільно з кондитерським шприцом або мішком;
  • не забудьте додати в крем харчові барвники різних кольорів – червоний, блакитний, жовтий, зелений, рожевий, бузковий і так далі;
  • оригінально буде виглядати квіти або хвилясті шапочки різних кольорів. Додатково можна вставити пару шматочків фруктів або посипати кондитерської посипкою у вигляді намистинок, сердечок, зірочок.

Як спекти кекси з кремом усередині

Які компоненти будуть потрібні для тіста:

  • борошно – півтори склянки;
  • 180 грам цукрового піску;
  • какао-порошок – 3-4 великі ложки;
  • половина чайної ложки харчової соди;
  • оцет столовий або сік лимона – ½ ст. ложки;
  • яйця курячі – 2 штуки;
  • масло вершкове – 80 грам;
  • сметана – 5-6 великих ложок.

Інгредієнти для заварного крему:

  • одне яйце;
  • цукровий пісок – 80 грам;
  • борошно – 1 велика ложка з гіркою;
  • молоко – ½ склянки;
  • ванілін – 1 пакетик.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Калорійність – 350 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Для початку потрібно зробити заварний крем. Викладаємо курячі яйця в миску і засипаємо до них цукор;
  2. Розтираємо цукор з яйцями ложкою до однорідності;
  3. Потім потрібно насипати борошно і знову все перемішуємо до рівномірної структури;
  4. Після цього заливаємо повільно тепле молоко, розмішуємо;
  5. Ємність поміщаємо на вогонь і залишаємо отвариваться. Обов'язково в процес відварювання перемішуємо ложкою крем, щоб він не пригорів;
  6. Варити крем слід на самому маленькому вогні;
  7. Готуємо крем до загустіння і постійно розмішуємо;
  8. Як тільки консистенція стане як кисіль або вершки, ємність слід зняти з плити і збити все міксером, щоб розбити всі грудочки;
  9. Залишаємо крем остигати, приступаємо до приготування тіста для мафінів;
  10. У чашку насипати борошно, додаємо какао-порошок і цукровий пісок. Сухі компоненти ретельно змішуємо між собою;
  11. Вершкове масло слід розтопити на газовій плиті або в мікрохвильовій печі;
  12. Додаємо в суху суміш курячі яйця і розтоплене масло;
  13. Соду слід погасити укусом, і заливаємо до інших компонентів;
  14. Додаємо сметану і починаємо замішувати тісто;
  15. Тісто можна перемішати ложкою або міксером;
  16. У формочки для кексом викладаємо рідке тісто по 1-1,5 ст. ложки;
  17. Далі зверху кладемо по 1-1,5 ст. ложці крему і знову викладаємо зверху крему тісто по 1 ст. ложці;
  18. Прогріваємо духовку до 200-220 градусів і відправляємо туди формочки;
  19. Випікаємо мафіни з кремом протягом 30-35 хвилин;
  20. Готові маффіни трохи охолоджуємо і виймаємо з формочок.

Приготування мафінів і крему для них — це досить захоплююче заняття. За допомогою крему можна зробити красиві квіти, хвилясті шапочки, а якщо його доповнити барвником і декоративними кулінарними елементами, так це вийде ще й дуже красиво. Тому не варто відкладати приготування цієї випічки, приступайте до її приготування хоч прямо зараз, адже це так просто!

Що ще почитати: