Рецепти приготування крему для прикраси мафінів
Мафіни – це дуже смачна і ароматна випічка, яка ідеально підходить до чаю або кави. Після приготування невеликі кекси ідеально тримають форму, а основа виходить настільки легкою і повітряної, що при вживанні вона просто тане у роті.
Але ще смачніше цей десерт виходить, якщо всередину додати крем. При цьому крем може бути будь – яким- вершковим, фруктовим, шоколадним, сирним.
У будь-якому випадку з кремом ця випічка буде просто приголомшливою. Тому важливо кожній господині знати кілька смачних рецептів крему для мафінів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молока - | 0,5 літра |
цукрового піску - | 3 великі ложки |
вареного згущеного молока - | банку |
вершкового масла - | пачка |
борошна - | 170 грам |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 212 Ккал |
Як потрібно робити:
- У сковороду або невелику каструлю налийте пів літри молока і насипати борошна;
- Розмішуємо борошно з молоком ложкою. Розмішувати треба акуратно, щоб борошно повністю занурилася в молоко;
- Далі за допомогою міксера збиваємо молочно-борошняну масу, щоб розбити всі грудочки;
- Після цього засипаємо цукровий пісок і продовжуємо розмішувати далі;
- Ставимо каструлю на повільний вогонь, відварюємо;
- Під час відварювання постійно помішує ложкою. Готувати на повільному вогні, щоб крем не пригорів;
- Після того як суміш стане густою і по консистенції нагадуватиме рідкий кисіль, знімаємо її з вогню і залишаємо остигати;
- Як тільки основа охолоне, він стане сильно густий;
- Нарізаємо вершкове масло невеликими кубиками й викладаємо в кремову масу;
- Варто відзначити суміш повинна бути сильно постигла, при введенні в неї масла воно не повинно растапливаться, інакше крем не вийде повітряним;
- Далі за допомогою міксера все збивається до стану повітряної маси;
- Після цього починаємо поступово вводити варене згущене молоко, але не перестаємо збивати;
- Як тільки згущене молоко буде повністю введено, необхідно ще збивати крем близько 5 хвилин;
- Заварний крем із згущеним молоком можна використовувати для наповнення мафінів.
Масляний крем для прикраси зверху кексиків
Які компоненти потрібні для приготування:
- масло вершкове – 200 грам;
- 300 грам цукрової пудри;
- 50 мл молока;
- кілька крапель оцтової есенції.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 280 ккал.
Варіант приготування:
- Бажано масло вийняти з холодильника заздалегідь, щоб воно охололи до кімнатної температури;
- Молоко також варто потримати кілька годин в теплі, щоб воно не було сильно холодним;
- Розм'якшене масло нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо в чашку;
- Додаємо цукрову пудру і починаємо перемішувати. Для початку можна перемішувати звичайною ложкою;
- Потім можна скористатися міксером, починати слід з невеликої швидкості, поступово збільшуючи її до максимальної;
- Як тільки масляна суміш стане пишною, в неї слід повільно влити молоко, і при цьому не перестаємо все збивати міксером;
- Після цього наливаємо пару крапель оцтової есенції, можна використовувати ванільну, ромову, мигдалеву есенцію;
- Продовжуємо збивати крем протягом 5-7 хвилин;
- Після цього прибираємо масляний крем в холодильник, і він повинен постояти протягом 10-15 хвилин;
- Для різноманітності додаємо в масляну суміш трохи гелиевого барвника або барвника у вигляді порошку. Ще раз розмішуємо;
- Для того щоб нанести крем на верх мафінів, слід скористатися кондитерським шприцом.
Шоколадний крем для випічки
Для приготування будемо використовувати наступні компоненти:
- 150 грам вершкового масла;
- какао-порошок – 1,5 великі ложки;
- кава – ½ ч. ложки;
- темний шоколад – 100 грам;
- 4 великі ложки цукрової пудри.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 275 ккал.
Варіант приготування:
- Вершкове масло слід нарізати середніми шматочками, покласти в миску і залишити постояти при кімнатній температурі протягом години. За цей період масло стане м'яким;
- Шоколад розламуємо невеликими шматочками і викладаємо в невелику ємність;
- В каструлю, яка трохи більше в діаметрі ємності з шоколадом наливаємо воду і ставимо на вогонь;
- Як тільки вода нагріється, в каструлю необхідно поставити ємність з шоколадом і залишаємо растапливаться;
- Обов'язково шматочки шоколаду треба перемішувати;
- Як тільки шоколад повністю розчинитися, в нього слід засипати розчинну каву;
- Перемішуємо шоколад з кавою і знімаємо з вогню;
- Какао необхідно перемішати з пудрою, гарненько розтираємо всі грудочки;
- В окремій ємності потрібно збити міксером розм'якшене вершкове масло;
- Збиваємо масло до стану пишної суміші;
- Як тільки масло стане повітряним, в нього слід потихеньку засипати суху суміш з какао і пудри;
- Потім масло змішуємо з пудрою і какао міксером до однорідності;
- Далі заливаємо теплий шоколад з кавою і продовжуємо перемішувати;
- Після цього крем можна використовувати для наповнення мафінів.
Сирний крем для випічки
Які компоненти будуть потрібні:
- сир – 300 грам;
- пудра цукрова – 4 великі ложки;
- вино десертне – 30 мл;
- згущене молоко – 3 великі ложки;
- ванілін – 1 пакетик;
- шматочок вершкового масла 150 грам.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 215 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Масло варто вийняти з холодильника заздалегідь, щоб воно полежало деякий час і розм'якло;
- Далі масло потрібно розрізати невеликими шматочками і викласти в миску;
- Додаємо до масла ванілін і цукрову пудру. Збиваємо всі компоненти за допомогою міксера;
- Як тільки суміш стане білою і пишною, додаємо згущене молоко і продовжуємо збивати на високій швидкості;
- Заливаємо в крем десертне вино і розмішуємо;
- Сир слід перетерти через сито або змолоти в блендері;
- Після цього викладаємо сир в кремову масу і ще раз розмішуємо все міксером на максимальній швидкості протягом 3-5 хвилин;
- В результаті повинен вийти пишний і повітряний сирний крем, який можна використовувати для наповнення мафінів.
Крем «Чіз» для мафінів
Для приготування потрібні такі компоненти:
- кефір з жирністю 3,2 % — 500 мл;
- склянка сметани з жирністю 20 %;
- півлітра кислого молока з жирністю 3,2-4 %;
- сік лимона і білий винний оцет – 1 ч. ложка;
- сіль – щіпка.
Час приготування – добу.
Калорійність – 170 ккал.
Як потрібно робити:
- Для приготування потрібно підготувати дві чашки, друшляк і марлю;
- У чашку виливаємо кефір, додаємо до нього кисле молоко і сметану. Молочнокислі компоненти слід перемішати до однорідності;
- В молочну масу необхідно підлити маленьку ложку оцту або соку лимона, додаємо сіль і гарненько перемішуємо;
- В окрему чашку ставимо друшляк, але при цьому він не повинен торкатися дна ємності;
- В друшляк кладемо марлю, яка складена в кілька шарів, при цьому краї марлевого матеріалу повинні звисати з друшляка на 10-15 см;
- Потім переливаємо молочну суміш в друшляк, а звисаючими краями накриваємо верх маси;
- Прибираємо на добу в холодильник, за цей період повинна з'явитися сироватка;
- Після цього готовий крем-чіз можна застосовувати для приготування сирних наповнювачів для мафінів.
Як зробити булочки з варенням читайте в нашій статті.
Наваристий борщ з м'ясом по класичному рецепту тут.
Як приготувати ароматну шарлотку з бананами читайте в нашій статті.
Крем з вершками для міні-кексів
Які компоненти будуть потрібні для приготування:
- вершки жирні – 180 мл;
- пакетик ванільного порошку;
- пудра цукрова – 4 великі ложки;
- будь-який харчовий барвник на свій розсуд.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 220 ккал.
Як потрібно робити:
- У миску виливаємо вершки і починаємо їх збивати за допомогою міксера або заглибного блендера;
- Після того як вершки стануть пишними, збільшаться в розмірі, до них слід всипати цукрову пудру і продовжити збивати далі;
- Потім засипаємо ванільний порошок, він додасть приємний аромат. Збиваємо далі;
- Збиваємо все приблизно 5-7 хвилин. Крем повинен вийти повітряним і досить густим;
- Додатково можна додати харчовий барвник на свій розсуд. Він додасть гарний колір крему;
- Потім перемішуємо масу, щоб фарба рівномірно розподілився;
- Готовий крем можна використовувати для прикраси мафінів.
Меренга для мафінів
Для меренги будуть потрібні наступні компоненти:
- білок яєчний – 2 штуки;
- 170 грам цукрового піску;
- 2 великі ложки води.
Тривалість приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 210 ккал.
Приступаємо до приготування:
- У невелику каструлю або сотейник потрібно налити дві великі ложки води і всипати 100 грам цукрового піску;
- Якщо планується не біла меренга, а наприклад рожева або жовта, то до цукру з водою слід додати харчовий барвник;
- Поміщаємо сотейник з цукром і водою на вогонь і доводимо до кипіння, при цьому постійно все перемішуємо;
- Після закипання потрібно проварити ще близько 5-6 хвилин і зняти з вогню;
- Поки сироп остигає, потрібно в окрему миску викласти білки;
- Далі починаємо збивати міксером білки на невеликій швидкості;
- Як тільки на поверхні білкової суміші з'явиться піна, потрібно повільно всипати цукор, але при цьому продовжуємо збивати;
- Потім збільшуємо швидкість міксера і продовжуємо збивати;
- В кінці збиваємо білки з цукром на максимальній швидкості, при цьому суміш повинна стати білою і пишною;
- Після цього, не перестаючи збивати білкову масу, вливаємо в неї гарячий цукровий сироп тонкою цівкою;
- Продовжуємо збивати меренгу до повного охолодження, приблизно 6-7 хвилин;
- В результаті готова суміш повинна бути пишною, густий і відставати від стінок;
- Готову меренгу можна використовувати для прикраси верху мафінів.
Способи прикраси
Для того щоб мафіни були не тільки смачними, але і досить красивими, потрібно вміти прикрашати їх кремом. Тому варто скористатися кількома цікавими способами прикраси цієї випічки:
- крем слід наносити наверх мафінів, для цього можна використовувати кондитерський шприц, мішок або звичайну ложку;
- красиво будуть виглядати різні трояндочки з крему. Для того щоб зробити ці красиві прикраси необхідно використовувати різні насадки, які йдуть спільно з кондитерським шприцом або мішком;
- не забудьте додати в крем харчові барвники різних кольорів – червоний, блакитний, жовтий, зелений, рожевий, бузковий і так далі;
- оригінально буде виглядати квіти або хвилясті шапочки різних кольорів. Додатково можна вставити пару шматочків фруктів або посипати кондитерської посипкою у вигляді намистинок, сердечок, зірочок.
Як спекти кекси з кремом усередині
Які компоненти будуть потрібні для тіста:
- борошно – півтори склянки;
- 180 грам цукрового піску;
- какао-порошок – 3-4 великі ложки;
- половина чайної ложки харчової соди;
- оцет столовий або сік лимона – ½ ст. ложки;
- яйця курячі – 2 штуки;
- масло вершкове – 80 грам;
- сметана – 5-6 великих ложок.
Інгредієнти для заварного крему:
- одне яйце;
- цукровий пісок – 80 грам;
- борошно – 1 велика ложка з гіркою;
- молоко – ½ склянки;
- ванілін – 1 пакетик.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин.
Калорійність – 350 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Для початку потрібно зробити заварний крем. Викладаємо курячі яйця в миску і засипаємо до них цукор;
- Розтираємо цукор з яйцями ложкою до однорідності;
- Потім потрібно насипати борошно і знову все перемішуємо до рівномірної структури;
- Після цього заливаємо повільно тепле молоко, розмішуємо;
- Ємність поміщаємо на вогонь і залишаємо отвариваться. Обов'язково в процес відварювання перемішуємо ложкою крем, щоб він не пригорів;
- Варити крем слід на самому маленькому вогні;
- Готуємо крем до загустіння і постійно розмішуємо;
- Як тільки консистенція стане як кисіль або вершки, ємність слід зняти з плити і збити все міксером, щоб розбити всі грудочки;
- Залишаємо крем остигати, приступаємо до приготування тіста для мафінів;
- У чашку насипати борошно, додаємо какао-порошок і цукровий пісок. Сухі компоненти ретельно змішуємо між собою;
- Вершкове масло слід розтопити на газовій плиті або в мікрохвильовій печі;
- Додаємо в суху суміш курячі яйця і розтоплене масло;
- Соду слід погасити укусом, і заливаємо до інших компонентів;
- Додаємо сметану і починаємо замішувати тісто;
- Тісто можна перемішати ложкою або міксером;
- У формочки для кексом викладаємо рідке тісто по 1-1,5 ст. ложки;
- Далі зверху кладемо по 1-1,5 ст. ложці крему і знову викладаємо зверху крему тісто по 1 ст. ложці;
- Прогріваємо духовку до 200-220 градусів і відправляємо туди формочки;
- Випікаємо мафіни з кремом протягом 30-35 хвилин;
- Готові маффіни трохи охолоджуємо і виймаємо з формочок.
Приготування мафінів і крему для них — це досить захоплююче заняття. За допомогою крему можна зробити красиві квіти, хвилясті шапочки, а якщо його доповнити барвником і декоративними кулінарними елементами, так це вийде ще й дуже красиво. Тому не варто відкладати приготування цієї випічки, приступайте до її приготування хоч прямо зараз, адже це так просто!