Як смачно приготувати салат з квасолею та куркою
Салат з квасолею відноситься до розряду страв швидкого приготування. Такі незамінні рецепти завжди на прикметі у хорошої господині на випадки, якщо раптово нагрянули гості, аврал на роботі або терміново зібралися в дорогу і треба брати перекус.
Квасоля дуже ситна і корисна, відмінно поєднується з відвареним м'ясом, шинкою, сиром і просто свіжими або маринованими овочами.
Є, звичайно, прихильники тільки домашньої відвареної квасолі, але на це потрібно витратити багато часу, з попередніми вимочуванням. Набагато простіше купити готову консервовану квасоля, за смаком вони практично не відрізняються.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Квасоля - | 1 склянка |
Буряк - | 1 шт. |
Грудка куряча - | 200 г |
Лист салату - | 3 шт. |
Яйця - | 2 шт. |
Соєвий соус - | 3 ст. л. |
Маслини - | 1 банку |
Сода харчова - | щіпка |
Сіль, приправи - | за смаком |
Час приготування: 170 хвилин | Калорійність на 100 грам: 105 Ккал |
Дієтична куряча грудина відмінно розбавить і дещо полегшить такий ситний і калорійний салат з квасолі, маслин, яєць та інших складових.
Замочуємо квасолю у холодній воді на ніч. У розчин підсипте обов'язково щіпку харчової соди, так він не заграє.
Буряк ретельно промиваємо кілька разів і ставимо отвариваться одночасно з квасолею, час відварювання цих продуктів практично однаково.
Листя салату промиваємо і розкладаємо на сухому рушнику. Маслини відкриваємо і виливаємо розсіл, краще відразу брати без кісточок, менше відходів і швидше нарізаються.
Грудку варену рубаємо довільними шматочками. З буряків зливаємо відвар і занурюємо у воду. Так вона швидше охолоне і буде краще чиститися.
Перерезаем відварені круто яйця на четвертини. Буряк розрізаємо на пласти, потім на смужки і кубики. Готову квасолю остуджуємо.
З'єднуємо продукти разом у скляному салатнику, притрушиваем приправами, рвемо руками листя салату. Заливаємо все соєвим соусом.
Салат з копченою грудкою і бобовими
Це блюдо приготувати досить просто: купити в гастрономі всі необхідні продукти, велика частина з яких вже в готовому вигляді.
Компоненти:
- Квасоля червона – 1 банка;
- Копчена грудка – 350 г;
- Яйця – 4 шт.;
- Майонез – 200 мл;
- Зелена цибуля – пучок;
- Сир – 200 г;
- Сіль – за смаком;
- Картопля – 2 шт.
Приготування: 35 хвилин.
Калорійність: 113 Ккал/ 100 р.
Старанно вимиваємо картоплю, закладаємо в каструлю, зверху яйця, заливаємо водою і ставимо відварювати. Через п'ятнадцять хвилин виймаємо яйця і занурюємо в холодну воду, картоплю проварюємо ще п'ять хвилин.
Сир твердих сортів нарізаємо на великі кубики. Банку відкриваємо і виливаємо розсіл з квасолі. З курячої грудини знімаємо шкіру, виймаємо кістки і рубаємо на кубики, як і сир. Охолоджену картоплю і яйця очищаємо і нарізаємо шматочками.
Всі підготовлені продукти змішуємо і підсолюємо, заливаємо домашнім майонезом. Залишаємо трохи настоятися. Таке блюдо з копченою куркою і квасолею можна їсти не тільки холодного, але і підігрітим у вигляді теплого салату.
Славне тріо — курочка, боби і сухарики
Салат з куркою, квасолею і сухариками є універсальним стравою, його завжди можна спорудити з простих продуктів, наявних у наявності. Необов'язково чітко дотримуватися пропорції і можна імпровізувати з заправками.
Компоненти:
- Куряче м'ясо – 300 г;
- Квасоля – 1 банка;
- Білий батон – 3 шматка;
- Кукурудза – 0.5 банки;
- Яйця перепелині – 5 шт.;
- Огірок маринований – 2 шт.;
- Оливкова олія – 4 ст. л.;
- Сіль – за смаком.
Приготування: 50 хвилин.
Калорійність: 121 Ккал/ 100 р.
Батон нарізами на невеликі квадратики, викладаємо на лист і підсушуємо в електродуховці до хрусткої поверхні. Яйця заливаємо водою і відварюємо десять хвилин. Куряче м'ясо обробляємо на смужки розміром п'ять на два сантиметри і смажимо до готовності.
Відкриваємо кукурудзу і квасолю, виливаємо розсіл. Огірок шаткуємо кубиками. Яйця чистимо і перерезаем навпіл. З'єднуємо всі інгредієнти, підготовлені разом, підсолюємо за смаком і поливаємо оливковою олією.
Куди без улюблених грибів?
Для салату з куркою, квасолею і грибами можна застосовувати як мариновані грибочки, так і власноруч посмажені.
Компоненти:
- Куряче філе – 250 г;
- Квасоля – 1 банка;
- Сир – 150 г;
- Стручкова квасоля – 200 г;
- Нерафінована олія – 50 мл;
- Гриби – 150 г;
- Лляне масло – 2 ст. л.;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Лимон – 0.5 шт;
- Базилік – пучок.
Приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 118 Ккал/ 100 р.
Куряче філе відварюємо в закипаючою воді двадцять хвилин, обов'язково збираючи зверху плівку, цей бульйон може стати в нагоді для іншої страви. Стручкову квасолю розморожуємо, даємо воді добре стекти і злегка підсмажуємо на нерафінованій олії, буквально п'ять хвилин. М'ясо остуджуємо і ріжемо довільними шматочками.
Гриби заливаємо теплою водою, щоб бруд легше відійшла, шаткуємо слайсами і смажимо до повного випаровування вологи.
Змішуємо підготовлені компоненти, розрізаємо лимон навпіл і збризкуємо зверху страву, притрушиваем спеціями, заправляємо лляною олією.
Рецепт салату з курки і червоної квасолі
Непередаваний смак виходить від поєднання кисло-солодких яблук, пекінської капусти і червоної квасолі. В якості заправки для цієї страви можна застосувати як самий легкий майонез, так і поєднання декількох рослинних олій.
Компоненти:
- Яблука – 2 шт.;
- Пекінська капуста – 400 г;
- Огірок великий – 1 шт.;
- Насіння льону – 20 г;
- Квасоля – 1 банка;
- Майонез домашній – 150 мл;
- Горіхи волоські – 50 г;
- Сіль, перець – за смаком;
- М'ясо з кури – 200 р.
Приготування: 50 хвилин.
Калорійність: 116 Ккал/ 100 р.
Фрукти і овочі миємо. М'ясо проварюємо до готовності. Яблука чистимо і вирізаємо серцевину. Горіхи лускаємо і уважно вибираємо ядра, щоб раптом не попалася шкаралупа.
Огірок і яблука шаткуємо довжиною соломкою. Пекінську капусту промиваємо, добре стряхиваем воду, розрізаємо навпіл і нарізаємо впоперек волокон.
Червону консервовану квасолю відкриваємо і виливаємо весь розсіл. Промиваємо водою ще і відкидаємо на друшляк.
Горіхи подрібнюємо качалкою, але не порох, а до крупинок невеликих розмірів. У великий салатник всипаємо всі компоненти, подбавляем приправи і трохи присаливаем. Заливаємо майонезом і ретельно вимішуємо.
На нашому сайті можна знайти багато рецептів. Серед найпопулярніших останнім часом — куряча грудка в сметанному соусі. Спробуйте і ви!
Котлети з яловичого фаршу — це смачне блюдо, яке можна подати майже до будь-якого гарніру. У цій статті є кілька версій приготування з наочними фото.
Все як і раніше купуєте пряники в магазині? Стійте! Спробуйте спекти їх вдома на своїй кухні за технологією, яка описана тут. Безсумнівно, це будуть найкращі пряники, які ви коли-небудь пробували!
Корисні поради
- Якщо салат готується напередодні заходу, не потрібно відразу його заправляти – продукти стечуть, а страва зіпсується. Полийте соусом перед самою подачею, так буде ефект щойно приготованого салату;
- Квасолю можна підкладати в будь-який салат, навіть якщо її немає в списку інгредієнтів. Це такий продукт, який буде відмінно виглядати в будь-якому складі;
- Яблуко перед додаванням в салат рекомендується обов'язково очищати, буде не дуже приємне відчуття, якщо під час їжі шкірка пристане до неба;
- Якщо в якості заправки застосовуєте соєвий соус, не поспішайте підсолювати салат, він досить солоний;
- З копченої курки рекомендується знімати шкуру, не використовувати її взагалі ніде, так як в ній накопичується найбільша кількість дьогтю і канцерогенів;
- Для салату квасоля не потрібно занадто но розварювати – це не борщ. Краще зберегти цілі-цілісенькі боби;
- Додавання солі у воду під час відварювання бобів подовжує процес мінімум на півгодини. Не робіть цього.
Приємного апетиту!