25 март 2019 1 801

Як смачно приготувати салат з квасолею та куркою

Салат з квасолею відноситься до розряду страв швидкого приготування. Такі незамінні рецепти завжди на прикметі у хорошої господині на випадки, якщо раптово нагрянули гості, аврал на роботі або терміново зібралися в дорогу і треба брати перекус.

Квасоля дуже ситна і корисна, відмінно поєднується з відвареним м'ясом, шинкою, сиром і просто свіжими або маринованими овочами.

Є, звичайно, прихильники тільки домашньої відвареної квасолі, але на це потрібно витратити багато часу, з попередніми вимочуванням. Набагато простіше купити готову консервовану квасоля, за смаком вони практично не відрізняються.

Найчастіше салати з застосуванням цього продукту готують в холодний період часу, коли організм вимагає більшого заряду енергії і сил. Тут на виручку прийдуть і куряча грудина, картопля, майонез та інші калорійні компоненти. Буває, додають навіть сухофрукти і горіхи, кукурудзу і сухарики.
Простий салат з куркою та квасолею
Інгредієнти Кількість
Квасоля - 1 склянка
Буряк - 1 шт.
Грудка куряча - 200 г
Лист салату - 3 шт.
Яйця - 2 шт.
Соєвий соус - 3 ст. л.
Маслини - 1 банку
Сода харчова - щіпка
Сіль, приправи - за смаком
Час приготування: 170 хвилин Калорійність на 100 грам: 105 Ккал

Дієтична куряча грудина відмінно розбавить і дещо полегшить такий ситний і калорійний салат з квасолі, маслин, яєць та інших складових.

Замочуємо квасолю у холодній воді на ніч. У розчин підсипте обов'язково щіпку харчової соди, так він не заграє.

Буряк ретельно промиваємо кілька разів і ставимо отвариваться одночасно з квасолею, час відварювання цих продуктів практично однаково.

Листя салату промиваємо і розкладаємо на сухому рушнику. Маслини відкриваємо і виливаємо розсіл, краще відразу брати без кісточок, менше відходів і швидше нарізаються.

Грудку варену рубаємо довільними шматочками. З буряків зливаємо відвар і занурюємо у воду. Так вона швидше охолоне і буде краще чиститися.

Перерезаем відварені круто яйця на четвертини. Буряк розрізаємо на пласти, потім на смужки і кубики. Готову квасолю остуджуємо.

З'єднуємо продукти разом у скляному салатнику, притрушиваем приправами, рвемо руками листя салату. Заливаємо все соєвим соусом.

Салат з копченою грудкою і бобовими

Це блюдо приготувати досить просто: купити в гастрономі всі необхідні продукти, велика частина з яких вже в готовому вигляді.

Компоненти:

  • Квасоля червона – 1 банка;
  • Копчена грудка – 350 г;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Майонез – 200 мл;
  • Зелена цибуля – пучок;
  • Сир – 200 г;
  • Сіль – за смаком;
  • Картопля – 2 шт.

Приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 113 Ккал/ 100 р.

Старанно вимиваємо картоплю, закладаємо в каструлю, зверху яйця, заливаємо водою і ставимо відварювати. Через п'ятнадцять хвилин виймаємо яйця і занурюємо в холодну воду, картоплю проварюємо ще п'ять хвилин.

Сир твердих сортів нарізаємо на великі кубики. Банку відкриваємо і виливаємо розсіл з квасолі. З курячої грудини знімаємо шкіру, виймаємо кістки і рубаємо на кубики, як і сир. Охолоджену картоплю і яйця очищаємо і нарізаємо шматочками.

Всі підготовлені продукти змішуємо і підсолюємо, заливаємо домашнім майонезом. Залишаємо трохи настоятися. Таке блюдо з копченою куркою і квасолею можна їсти не тільки холодного, але і підігрітим у вигляді теплого салату.

Славне тріо — курочка, боби і сухарики

Салат з куркою, квасолею і сухариками є універсальним стравою, його завжди можна спорудити з простих продуктів, наявних у наявності. Необов'язково чітко дотримуватися пропорції і можна імпровізувати з заправками.

Компоненти:

  • Куряче м'ясо – 300 г;
  • Квасоля – 1 банка;
  • Білий батон – 3 шматка;
  • Кукурудза – 0.5 банки;
  • Яйця перепелині – 5 шт.;
  • Огірок маринований – 2 шт.;
  • Оливкова олія – 4 ст. л.;
  • Сіль – за смаком.

Приготування: 50 хвилин.

Калорійність: 121 Ккал/ 100 р.

Батон нарізами на невеликі квадратики, викладаємо на лист і підсушуємо в електродуховці до хрусткої поверхні. Яйця заливаємо водою і відварюємо десять хвилин. Куряче м'ясо обробляємо на смужки розміром п'ять на два сантиметри і смажимо до готовності.

Відкриваємо кукурудзу і квасолю, виливаємо розсіл. Огірок шаткуємо кубиками. Яйця чистимо і перерезаем навпіл. З'єднуємо всі інгредієнти, підготовлені разом, підсолюємо за смаком і поливаємо оливковою олією.

Куди без улюблених грибів?

Для салату з куркою, квасолею і грибами можна застосовувати як мариновані грибочки, так і власноруч посмажені.

Компоненти:

  • Куряче філе – 250 г;
  • Квасоля – 1 банка;
  • Сир – 150 г;
  • Стручкова квасоля – 200 г;
  • Нерафінована олія – 50 мл;
  • Гриби – 150 г;
  • Лляне масло – 2 ст. л.;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Лимон – 0.5 шт;
  • Базилік – пучок.

Приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 118 Ккал/ 100 р.

Куряче філе відварюємо в закипаючою воді двадцять хвилин, обов'язково збираючи зверху плівку, цей бульйон може стати в нагоді для іншої страви. Стручкову квасолю розморожуємо, даємо воді добре стекти і злегка підсмажуємо на нерафінованій олії, буквально п'ять хвилин. М'ясо остуджуємо і ріжемо довільними шматочками.

Гриби заливаємо теплою водою, щоб бруд легше відійшла, шаткуємо слайсами і смажимо до повного випаровування вологи.

Сир можна натерти, але краще нарізати скибками, щоб продукти в салаті виглядали естетично і апетитно.

Змішуємо підготовлені компоненти, розрізаємо лимон навпіл і збризкуємо зверху страву, притрушиваем спеціями, заправляємо лляною олією.

Рецепт салату з курки і червоної квасолі

Непередаваний смак виходить від поєднання кисло-солодких яблук, пекінської капусти і червоної квасолі. В якості заправки для цієї страви можна застосувати як самий легкий майонез, так і поєднання декількох рослинних олій.

Компоненти:

  • Яблука – 2 шт.;
  • Пекінська капуста – 400 г;
  • Огірок великий – 1 шт.;
  • Насіння льону – 20 г;
  • Квасоля – 1 банка;
  • Майонез домашній – 150 мл;
  • Горіхи волоські – 50 г;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • М'ясо з кури – 200 р.

Приготування: 50 хвилин.

Калорійність: 116 Ккал/ 100 р.

Фрукти і овочі миємо. М'ясо проварюємо до готовності. Яблука чистимо і вирізаємо серцевину. Горіхи лускаємо і уважно вибираємо ядра, щоб раптом не попалася шкаралупа.

Огірок і яблука шаткуємо довжиною соломкою. Пекінську капусту промиваємо, добре стряхиваем воду, розрізаємо навпіл і нарізаємо впоперек волокон.

Червону консервовану квасолю відкриваємо і виливаємо весь розсіл. Промиваємо водою ще і відкидаємо на друшляк.

Горіхи подрібнюємо качалкою, але не порох, а до крупинок невеликих розмірів. У великий салатник всипаємо всі компоненти, подбавляем приправи і трохи присаливаем. Заливаємо майонезом і ретельно вимішуємо.

На нашому сайті можна знайти багато рецептів. Серед найпопулярніших останнім часом — куряча грудка в сметанному соусі. Спробуйте і ви!

Котлети з яловичого фаршу — це смачне блюдо, яке можна подати майже до будь-якого гарніру. У цій статті є кілька версій приготування з наочними фото.

Все як і раніше купуєте пряники в магазині? Стійте! Спробуйте спекти їх вдома на своїй кухні за технологією, яка описана тут. Безсумнівно, це будуть найкращі пряники, які ви коли-небудь пробували!

Корисні поради

  1. Якщо салат готується напередодні заходу, не потрібно відразу його заправляти – продукти стечуть, а страва зіпсується. Полийте соусом перед самою подачею, так буде ефект щойно приготованого салату;
  2. Квасолю можна підкладати в будь-який салат, навіть якщо її немає в списку інгредієнтів. Це такий продукт, який буде відмінно виглядати в будь-якому складі;
  3. Яблуко перед додаванням в салат рекомендується обов'язково очищати, буде не дуже приємне відчуття, якщо під час їжі шкірка пристане до неба;
  4. Якщо в якості заправки застосовуєте соєвий соус, не поспішайте підсолювати салат, він досить солоний;
  5. З копченої курки рекомендується знімати шкуру, не використовувати її взагалі ніде, так як в ній накопичується найбільша кількість дьогтю і канцерогенів;
  6. Для салату квасоля не потрібно занадто но розварювати – це не борщ. Краще зберегти цілі-цілісенькі боби;
  7. Додавання солі у воду під час відварювання бобів подовжує процес мінімум на півгодини. Не робіть цього.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: