14 март 2019 1 239

Як смачно приготувати горбушу в мультиварці

Горбушу прийнято вважати рибою універсальною в приготуванні. З неї чудово виходить і смажене страву, і тушкована, і солоне. Також її можна запікати, готувати на пару, варити. Але останнім часом стало популярним використовувати для приготування мультиварку.

І не дивно, адже в ній риба не втрачає своїх корисних компонентів, при цьому залишаючись смачною і ароматною. Розглянемо детальніше декілька рецептів приготування горбуші в кухонній диво-помічниці.

Горбуша в вершковому соусі в мультиварці
Інгредієнти Кількість
філе горбуші - 0,6-0,7 кг
цибулини - 3 шт.
масло вершкове - 0,1 кг
вершки (жирність 12%) - 400 мл
часник - 2 зубчики
перець чорний і запашний мелений - за смаком
сіль - за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 221 Ккал

Даний рецепт приготування займе зовсім небагато часу. Рибка виходить з дуже ніжним смаком і ароматом, тому обов'язково варто спробувати цей рецепт.

Процес приготування червоної риби в мультиварці:

  1. Філе риби дуже уважно оглянути для виявлення кісточок;
  2. Привести кухонну помічницю в режим «Смаження» і розтопити в її чаші підготовлене вершкове масло. Цибуля очистити, вимити і розділити на тонкі півкільця. Викласти до вершкового масла;
  3. Обсмажувати овоч до тих пір, поки він не стане зовсім м'яким. Потім підготувати і подрібнити часник, відправити до цибулі. обсмажити вощи ще протягом однієї хвилини. Викласти в ємність, масло залишити в мультиварочной чаші;
  4. Розділити філе горбуші на шматочки з примірним вагою 100 грам;
  5. Викласти їх так, щоб шкура розташовувалася догори. Смажити нетривалий час, поки філе трохи не побіліє;
  6. Перевернути і зверху викласти вже обсмажені овочі;
  7. Вилити до риби підготовлені вершки. Можна попередньо трохи розігріти їх у духовці;
  8. Готувати протягом 10 хвилин, при цьому час від часу помішуючи;
  9. Важливо зауважити, що цей процес повинен відбуватися при відкритій кришці. Через зазначений час вершки повинні значно загуснути;
  10. Додати чорний мелений перець і сіль. Вимкнути мультиварку і закрити кришку. Протягом 20 хвилин рибка повинна постояти в вершках і просочитися вершковим смаком.

Грибний суп в мультиварці — за допомогою наших порад ви навчитеся варити чудове блюдо.

Ніжне і смачне блюдо — салат з шинкою і огірками, який ви можете приготувати в декількох варіаціях.

Візьміть на замітку рецепт смачного рису з кукурудзою та горошком — це страва має бути в арсеналі тих, хто дотримується посту.

Дієтичний рецепт

Риба, приготована спільно з овочами, є дуже корисною їжею. А ще більш корисною вона стане при виконанні процесу приготування на пару. Цей рецепт чудово підходить для охочих стежити за своєю вагою і фігурою. Для цього потрібно:

  • одна ціла горбуша;
  • цибулина великих розмірів;
  • один солодкий перець;
  • одна морква великих розмірів;
  • ½ Невеликого лимона;
  • сіль і приправи додавати у відповідності з особистими перевагами;
  • вода об'ємом 100 мл;
  • дві столові ложки оливкової олії.

Час приготування – 60 хвилин.

Калорійність – 162,3 ккал.

Рецепт приготування горбуші на пару в мультиварці покроково:

  1. Горбушу розібрати, а саме видалити плавники, хвіст і голову. Вимити під проточною холодною водою і розділити на шматки потрібного розміру;
  2. Цибулю і моркву звільнити від непотрібної шкірки. Перець обробити, видаляючи з нутрощів насіння. Цибуля розділити з допомогою гострого ножа на півкільця, перець нарізати у формі тоненько соломки, а морква повинна бути разделана на тонкі полукружки;
  3. У мультиварочную чашу налити невелику кількість оливкової олії і навести прилад в режим «Смаження»;
  4. Далі туди необхідно покласти подрібнені цибулю і моркву. Обсмажувати їх протягом десяти хвилин, постійно помішуючи. Потім слід солодкий перець, який разом з цибулею і морквою також обсмажується на протязі десяти хвилин;
  5. Посолити овочі, додати трохи свіжовичавленого соку лимона. Налити в чашу підготовлене кількість води;
  6. Рибу натерти невеликою кількістю солі і приправ. Трохи побризкати соком свіжого лимона і викласти в спеціальну чашу, призначену для приготування на пару;
  7. Контейнер помістити в чашу мультиварки і виставити режим «На пару». Приготування займе близько 20 хвилин.

Як приготувати горбушу з рисом

Риба, приготована за цим рецептом, виходить дивно ніжною і ароматною. Тому обов'язково варто спробувати приготувати горбушу з рисом. Для цього буде потрібно наступний перелік складових:

  • одна ціла горбуша;
  • два склянки рису;
  • один болгарський перець;
  • цибулина середніх розмірів;
  • одна велика морква;
  • помідор великих розмірів;
  • чотири пучки зелені;
  • рослинна олія об'ємом 50 мл

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 104 ккал.

Поетапна підготовка страви:

  1. Спочатку необхідно розділити рибу на невеликі шматки. Присипати їх сіллю і залишити на деякий час;
  2. Всі підготовлені овочі чистять і нарізають у вигляді невеликого соломки;
  3. Каструлю поставити в режим «Смаження» і обсмажити всі подрібнені овочі;
  4. Потім викласти на овочі підготовлену рибу, а зверху висипати весь кількість рису і зелені;
  5. Залити все бульйоном або водою;
  6. Змінити режим мультиварки на «Молочна каша» і залишити до повної готовності страви.

Риба, запечена з овочами у фользі

Горбуша, запечена у фользі, виходить дуже соковитою і насиченою. Тут прекрасний і ніжний смак риби доповнюється ще і ароматом доданих овочів.

Для приготування необхідно:

  • 1 кг філе горбуші;
  • одна цибулина середніх розмірів;
  • лимон, нарізаний тонкими скибочками;
  • приправи на розсуд кулінара;
  • печериці в кількості 300 грам;
  • вершкове масло – приблизно 50 грам;
  • морква середніх розмірів.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 130,5 ккал.

Приготування страви:

  1. Горбушу розділити на порційні шматочки і натерти кожен з них необхідними приправами і сіллю;
  2. Для кожного шматочка риби підготувати фольгу і викласти її;
  3. На кожен шматочок викласти по тоненькій пласту вершкового масла і часточці лимона;
  4. Навколо горбуші розкласти подрібнені на тоненьку соломку овочі і гриби;
  5. Щільно загорнути фольгу і викласти в чашу мультиварки;
  6. Поставити режим «Випічка» і залишити на 40 хвилин.

Готуємо рибу з картоплею

Завдяки передбаченої в даному рецепті заливкою на основі сметани та яєць, горбуша виходить дуже соковитою і апетитною. Обов'язково варто спробувати цей рецепт приготування. Для цього потрібно:

  • одна ціла тушка горбуші;
  • три або чотири картоплини середніх розмірів;
  • дві моркви середніх розмірів;
  • два свіжих курячих яйця;
  • чотири столові ложки сметани;
  • сир твердих сортів в кількості 100 грам;
  • кількість приправ і солі на розсуд кухаря.

Час приготування – 45 хвилин.

Калорійність – 168 ккал.

Як смачно приготувати горбушу з картоплею в мультиварці:

  1. Картоплю очистити від шкірки, ретельно вимити і нарізати на тоненькі кружальця. Викласти в чашу мультиварки. Додати сіль. Важливо зауважити, що сама чаша не змащується маслом;
  2. Горбушу очистити від кісточок і нарізати на шматки невеликого розміру. Викласти на картоплю. Додати сіль;
  3. Моркву почистити і вимити, натерти на тертці і викласти поверх риби;
  4. Залити склянкою води;
  5. Поставити кухонний прилад в режим «Варка на пару» і залишити на 20 хвилин;
  6. В окремій ємності збити яйця зі сметаною;
  7. Через заданий час відкрити кришку мультиварки і залити в неї підготовлений соус;
  8. Зверху присипати сиром, попередньо подрібненим на крупній тертці;
  9. Поставити режим «Випічка» і залишити страва готується на 30 хвилин;
  10. Після закінчення цього часу дістати чашу з мультиварки і залишити отриману рибну запіканку для охолодження;
  11. Виймати страва стоїть за допомогою ємності для готування на пару. Так воно залишиться цілісним і красивим.

Поради досвідчених кулінарів

  1. Перед тим як зайнятися безпосереднім приготуванням страви, варто, в першу чергу, замаринувати горбушу. Для цього застосовується кефір, вершки, молоко або лимонний сік. Таким чином, м'ясо стане м'яким і ніжним.
  2. Таку рибу, як горбуша, не можна занадто довго готувати. Максимальний час – 40 хвилин;
  3. Підготовлене блюдо з горбуші варто подавати разом з картоплею-пюре, рисом, тушкованими овочами.

Горбуша є дуже корисним продуктом, що містить у своєму складі безліч цінних речовин. Для її приготування в мультиварці не буде потрібно багато часу.

Що ще почитати: