Як смачно приготувати горбушу в мультиварці
Горбушу прийнято вважати рибою універсальною в приготуванні. З неї чудово виходить і смажене страву, і тушкована, і солоне. Також її можна запікати, готувати на пару, варити. Але останнім часом стало популярним використовувати для приготування мультиварку.
І не дивно, адже в ній риба не втрачає своїх корисних компонентів, при цьому залишаючись смачною і ароматною. Розглянемо детальніше декілька рецептів приготування горбуші в кухонній диво-помічниці.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
філе горбуші - | 0,6-0,7 кг |
цибулини - | 3 шт. |
масло вершкове - | 0,1 кг |
вершки (жирність 12%) - | 400 мл |
часник - | 2 зубчики |
перець чорний і запашний мелений - | за смаком |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 221 Ккал |
Даний рецепт приготування займе зовсім небагато часу. Рибка виходить з дуже ніжним смаком і ароматом, тому обов'язково варто спробувати цей рецепт.
Процес приготування червоної риби в мультиварці:
- Філе риби дуже уважно оглянути для виявлення кісточок;
- Привести кухонну помічницю в режим «Смаження» і розтопити в її чаші підготовлене вершкове масло. Цибуля очистити, вимити і розділити на тонкі півкільця. Викласти до вершкового масла;
- Обсмажувати овоч до тих пір, поки він не стане зовсім м'яким. Потім підготувати і подрібнити часник, відправити до цибулі. обсмажити вощи ще протягом однієї хвилини. Викласти в ємність, масло залишити в мультиварочной чаші;
- Розділити філе горбуші на шматочки з примірним вагою 100 грам;
- Викласти їх так, щоб шкура розташовувалася догори. Смажити нетривалий час, поки філе трохи не побіліє;
- Перевернути і зверху викласти вже обсмажені овочі;
- Вилити до риби підготовлені вершки. Можна попередньо трохи розігріти їх у духовці;
- Готувати протягом 10 хвилин, при цьому час від часу помішуючи;
- Важливо зауважити, що цей процес повинен відбуватися при відкритій кришці. Через зазначений час вершки повинні значно загуснути;
- Додати чорний мелений перець і сіль. Вимкнути мультиварку і закрити кришку. Протягом 20 хвилин рибка повинна постояти в вершках і просочитися вершковим смаком.
Грибний суп в мультиварці — за допомогою наших порад ви навчитеся варити чудове блюдо.
Ніжне і смачне блюдо — салат з шинкою і огірками, який ви можете приготувати в декількох варіаціях.
Візьміть на замітку рецепт смачного рису з кукурудзою та горошком — це страва має бути в арсеналі тих, хто дотримується посту.
Дієтичний рецепт
Риба, приготована спільно з овочами, є дуже корисною їжею. А ще більш корисною вона стане при виконанні процесу приготування на пару. Цей рецепт чудово підходить для охочих стежити за своєю вагою і фігурою. Для цього потрібно:
- одна ціла горбуша;
- цибулина великих розмірів;
- один солодкий перець;
- одна морква великих розмірів;
- ½ Невеликого лимона;
- сіль і приправи додавати у відповідності з особистими перевагами;
- вода об'ємом 100 мл;
- дві столові ложки оливкової олії.
Час приготування – 60 хвилин.
Калорійність – 162,3 ккал.
Рецепт приготування горбуші на пару в мультиварці покроково:
- Горбушу розібрати, а саме видалити плавники, хвіст і голову. Вимити під проточною холодною водою і розділити на шматки потрібного розміру;
- Цибулю і моркву звільнити від непотрібної шкірки. Перець обробити, видаляючи з нутрощів насіння. Цибуля розділити з допомогою гострого ножа на півкільця, перець нарізати у формі тоненько соломки, а морква повинна бути разделана на тонкі полукружки;
- У мультиварочную чашу налити невелику кількість оливкової олії і навести прилад в режим «Смаження»;
- Далі туди необхідно покласти подрібнені цибулю і моркву. Обсмажувати їх протягом десяти хвилин, постійно помішуючи. Потім слід солодкий перець, який разом з цибулею і морквою також обсмажується на протязі десяти хвилин;
- Посолити овочі, додати трохи свіжовичавленого соку лимона. Налити в чашу підготовлене кількість води;
- Рибу натерти невеликою кількістю солі і приправ. Трохи побризкати соком свіжого лимона і викласти в спеціальну чашу, призначену для приготування на пару;
- Контейнер помістити в чашу мультиварки і виставити режим «На пару». Приготування займе близько 20 хвилин.
Як приготувати горбушу з рисом
Риба, приготована за цим рецептом, виходить дивно ніжною і ароматною. Тому обов'язково варто спробувати приготувати горбушу з рисом. Для цього буде потрібно наступний перелік складових:
- одна ціла горбуша;
- два склянки рису;
- один болгарський перець;
- цибулина середніх розмірів;
- одна велика морква;
- помідор великих розмірів;
- чотири пучки зелені;
- рослинна олія об'ємом 50 мл
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 104 ккал.
Поетапна підготовка страви:
- Спочатку необхідно розділити рибу на невеликі шматки. Присипати їх сіллю і залишити на деякий час;
- Всі підготовлені овочі чистять і нарізають у вигляді невеликого соломки;
- Каструлю поставити в режим «Смаження» і обсмажити всі подрібнені овочі;
- Потім викласти на овочі підготовлену рибу, а зверху висипати весь кількість рису і зелені;
- Залити все бульйоном або водою;
- Змінити режим мультиварки на «Молочна каша» і залишити до повної готовності страви.
Риба, запечена з овочами у фользі
Горбуша, запечена у фользі, виходить дуже соковитою і насиченою. Тут прекрасний і ніжний смак риби доповнюється ще і ароматом доданих овочів.
Для приготування необхідно:
- 1 кг філе горбуші;
- одна цибулина середніх розмірів;
- лимон, нарізаний тонкими скибочками;
- приправи на розсуд кулінара;
- печериці в кількості 300 грам;
- вершкове масло – приблизно 50 грам;
- морква середніх розмірів.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 130,5 ккал.
Приготування страви:
- Горбушу розділити на порційні шматочки і натерти кожен з них необхідними приправами і сіллю;
- Для кожного шматочка риби підготувати фольгу і викласти її;
- На кожен шматочок викласти по тоненькій пласту вершкового масла і часточці лимона;
- Навколо горбуші розкласти подрібнені на тоненьку соломку овочі і гриби;
- Щільно загорнути фольгу і викласти в чашу мультиварки;
- Поставити режим «Випічка» і залишити на 40 хвилин.
Готуємо рибу з картоплею
Завдяки передбаченої в даному рецепті заливкою на основі сметани та яєць, горбуша виходить дуже соковитою і апетитною. Обов'язково варто спробувати цей рецепт приготування. Для цього потрібно:
- одна ціла тушка горбуші;
- три або чотири картоплини середніх розмірів;
- дві моркви середніх розмірів;
- два свіжих курячих яйця;
- чотири столові ложки сметани;
- сир твердих сортів в кількості 100 грам;
- кількість приправ і солі на розсуд кухаря.
Час приготування – 45 хвилин.
Калорійність – 168 ккал.
Як смачно приготувати горбушу з картоплею в мультиварці:
- Картоплю очистити від шкірки, ретельно вимити і нарізати на тоненькі кружальця. Викласти в чашу мультиварки. Додати сіль. Важливо зауважити, що сама чаша не змащується маслом;
- Горбушу очистити від кісточок і нарізати на шматки невеликого розміру. Викласти на картоплю. Додати сіль;
- Моркву почистити і вимити, натерти на тертці і викласти поверх риби;
- Залити склянкою води;
- Поставити кухонний прилад в режим «Варка на пару» і залишити на 20 хвилин;
- В окремій ємності збити яйця зі сметаною;
- Через заданий час відкрити кришку мультиварки і залити в неї підготовлений соус;
- Зверху присипати сиром, попередньо подрібненим на крупній тертці;
- Поставити режим «Випічка» і залишити страва готується на 30 хвилин;
- Після закінчення цього часу дістати чашу з мультиварки і залишити отриману рибну запіканку для охолодження;
- Виймати страва стоїть за допомогою ємності для готування на пару. Так воно залишиться цілісним і красивим.
Поради досвідчених кулінарів
- Перед тим як зайнятися безпосереднім приготуванням страви, варто, в першу чергу, замаринувати горбушу. Для цього застосовується кефір, вершки, молоко або лимонний сік. Таким чином, м'ясо стане м'яким і ніжним.
- Таку рибу, як горбуша, не можна занадто довго готувати. Максимальний час – 40 хвилин;
- Підготовлене блюдо з горбуші варто подавати разом з картоплею-пюре, рисом, тушкованими овочами.
Горбуша є дуже корисним продуктом, що містить у своєму складі безліч цінних речовин. Для її приготування в мультиварці не буде потрібно багато часу.