Як приготувати бутерброди з червоною рибою
Бутерброди – найбільш проста закуска, проте і її можна приготувати і подати по-різному. Смачними, апетитними і при цьому мають презентаційний вигляд їх можна зробити з червоною рибою. Вони стануть ситної закускою на повсякденному столі, а також прикрасять святкове застілля, незважаючи на їх легку і досить швидке приготування.
Основи барвистого оформлення
Щоб така закуска стала окрасою і родзинкою будь-якого столу, потрібно подумати про те, як їх красиво подати. Можливі різні варіації оформлення:
- Класичний варіант – додати лимонну часточку;
- Пікантності смаку додадуть оливки або каперси;
- Вишуканий вигляд створять всілякі ягоди і фрукти (як свіжі, так і консервовані). Добре підійде червона смородина, серед фруктів найбільш популярний виноград, також поєднуються з червоною рибою груші і яблука, відмінно доповнює смак авокадо. Ягоди цікаво виглядають, якщо обваляти їх у цукровій пудрі;
- Апетитними бутерброди зроблять овочеві скибочки. Насамперед, це помідори, огірки, редис. З них добре вирізаються різноманітні фігури;
- Можна цікаво представити і основний інгредієнт, наприклад, згорнути з рибного скибочки троянду;
- Безпрограшним буде оформлення гілочками свіжої зелені. Найпоширеніші для цього варіанти – петрушка або кріп. Для гурманів підійдуть базилік або розмарин;
- Найкращий спосіб подачі закуски з червоної риби – укласти її на блюдо з салатними листям.
Для апетитного вигляду на столі важливо не тільки, ніж бутерброд буде прикрашений, але і в якій формі він буде поданий:
- Канапе. Щоб підготувати хлібну основу для такого типу закусок, необхідно з хліба вирізати квадратики або кружечки невеликого однакового розміру, укласти інші складові, проткнути всі шпажкою. Для приготування канапе зручно використовувати багет;
- Класичні бутерброди. Для їх приготування використовують як батон, так і будь-які інші види хліба. Для звичайного столу підійде проста нарізка скибочками. Для святкового застілля варто включити фантазію. Хлібної основі можна надати форму зірочок, квадратиків, ромбів, трикутників.
Бутерброди з червоною рибою: рецепти
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
упаковка риби - | 300 г |
масло вершкове - | 60 г |
будь хліб - | 6 шматків |
лимонні дольки і будь-яка зелень - | для прикраси |
Час приготування: 7 хвилин | Калорійність на 100 грам: 200 Ккал |
Етапи приготування:
- Намазати масло на підготовлену хлібну основу;
- Рибу, тонко нарізавши, перетворити на шматочки, викласти на хліб;
- Додати до кожного шматка часточку лимона і гілочку свіжої зелені.
Бутерброди з червоною риби з огірком
Потрібно:
- булка або будь-який інший хліб;
- упаковка риби – 200 г;
- сирний сир (краще всього класичний смак без добавок) — 150 г;
- пара середніх огірків;
- пучок свіжого кропу.
Час приготування: чверть години.
Калорійність: в 100 г 165 ккал.
Як приготувати:
- Вирізати з булки заготовки бажаної форми. При бажанні підсушити їх в тостері;
- Промитий і висушений кріп подрібнити, додати його до м'якого творожному сиру;
- Приготованою сумішшю намазати тости;
- Вимиті і обсушені огірки нарізати довгими смужками, бажано дуже тонкими. На кожен бутерброд покласти по такому скибочці огірка, свернутому вдвічі;
- Рибу нарізати також у вигляді довгих смуг, з яких згорнути троянди;
- Прикрасити кропом.
Канапе з червоною риби з бринзою
Потрібно:
- багет (підійде будь-який хліб);
- упаковка риби – 300 г;
- кусок бринзи – 250 г;
- 1 великий томат або пара невеликих;
- для прикраси – невеликий огірок, а також маслини.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність: в 100 г 190 ккал.
Етапи приготування:
- Порізати багет або підготувати хліб для канапе з батона у формі гуртків. За бажанням підсушити в тостері;
- Томати порізати кружальцями, бринзу і рибу – пластинами;
- Зібрати канапе в наступному порядку: хліб, томат, бринза, риба;
- Перш ніж нанизувати канапе, надіти на шпажку одну маслину і складену гармошкою пластинку з огірка.
Гарячі бутерброди з червоною риби
Потрібно:
- 5 маленьких пшеничних або житніх булочок;
- риба – 250 г;
- сир твердих сортів – 150 г;
- майонез.
Час приготування: хвилин 30-35.
Калорійність: в 100 г 260 ккал.
Як приготувати:
- Зварити рибу, опустивши її в киплячу воду. Час варіння близько 8 хвилин;
- Булочки розрізати на дві частини, змастити їх майонезом;
- Підготувати сир, натерти його на крупній або дрібній тертці, як більше подобається;
- На хлібну основу викласти готову рибу, розламані на шматочки і посипати її натертим сиром;
- Поставити в духову шафу до того моменту, поки не почне запікатися сирна шапка.
Бутерброди з риби з авокадо
Потрібно:
- багет (або будь-який інший пшеничний хліб);
- упаковка риби – 200 г;
- плід авокадо;
- салат листовий;
- сік лимона – 1 столова ложка;
- зелень для прикраси, а також за вибором оливки або маслини.
Час приготування: близько півгодини.
Калорійність: в 100 г 180 ккал.
Як приготувати:
- Розрізати на порції багет. За бажанням підсушити, використовуючи тостер;
- Приготувати пасту з авокадо. М'якоть плоду або розім'яти за допомогою виделки або дрібно порізати. Додати ложку соку лимона, посолити;
- Рибу нарізати пластинами;
- Хліб змастити приготовленої з пастою авокадо, потім укласти салатний лист і рибний скибочка;
- За допомогою шпажки прикрасити оливкою або маслиною, а також зеленню.
Рисова каша з гарбузом — якщо ви тільки один раз спробуєте, в завжди будете чекати осіннього сезону, щоб зварити гарбузову кашу.
Читайте як приготувати смачні млинці без яєць.
Вівсяне печиво з пластівців без борошна — дієтичне блюдо, яке можна приготувати дуже швидко.
Бутерброди «Червоні вітрила»
Потрібно:
- булка;
- упаковка риби – 150 г;
- будь сир твердих сортів – 120 г;
- майонез – 3 столові ложки;
- пара часникових зубчиків;
- маслини 10-15 шт.
Час приготування: 25-30 хвилин.
Калорійність: 275 ккал в 100 р.
Етапи приготування:
- Багет нарізати не дуже товстими шматочками. Підсушити, використовуючи тостер;
- Підготувати сир, натерти його на тертці;
- Приготувати суміш з натертого сиру, майонезу, подрібненого часнику;
- Маслини нарізати півкільцями;
- Тости змастити сирною сумішшю, навколо по хлібу розкласти маслини;
- Рибу нарізати якомога тонше, зробити з неї за допомогою шпажки парус.
Тарталетки з копченої червоної риби з сиром
Потрібно:
- житній хліб – 7 шматків;
- сир середньої жирності – 150 г;
- копчена червона риба – 7 скибочок;
- пара зубчиків часнику;
- кріп.
Час приготування: чверть години.
Калорійність: в 100 г 166 ккал.
Як приготувати:
- Дрібно порубати часник, кріп, вмішати їх в сир. Якщо суміш, що вийшла занадто суха (це буде залежати від сиру), розбавити її ложкою майонезу (можна сметани);
- Рясно змастити сирною масою кожен шматок хліба;
- Рибу нарізати пластинами, укласти її на бутерброд;
- Додати свіжий кріп.
Канапе з червоною риби з помідорами чері під назвою «Божі корівки»
Потрібно:
- будь-пшеничний хліб;
- половина пачки вершкового масла;
- упаковка помідор черрі;
- упаковка риби – 200 г;
- половина банки маслин;
- ложка майонезу;
- свіжа зелень петрушки.
Час приготування: півгодини.
Калорійність: 275 ккал на 100 р.
Як приготувати:
- Хліба надати бажану форму, змастити маслом;
- Порізати пластинами рибу, розкласти її на хлібну основу;
- Приготувати самих «сонечок». Промиті обсушені помідори розрізати навпіл, потім ці половинки перетворити на крила сонечок, надрізавши вздовж посередині. Голівки у них – половинки маслин. Плями на спинці – з тих же тільки вже дрібно нарізаних маслин. Очі намалювати за допомогою майонезу;
- Прикрасити зеленню.
Корисні поради
- Кілька слів про те, як краще нарізати хлібну основу для бутербродів:
- при використанні багета, його краще нарізати навскоси, щоб площа була більше;
- при використанні батона, вирізати з нього, якщо немає спеціальних форм, можна прості гуртки, наприклад, склянкою;
- при використанні тостового хліба, його найкраще розрізати на дві частини по діагоналі, щоб вийшли трикутники, або на 4 квадратика, в залежності від бажаних розмірів;
- щоб у бутербродів був більш ніжний смак, скоринку хліба у краще зрізати.
- Бутерброди з червоних сортів риби не тільки смачна закуска, але ще корисна. Щоб їх корисна цінність не загубилася, замість білого хліба бажано використовувати хлібобулочні вироби з борошна грубого помелу (житній, зерновий або висівковий хліб);
- Для більш пікантного смаку хлібну основу можна натерти часником. Щоб це було легше зробити, хліб краще підсмажити і остудити або підсушити, використовуючи тостер. Не варто боятися поєднання риби з часником, ці смаки чудово доповнюють один одного;
- Оригінальний смак додасть маринований лук. Його потрібно нарізати півкільцями, витримати в суміші води та оцту (1:1) з цукром близько 10 хвилин;
- Якщо бутерброди з червоною рибою готуються заздалегідь, то страва з ними потрібно до подачі на стіл прибрати в холодильник, накривши харчовою плівкою.
Приємного апетиту!