30 апрель 2019 23 975

Як приготувати бутерброди з червоною рибою

Бутерброди – найбільш проста закуска, проте і її можна приготувати і подати по-різному. Смачними, апетитними і при цьому мають презентаційний вигляд їх можна зробити з червоною рибою. Вони стануть ситної закускою на повсякденному столі, а також прикрасять святкове застілля, незважаючи на їх легку і досить швидке приготування.

Основи барвистого оформлення

Щоб така закуска стала окрасою і родзинкою будь-якого столу, потрібно подумати про те, як їх красиво подати. Можливі різні варіації оформлення:

  • Класичний варіант – додати лимонну часточку;
  • Пікантності смаку додадуть оливки або каперси;
  • Вишуканий вигляд створять всілякі ягоди і фрукти (як свіжі, так і консервовані). Добре підійде червона смородина, серед фруктів найбільш популярний виноград, також поєднуються з червоною рибою груші і яблука, відмінно доповнює смак авокадо. Ягоди цікаво виглядають, якщо обваляти їх у цукровій пудрі;
  • Апетитними бутерброди зроблять овочеві скибочки. Насамперед, це помідори, огірки, редис. З них добре вирізаються різноманітні фігури;
  • Можна цікаво представити і основний інгредієнт, наприклад, згорнути з рибного скибочки троянду;
  • Безпрограшним буде оформлення гілочками свіжої зелені. Найпоширеніші для цього варіанти – петрушка або кріп. Для гурманів підійдуть базилік або розмарин;
  • Найкращий спосіб подачі закуски з червоної риби – укласти її на блюдо з салатними листям.

Для апетитного вигляду на столі важливо не тільки, ніж бутерброд буде прикрашений, але і в якій формі він буде поданий:

  • Канапе. Щоб підготувати хлібну основу для такого типу закусок, необхідно з хліба вирізати квадратики або кружечки невеликого однакового розміру, укласти інші складові, проткнути всі шпажкою. Для приготування канапе зручно використовувати багет;
  • Класичні бутерброди. Для їх приготування використовують як батон, так і будь-які інші види хліба. Для звичайного столу підійде проста нарізка скибочками. Для святкового застілля варто включити фантазію. Хлібної основі можна надати форму зірочок, квадратиків, ромбів, трикутників.

Бутерброди з червоною рибою: рецепти

Яку саме рибу використовувати – не принципово, можна вибрати по своєму смаку. Підходять різні сорти: сьомга, лосось, горбуша, а також форель, кета. Всі вони можуть бути як слабосоленими, так і подкопченными. Є також варіанти з відварною або запеченим рибним філе.
Класичний варіант
Інгредієнти Кількість
упаковка риби - 300 г
масло вершкове - 60 г
будь хліб - 6 шматків
лимонні дольки і будь-яка зелень - для прикраси
Час приготування: 7 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

Етапи приготування:

  1. Намазати масло на підготовлену хлібну основу;
  2. Рибу, тонко нарізавши, перетворити на шматочки, викласти на хліб;
  3. Додати до кожного шматка часточку лимона і гілочку свіжої зелені.

Бутерброди з червоною риби з огірком

Потрібно:

  • булка або будь-який інший хліб;
  • упаковка риби – 200 г;
  • сирний сир (краще всього класичний смак без добавок) — 150 г;
  • пара середніх огірків;
  • пучок свіжого кропу.

Час приготування: чверть години.

Калорійність: в 100 г 165 ккал.

Як приготувати:

  1. Вирізати з булки заготовки бажаної форми. При бажанні підсушити їх в тостері;
  2. Промитий і висушений кріп подрібнити, додати його до м'якого творожному сиру;
  3. Приготованою сумішшю намазати тости;
  4. Вимиті і обсушені огірки нарізати довгими смужками, бажано дуже тонкими. На кожен бутерброд покласти по такому скибочці огірка, свернутому вдвічі;
  5. Рибу нарізати також у вигляді довгих смуг, з яких згорнути троянди;
  6. Прикрасити кропом.

Канапе з червоною риби з бринзою

Потрібно:

  • багет (підійде будь-який хліб);
  • упаковка риби – 300 г;
  • кусок бринзи – 250 г;
  • 1 великий томат або пара невеликих;
  • для прикраси – невеликий огірок, а також маслини.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність: в 100 г 190 ккал.

Етапи приготування:

  1. Порізати багет або підготувати хліб для канапе з батона у формі гуртків. За бажанням підсушити в тостері;
  2. Томати порізати кружальцями, бринзу і рибу – пластинами;
  3. Зібрати канапе в наступному порядку: хліб, томат, бринза, риба;
  4. Перш ніж нанизувати канапе, надіти на шпажку одну маслину і складену гармошкою пластинку з огірка.

Гарячі бутерброди з червоною риби

Потрібно:

  • 5 маленьких пшеничних або житніх булочок;
  • риба – 250 г;
  • сир твердих сортів – 150 г;
  • майонез.

Час приготування: хвилин 30-35.

Калорійність: в 100 г 260 ккал.

Як приготувати:

  1. Зварити рибу, опустивши її в киплячу воду. Час варіння близько 8 хвилин;
  2. Булочки розрізати на дві частини, змастити їх майонезом;
  3. Підготувати сир, натерти його на крупній або дрібній тертці, як більше подобається;
  4. На хлібну основу викласти готову рибу, розламані на шматочки і посипати її натертим сиром;
  5. Поставити в духову шафу до того моменту, поки не почне запікатися сирна шапка.

Бутерброди з риби з авокадо

Потрібно:

  • багет (або будь-який інший пшеничний хліб);
  • упаковка риби – 200 г;
  • плід авокадо;
  • салат листовий;
  • сік лимона – 1 столова ложка;
  • зелень для прикраси, а також за вибором оливки або маслини.

Час приготування: близько півгодини.

Калорійність: в 100 г 180 ккал.

Як приготувати:

  1. Розрізати на порції багет. За бажанням підсушити, використовуючи тостер;
  2. Приготувати пасту з авокадо. М'якоть плоду або розім'яти за допомогою виделки або дрібно порізати. Додати ложку соку лимона, посолити;
  3. Рибу нарізати пластинами;
  4. Хліб змастити приготовленої з пастою авокадо, потім укласти салатний лист і рибний скибочка;
  5. За допомогою шпажки прикрасити оливкою або маслиною, а також зеленню.

Рисова каша з гарбузом — якщо ви тільки один раз спробуєте, в завжди будете чекати осіннього сезону, щоб зварити гарбузову кашу.

Читайте як приготувати смачні млинці без яєць.

Вівсяне печиво з пластівців без борошна — дієтичне блюдо, яке можна приготувати дуже швидко.

Бутерброди «Червоні вітрила»

Потрібно:

  • булка;
  • упаковка риби – 150 г;
  • будь сир твердих сортів – 120 г;
  • майонез – 3 столові ложки;
  • пара часникових зубчиків;
  • маслини 10-15 шт.

Час приготування: 25-30 хвилин.

Калорійність: 275 ккал в 100 р.

Етапи приготування:

  1. Багет нарізати не дуже товстими шматочками. Підсушити, використовуючи тостер;
  2. Підготувати сир, натерти його на тертці;
  3. Приготувати суміш з натертого сиру, майонезу, подрібненого часнику;
  4. Маслини нарізати півкільцями;
  5. Тости змастити сирною сумішшю, навколо по хлібу розкласти маслини;
  6. Рибу нарізати якомога тонше, зробити з неї за допомогою шпажки парус.

Тарталетки з копченої червоної риби з сиром

Потрібно:

  • житній хліб – 7 шматків;
  • сир середньої жирності – 150 г;
  • копчена червона риба – 7 скибочок;
  • пара зубчиків часнику;
  • кріп.

Час приготування: чверть години.

Калорійність: в 100 г 166 ккал.

Як приготувати:

  1. Дрібно порубати часник, кріп, вмішати їх в сир. Якщо суміш, що вийшла занадто суха (це буде залежати від сиру), розбавити її ложкою майонезу (можна сметани);
  2. Рясно змастити сирною масою кожен шматок хліба;
  3. Рибу нарізати пластинами, укласти її на бутерброд;
  4. Додати свіжий кріп.

Канапе з червоною риби з помідорами чері під назвою «Божі корівки»

Потрібно:

  • будь-пшеничний хліб;
  • половина пачки вершкового масла;
  • упаковка помідор черрі;
  • упаковка риби – 200 г;
  • половина банки маслин;
  • ложка майонезу;
  • свіжа зелень петрушки.

Час приготування: півгодини.

Калорійність: 275 ккал на 100 р.

Як приготувати:

  1. Хліба надати бажану форму, змастити маслом;
  2. Порізати пластинами рибу, розкласти її на хлібну основу;
  3. Приготувати самих «сонечок». Промиті обсушені помідори розрізати навпіл, потім ці половинки перетворити на крила сонечок, надрізавши вздовж посередині. Голівки у них – половинки маслин. Плями на спинці – з тих же тільки вже дрібно нарізаних маслин. Очі намалювати за допомогою майонезу;
  4. Прикрасити зеленню.

Корисні поради

  1. Кілька слів про те, як краще нарізати хлібну основу для бутербродів:
  • при використанні багета, його краще нарізати навскоси, щоб площа була більше;
  • при використанні батона, вирізати з нього, якщо немає спеціальних форм, можна прості гуртки, наприклад, склянкою;
  • при використанні тостового хліба, його найкраще розрізати на дві частини по діагоналі, щоб вийшли трикутники, або на 4 квадратика, в залежності від бажаних розмірів;
  • щоб у бутербродів був більш ніжний смак, скоринку хліба у краще зрізати.
  1. Бутерброди з червоних сортів риби не тільки смачна закуска, але ще корисна. Щоб їх корисна цінність не загубилася, замість білого хліба бажано використовувати хлібобулочні вироби з борошна грубого помелу (житній, зерновий або висівковий хліб);
  2. Для більш пікантного смаку хлібну основу можна натерти часником. Щоб це було легше зробити, хліб краще підсмажити і остудити або підсушити, використовуючи тостер. Не варто боятися поєднання риби з часником, ці смаки чудово доповнюють один одного;
  3. Оригінальний смак додасть маринований лук. Його потрібно нарізати півкільцями, витримати в суміші води та оцту (1:1) з цукром близько 10 хвилин;
  4. Якщо бутерброди з червоною рибою готуються заздалегідь, то страва з ними потрібно до подачі на стіл прибрати в холодильник, накривши харчовою плівкою.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: