17 апрель 2019 1 389

Рецепти солодких булочок з яблуками в духовці

Солодка випічка – насолода для очей і насолода смаку. Деякі можуть відмовити собі в солоденькому і борошняному. У кожної гарної господині є свої секрети і хитрощі, як спекти смачненьке до чаю.

Оптимальним варіантом стануть булочки з яблуками, так як це одні з найулюбленіших і доступних за ціною фруктів. Приготувати таку випічку швидко і дешево, а похвала від задоволених їдців не змусить себе довго чекати.

Булочки з яблучною начинкою з дріжджового тіста
Інгредієнти Кількість
борошна хлібопекарського вищого сорту - 0,8-1,1 кг борошна
вершкового масла - 1/2 пачки
молока - 400 мілілітрів
яєць - 2 шт.
стиглих яблука - 3-4 шт.
сухих швидкорозчинних дріжджів - 10 грам
цукру-піску - 2/3 склянки
солі - чайна ложка
ваніліну - 1 пакетик
насіння кунжуту - щіпка
насіння льону - щіпка
соняшникової олії - 2 столових ложки
Час приготування: 240 хвилин Калорійність на 100 грам: 265 Ккал

Процес приготування:

  1. З'єднайте у великій каструлі компоненти для опари: дріжджі, ложку цукру і кілька жмень борошна. Долийте трохи теплої води і перемішайте до однорідної консистенції. Накрийте опару чистим рушником або серветкою і поставте в тепле місце підходити;
  2. Нарубаєте і розтопіть на водяній бані вершкове масло;
  3. Підігрійте молоко (не окріп);
  4. Збийте яйця;
  5. З'єднайте в одній посуді розтоплене масло і молоко, помішуючи, всипте цукор, що залишився, сіль, ванілін і яєчну масу;
  6. Вимийте фрукти, зніміть шкірку і потріть на дрібній тертці;
  7. Коли опара почне оживати (пінитися), поступово вводите в неї суміш компонентів і плодову кашку. Підсипати до рідкій основі борошно. Добре вимішуйте, не роблячи масу занадто щільною;
  8. Накрийте каструлю рушником і залиште на кілька годин у теплому місці, поки її вміст не збільшиться в об'ємі в 2-2,5 рази;
  9. Увімкніть розігріватися духовку. Змастіть форму для випічки і руки соняшниковою олією;
  10. Вийміть тісто з каструльки і розділіть його на рівні частини. Олійними скатайте руками з них невеликі кульки. Укладіть вироби у форму на деякій відстані один від одного;
  11. Прикрасьте булки перед тепловою обробкою насінням льону та кунжуту і відправте пропікається при температурі 190-200 градусів на 25-30 хвилин.
  12. Перевірте готовність за допомогою дерев'яної зубочистки.

Булочки з яблуками і корицею з швидкого тесту

Необхідні продукти:

  • 1,5 склянки пшеничного борошна вищого сорту;
  • 300-350 мл натурального йогурту;
  • 1 добірне куряче яйце;
  • 0,5 склянки цукру-піску;
  • чайна ложка солі;
  • 15-20 грам порошку розпушувача;
  • 5-6 невеликих яблук;
  • пакетик ваніліну;
  • пакетик меленої кориці;
  • 1,5 столової ложки рослинної олії.

Час приготування — близько 1-1,5 годин. Калорійність десерту на одну стограмову порцію — 220 ккал.

Хід робіт:

  1. Змішуємо в окремих мисках продукти: борошно з ваніліном, цукром, сіллю, розпушувачем, і йогурт з яєчним білком і рослинним маслом. Не поспішаючи з'єднуємо і вимішуємо в одній посуді все воєдино;
  2. В результаті отримуємо еластичну як пластилін масу, обертаємо її харчовою плівкою і відправляємо на чверть години в холодильник;
  3. Займіться начинкою. Зніміть шкірку з плодів, спеціальним пристосуванням видалити насінну коробку, поріжте фрукти кружечками;
  4. Устелите дно дека промасленим папером, розігрійте духовку при 200 градусах;
  5. Охолоджене тісто розділіть на однакові шматочки, розкачайте їх качалкою в круглі коржі;
  6. Поверх половини коржів покласти по кружечку фрукта і чайній ложці цукрово-коричної суміші (50 грам цукру + 2/3 порошку кориці), накрийте коржем без начинки і защипайте краю. Розкладіть вироби на папері;
  7. Змастіть булочки з начинкою яєчним жовтком, посипати дрібкою цукру і кориці;
  8. Випікайте 15-25 хвилин. Приємного апетиту.

«Трояндочки» з яблуками

Вам знадобиться:

  • 0,3-0,4 кг борошна вищого сорту;
  • 12-15 столових ложок маложирной сметани(10-15%);
  • 3 столові ложки рослинної олії;
  • яєчний жовток;
  • 40-50 грам вершкового маргарину;
  • 0,2-0,25 кг цукру-піску;
  • 1 їдальня ложка соди, гашене соком лимона;
  • 1 товстошкірий лимон;
  • 1 чайна ложка солі;
  • пакетик ванільного цукру;
  • жменя світлого родзинок;
  • 2 щіпки цукрової пудри на посипання;
  • 3-4 невеликих яблука.

Час приготування: 1 год. Калорійність: на 100 грам 269 ккал.

Рецепт покроково:

  1. Ізюм замочіть в теплій воді, поки він не розм'якне, промийте, переберіть і розстеліть на паперовому рушнику;
  2. Змішайте в ємності з високими краями: просіяне борошно, цукор-пісок (3/4 від загального обсягу), соду, сіль, ванільний цукор. Додайте все це до сметані та олії (ложка). Вимішуйте до однорідного стану;
  3. Свіжі фрукти вимийте, зніміть верхній шар шкірки. Розрізати плоди на часточки і видаліть насіння, поріжте дрібними кубиками;
  4. Обшпарте лимон окропом, акуратно теркою зніміть цедру. Зробіть надріз і окропіте соком фруктові кубики;
  5. Розтопіть на водяній бані маргарин до консистенції крему;
  6. Розкачайте тестову масу в прямокутний пласт завтовшки 1,5-2 см і нанесіть на нього шар снігу, що розтанув маргарину. Викладіть на маргарин фруктові кубики, родзинки, упереміш з цукром-піском і цедрою лимона;
  7. Скачайте промазанный пласт в рулет і розрізати на однакові шматочки;
  8. Змастіть піддон для випікання рослинним жиром і укладіть на нього частини рулету у вигляді розкривних трояндочок, прищипуючи низ, щоб не витікав сік з начинки;
  9. З допомогою виделки, розколотіть жовток в чаші і силіконовій пензликом промажте кожна пелюстка солодких квіточок;
  10. Випікайте трояндочки в духовці 20-25 хвилин при 180-200 градусах;
  11. Готові вироби припорошите цукровою пудрою.

Листкова випічка з яблуками

Інгредієнти:

  • 0,5 кг готового замороженого листкового тіста;
  • 3 яблука твердих сортів;
  • 1 яєчний жовток;
  • 0,1 літра натурального рідкого квіткового меду;
  • пакетик порошку кориці;
  • щіпка імбиру;
  • рослинний жир для змащування форми.

Час на готування становитиме чверть години. Калорійність на 100 грам: 280 ккал.

Приготування:

  1. Завчасно дістаньте з морозилки упаковку листкового тіста і дайте йому самостійно відтанути при кімнатній температурі, не вдаючись до розморожуванні у мікрохвильовій печі або духовій шафі;
  2. Фрукти вимийте, очистіть від шкірки, розріжте на кілька скибочок, видаливши серцевину з насінням;
  3. Обваляйте яблучні скибочки в кориці та імбиру;
  4. Тісто розкачайте в пласт і розділіть на невеликі квадрати, в центр кожного покладіть шматочок фрукта. З'єднайте кути квадрата і пріщіпніте знизу вгору до середини виробу, а кінчики на верхівці відігніть у зворотний бік;
  5. Відправляємо наші конвертики на змащене деко;
  6. Покриваємо прочинені квіточки бовтанку з жовтка;
  7. Поставимо випікатися, в прогрітий духовий шафа на чверть години;
  8. У центральну частину відкритої булочки наливаємо чайну ложечку меду і подаємо до столу.

Що таке ткемалі, з чого готують соус і як правильно його приготувати читайте в нашій статті.

Як приготувати святкову свинину з чорносливом читайте в нашій статті.

Читайте як приготувати вишуканий суп-пюре з печериць з вершками.

Рецепт сирних булочок з яблучною начинкою

Продукти:

  • 0,3-0,4 кг сирної маси;
  • 1 склянку пшеничного борошна вищого сорту;
  • 3-4 твердих яблука;
  • 2 яйця з яскравими жовтками;
  • 0,1 кг цукру-піску;
  • 1/3 склянки світлого родзинок;
  • 100 грам спреду;
  • 2 десертних ложки коричневого цукру;
  • 5-7 столових ложок сметани низької жирності;
  • чайна ложка пекарського порошку;
  • 2 г ваніліну.

Час приготування: 60-90 хвилин. Калорійність десерту на одну стограмову порцію 200 ккал.

Рецепт приготування по кроках:

  1. Перемішати в ємності сир, 1 яйце, цукор-пісок, просіяне борошно з пекарським порошком. Влити розтоплений спред(1/2 від загального обсягу) і, помішуючи, вводити сметану (при низької жирності вона дуже рідка). Можна замінити сметану маложирными вершками або йогуртом. Використовуйте те, що є в наявності;
  2. Родзинки запарити, промити, перебрати;
  3. Яблучка вимити, видалити серцевину, з магазинних плодів зняти шкірку. Нарубати, підготовлені фрукти, кубиками і припустити в маслі 5-7 хвилин на сковорідці з рештою спредом. Додати в начинку коричневий цукор і порошок кориці, тушкувати ще кілька хвилин. Охолодити і з'єднати з родзинками;
  4. Тісто скачати ковбаскою і порубати ножем на рівні брусочки. Розкачати коржі, в центр кожної ложкою викласти солодку фруктову масу і защипнути краю, залишивши посередині конвертика округле віконце;
  5. Визначте ваше виріб у форму для запікання. Зробіть яєчну мастило і обробіть їй сирно-фруктове виріб;
  6. Випікайте булочки з яблуками в духовці до готовності, перевіряючи дерев'яною шпажкою.

Булки з яблучними начинками можуть бути будь-якого розміру і форми, обмежуючись лише фантазією творця. Надайте своїм творам оригінальний вид: конвертика, рогалики, троянди, сердечка, косички, кошика, трубочки і т. п. Експериментуйте, створюючи нові шедеври.

Для випічки з соковитою начинкою простіше скористатися пекарської папером або фольгою, тоді дно форми не доведеться відмивати від нагару.

Що ще почитати: