Рецепти солодких булочок з яблуками в духовці
Солодка випічка – насолода для очей і насолода смаку. Деякі можуть відмовити собі в солоденькому і борошняному. У кожної гарної господині є свої секрети і хитрощі, як спекти смачненьке до чаю.
Оптимальним варіантом стануть булочки з яблуками, так як це одні з найулюбленіших і доступних за ціною фруктів. Приготувати таку випічку швидко і дешево, а похвала від задоволених їдців не змусить себе довго чекати.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна хлібопекарського вищого сорту - | 0,8-1,1 кг борошна |
вершкового масла - | 1/2 пачки |
молока - | 400 мілілітрів |
яєць - | 2 шт. |
стиглих яблука - | 3-4 шт. |
сухих швидкорозчинних дріжджів - | 10 грам |
цукру-піску - | 2/3 склянки |
солі - | чайна ложка |
ваніліну - | 1 пакетик |
насіння кунжуту - | щіпка |
насіння льону - | щіпка |
соняшникової олії - | 2 столових ложки |
Час приготування: 240 хвилин | Калорійність на 100 грам: 265 Ккал |
Процес приготування:
- З'єднайте у великій каструлі компоненти для опари: дріжджі, ложку цукру і кілька жмень борошна. Долийте трохи теплої води і перемішайте до однорідної консистенції. Накрийте опару чистим рушником або серветкою і поставте в тепле місце підходити;
- Нарубаєте і розтопіть на водяній бані вершкове масло;
- Підігрійте молоко (не окріп);
- Збийте яйця;
- З'єднайте в одній посуді розтоплене масло і молоко, помішуючи, всипте цукор, що залишився, сіль, ванілін і яєчну масу;
- Вимийте фрукти, зніміть шкірку і потріть на дрібній тертці;
- Коли опара почне оживати (пінитися), поступово вводите в неї суміш компонентів і плодову кашку. Підсипати до рідкій основі борошно. Добре вимішуйте, не роблячи масу занадто щільною;
- Накрийте каструлю рушником і залиште на кілька годин у теплому місці, поки її вміст не збільшиться в об'ємі в 2-2,5 рази;
- Увімкніть розігріватися духовку. Змастіть форму для випічки і руки соняшниковою олією;
- Вийміть тісто з каструльки і розділіть його на рівні частини. Олійними скатайте руками з них невеликі кульки. Укладіть вироби у форму на деякій відстані один від одного;
- Прикрасьте булки перед тепловою обробкою насінням льону та кунжуту і відправте пропікається при температурі 190-200 градусів на 25-30 хвилин.
- Перевірте готовність за допомогою дерев'яної зубочистки.
Булочки з яблуками і корицею з швидкого тесту
Необхідні продукти:
- 1,5 склянки пшеничного борошна вищого сорту;
- 300-350 мл натурального йогурту;
- 1 добірне куряче яйце;
- 0,5 склянки цукру-піску;
- чайна ложка солі;
- 15-20 грам порошку розпушувача;
- 5-6 невеликих яблук;
- пакетик ваніліну;
- пакетик меленої кориці;
- 1,5 столової ложки рослинної олії.
Час приготування — близько 1-1,5 годин. Калорійність десерту на одну стограмову порцію — 220 ккал.
Хід робіт:
- Змішуємо в окремих мисках продукти: борошно з ваніліном, цукром, сіллю, розпушувачем, і йогурт з яєчним білком і рослинним маслом. Не поспішаючи з'єднуємо і вимішуємо в одній посуді все воєдино;
- В результаті отримуємо еластичну як пластилін масу, обертаємо її харчовою плівкою і відправляємо на чверть години в холодильник;
- Займіться начинкою. Зніміть шкірку з плодів, спеціальним пристосуванням видалити насінну коробку, поріжте фрукти кружечками;
- Устелите дно дека промасленим папером, розігрійте духовку при 200 градусах;
- Охолоджене тісто розділіть на однакові шматочки, розкачайте їх качалкою в круглі коржі;
- Поверх половини коржів покласти по кружечку фрукта і чайній ложці цукрово-коричної суміші (50 грам цукру + 2/3 порошку кориці), накрийте коржем без начинки і защипайте краю. Розкладіть вироби на папері;
- Змастіть булочки з начинкою яєчним жовтком, посипати дрібкою цукру і кориці;
- Випікайте 15-25 хвилин. Приємного апетиту.
«Трояндочки» з яблуками
Вам знадобиться:
- 0,3-0,4 кг борошна вищого сорту;
- 12-15 столових ложок маложирной сметани(10-15%);
- 3 столові ложки рослинної олії;
- яєчний жовток;
- 40-50 грам вершкового маргарину;
- 0,2-0,25 кг цукру-піску;
- 1 їдальня ложка соди, гашене соком лимона;
- 1 товстошкірий лимон;
- 1 чайна ложка солі;
- пакетик ванільного цукру;
- жменя світлого родзинок;
- 2 щіпки цукрової пудри на посипання;
- 3-4 невеликих яблука.
Час приготування: 1 год. Калорійність: на 100 грам 269 ккал.
Рецепт покроково:
- Ізюм замочіть в теплій воді, поки він не розм'якне, промийте, переберіть і розстеліть на паперовому рушнику;
- Змішайте в ємності з високими краями: просіяне борошно, цукор-пісок (3/4 від загального обсягу), соду, сіль, ванільний цукор. Додайте все це до сметані та олії (ложка). Вимішуйте до однорідного стану;
- Свіжі фрукти вимийте, зніміть верхній шар шкірки. Розрізати плоди на часточки і видаліть насіння, поріжте дрібними кубиками;
- Обшпарте лимон окропом, акуратно теркою зніміть цедру. Зробіть надріз і окропіте соком фруктові кубики;
- Розтопіть на водяній бані маргарин до консистенції крему;
- Розкачайте тестову масу в прямокутний пласт завтовшки 1,5-2 см і нанесіть на нього шар снігу, що розтанув маргарину. Викладіть на маргарин фруктові кубики, родзинки, упереміш з цукром-піском і цедрою лимона;
- Скачайте промазанный пласт в рулет і розрізати на однакові шматочки;
- Змастіть піддон для випікання рослинним жиром і укладіть на нього частини рулету у вигляді розкривних трояндочок, прищипуючи низ, щоб не витікав сік з начинки;
- З допомогою виделки, розколотіть жовток в чаші і силіконовій пензликом промажте кожна пелюстка солодких квіточок;
- Випікайте трояндочки в духовці 20-25 хвилин при 180-200 градусах;
- Готові вироби припорошите цукровою пудрою.
Листкова випічка з яблуками
Інгредієнти:
- 0,5 кг готового замороженого листкового тіста;
- 3 яблука твердих сортів;
- 1 яєчний жовток;
- 0,1 літра натурального рідкого квіткового меду;
- пакетик порошку кориці;
- щіпка імбиру;
- рослинний жир для змащування форми.
Час на готування становитиме чверть години. Калорійність на 100 грам: 280 ккал.
Приготування:
- Завчасно дістаньте з морозилки упаковку листкового тіста і дайте йому самостійно відтанути при кімнатній температурі, не вдаючись до розморожуванні у мікрохвильовій печі або духовій шафі;
- Фрукти вимийте, очистіть від шкірки, розріжте на кілька скибочок, видаливши серцевину з насінням;
- Обваляйте яблучні скибочки в кориці та імбиру;
- Тісто розкачайте в пласт і розділіть на невеликі квадрати, в центр кожного покладіть шматочок фрукта. З'єднайте кути квадрата і пріщіпніте знизу вгору до середини виробу, а кінчики на верхівці відігніть у зворотний бік;
- Відправляємо наші конвертики на змащене деко;
- Покриваємо прочинені квіточки бовтанку з жовтка;
- Поставимо випікатися, в прогрітий духовий шафа на чверть години;
- У центральну частину відкритої булочки наливаємо чайну ложечку меду і подаємо до столу.
Що таке ткемалі, з чого готують соус і як правильно його приготувати читайте в нашій статті.
Як приготувати святкову свинину з чорносливом читайте в нашій статті.
Читайте як приготувати вишуканий суп-пюре з печериць з вершками.
Рецепт сирних булочок з яблучною начинкою
Продукти:
- 0,3-0,4 кг сирної маси;
- 1 склянку пшеничного борошна вищого сорту;
- 3-4 твердих яблука;
- 2 яйця з яскравими жовтками;
- 0,1 кг цукру-піску;
- 1/3 склянки світлого родзинок;
- 100 грам спреду;
- 2 десертних ложки коричневого цукру;
- 5-7 столових ложок сметани низької жирності;
- чайна ложка пекарського порошку;
- 2 г ваніліну.
Час приготування: 60-90 хвилин. Калорійність десерту на одну стограмову порцію 200 ккал.
Рецепт приготування по кроках:
- Перемішати в ємності сир, 1 яйце, цукор-пісок, просіяне борошно з пекарським порошком. Влити розтоплений спред(1/2 від загального обсягу) і, помішуючи, вводити сметану (при низької жирності вона дуже рідка). Можна замінити сметану маложирными вершками або йогуртом. Використовуйте те, що є в наявності;
- Родзинки запарити, промити, перебрати;
- Яблучка вимити, видалити серцевину, з магазинних плодів зняти шкірку. Нарубати, підготовлені фрукти, кубиками і припустити в маслі 5-7 хвилин на сковорідці з рештою спредом. Додати в начинку коричневий цукор і порошок кориці, тушкувати ще кілька хвилин. Охолодити і з'єднати з родзинками;
- Тісто скачати ковбаскою і порубати ножем на рівні брусочки. Розкачати коржі, в центр кожної ложкою викласти солодку фруктову масу і защипнути краю, залишивши посередині конвертика округле віконце;
- Визначте ваше виріб у форму для запікання. Зробіть яєчну мастило і обробіть їй сирно-фруктове виріб;
- Випікайте булочки з яблуками в духовці до готовності, перевіряючи дерев'яною шпажкою.
Булки з яблучними начинками можуть бути будь-якого розміру і форми, обмежуючись лише фантазією творця. Надайте своїм творам оригінальний вид: конвертика, рогалики, троянди, сердечка, косички, кошика, трубочки і т. п. Експериментуйте, створюючи нові шедеври.
Для випічки з соковитою начинкою простіше скористатися пекарської папером або фольгою, тоді дно форми не доведеться відмивати від нагару.