Як правильно приготувати капусту з м'ясом
Капуста корисна, вона включає в себе безліч вітамінів і здатна підняти імунітет людини. З капусти, мабуть, не готують тільки десерти, інші ж страви в безлічі рецептів однією з складових частин мають саме її.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'яса свині - | 300 г |
крупно нарізаної капусти - | 3 жмені |
цибулі-шалот і моркви - | по 1 шт. |
будь-якого жиру - | 40 мл |
перець, лавровий лист, сіль - | за смаком |
соусу «Краснодарський» - | 13 ст. |
пасти хмелі-сунелі - | 1 ч. л. |
окропу - | 1 ст. |
петрушки - | 0,5 пучка |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 190 Ккал |
Отже, як смачно загасити капусту з м'ясом? Починаємо процес! У каструлю вилити жир, дати йому трохи прогрітися.
М'ясо обмити, нарізати тонко. Капусту трохи прим'яти, посолити. Цибулю розрізати на 6 частин, моркву очистити і зробити колечка.
У каструлю викласти мяско, обсмажити на сильному вогні близько 8 хвилин з усіх боків.
Потім додати до нього овочі, крім капусти, смажити ще хвилин 5. Вилити в м'ясо половину окропу і тушкувати близько 15 хвилин.
Слідом укласти в каструлю шматки капусти, долити воду і тушкувати близько 5 хвилин. Змішати «Краснодарський» з хмелі-сунелі і відправити в каструлю. Посолити, поперчити страву за смаком і покласти лаврушку.
Добре все перемішати і протушкувати на мінімальному вогні близько 25 хвилин. Прикрасити зеленушкой.
Духовка у допомогу при гасінні овочів з м'ясом
На 4 порції тушкованою «М'ясний капусти» необхідно:
- 16 бульб картоплі;
- 500 гр. капусти;
- 600 гр. свинячої лопатки;
- 1 цибулина-порей (біла частина);
- 12 міні-морквин;
- 1 корінь пастернаку;
- 1 банка зеленого горошку;
- 60 мл рослинного масла;
- Сіль, орегано за смаком;
- 2 лаврових листки;
- 2 ст. окропу;
- 1 селеровий стебло;
- Пучок кінзи.
Тепер докладно про те, як загасити капусту з картоплею і м'ясом. Овочі очистити і помити.
Картоплю нарізати часточками, порей кільцями, пастернак брусочками. Селера дрібно нарубати. Кінзу помити і подрібнити. Белокочанку нашаткувати, зім'яти. Лопатку помити, нарізати на квадратні шматочки.
У скляну форму налити олію, викласти шарами м'ясо, картоплю, капусту, цибулю, селеру, моркву і пастернак. Присипати горошком. Туди ж всипати спеції за смаком. Залити окропом і відправити в духовку приблизно на 38 хвилин.
Кінзою можна готову страву прикрасити.
Мультиварка – техніка на грані фантастики
Мультиварка все більше допомагає сучасному кулінару на кухні. Цей агрегат настільки розумний, що сам готує страви з різних продуктів. Якщо б ця техніка ще й на тарілки викладала, то можна було зовсім разлениться.
Овочі з м'ясом загасити? Мультиварка впорається! Благо, поки вона буде «кулинарить», вільний час кухаря напевно є чим зайняти.
На 2 порції «Мультиварочного дива» необхідно взяти:
- 3 жмені нашаткованої белокочанки;
- 300 гр. свинини;
- 2 ст. л. консервованої квасолі;
- Пучок молодої цибулі;
- 1 сирий жовток;
- 1 ст. томатного соку;
- 1 перчик (червоний гіркий);
- Півпучка базиліка;
- 3 гілочки тархуну;
- Сіль за смаком;
- 1 лист лавра;
- 13 ч. л. чорного перцю горошком;
- 40 мл оливкової олії.
М'ясо помити, нарізати смужками. Лук порубати. «Вогник» дрібно порубати. Базилік і тархун вимити, подрібнити.
У каструлю вилити олію, покласти туди м'ясо і обсмажити кілька хвилин. До свинини додати квасолю, через 5 хвилин белокочанку, все обсмажити ще 6 хвилин.
Жовток збити, вилити разом з томатним соком чашу, перемішати. Всипати сіль, перець-горошок, лаврушку, зелень і цибулю.
Виставити режим «Гасіння» на 37-40 хвилин. Потім ще хвилин 10 залишити на підігріві.
Гострота перчика з оригінальними травами припаде до смаку любителям пряних страв.
Як правильно загасити капусту з м'ясом на сковороді
Традиційний кухонний інвентар як завжди до речі. Овочі, тушковані на сковороді – це практично дієтичне блюдо.
Готується таке страву швидко, смак виходить відмінний, а подача може залежати від особистих уподобань. Якщо у сковорідки ручка знімається, то чому б не поставити посудину на стіл.
Це буде свого роду сільська подача, так і посуду менше доведеться мити!
На 4 порції «Диво-капусти» на сковорідці потрібно:
- 4 курячих філе;
- 900 гр. капусти;
- 1 груша;
- 150 гр. гарбуза;
- 1 велика цибулинка;
- 50 мл лляної олії;
- 1 кубик цукру;
- Пучок кропу;
- 40 мл соєвого соусу;
- 220 гр. томатного соку;
- Півпучка кінзи;
- Сіль і лимонний перець за смаком.
Капустку нашаткувати, пом'яти. Філе промити, нарізати довільними шматочками. Груші почистити і нарізати довільно. Цибуля так само.
Гарбуз відварити, натерти на тертці. Кріп і кинзу вимити, подрібнити. У розігріту сковороду вилити масло, через пару хвилин висипати курочку, обсмажити до напівготовності. Туди ж відправити цибулю, капусту, цукор, гарбуз, просмажити ще 6 хвилин.
Вилити сік, соєвий соус, додати часник, сіль, білий перець, грушу і протушкувати під кришкою близько 15 хвилин. Після цього висипати кріп і кинзу, перемішати блюдо і залишити під кришкою без вогню ще хвилин на 7.
Готове частування подавати гарячим, але любителям оригінальності можна і не підігрівати.
Як приготувати салат з курки і пекінської капусти і сиру.
Пироги з капустою, як правильно зробити тісто для них, секрети смачної випічки.
Рецепт буряків з майонезом і часником — джерело вітамінів і корисності.
Тушкуємо без м'яса
Капусту можна і потрібно готувати як окрему страву. Це нормально, коли овочі подаються до м'яса або риби, приготовлені в інший посуд. Капусту протушкувати без м'яса можна в сковороді, мультиварці, духовці або каструлі.
Смак страви залишиться незмінним, воно легко засвоїться, і не потрібно буде переживати за зайві кілограми.
На 2 порції «Овочевого феєрверку» знадобиться:
- 300 гр. капусти;
- 1 ялтинська цибулина;
- 1 жменя тертої моркви;
- 50 гр. пасти з помідорів;
- 1 ст. окропу;
- 1 щіпка цукру;
- 1 цукіні;
- 12 перцю чилі;
- Гілочка розмарину;
- Сіль за смаком.
Цукіні нарізати кубиками, перець чилі – дрібно. Капусту натерти на тертці для неї, цибулю очистити і дрібно нарубати.
У сотейник викласти капусту, цибулю і моркву, додати 50 гр. води. Акуратно всі прожарити 7 хвилин помішуючи. Потім додати кубики цукіні, гілочку розмарину і чилі, вилити решту окріп, пасту, цукор, посолити.
Перемішати всі інгредієнти і накрити. Тушкувати 20 хвилин на повільному вогні. Коли страва приготується, з нього потрібно прибрати розмарин, щоб не нашкодити смаку страви.
Виявляється, страва без м'яса теж має право на існування. Оригінальна капуста може замінити сніданок або вечерю.
Країна рад
- Вибираючи капусту, потрібно брати міцний качан без ознак гниття або цвілі. Очистивши верхні листки, можна приступати до нарізки капусти;
- Спосіб нарізки слід вибирати довільний. Для кожної страви необхідна своя форма капусти. Нарубати чи, нашаткувати, нарізати кубиком – вирішувати кухареві згідно з рецептом;
- Капуста молода готуватися хвилин 15, в іншому випадку часу піде приблизно в 2 рази довше. Це потрібно враховувати, щоб не переготовить частування. Не варто думати, що розм'якшення капуста стане смачніше. Вона буде мати непривабливий вигляд, а смак тільки погіршиться;
- Для додання страві аромату додають спеції, трави, пасту. Цукор – традиційна добавка, він допоможе скрасити кислуватий смак і зробить капусту блискучою;
- Якщо є бажання отримати зовсім вже дієтичне блюдо, то не потрібно обсмажувати капусту перед гасінням;
- Деяким людям не подобається цікавий запах капусти в процесі готування. Щоб уникнути неприємностей, можна в посуд, додати шматок черствого чорного хліба. Запах піде, а смак зовсім не зміниться.
Всю їжу треба готувати в гарному настрої. Капуста не є винятком. Щоб вийшло смачне блюдо, потрібно забути про проблеми, «кулинарить» від душі і з натхненням.