25 май 2019 3 560

Як швидко і смачно приготувати яєчню з сиром

Страви з яєць містять у собі цілий ряд мікроелементів і вітамінів. Зокрема, яєчня з сиром відмінно підходить на роль поживного сніданку. Вона допомагає вгамувати почуття голоду і забезпечує енергетичним запасом до наступного прийому їжі.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
яйце - 2 штуки
сир - 50 г
олію (соняшникову або вершкове) - 10 г
свіжий кріп - 2 гілочки
сіль, перець - за смаком
Час приготування: 7 хвилин Калорійність на 100 грам: 258 Ккал

Яєчня-п'ятихвилинка з сиром буде доречна, навіть якщо ви кудись запізнюєтеся. Для рецепту підходять будь-які сири, але краще віддати перевагу плавлені. Кількість інгредієнтів в цьому рецепті розраховане на одну порцію.

Хід приготування:

  1. Змастити сковорідку олією, помістити її на вогонь;
  2. Хвилину потому вбити в сковороду яйця, зверху посипати трохи сіллю і перцем;
  3. Переконайтеся, що горить середній вогонь, тоді ще через хвилину білок повинен буде схопитися;
  4. У цей час потрібно подрібнити сир (нарізати ножем або натерти на тертці);
  5. Посипати готуються яйця сиром, прикрити кришкою і залишити хвилини на три (для любителів рідкого жовтка достатньо 1,5-2 хвилини);
  6. Викласти готову страву на тарілку і прикрасити зеленню.

Яєчня-бовтанка з сиром

Відмінною особливістю бовтанки є те, що і білок, і жовток пропікаються у неї в рівній мірі добре. В цілому яєчня-базіка схожа на омлет. Різниця лише в тому, що в одному випадку яйця слід збовтувати до смаження, а в іншому – під час.

Інгредієнти:

  • яйце – 3 штуки;
  • сир – 50 г;
  • масло рослинне – 30 мл;
  • спеції та зелень – за смаком.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність: 227 ккал.

Хід приготування:

  1. Помістити сковорідку на невеликий вогонь, щоб вона розігрілася, налити в неї рослинної олії;
  2. Вбити яйця в окрему ємність, туди ж влити три столові ложки води (при бажанні можна замінити молоком);
  3. Посипати сіллю яйця і спеціями, розмішати з допомогою віночка, або вилки;
  4. Сир натерти (або просто подрібнити)* і теж покласти до яєць;
  5. Отриману суміш ще раз розмішати і вилити в сковорідку, полум'я збільшити;
  6. Озброївшись дерев'яними (або силіконової) лопаткою рівномірно вимішувати вміст сковороди;
  7. Коли маса загусне і рідина піде, можна вимкнути вогонь;
  8. Відразу ж перекласти страву на тарілку, щоб воно не залишалося ще не охолола сковороді;
  9. Прикрасити бовтанку з допомогою зелені.
Якщо для приготування використовувався плавлений сир, то його достатньо буде трохи розім'яти або нарізати кубиками, або навіть просто поламати на шматочки.

Яєчня з ковбасою і сиром

Приготовлене згідно з даними рецептом ситне і смачне блюдо буде дуже доречно в якості вечері. Кількість інгредієнтів розрахована для двох порцій.

Інгредієнти:

  • яйце – 4 штуки;
  • сир – 70 г;
  • ковбаса – 100 г;
  • олія – 60 мл;
  • петрушка – 4 гілочки;
  • вода (або молоко) – 30 мл;
  • сіль, спеції – за смаком.

Час приготування: 12 хвилин.

Калорійність: 204 ккал.

Хід приготування:

  1. Поставити сковорідку на розігрів, попередньо наливши в неї масло;
  2. Розбити яйця в окрему ємність, приправити спеціями, долити води (або молока);
  3. Збити суміш допомогою віночка або вилки;
  4. У ємність з яйцями натерти сир, все розмішати;
  5. Нарізати ковбасу у вигляді тонкої соломки або невеликих шматочків і подрібнити петрушку;
  6. Яйця, змішані з сиром, спеціями водою і вилити в сковороду, почекати поки підстава отриманого «млинця» трохи підсмажиться;
  7. На половину кола посипати ковбасу та зелень, а залишилася вільною частиною накрити начинку зверху, надавши яєчні форму чебурека;
  8. Доготавливать страву ще близько двох хвилин, а перш, ніж подавати його на стіл розрізати на дві рівні порції.

Яйця з помідорами, ковбасою і сиром

Приготувати таку яєчню зовсім неважко, вона буде однаково смачна у будь-який час дня і не забере у вас багато часу. Наведений нижче рецепт розрахований на 2-3 порції і відмінно підійде для невеликої сім'ї.

Інгредієнти:

  • ковбаса варена — 70 г;
  • помідор (невеликий) – 2 штуки;
  • сир – 50 г;
  • яйце – 4 штуки;
  • масло рослинне – 30 мл;
  • сіль, кріп – за смаком.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність: 225 ккал.

Хід приготування:

  1. Налити невелику кількість масла в сковорідок, як слід розігріти;
  2. Нарізати обидва помідора і ковбасу, покласти їх у сковорідку, злегка обсмажити, постійно помішуючи;
  3. У мисочці збити всі приготовані яйця з допомогою віночка (або скористатися блендером), залити ними підсмажені з ковбасою помідори;
  4. Крупно натерти сир, посипати їм вміст сковороди;
  5. Подрібнити зелень і теж посипати зверху;
  6. Розділити яєчний коло на 4 однакові частини, кожну з яких перевернути, дозволяючи їй просмажиться із зворотного боку;
  7. Блюдо готове до подачі на стіл.

Страва з яєць з помідорами і плавленим сиром

Ще один легкий варіант приготування яєчні, який займає не більше чверті години, не втрачаючи при цьому своїх смакових якостях і поживністю.

  • яйце – 5 штук;
  • помідор – 3 штуки;
  • сир плавлений – 80 г;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • сіль і перець – за смаком.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 151 ккал

Хід приготування:

  1. Акуратно розбити яйця і помістити їх вміст в миску достатньої глибини, при бажанні на цьому етапі можна посолити і поперчити основний інгредієнт;
  2. З допомогою виделки або віночка розмішати яйця (не слід намагатися збити їх, потрібно лише трохи побалакати, даючи яйцям можливість розійтися);
  3. Порізати сир на невеликі кубики і помістити до яєць, ще раз трохи збовтати все віночком;
  4. Кожен помідор (бажано, щоб плоди були досить міцними, незважаючи на зрілість) розрізати приблизно на 8 рівних частин;
  5. У сковорідці розігріти олію і помістити туди ж шматочки томатів;
  6. На сильному вогні обсмажити помідори у всіх сторін;
  7. Вилити в сковорідку вміст миски і накрити все кришкою, зменшити полум'я і чекати до повної готовності;
  8. Страву подавати до столу гарячим, можна приправити соусом або свіжою зеленню.

Яйця з беконом, помідорами і сиром

Цей рецепт багато господинь відносять до числа найбільш улюблених. У нього ідеально впишуться помідори сорту черрі, або кампарі, а сир і бекон зроблять яєчню ще більш поживною, ніж зазвичай.

Інгредієнти:

  • яйце – 4 штуки;
  • помідор – 1 штука;
  • бекон – 125 г;
  • кріп, сіль, перець – за смаком.

Час приготування: 12 хвилин.

Калорійність: 238 ккал.

Хід приготування:

  1. Поставити сковорідку на розігрів, у неї викласти бекон, нарізаний у вигляді скибочок довжиною близько 4-х см;
  2. Обсмажувати бекон по 2 хвилини на кожній стороні, коли шматочки перевернуті на іншу сторону, можна приступати до нарізування помідор;
  3. Викласти помідорні часточки поряд з шматочками м'яса і також обсмажити їх з двох сторін (приблизно по хвилині на кожну сторону);
  4. Вбити в сковороду яйця, посолити і поперчити всі компоненти;
  5. Через кілька хвилин яєчня готова;
  6. На стіл подавати, посипати подрібненим кропом.

Суп з галушками рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Як зробити смачне повидло з яблук — домашній рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Неймовірно смачний рецепт рулету з маком — покроковий рецепт з фото тут.

Швидкий рецепт для микроволовке

Для тих, хто не хоче займатися спекотною, дотримується дієти або просто воліє вести здоровий спосіб життя, підійде яєчня, приготовлена за допомогою мікрохвильової печі.

Інгредієнти:

  • сир (переважно тверді сорти) – 50 р;
  • шинка копчена – 70 г;
  • яйце – 2 штуки;
  • масло рослинне – 1 чайна ложка;
  • сіль, спеції – за смаком.

Час приготування: 7-8 хвилин.

Калорійність: 150 ккал.

  1. Шинку подрібнити і натерти сир;
  2. Взяти глибоку скляну або керамічну тарілку (гуртка теж підійде), змастити зсередини рослинним маслом;
  3. Вбити яйця в підготовлений посуд, приправити їх спеціями і збити за допомогою виделки;
  4. Всипати до яєць подрібнену шинку і сир;
  5. Поставити все в мікрохвильовку і випікати протягом 3-4 хвилин;
  6. Яєчня готова.

Поради кулінарів

  1. Смажити яйця слід в сковорідках мають товсте дно, високі стінки і тефлонове покриття;
  2. Для перевертання використовувати лопатки з дерева або силікону;
  3. Яйця для смаження повинні мати кімнатну температуру, оскільки холодні занадто швидко просочується жиром;
  4. Розбивати яєчну шкаралупу потрібно акуратно, але різко;
  5. В якості начинки для яєчня з сиром можна використовувати практично будь-які продукти, але обсмажувати їх потрібно окремо від яєць;
  6. Солити слід на самому початку, але якщо мова йде про глазунье, то в неї слід солити тільки білок;
  7. Перед початком приготування потрібно вимити яйця, навіть якщо вони справляють враження чистих;
  8. Дієтичну яєчню потрібно готувати, не використовуючи жовтки;
  9. Щоб жовток при приготуванні залишався рідким, але покриваються щільною білою плівкою, треба закрити сковороду кришкою і готувати на великому полум'я.

Дотримуйтесь цих простих правил, і ваша яєчня завжди буде виходити ідеально.

Що ще почитати: