Як швидко і смачно приготувати яєчню з сиром
Страви з яєць містять у собі цілий ряд мікроелементів і вітамінів. Зокрема, яєчня з сиром відмінно підходить на роль поживного сніданку. Вона допомагає вгамувати почуття голоду і забезпечує енергетичним запасом до наступного прийому їжі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйце - | 2 штуки |
сир - | 50 г |
олію (соняшникову або вершкове) - | 10 г |
свіжий кріп - | 2 гілочки |
сіль, перець - | за смаком |
Час приготування: 7 хвилин | Калорійність на 100 грам: 258 Ккал |
Яєчня-п'ятихвилинка з сиром буде доречна, навіть якщо ви кудись запізнюєтеся. Для рецепту підходять будь-які сири, але краще віддати перевагу плавлені. Кількість інгредієнтів в цьому рецепті розраховане на одну порцію.
Хід приготування:
- Змастити сковорідку олією, помістити її на вогонь;
- Хвилину потому вбити в сковороду яйця, зверху посипати трохи сіллю і перцем;
- Переконайтеся, що горить середній вогонь, тоді ще через хвилину білок повинен буде схопитися;
- У цей час потрібно подрібнити сир (нарізати ножем або натерти на тертці);
- Посипати готуються яйця сиром, прикрити кришкою і залишити хвилини на три (для любителів рідкого жовтка достатньо 1,5-2 хвилини);
- Викласти готову страву на тарілку і прикрасити зеленню.
Яєчня-бовтанка з сиром
Відмінною особливістю бовтанки є те, що і білок, і жовток пропікаються у неї в рівній мірі добре. В цілому яєчня-базіка схожа на омлет. Різниця лише в тому, що в одному випадку яйця слід збовтувати до смаження, а в іншому – під час.
Інгредієнти:
- яйце – 3 штуки;
- сир – 50 г;
- масло рослинне – 30 мл;
- спеції та зелень – за смаком.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність: 227 ккал.
Хід приготування:
- Помістити сковорідку на невеликий вогонь, щоб вона розігрілася, налити в неї рослинної олії;
- Вбити яйця в окрему ємність, туди ж влити три столові ложки води (при бажанні можна замінити молоком);
- Посипати сіллю яйця і спеціями, розмішати з допомогою віночка, або вилки;
- Сир натерти (або просто подрібнити)* і теж покласти до яєць;
- Отриману суміш ще раз розмішати і вилити в сковорідку, полум'я збільшити;
- Озброївшись дерев'яними (або силіконової) лопаткою рівномірно вимішувати вміст сковороди;
- Коли маса загусне і рідина піде, можна вимкнути вогонь;
- Відразу ж перекласти страву на тарілку, щоб воно не залишалося ще не охолола сковороді;
- Прикрасити бовтанку з допомогою зелені.
Яєчня з ковбасою і сиром
Приготовлене згідно з даними рецептом ситне і смачне блюдо буде дуже доречно в якості вечері. Кількість інгредієнтів розрахована для двох порцій.
Інгредієнти:
- яйце – 4 штуки;
- сир – 70 г;
- ковбаса – 100 г;
- олія – 60 мл;
- петрушка – 4 гілочки;
- вода (або молоко) – 30 мл;
- сіль, спеції – за смаком.
Час приготування: 12 хвилин.
Калорійність: 204 ккал.
Хід приготування:
- Поставити сковорідку на розігрів, попередньо наливши в неї масло;
- Розбити яйця в окрему ємність, приправити спеціями, долити води (або молока);
- Збити суміш допомогою віночка або вилки;
- У ємність з яйцями натерти сир, все розмішати;
- Нарізати ковбасу у вигляді тонкої соломки або невеликих шматочків і подрібнити петрушку;
- Яйця, змішані з сиром, спеціями водою і вилити в сковороду, почекати поки підстава отриманого «млинця» трохи підсмажиться;
- На половину кола посипати ковбасу та зелень, а залишилася вільною частиною накрити начинку зверху, надавши яєчні форму чебурека;
- Доготавливать страву ще близько двох хвилин, а перш, ніж подавати його на стіл розрізати на дві рівні порції.
Яйця з помідорами, ковбасою і сиром
Приготувати таку яєчню зовсім неважко, вона буде однаково смачна у будь-який час дня і не забере у вас багато часу. Наведений нижче рецепт розрахований на 2-3 порції і відмінно підійде для невеликої сім'ї.
Інгредієнти:
- ковбаса варена — 70 г;
- помідор (невеликий) – 2 штуки;
- сир – 50 г;
- яйце – 4 штуки;
- масло рослинне – 30 мл;
- сіль, кріп – за смаком.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність: 225 ккал.
Хід приготування:
- Налити невелику кількість масла в сковорідок, як слід розігріти;
- Нарізати обидва помідора і ковбасу, покласти їх у сковорідку, злегка обсмажити, постійно помішуючи;
- У мисочці збити всі приготовані яйця з допомогою віночка (або скористатися блендером), залити ними підсмажені з ковбасою помідори;
- Крупно натерти сир, посипати їм вміст сковороди;
- Подрібнити зелень і теж посипати зверху;
- Розділити яєчний коло на 4 однакові частини, кожну з яких перевернути, дозволяючи їй просмажиться із зворотного боку;
- Блюдо готове до подачі на стіл.
Страва з яєць з помідорами і плавленим сиром
Ще один легкий варіант приготування яєчні, який займає не більше чверті години, не втрачаючи при цьому своїх смакових якостях і поживністю.
- яйце – 5 штук;
- помідор – 3 штуки;
- сир плавлений – 80 г;
- олія соняшникова – 30 мл;
- сіль і перець – за смаком.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 151 ккал
Хід приготування:
- Акуратно розбити яйця і помістити їх вміст в миску достатньої глибини, при бажанні на цьому етапі можна посолити і поперчити основний інгредієнт;
- З допомогою виделки або віночка розмішати яйця (не слід намагатися збити їх, потрібно лише трохи побалакати, даючи яйцям можливість розійтися);
- Порізати сир на невеликі кубики і помістити до яєць, ще раз трохи збовтати все віночком;
- Кожен помідор (бажано, щоб плоди були досить міцними, незважаючи на зрілість) розрізати приблизно на 8 рівних частин;
- У сковорідці розігріти олію і помістити туди ж шматочки томатів;
- На сильному вогні обсмажити помідори у всіх сторін;
- Вилити в сковорідку вміст миски і накрити все кришкою, зменшити полум'я і чекати до повної готовності;
- Страву подавати до столу гарячим, можна приправити соусом або свіжою зеленню.
Яйця з беконом, помідорами і сиром
Цей рецепт багато господинь відносять до числа найбільш улюблених. У нього ідеально впишуться помідори сорту черрі, або кампарі, а сир і бекон зроблять яєчню ще більш поживною, ніж зазвичай.
Інгредієнти:
- яйце – 4 штуки;
- помідор – 1 штука;
- бекон – 125 г;
- кріп, сіль, перець – за смаком.
Час приготування: 12 хвилин.
Калорійність: 238 ккал.
Хід приготування:
- Поставити сковорідку на розігрів, у неї викласти бекон, нарізаний у вигляді скибочок довжиною близько 4-х см;
- Обсмажувати бекон по 2 хвилини на кожній стороні, коли шматочки перевернуті на іншу сторону, можна приступати до нарізування помідор;
- Викласти помідорні часточки поряд з шматочками м'яса і також обсмажити їх з двох сторін (приблизно по хвилині на кожну сторону);
- Вбити в сковороду яйця, посолити і поперчити всі компоненти;
- Через кілька хвилин яєчня готова;
- На стіл подавати, посипати подрібненим кропом.
Суп з галушками рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.
Як зробити смачне повидло з яблук — домашній рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.
Неймовірно смачний рецепт рулету з маком — покроковий рецепт з фото тут.
Швидкий рецепт для микроволовке
Для тих, хто не хоче займатися спекотною, дотримується дієти або просто воліє вести здоровий спосіб життя, підійде яєчня, приготовлена за допомогою мікрохвильової печі.
Інгредієнти:
- сир (переважно тверді сорти) – 50 р;
- шинка копчена – 70 г;
- яйце – 2 штуки;
- масло рослинне – 1 чайна ложка;
- сіль, спеції – за смаком.
Час приготування: 7-8 хвилин.
Калорійність: 150 ккал.
- Шинку подрібнити і натерти сир;
- Взяти глибоку скляну або керамічну тарілку (гуртка теж підійде), змастити зсередини рослинним маслом;
- Вбити яйця в підготовлений посуд, приправити їх спеціями і збити за допомогою виделки;
- Всипати до яєць подрібнену шинку і сир;
- Поставити все в мікрохвильовку і випікати протягом 3-4 хвилин;
- Яєчня готова.
Поради кулінарів
- Смажити яйця слід в сковорідках мають товсте дно, високі стінки і тефлонове покриття;
- Для перевертання використовувати лопатки з дерева або силікону;
- Яйця для смаження повинні мати кімнатну температуру, оскільки холодні занадто швидко просочується жиром;
- Розбивати яєчну шкаралупу потрібно акуратно, але різко;
- В якості начинки для яєчня з сиром можна використовувати практично будь-які продукти, але обсмажувати їх потрібно окремо від яєць;
- Солити слід на самому початку, але якщо мова йде про глазунье, то в неї слід солити тільки білок;
- Перед початком приготування потрібно вимити яйця, навіть якщо вони справляють враження чистих;
- Дієтичну яєчню потрібно готувати, не використовуючи жовтки;
- Щоб жовток при приготуванні залишався рідким, але покриваються щільною білою плівкою, треба закрити сковороду кришкою і готувати на великому полум'я.
Дотримуйтесь цих простих правил, і ваша яєчня завжди буде виходити ідеально.