Рецепти приготування крему для капкейків покроково
Напередодні будь-якого сімейного торжества або яскравого свята з приходом у дім довгоочікуваних гостей добре приготувати дуже красивий, незвичайний десерт – капкейки. Ці невеликі кекси з веселою або витриманою в пастельних тонах повітряно-кремовою шапочкою прикрашаються шоколадом, горіхами, стиглими ягодами і шматочками фруктів.
Зовсім невипадково маленькі тістечка завоювали останнім часом свою популярність. Любителі домашньої випічки обожнюють їх готувати: ними завжди можна здивувати близьких і друзів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукор - | 200 г |
яйця - | 5 шт. |
тепла вода - | 120 мл |
лимонна кислота - | 2,5 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 50 Ккал |
Для того, щоб капкейки вийшли смачними і їх шапочки довго зберігали форму, кулінари використовують такі продукти, які важко знайти в магазині.
Білковий крем готується з інгредієнтів, які є у будь-якої господині. Така начинка проста на смак, в ній мало вишуканості і незвичності, але, незважаючи на це, легкий повітряний крем зазвичай подобається всім тим, хто його спробує.
Для його приготування в невеликий ківш налити теплу воду і всипати цукор. Поставити ківш на добре розігріту варильну поверхню і приготувати сироп.
До солодкій воді додати лимонну кислоту, вміст ковша постійно помішувати, готувати протягом 7 хвилин. В скляній ємності відокремити білки від жовтків.
За допомогою міксера збивати білки, поки не утвориться ошатна піна. В ємність зі збитими білками акуратно влити солодку воду, з'єднати отримані компоненти за допомогою міксера.
Збивається маса протягом не менше 7 хвилин.
Крем «Чіз» з вершками
Склад:
- вершки 33% – 100 мл;
- цукрова пудра – 80 г;
- сир сирний – 450 г;
- щіпка ванілі.
Час приготування: 30 хв.
Калорійність в одній штуці: 60 ккал.
Крем, приготований з використанням кисломолочного сиру та вершків високої жирності, не втрачає заданої форми протягом довгого часу.
Капкейки, прикрашені таким кремом, можуть пролежати на красивому блюді при кімнатній температурі кілька днів, і при цьому зберегти гарну форму своїх шапочок. Вершки перед приготуванням повинні постояти в холодильнику не менше 2 годин.
Спочатку збити вершки, вони повинні стати ще більш густими. Потім в скляну ємність для збивання викласти сир і засипати і компоненти пудрою. Інгредієнти збиваються до повного з'єднання.
Легкий, злегка солонуватий сирний смак додасть ласощів незабутню родзинку. Такий крем обов'язково буде оцінений по достоїнству.
Рецепт масляного крему з цитрусовими нотками
Склад:
- цукор – 100 г;
- яйця – 2 шт;
- лимон – 1 шт;
- апельсин – 1 шт;
- вершкове масло – 30 р.
Час приготування: 45 хв.
Калорійність в одній штуці: 70 ккал.
Таким кремом можна прикрашати не тільки капкейки, але і будь-які інші тістечка та фрукти. Тонкі цитрусові акорди додадуть випічці слабку кислинку, залишає за собою вишукане післясмак.
З лимона знімається цедра, яку потрібно дрібно порубати. З апельсина і лимонної м'якоті выживается сік.
Виделкою збиваються яйця, до них вливається сік з цитрусових.
Суміш повинна настоятися протягом 30 хвилин. Коли зазначений час закінчиться, її необхідно процідити. Перелити масу в ківш невеликого розміру і поставити на розігріту варильну поверхню.
До компонентів додати олію, отриману масу постійно помішувати і варити протягом 15 хвилин до загустіння. Суміш остудити і прикрасити нею випечені кекси.
Рецепт шоколадного крему з маскарпоне
Склад:
- сир маскарпоне – 350 г;
- вершки 33% – 200 мл;
- шоколад – 1 плитка;
- цукрова пудра – 150 р.
Час приготування: 45 хв.
Калорійність в одній штуці: 60 ккал.
Для приготування ніжного талого крему з легкими шоколадними нотками добре підійде темний шоколад з вмістом какао не менше 70%.
Цукрову пудру і вершки збити і влити отриману масу в ємність з маскарпоне. Плитка шоколаду ламається на часточки, які викладаються в ківш і ставлять на водяну баню.
Шоколад не повинен бути гарячим, а лише злегка теплим. Коли він почне плавитися, влити його в отриману масу з вершків, сиру і пудри. Компоненти збити до повного з'єднання.
Сирний крем для капкейків: рецепт покроково
Склад:
- цукрова пудра – 50 г;
- сир невисокої жирності – 180 г;
- вершкове масло – 70 г;
- щіпка ваніліну.
Час готування: 35 хв.
Калорійність в одній штуці: 70 ккал.
Такий крем подобається і дітям, і дорослим. Дуже легкий, соковитий і повітряний, це дивовижне ласощі – справжня знахідка для хорошої господині. Сир потрібно заздалегідь охолодити і перетерти через дрібне сито. Вершкове масло розм'якшити на водяній бані і додати в сир. Компоненти збити у глибокій скляній ємності до однорідності. У масу всипається пудра і додається щіпка ванілі. Суміш збивається до щільної консистенції. Крем готовий для прикраси.
Англійська заварний крем
Склад:
- цукор – 120 г;
- молоко – 0,4 л;
- вершкове масло – 60 г;
- яйце – 1 шт;
- щіпка ваніліну;
- крохмаль – 1 столова ложка.
Час приготування: 45 хв.
Калорійність в одній штуці: 70 ккал.
Цей рецепт вважається одним з найбільш складних у приготуванні. Але результати праці обов'язково порадують: крем виходить таким ніжним, що відірватися від нього просто неможливо.
З таким кремом можна також приготувати заварні тістечка еклери або просочити їм шари торта « Наполеон». Для початку жовток з'єднується з цукром і крохмалем, компоненти підігріваються на водяній бані.
При нагріванні їх потрібно акуратно помішувати. Потім потроху вливається молоко, воно повинно бути дуже свіжим і прохолодним. Якщо молоко згорнеться, то крем приготувати не вийде.
Масу потрібно нагрівати до кипіння, коли поверхня буде покрита бульбашками, каструлю необхідно прибрати з водяної бані. У суміш потрібно додати м'яке вершкове масло, всі інгредієнти неквапливо розмішати.
Дуже смачний заварний наповнювач на масляній основі готовий.
Смачні й корисні рецепти коктейлів в блендері.
Прочитайте як правильно приготувати котлету для гамбургера.
Візьміть на замітку неймовірно смачний рецепт піца на листковому тісті.
Сирний крем для десерту
Склад:
- цукрова пудра – 130 г;
- сирний сир – 340 г;
- вершкове масло – 120 г;
- щіпка ваніліну.
Час приготування: 40 хв.
Калорійність в одній штуці: 70 ккал.
Дуже апетитно і привабливо виглядають шапочки капкейків з сирного крему. Завдяки своїй вершково-сирним основі, що вони добре зберігають задану форму. Після покупки сирного сиру для крему в магазині його потрібно добре остудити протягом кількох годин.
А вершкове масло, необхідне для рецепта, добре потримати в теплі, щоб воно набуло потрібну м'якість. Якщо дотримуватися ці тонкощі приготування, можна отримати м'яку ніжну структуру крему, саме таку, якою вона повинна бути.
Масло і пудра збиваються в протягом 5 хвилин до отримання густої консистенції. В отриману суміш додається ваніль і ніжний сирний сир.
Всі інгредієнти ретельно перемішуються, і смачне сирне прикраса для міні-кексів готово.
Рецепт з бананами
Склад:
- згущене молоко – 90 г;
- банани – 2 шт;
- вершкове масло – 90 р.
Час приготування: 30 хв.
Калорійність в одній штуці: 75 ккал.
З кремом з банана дуже гармонійно поєднуються шоколадні кекси. Якщо господиня вирішила приготувати банановий крем, вона повинна знати, що порівняно з іншими рецептами, це прикраса для капкейків має рідку текстуру.
Такий крем неможливо викласти гіркою на кекс, адже він поступово буде стікати з боків. Їм зазвичай змащують верхівки тістечка, а зверху його оздоблюють стиглої ягодою.
Щоб крем вийшов більш густим, згущене молоко можна замінити пудрою або використовувати меншу кількість бананів. Але смак крему в цьому випадку буде змінено, і він вийде не таким ніжним і смачним.
Для приготування бананового частування вершкове масло слід потримати в теплі протягом години. Потім згущене молоко викласти в скляну ємність, додати до нього м'яке масло.
Маса повинна стати однорідною після збивання, але потрібно стежити, щоб вона не почала шаруватися. В окремій ємності банани подрібнити до перетворення їх у м'яку кашку.
Змішати всі компоненти і добре збити за допомогою міксера.
Корисні поради
- Як відомо, банановий крем досить погано тримає форму з-за своєї рідкої текстури. Щоб крем став більш щільним і густим, після його приготування його можна помістити на півгодини на холод. Кожні 10 хвилин масу рекомендують злегка помішувати.
- При приготуванні бананового крему заздалегідь, ємність з готовою масою варто накрити спеціальною плівкою. Адже при зіткненні з повітрям банан темніє.
- Десерти, прикрашені сирної просоченням, дуже довго зберігають привабливий зовнішній вигляд. Такі страви варто готувати про запас, адже вони не засохнуть і не зіпсуються протягом декількох днів.
- Для приготування сирних шапочок можна використовувати як вершковий сир, так і сирний. Але перевагу краще віддавати творожному: його структура ідеальна для таких солодких прикрас.
- Щоб вийшов правильний «чіз», потрібно використовувати масло м'якої консистенції і добре охолоджений сир. Тільки при дотриманні цих умов крем вийде пишним і добре зберігає надану форму.
- Використовувати заздалегідь приготований сирний крем цілком можливо. У спеціальній плівці такий крем добре зберігається в холодильнику. Сирна маса не зіпсується протягом 5 днів.
- Якщо капкейки будуть прикрашені замороженими ягодами і фруктами, то ці продукти потрібно заздалегідь добре розморозити. Інакше вони можуть зіпсувати як зовнішній вигляд, так і смакові якості цього красивого частування.
- Якщо крем готується для любителів солодощів, то слід збільшити кількість цукрової пудри порівняно з тією порцією, яка вказана в рецептах.
- Практично всі рецепти готуються дуже швидко. Приготування займає 15-20 хвилин, тому крем можна зробити прямо перед подачею частування.
Разом з смачними капкейками, прикрашеними ошатними шапочками з ніжного повітряного крему, в кожному будинку з'являється відчуття свята. Спечіть капкейки зі своїм улюбленим кремом, і щасливі посмішки дорогих людей стануть найкращою подякою.