14 март 2019 7 226

Рецепти приготування крему для капкейків покроково

Напередодні будь-якого сімейного торжества або яскравого свята з приходом у дім довгоочікуваних гостей добре приготувати дуже красивий, незвичайний десерт – капкейки. Ці невеликі кекси з веселою або витриманою в пастельних тонах повітряно-кремовою шапочкою прикрашаються шоколадом, горіхами, стиглими ягодами і шматочками фруктів.

Зовсім невипадково маленькі тістечка завоювали останнім часом свою популярність. Любителі домашньої випічки обожнюють їх готувати: ними завжди можна здивувати близьких і друзів.

А ще капкейки цінуються ласунами – естетами, дивлячись на ці завжди вишукано оформлені частування, радіє око. Основа у тістечок кексовая, а прикрашаються вони ніжним, буквально тане кремом, який можна приготувати різними способами.
Білковий крем для капкейків, який тримає форму
Інгредієнти Кількість
цукор - 200 г
яйця - 5 шт.
тепла вода - 120 мл
лимонна кислота - 2,5 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 50 Ккал

Для того, щоб капкейки вийшли смачними і їх шапочки довго зберігали форму, кулінари використовують такі продукти, які важко знайти в магазині.

Білковий крем готується з інгредієнтів, які є у будь-якої господині. Така начинка проста на смак, в ній мало вишуканості і незвичності, але, незважаючи на це, легкий повітряний крем зазвичай подобається всім тим, хто його спробує.

Для його приготування в невеликий ківш налити теплу воду і всипати цукор. Поставити ківш на добре розігріту варильну поверхню і приготувати сироп.

До солодкій воді додати лимонну кислоту, вміст ковша постійно помішувати, готувати протягом 7 хвилин. В скляній ємності відокремити білки від жовтків.

За допомогою міксера збивати білки, поки не утвориться ошатна піна. В ємність зі збитими білками акуратно влити солодку воду, з'єднати отримані компоненти за допомогою міксера.

Збивається маса протягом не менше 7 хвилин.

Крем «Чіз» з вершками

Склад:

  • вершки 33% – 100 мл;
  • цукрова пудра – 80 г;
  • сир сирний – 450 г;
  • щіпка ванілі.

Час приготування: 30 хв.

Калорійність в одній штуці: 60 ккал.

Крем, приготований з використанням кисломолочного сиру та вершків високої жирності, не втрачає заданої форми протягом довгого часу.

Капкейки, прикрашені таким кремом, можуть пролежати на красивому блюді при кімнатній температурі кілька днів, і при цьому зберегти гарну форму своїх шапочок. Вершки перед приготуванням повинні постояти в холодильнику не менше 2 годин.

Спочатку збити вершки, вони повинні стати ще більш густими. Потім в скляну ємність для збивання викласти сир і засипати і компоненти пудрою. Інгредієнти збиваються до повного з'єднання.

Легкий, злегка солонуватий сирний смак додасть ласощів незабутню родзинку. Такий крем обов'язково буде оцінений по достоїнству.

Рецепт масляного крему з цитрусовими нотками

Склад:

  • цукор – 100 г;
  • яйця – 2 шт;
  • лимон – 1 шт;
  • апельсин – 1 шт;
  • вершкове масло – 30 р.

Час приготування: 45 хв.

Калорійність в одній штуці: 70 ккал.

Таким кремом можна прикрашати не тільки капкейки, але і будь-які інші тістечка та фрукти. Тонкі цитрусові акорди додадуть випічці слабку кислинку, залишає за собою вишукане післясмак.

З лимона знімається цедра, яку потрібно дрібно порубати. З апельсина і лимонної м'якоті выживается сік.

Виделкою збиваються яйця, до них вливається сік з цитрусових.

Суміш повинна настоятися протягом 30 хвилин. Коли зазначений час закінчиться, її необхідно процідити. Перелити масу в ківш невеликого розміру і поставити на розігріту варильну поверхню.

До компонентів додати олію, отриману масу постійно помішувати і варити протягом 15 хвилин до загустіння. Суміш остудити і прикрасити нею випечені кекси.

Рецепт шоколадного крему з маскарпоне

Склад:

  • сир маскарпоне – 350 г;
  • вершки 33% – 200 мл;
  • шоколад – 1 плитка;
  • цукрова пудра – 150 р.

Час приготування: 45 хв.

Калорійність в одній штуці: 60 ккал.

Для приготування ніжного талого крему з легкими шоколадними нотками добре підійде темний шоколад з вмістом какао не менше 70%.

Цукрову пудру і вершки збити і влити отриману масу в ємність з маскарпоне. Плитка шоколаду ламається на часточки, які викладаються в ківш і ставлять на водяну баню.

Шоколад не повинен бути гарячим, а лише злегка теплим. Коли він почне плавитися, влити його в отриману масу з вершків, сиру і пудри. Компоненти збити до повного з'єднання.

Сирний крем для капкейків: рецепт покроково

Склад:

  • цукрова пудра – 50 г;
  • сир невисокої жирності – 180 г;
  • вершкове масло – 70 г;
  • щіпка ваніліну.

Час готування: 35 хв.

Калорійність в одній штуці: 70 ккал.

Такий крем подобається і дітям, і дорослим. Дуже легкий, соковитий і повітряний, це дивовижне ласощі – справжня знахідка для хорошої господині. Сир потрібно заздалегідь охолодити і перетерти через дрібне сито. Вершкове масло розм'якшити на водяній бані і додати в сир. Компоненти збити у глибокій скляній ємності до однорідності. У масу всипається пудра і додається щіпка ванілі. Суміш збивається до щільної консистенції. Крем готовий для прикраси.

Англійська заварний крем

Склад:

  • цукор – 120 г;
  • молоко – 0,4 л;
  • вершкове масло – 60 г;
  • яйце – 1 шт;
  • щіпка ваніліну;
  • крохмаль – 1 столова ложка.

Час приготування: 45 хв.

Калорійність в одній штуці: 70 ккал.

Цей рецепт вважається одним з найбільш складних у приготуванні. Але результати праці обов'язково порадують: крем виходить таким ніжним, що відірватися від нього просто неможливо.

З таким кремом можна також приготувати заварні тістечка еклери або просочити їм шари торта « Наполеон». Для початку жовток з'єднується з цукром і крохмалем, компоненти підігріваються на водяній бані.

При нагріванні їх потрібно акуратно помішувати. Потім потроху вливається молоко, воно повинно бути дуже свіжим і прохолодним. Якщо молоко згорнеться, то крем приготувати не вийде.

Масу потрібно нагрівати до кипіння, коли поверхня буде покрита бульбашками, каструлю необхідно прибрати з водяної бані. У суміш потрібно додати м'яке вершкове масло, всі інгредієнти неквапливо розмішати.

Дуже смачний заварний наповнювач на масляній основі готовий.

Смачні й корисні рецепти коктейлів в блендері.

Прочитайте як правильно приготувати котлету для гамбургера.

Візьміть на замітку неймовірно смачний рецепт піца на листковому тісті.

Сирний крем для десерту

Склад:

  • цукрова пудра – 130 г;
  • сирний сир – 340 г;
  • вершкове масло – 120 г;
  • щіпка ваніліну.

Час приготування: 40 хв.

Калорійність в одній штуці: 70 ккал.

Дуже апетитно і привабливо виглядають шапочки капкейків з сирного крему. Завдяки своїй вершково-сирним основі, що вони добре зберігають задану форму. Після покупки сирного сиру для крему в магазині його потрібно добре остудити протягом кількох годин.

А вершкове масло, необхідне для рецепта, добре потримати в теплі, щоб воно набуло потрібну м'якість. Якщо дотримуватися ці тонкощі приготування, можна отримати м'яку ніжну структуру крему, саме таку, якою вона повинна бути.

Масло і пудра збиваються в протягом 5 хвилин до отримання густої консистенції. В отриману суміш додається ваніль і ніжний сирний сир.

Всі інгредієнти ретельно перемішуються, і смачне сирне прикраса для міні-кексів готово.

Рецепт з бананами

Склад:

  • згущене молоко – 90 г;
  • банани – 2 шт;
  • вершкове масло – 90 р.

Час приготування: 30 хв.

Калорійність в одній штуці: 75 ккал.

З кремом з банана дуже гармонійно поєднуються шоколадні кекси. Якщо господиня вирішила приготувати банановий крем, вона повинна знати, що порівняно з іншими рецептами, це прикраса для капкейків має рідку текстуру.

Такий крем неможливо викласти гіркою на кекс, адже він поступово буде стікати з боків. Їм зазвичай змащують верхівки тістечка, а зверху його оздоблюють стиглої ягодою.

Щоб крем вийшов більш густим, згущене молоко можна замінити пудрою або використовувати меншу кількість бананів. Але смак крему в цьому випадку буде змінено, і він вийде не таким ніжним і смачним.

Для приготування бананового частування вершкове масло слід потримати в теплі протягом години. Потім згущене молоко викласти в скляну ємність, додати до нього м'яке масло.

Маса повинна стати однорідною після збивання, але потрібно стежити, щоб вона не почала шаруватися. В окремій ємності банани подрібнити до перетворення їх у м'яку кашку.

Змішати всі компоненти і добре збити за допомогою міксера.

Корисні поради

  1. Як відомо, банановий крем досить погано тримає форму з-за своєї рідкої текстури. Щоб крем став більш щільним і густим, після його приготування його можна помістити на півгодини на холод. Кожні 10 хвилин масу рекомендують злегка помішувати.
  2. При приготуванні бананового крему заздалегідь, ємність з готовою масою варто накрити спеціальною плівкою. Адже при зіткненні з повітрям банан темніє.
  3. Десерти, прикрашені сирної просоченням, дуже довго зберігають привабливий зовнішній вигляд. Такі страви варто готувати про запас, адже вони не засохнуть і не зіпсуються протягом декількох днів.
  4. Для приготування сирних шапочок можна використовувати як вершковий сир, так і сирний. Але перевагу краще віддавати творожному: його структура ідеальна для таких солодких прикрас.
  5. Щоб вийшов правильний «чіз», потрібно використовувати масло м'якої консистенції і добре охолоджений сир. Тільки при дотриманні цих умов крем вийде пишним і добре зберігає надану форму.
  6. Використовувати заздалегідь приготований сирний крем цілком можливо. У спеціальній плівці такий крем добре зберігається в холодильнику. Сирна маса не зіпсується протягом 5 днів.
  7. Якщо капкейки будуть прикрашені замороженими ягодами і фруктами, то ці продукти потрібно заздалегідь добре розморозити. Інакше вони можуть зіпсувати як зовнішній вигляд, так і смакові якості цього красивого частування.
  8. Якщо крем готується для любителів солодощів, то слід збільшити кількість цукрової пудри порівняно з тією порцією, яка вказана в рецептах.
  9. Практично всі рецепти готуються дуже швидко. Приготування займає 15-20 хвилин, тому крем можна зробити прямо перед подачею частування.

Разом з смачними капкейками, прикрашеними ошатними шапочками з ніжного повітряного крему, в кожному будинку з'являється відчуття свята. Спечіть капкейки зі своїм улюбленим кремом, і щасливі посмішки дорогих людей стануть найкращою подякою.

Що ще почитати: