Як приготувати рис з куркою і овочами
Курка та рис – прекрасне поєднання, особливо для тих, хто воліє харчуватися правильно і ситно. До того ж, страва з цих продуктів можна доповнювати різними овочами, що надасть йому неповторний смак.
Приготування не буде забирати багато часу і сил, а результат може порадувати навіть виборчих гурманів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Грудка куряча - | 1 шт (приблизно 500 г) |
Болгарський перець - | 2 шт. |
Олія оливкова - | 3 ст. л. |
Цибуля ріпчаста - | 1 головка |
Часник - | 2 зубчики |
Рис відварний - | 500 г |
Томати свіжі - | 2 шт. |
Вода - | 100 мл |
Спеції, мелений перець - | за смаком |
Сіль - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 187 Ккал |
Покрокове приготування рису з куркою і овочами:
- Курячу грудку необхідно промити, зняти з неї шкірку, потім порізати на невеликі шматочки, покласти їх в глибоку миску;
- Болгарський перець порізати тонкою соломкою, покласти в миску з куркою;
- Перець і грудинку злегка присолити, поперчити, влити 1 ст. л. оливкової олії, добре перемішати;
- Поставити сковороду (бажано глибоку) на вогонь, розігріти (масло додавати не потрібно);
- У розігріту сковороду викласти курку і перець, обсмажувати ці інгредієнти до рум'яної скоринки. Смажити потрібно не менше 8 хв, тоді курочка буде готова наполовину;
- Смажені продукти зняти з вогню, перекласти назад в миску;
- Поки готується курка, необхідно нарізати півкільцями цибулю, дрібно порубати часник, помідори також нарізати кубиками;
- Викласти цибулю і часник у ту ж сковорідку, в якій готувалася курка, обсмажувати їх близько 5 хв на невеликому вогні;
- По закінченню часу викласти в сковороду відварений рис і томати, все перемішати;
- Рис необхідно посолити і поперчити, влити 100 мл води, трохи протушкувати всі інгредієнти;
- Завершальним кроком необхідно вкласти до тушкованого рісу курку з перцем, все блюдо цілком готувати ще близько 5 хв. За цей час всі інгредієнти добре просочаться смаком і запахом.
Таку страву можна вживати як гарячим, так і холодним. Замість звичайної солі його можна заправляти соєвим соусом, тоді набуде рис дуже оригінальний присмак. Часник можна додавати не в середині приготування, а вже в кінці, тоді він краще збереже свій аромат.
Помідори по-корейськи — прекрасна закуска, гостренькі і пряна — те, що потрібно для застілля.
Солодкі грінки з молоком і яйцем — це смачне доповнення до сніданку, спробуйте приготувати за нашим рецептом.
Рецепт смачних печених яблук — візьміть на замітку рецепт дієтичного десерту.
Рецепт рису з замороженими овочами і куркою
Даний вид страви дуже легко готується, до того ж, заморожені овочі передадуть всю смакову палітру не гірше свіжих. Рис з овочами і куркою чудово підійде гарнір або як самостійне блюдо. Що необхідно тут:
Необхідні продукти | Їх кількість |
---|---|
Рис пропарений | 250 гр |
Куряче філе | 200 гр |
Овочі заморожені (кукурудза, горошок, болгарський перець, морква, брокколі, кабачок) | 200 гр |
Олія рослинна | 2 ст. л. |
Вода гаряча | 500 мл |
Сіль, перець мелений | За смаком |
Час приготування такої страви – не більше 35 хв. Калорійність складе близько 250 ккал на 100 гр.
Як приготувати:
- Куряче філе промити і нарізати невеликими кубиками;
- Сковороду поставити на вогонь, влити 2 ст. л. масла рослинного, гарненько розігріти, а потім вкласти в неї куряче м'ясо;
- Курка повинна обсмажуватися до напівготовності, потім її необхідно зняти з вогню у прибрати в окремий посуд;
- Тим часом заморожені овочі потрібно всипати в ту ж сковороду, трохи обсмажити, безперервно помішуючи;
- Через деякий час всипати до овочів пропарений рис, а також готову курку, посолити, поперчити, все добре перемішати і залити гарячою водою. Вогонь необхідно зменшити до мінімуму, накрити сковорідку кришкою і тушкувати страву не менш ніж 20 хв.
Дане блюдо можна подати незвичайним способом. Для цього необхідно взяти невелику форму для випічки (вона обов'язково повинна бути прямою), щільно скласти в неї рис з куркою і овочами, придавити їх ложкою, а потім акуратно перемістити на широке блюдо, тримаючи формочку денцем вгору.
Повільно підняти формочку, тоді гарнір повинен прийняти саме його круглу форму. На сам рис в якості прикраси можна покласти гілочку петрушки. В даному блюді можна поєднувати абсолютно різні овочі, або ж виключати якийсь із них.