Як приготувати ліниві голубці в духовці
Голубці люблять всі, тільки готувати їх мало хто береться. Напевно, це пов'язано зі складністю готування. Адже це потрібно для початку підготувати капустяні листи, щоб вони були м'яким, а також і фарш потрібно правильно зробити. Та й ще багато нюансів, які не всі можуть подужати під час приготування.
Але не все так погано, є і інший варіант готування – це ліниві голубці, готувати їх набагато простіше. Крім цього, ліниві голубці можна не тільки гасити, але готувати в духовці. Саме про цьому способі готування ми сьогодні і поговоримо.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Фарш м'ясний - | півкіло |
Капуста білокачанна - | 350 грам |
Відварений рис - | стакан |
Цибулька - | 1 головка |
Яйце - | 1 шт. |
Сметана - | 270 мл |
Масло соняшнику - | трохи |
Сіль - | за смаком |
Перець мелений - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 140 Ккал |
Готування:
- Капусту споліскуємо прохолодною водою, ріжемо тонкою соломкою;
- Ставимо на плиту сковорідку, підливаємо маслечка, прогріваємо;
- На розігріте масло відкидаємо капусту, підсолюємо, підливаємо пару ложок води і тушкуємо її 5-7 хвилин, при цьому розмішуємо, щоб вона не підгоріла;
- Потім потушенную капусту кладемо на друшляк і залишаємо остигати;
- Тим часом відварюємо рис до напівготовності;
- Потім знімаємо його з вогню, виливаємо воду і охолодити;
- Остиглий рис кладемо в чашку з фаршем, викладаємо капусту;
- Цибулька звільняємо від шкірки, розрізаємо на шматочки і засипаємо до фаршу;
- Додаємо сире яйце, сіль і трохи чорного перцю. Все перемішуємо;
- Поверхню листа скроплюємо маслом;
- З фаршу робимо овальні голубці і розкладаємо на деко;
- Прогріваємо духовку до 250 градусів і ставимо деко з голубцями. Залишаємо запікати 15 хвилин;
- Через 15 хвилин виймаємо деко і змащуємо сметаною;
- Ставимо на 20 хвилин у духовку.
Рецепт лінивих голубців з підливою
Що буде потрібно:
- 700 грам свинячого фаршу;
- Білокачанна капуста – 400 грам;
- 3 морквини;
- Цибуля – 3 штуки;
- 200 грам відварного рису;
- Одне куряче яйце;
- Один солодкий перець;
- 120 грам томатної пасти;
- Трохи солі;
- ½ Маленької ложечки чорного меленого перцю;
- Масло соняшнику (раст.).
Період приготування – 1 годину.
Харчова цінність – 170 Кл.
Як робити:
- Вилок капусти розрізаємо на дві половинки. Одну половинку розбираємо на листочки;
- Викладаємо листя капусти в ємність, підливаємо води, ставимо на плиту отвариваться;
- Як почне кипіти, підсолюємо, відварюємо до готовності;
- Відварені листя виймаємо, зливаємо відвар, але не весь залишаємо 1/3 частину;
- Після цього листя прокручуємо м'ясорубкою або подрібнюємо блендером;
- Рис промиваємо, засипаємо в ємність, підливаємо воду і відварюємо до середньої м'якості;
- М'ясо промиваємо, нарізаємо невеликими шматками і пропускаємо м'ясорубкою або подрібнюємо блендером;
- Звільняємо цибулини від шкірки і ріжемо на дрібні квадратики;
- Моркву очищаємо, промиваємо і протираємо у велику стружку;
- Ставимо На плиту сковорідку, підливаємо туди маслечка, розігріваємо. У прогріте масло кладемо цибулька, обсмажуємо пару хвилин;
- Потім кладемо до цибулі моркву, перемішуємо, смажимо ще 5 хвилин;
- У глибоку чашку викладаємо м'ясний фарш, капусту, рис, овочі, сире яйце, сіль, чорний перець. Все перемішуємо;
- З фаршу робимо круглі котлетки. Кладемо їх на деко з рослинним маслом;
- Тепер готуємо заливку. Вичищаємо з солодкого перчика насіння, обполіскуємо і нарізаємо соломкою;
- Відкидаємо соломку перчика в сковорідку, обсмажуємо кілька хвилин на рослинній олії;
- Потім кладемо томатну пасту, розмішуємо і смажимо;
- Знімаємо з плити засмажку з перцю і томата, кладемо в капустяний відвар, підсолюємо і змішуємо;
- Заливаємо цією сумішшю голубці;
- Прибираємо в духовку. Готуємо 40 хвилин.
Як приготувати листкові ліниві голубці
Знадобиться наступне:
- 1 качан білокачанної капусти;
- 2 великі ложки сметани з 25 %-ної жирністю;
- 500 грам м'ясного фаршу;
- Склянку рису;
- Цибуля – 2 штуки;
- Солодкий перчик – 1 штука;
- 2 помідори;
- 40 грам томатної пасти;
- Невеликий шматочок вершкового масла;
- Рослинна олія;
- Щіпка меленого чорного перцю;
- Трохи солі;
- Спеції і паприка – за смаком.
Період готування – 1 годину.
Калорійність – 160.
Приступаємо до готування:
- Вилок не розрізаємо, видаляємо качан, обполіскуємо, поміщаємо в ємність, наливаємо воду, солимо і варимо до м'якості листя. Приблизно 5-7 хвилин;
- Рис відварюємо протягом 10 хвилин. Виймаємо з води шумівкою в друшляк і залишаємо остигати;
- З цибулини знімаємо шкірку, ріжемо дрібними шматочками і смажимо на олії пару хвилин;
- Фарш викладаємо в чашку, кладемо рис, цибулю, сіль, чорний мелений перець. Все перемішуємо;
- Перець і помідори обполіскуємо, нарізаємо смужками;
- Потім другу цибулину очищаємо, ріжемо дрібними шматочками;
- У сковорідку підливаємо масло, додаємо вершкове і прогріваємо;
- На розігріте масло відкидаємо перчик з помідором і цибулька. Наливаємо воду і готуємо 10-15 хвилин;
- Хвилин за 5 до готовності в зажарку кладемо томат, перемішуємо;
- Приступаємо до збору всіх шарів. Глибоку форму скроплюємо маслом. На саме дно кладемо листя капусти. На листя кладемо третю частину фаршу, поливаємо сметаною, зверху фаршу третю частину овочів. Потім кладемо листя і інші шари. Викладаємо, поки не закінчаться інгредієнти. В кінці закриваємо капустяними листами;
- Потім заливаємо водою, ставимо в духовку і запікаємо хвилин 40.
Надзвичайно смачна юшка з сьомги — навчитеся правильно готувати цю страву, щоб підкреслити аромат риби.
Рецепти смачною солянки з капусти — найцікавіші рецепти у нашій статті.
Читайте як приготувати окрошку на квасі. Цей рецепт просто незамінний у літню спеку.
Ліниві голубці в томатно-сметанному соусі
Підготуємо наступне:
- Кілограм м'ясного фаршу;
- Капуста — півкіло;
- Рис – 1 склянка;
- Одна цибулина;
- 150 грам томатної пасти;
- 500 мл сметани;
- Трохи солі;
- Перець мелений – на смак;
- Рослинна (можна і оливкова) олію;
- Невелика кількість панірувальних сухарів.
Скільки треба готувати – 70 хвилин.
Скільки калорій – 175.
Приступаємо до готування:
- Рис промиваємо, викладаємо в ємність, наливаємо воду, солимо і варимо до середнього стану. Зливаємо з нього воду, промиваємо, перекладаємо в друшляк;
- Капусту нарізаємо у вигляді кубиків або соломки. Викладаємо в миску, підливаємо окріп і настоюємо 5 хвилин;
- Цибулину очищаємо, ріжемо дрібними кубиками;
- М'ясний фарш змішуємо з цибулею. Додаємо рис, сире яйце, сіль і чорний мелений перець;
- Потім зливаємо з капусти воду, остуджуємо і перекладаємо у фарш. Змішуємо;
- Робимо з цієї суміші овальні голубці, посипаємо паніровкою;
- Викладаємо їх у розігріту олію і засмажуємо до рум'яного кольору;
- Змащуємо глибоке деко маслом і викладаємо туди голубці;
- Готуємо соус. На сковорідку кладемо сметану, томат, підливаємо води і готуємо 5 хвилин;
- Заливаємо соусного заливкою голубці;
- Ставимо деко в прогріту духовку до 180-200 градусів і готуємо 40-50 хвилин.
Ліниві голубці з овочами в сметанному соусі
Нам буде потрібно:
- Півкілограма фаршу;
- 400 грам капусти;
- 150 грам рису;
- Цибуля – 1 штука;
- Яйце – 1 штука;
- Трохи солі і чорного меленого перцю;
- Рослинне (будь-яка) масло.
Компоненти для соусного заливки:
- Одна морквина;
- Один перчик солодкий;
- 120 грам борошна;
- Сметана – 170 мл;
- Томатна паста – 80 грам;
- Стакан води;
- Трохи солі, приправ, сушеної зелені.
Скільки готувати – 1 годину.
Калорійність – 170.
Приступаємо до готування:
-
- Рис обполіскуємо і варимо до середньої м'якості. Виймаємо з води, залишаємо остигати;
-
- Капусту промиваємо, подрібнюємо блендером або ріжемо на дрібні шматочки;
-
- З цибулини чистимо шкірку і подрібнюємо блендером;
- У чашку кладемо фарш, додаємо рис, капусту, цибулю, яйце, сіль, чорний перець. Все розмішуємо;
-
- Потім робимо овальні голубці, посипаємо борошном і смажимо в маслечко до рум'яного кольору;
-
- Викладаємо їх у змащену форму для запікання;
- Морква і перець обполіскуємо, очищаємо і нарізаємо соломкою;
- Робимо соус. У сковороду, де смажилися голубці, наливаємо воду, додаємо сметану, томатну пасту, борошно, сіль, спеції, сушену зелень. Все перемішуємо і доводимо до кипіння;
-
- Потім додаємо туди шматочки перчика і моркви. Тушкуємо ще хвилин 5;
- Потім цим соусом заливаємо голубці. Прибираємо в духовку і випікаємо 40 хвилин.
Корисні поради
- Якщо голубці готуються з молодої капусти, то її не потрібно попередньо відварювати або гасити;
- Замість томату, можна додати свіжі помідори, вони додадуть дивовижний смак;
- У фарш можна додати зелень – петрушку, кріп, селера. Трави додадуть приємний аромат.
Ліниві голубці, зроблені в духовці, завжди виходять дуже смачними і ароматними. Це страва стане відмінним обідом, обідом і навіть частуванням для гостей. Воно сподобається всім без винятку. А в якості гарніру до нього можна подати картоплю або гречану кашу.
Приємного апетиту!