08 май 2019 2 545

Як приготувати голубці з м'ясом та рисом

Білокачанна капуста давно є класичним продуктом для приготування смачних страв у російських людей. Рецептів, до складу яких вона входить, не злічити. У першу сотню входять голубці. У нинішній інтерпретації можуть існувати всілякі варіації їх начинки, однак пріоритетним все ж залишаються круглий рис, м'ясо.

Традиційні голубці з м'ясом та рисом
Інгредієнти Кількість
Капуста - 1 невеликий вилок
Цибулю - 2 шт.
Морквина - 1 шт.
Свинина - 0,5 кг
Рис - 0,5 склянки
Приправи: сіль, перець чорний - за смаком
Масло пісне - 2 ст. л.
Паста томатна (заправка) - 0,5 л
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал

Безпосередня процедура переходу з стану розрізнених продуктів у вишукане блюдо буде виглядати наступним чином:

Весь продуктовий склад, насамперед, необхідно підготувати: добре промити рис і овочі, потім позбавляємося від непотрібної шкірки;

Далі приймемось за начинку: для цього рис заливаємо окропом, залишаємо його на 10 хвилин, в цей час подрібнюємо підготовлене м'ясо у фарш, 1 головку ріпчастої цибулі. Воду зливаємо, компоненти гарненько перемішуємо. Додаємо спеції згідно своїм перевагам;

Тепер займемося капустою. Акуратно відокремивши листя від головки, по черзі опускаємо їх у киплячу підсолену воду на кілька секунд кожен, для того щоб вони розм'якшилися і легко піддавалися маніпуляціям майстра;

Після того як листя охолонуть, беремо по столовій ложці начинки і загортаємо її в них, як у млинець;

Тепер приймемось за смаження: подрібнюємо цибулину, перетираємо морква, відправляємо на сковороду, де вони підрум'яняться до золотистого кольору, додаємо томатну пасту, даємо трохи потомитися;

Сформовані голубці укладають у каструлю, заливаємо томатною заправкою і тушкуємо протягом 40-50 хвилин.

Рецепт приготування легких голубців: для тих, хто на дієті

Капустяне блюдо саме по собі є низькокалорійним. Якщо в ньому використовувати куряче м'ясо, то калорійність буде ще нижче. Для швидкого приготування цієї страви, існує його полегшений варіант, «ледачий».

До складу дієтичних голубців входять:

  • Курячий фарш – 500 гр.;
  • Цибулина — 1;
  • Морква – 1 шт.;
  • Яйце сире – 1 шт.;
  • Рис – 50 гр.;
  • Сметана – 200 гр.;
  • Спеції — за смаком;
  • Пісне масло – 1/5 склянки.
  • Капуста – 300 – 400 гр.;
  • Томат – 0,5 л. або паста — 200 гр.

Таке блюдо не займе занадто велика кількість часу: близько 60 хвилин.

Низька калорійність (до 150 ккал) робить це блюдо придатним для людей, що стежать за фігурою.

Приготування:

  1. Миємо й чистимо всі інгредієнти;
  2. Подрібнюємо цибулю, тремо моркву і дрібно шаткуємо капусту;
  3. Розігріваємо олію на сковороді;
  4. Подрібнені раніше овочі надаємо обжарке;
  5. Додаємо сіль, перець, тушкуємо на невеликому вогні півгодини;
  6. Варимо окремо рис до готовності;
  7. Далі змішуємо всі компоненти: тушковані овочі і рис;
  8. Вбиваємо яйце;
  9. Формуємо голубці;
  10. Сметана і томат стануть прекрасним доповненням у вигляді соусу;
  11. Заливаємо голубці соусом і тушкуємо 30 хвилин, до готовності.

Готову страву можна прикрасити зеленню.

Вишуканий паштет з яловичий печінки з морквою і цибулею. Приготуйте цю цікаву закуску щоб здивувати гостей ніжним смаком.

Читайте як приготувати правильно класичний торт «Сметанник» з кремом. Десерт хоч і виглядає просто, але смак його доведеться за смаком напевно.

Закуска з лаваша з крабовими паличками — просте блюдо, яке також має свої секрети. Як зробити його ще смачніше читайте в нашій статті.

Корисні поради

  • Голубці з листя молодої капусти середньопізніх сортів легше розбираються;
  • Додавши в начинку трохи води, морква, пасероване на сковороді, і трохи подрібненого помідорів, блюдо вийде соковитим, а його смак – ніжний;
  • Щоб видалити гіркоту з капусти і цибулі, їх потрібно на 10 хвилин залити окропом;
  • Прибрати зайву липкість м'ясного фаршу до рук, можна змочуючи їх звичайною водою;
  • Духовка і мультиварка — додаткові кошти для приготування голубців;
  • Натомість капустяних чудово підійдуть листя винограду;
  • Особливий смак страви додасть шматочок вершкового масла;
  • Прекрасною альтернативою води стануть соки з фруктів: винограду, яблук, граната;
  • Незвичайний смак додасть так звана «подушка з овочів»: укладаючи «капустяні конвертики», додайте між шарами, солодкий перець, зелень, інші прянощі.

Одне з національних страв слов'янської кухні – голубці. Це поєднання м'яса, рису і капусти – головних продуктів російського столу – улюблене багатьма. Готуйте на здоров'я!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: