Як приготувати голубці з м'ясом та рисом
Білокачанна капуста давно є класичним продуктом для приготування смачних страв у російських людей. Рецептів, до складу яких вона входить, не злічити. У першу сотню входять голубці. У нинішній інтерпретації можуть існувати всілякі варіації їх начинки, однак пріоритетним все ж залишаються круглий рис, м'ясо.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Капуста - | 1 невеликий вилок |
Цибулю - | 2 шт. |
Морквина - | 1 шт. |
Свинина - | 0,5 кг |
Рис - | 0,5 склянки |
Приправи: сіль, перець чорний - | за смаком |
Масло пісне - | 2 ст. л. |
Паста томатна (заправка) - | 0,5 л |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 220 Ккал |
Безпосередня процедура переходу з стану розрізнених продуктів у вишукане блюдо буде виглядати наступним чином:
Весь продуктовий склад, насамперед, необхідно підготувати: добре промити рис і овочі, потім позбавляємося від непотрібної шкірки;
Далі приймемось за начинку: для цього рис заливаємо окропом, залишаємо його на 10 хвилин, в цей час подрібнюємо підготовлене м'ясо у фарш, 1 головку ріпчастої цибулі. Воду зливаємо, компоненти гарненько перемішуємо. Додаємо спеції згідно своїм перевагам;
Тепер займемося капустою. Акуратно відокремивши листя від головки, по черзі опускаємо їх у киплячу підсолену воду на кілька секунд кожен, для того щоб вони розм'якшилися і легко піддавалися маніпуляціям майстра;
Після того як листя охолонуть, беремо по столовій ложці начинки і загортаємо її в них, як у млинець;
Тепер приймемось за смаження: подрібнюємо цибулину, перетираємо морква, відправляємо на сковороду, де вони підрум'яняться до золотистого кольору, додаємо томатну пасту, даємо трохи потомитися;
Сформовані голубці укладають у каструлю, заливаємо томатною заправкою і тушкуємо протягом 40-50 хвилин.
Рецепт приготування легких голубців: для тих, хто на дієті
До складу дієтичних голубців входять:
- Курячий фарш – 500 гр.;
- Цибулина — 1;
- Морква – 1 шт.;
- Яйце сире – 1 шт.;
- Рис – 50 гр.;
- Сметана – 200 гр.;
- Спеції — за смаком;
- Пісне масло – 1/5 склянки.
- Капуста – 300 – 400 гр.;
- Томат – 0,5 л. або паста — 200 гр.
Таке блюдо не займе занадто велика кількість часу: близько 60 хвилин.
Низька калорійність (до 150 ккал) робить це блюдо придатним для людей, що стежать за фігурою.
Приготування:
- Миємо й чистимо всі інгредієнти;
- Подрібнюємо цибулю, тремо моркву і дрібно шаткуємо капусту;
- Розігріваємо олію на сковороді;
- Подрібнені раніше овочі надаємо обжарке;
- Додаємо сіль, перець, тушкуємо на невеликому вогні півгодини;
- Варимо окремо рис до готовності;
- Далі змішуємо всі компоненти: тушковані овочі і рис;
- Вбиваємо яйце;
- Формуємо голубці;
- Сметана і томат стануть прекрасним доповненням у вигляді соусу;
- Заливаємо голубці соусом і тушкуємо 30 хвилин, до готовності.
Готову страву можна прикрасити зеленню.
Вишуканий паштет з яловичий печінки з морквою і цибулею. Приготуйте цю цікаву закуску щоб здивувати гостей ніжним смаком.
Читайте як приготувати правильно класичний торт «Сметанник» з кремом. Десерт хоч і виглядає просто, але смак його доведеться за смаком напевно.
Закуска з лаваша з крабовими паличками — просте блюдо, яке також має свої секрети. Як зробити його ще смачніше читайте в нашій статті.
Корисні поради
- Голубці з листя молодої капусти середньопізніх сортів легше розбираються;
- Додавши в начинку трохи води, морква, пасероване на сковороді, і трохи подрібненого помідорів, блюдо вийде соковитим, а його смак – ніжний;
- Щоб видалити гіркоту з капусти і цибулі, їх потрібно на 10 хвилин залити окропом;
- Прибрати зайву липкість м'ясного фаршу до рук, можна змочуючи їх звичайною водою;
- Духовка і мультиварка — додаткові кошти для приготування голубців;
- Натомість капустяних чудово підійдуть листя винограду;
- Особливий смак страви додасть шматочок вершкового масла;
- Прекрасною альтернативою води стануть соки з фруктів: винограду, яблук, граната;
- Незвичайний смак додасть так звана «подушка з овочів»: укладаючи «капустяні конвертики», додайте між шарами, солодкий перець, зелень, інші прянощі.
Одне з національних страв слов'янської кухні – голубці. Це поєднання м'яса, рису і капусти – головних продуктів російського столу – улюблене багатьма. Готуйте на здоров'я!
Приємного апетиту!