Як приготувати сирну запіканку з бананом
Зі смаком сирної запіканки усі знайомі з дитинства, а сьогодні вона вважається ідеальним варіантом для сніданку або вечері. Її основа складається з 3 інгредієнти: сир, яйце, або манка борошно, але з додаванням фруктів, зокрема банана, вона набуває зовсім інший смак.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
5% сиру - | 600 г |
манної крупи - | 2 ст. л. |
цукрового піску - | 4 ст. л. |
яєць - | 3 шт. |
бананів - | 3 шт. |
вершкового (не спреду) олії - | 50 г |
молока - | 100 мл |
ваніліну - | щіпка |
солі - | 5 г |
сухарі - | для випічки |
сметанки (20% жирності) - | 100 г |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 162 Ккал |
Рецепт складно назвати простим, але за трудомістким процесом ховається кулінарний шедевр.
Приготування запіканки потрібно починати ретельним перетиранием сиру з додаванням солі і ваніліну.
Влийте молоко в ємність, нагрійте і постійно помішуючи, всипте тонкою цівкою манну крупу. Будьте уважні: суміш не можна доводити до кипіння вона повинна нагрітися, а потім настоюватися 10 хвилин.
Відокремте білки від желточков, останні додайте в сирну масу і розмішайте.
Не припиняючи перемішування, по ложці додайте набряклу в молоці манну крупу і цукровий пісок.
Очищені банани розділіть навпіл, наріжте півколом і перекладіть в сирну суміш.
Збийте білки. Для кращого ефекту додайте трохи солі. Акуратно введіть в тісто і перемішайте дерев'яною лопаткою в напрямку знизу вгору.
Для приготування заливки перемішайте інгредієнти, зазначені в рецептурі.
Дно форми змастіть маслом і посипте сухарями, так щоб вони повністю покрили дно. Влийте сирне тісто, розрівняйте і полийте заливанням.
Сирна запіканка готується приблизно 40 хвилин. Вимкніть вогонь і залиште в духовій шафі з відчиненими дверцятами на 15 хвилин.
Охолоджену сирно-бананову запіканку рекомендується подавати з варенням або сметаною.
Ніжна сирно-бананова запіканка в мультиварці
Необхідні продукти:
- 0,5 кг сиру;
- 3 яйця;
- 2 ст. л. цукру;
- 3 ст. л. сметани (жирністю 15%);
- 2 ст. л. манної крупи;
- 2 банана;
- Жменю родзинок (за бажанням);
- 1 упаковка ванільного цукру;
- 200 гр. будь-якого печива;
- 20 гр. вершкового (не спреду) масла;
- Кориця (на смак).
На першому етапі збийте в пишну піну яйця з цукром. Додайте заздалегідь перетертий сир і ретельно перемішайте, щоб яєчна суміш повністю з'єдналася з сирною основою. Продовжуючи збивати, дотримуючись послідовності, всипте манку, ванільний цукор, корицю і сметану. Відкладіть чашу з тестом в сторону.
На другому етапі подрібніть печиво до стану крихти будь-яким зручним способом (блендером, качалкою). Далі повністю змастіть внутрішню частину чаші мультиварки маслом і посипте на дно подрібнене печиво.
На завершальному третьому етапі промийте ізюм, банан наріжте кубиками і додайте в тісто.
Акуратно перекладіть сирну масу в чашу, розрівняйте і посипте корицею (за бажанням). Закрийте кришку при цьому залиште відкритим клапан випускання пари. Встановіть режим випічки, а на кнопці, що вказує час приготування, виберіть 35 хвилин (найбільше значення).
Після оповіщення мультиварки про закінчення випічки не витягуйте сирну запіканку приблизно 10 хвилин. За цей час центр випічки встигне схопитися» і при розрізуванні не буде розсипатися. Після перекладіть її з чаші в тарілку і приберіть в прохолодне місце.
Справжній смак запіканки розкривається лише в охолодженому стані.
«Банановий захват» готовий.
Порада: якщо вдома не виявилося печива, його можна замінити манною крупою, перемішаної з корицею.
Торт «Чорний Принц» рецепт з фото і покроковими рекомендаціями. Це справжнє шоколадне задоволення.
Чудовий рецепт яблук в червоній карамелі. Цей десерт стане справжньою окрасою столу.
Читайте як правильно і смачно приготувати шоколадно-сирну запіканку в мультиварці. Спробуйте цей чудовий рецепт.
Готуємо для самих маленьких: ароматний десерт з яблуками і бананом
Ця запіканка — прекрасна маскування сиру, особливо, для дітей, які не бажають вживати його в чистому вигляді. Крім цього, готується вона швидко і легко, що послужить кращим варіантом для сніданку або легкого вечері.
Для приготування потрібно взяти форму для випікання насипати в неї 500 гр. сиру, додати 2 яйця і ретельно перемішати. Курячі яйця можна замінити перепелиними, збільшивши кількість в 2 рази. Після цього всипати 5 ст. л. цукрового піску, щіпку ваніліну і один дрібно нарізаний банан.
В окремій посудині змішати 8 гр. розпушувача з 3 ст. л. борошна. Далі всипати сухі інгредієнти в сирну основу, ретельно перемішати, а в кінці розрівняти поверхню.
Нарізати 1 яблуко тонкими скибочками і розкласти по всій поверхні, трохи втиснувши їх в тісто.
Сирна запіканка з яблуками і бананом випікається в заздалегідь розігрітій до 200 С духовці близько 40 хвилин.
Перед подачею можна запіканку полити полуничним або малиновим сиропом.
Тропічний рай: творожник з ківі і бананом
Готувати сирно-бананову запіканку можна з додаванням додаткових інгредієнтів – в будь-якому випадку результат буде дуже смачним і ароматним.
Для відтворення сирної запіканки з тропічними фруктами потрібно:
- 200 гр. 5 або 3% сиру;
- 200 мл 1% кефіру;
- 1 куряче яйце;
- 70 гр. манної крупи;
- 35 гр. фруктози;
- Щіпка розпушувача (близько 3-5 гр.);
- 1 банан;
- 20 гр. вершкового масла;
- 2 ківі.
Манку залити кефіром і прибрати в сторону. Сир перемішати з фруктозою і яйцем, потім додати манну суміш. Фрукти очистити і нарізати кружечками.
У змащену маслом форму вилити половину тіста, і розкласти шматочки бананів. Після влити тісто і красиво розкласти ківі – це додасть запіканці оригінальність. За бажанням додати в тісто всі порізані фрукти, перемішати і влити в форму.
Запіканка з бананом і ківі випікається 40 хвилин при температурі 170-180 градусів. Подавати краще в холодному вигляді разом з кульками вершкового морозива.
Оригінальний рецепт запіканки дієтичної
Запіканка, приготовлена цим способом, — знахідка для тих, хто займається спортом і стежить за своєю фігурою. Нижче наведена таблиця із зазначенням калорійність кожного продукту, що входить до складу дієтичної сирної запіканки.
Назва інгредієнта | Кількість | Ккал на 100 гр. |
---|---|---|
Знежирений сир | 500 гр. | 71 |
Куряче яйце | 4 шт. | 155 |
Цукор | 1 ст. л. | 387 |
Курага | 50 гр. | 241 |
Вершкове масло | 20 гр. | 717 |
- Для початку потрібно протерти сир, і відокремити жовтки від білків;
- Білки збити в піну з цукром-піском, а жовтки додати в сирну основу;
- Після з'єднати білкову і сирну масу, додати нарізану курагу;
- Розігріти духовку до 190-200 градусів;
- Форму змастити маслом і викласти тісто;
- Випікати протягом півгодини, остудити, нарізати на порційні шматки і прикрасити шматочками фруктів.
Дієтичну запіканку подають в якості легкого десерту або самостійного блюда калорійністю 90 ккал на 100 гр.
Хитрощі і корисні рекомендації
- Щоб тісто набуло ніжність і не було грудочок, всі інгредієнти повинні мати кімнатну температуру;
- Збивання тіста виробляти в одному напрямку;
- Якщо під час випічки поверхню тіста припікається і всередині воно сире, то прикрийте запіканку фольгою;
- Щоб не допустити підгоряння підкладіть під форму ємність з водою;
- Рівномірний розподіл заливки по поверхні запіканки організовує ніж з широким лезом. Плавно рухайте ніж над тестом, одночасно вливаючи на нього заливку;
- смак запіканки стане ніжніше, якщо сир влити сік половини лимона;
- Якщо планується використання перезрілих бананів, додайте їх у вигляді пюре, не забувши зменшити кількість цукрового піску;
- Щоб процес запікання був якісним і швидким, використовуйте чавунну сковорідку або форму з високими бортиками. Таким чином, тісто прогріється рівне, заливка не втече, а випічка вийде соковитою;
- Не забувайте, що використовуються за рецептурою ягоди здатні виділяти зайву вологу;
- Надати тесту легкість за допомогою збільшення кількості яєць не можна. Надлишок цього інгредієнта призведе до того, що тісто сирної запіканки стане гумовим.
Як бачите, навіть банальна, на перший погляд, запіканка готується, так що пальчики оближеш. Головне — бажання і фантазія.
Приємного апетиту!