Як приготувати сирну запіканку в мультиварці
Виробники побутової техніки не втомлюються в прагненні зацікавити прекрасну стать у придбанні на своїй продукції. На допомогу маркетологам приходять оновлений дизайн та вдосконалені функції.
Їх праці не проходять даремно, і ми купуємо запропоновану техніку: готування вимагає немало часу, а жінці хочеться побути з близькими і одночасно порадувати кулінарними шедеврами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Масло вершкове - | 120 г |
Дрібнозернистий нежирний сир - | 500 г |
Великі курячі яйця - | 4 шт. |
Свіжий лимон - | 1 шт. |
Цукор - | 150 г |
Манка - | 50 г |
Какао (порошок або гранульований) - | невелика кількість для оформлення |
Цукрова пудра і ягоди - | для прикраси готового творожника |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 241 Ккал |
Підготовка основи, термічна обробка і оформлення:
За кілька годин до приготування викладіть з обгортки масло. Після розм'якшення кулінарного жиру помістіть його в посуд і при максимальній швидкості збивайте його міксером протягом 3-4 хвилин, поки він не придбає пишність і білий відтінок. Після насипте цукор і продовжуйте збивання до його розчинення;
Продовжуючи збивання, почніть по одному додавати до маслянистої основі яйця. В цей же час влийте сік цілого лимона (в середньому виходить 30 мл);
Завершальним етапом підготовки стане додавання манки і сиру. У процесі ретельного перемішування в чаші повинна вийти повітряна маса з напіврідкою консистенцією;
Тісто, обережно влити в миску мультиварки, попередньо рясно змащену розтопленим кулінарним жиром (маргарин або масло);
Встановлюємо режим Випічки — 45 хвилин;
Готовий десерт остуджується прямо в мультиварці, після чого перекладається на тарілку або тортницу;
Зверху посипається цукровою пудрою і какао.
Зазвичай десерт подають до гарячого міцного чаю або кави, а поруч ставлять креманку зі сметаною.
Знайома з дитинства сирна запіканка з манкою
Перелік необхідних продуктів:
- Нежирний сир – 400-500 гр.;
- Кефір – 250 мл;
- Розпушувач – 5 гр.;
- Щіпка ваніліну;
- Манна крупа – 200 гр.;
- Цукор – 200 гр.;
- Сіль на кінчику ножа;
- Великі яйця – 3 шт.
Підготовка інгредієнтів займе 10-15 хвилин, випічка – 50 хвилин.
Калорійність: 191.03 ккал на 100 гр.
Підготовка основи, випічка та оформлення:
- З допомогою міксера почати процес збивання яєць з поступовим додаванням цукрового піску до піни;
- Продовжуючи процес, але трохи збавивши швидкість додати сир і кефір;
- Зупинити розмішування міксером: всипати крупу, ванілін і розпушувач і знову продовжити перемішування;
- Перейти до підготовки чаші. Змастити її маслом і залити сирну суміш;
- Встановити мультиварці на режимі «Випічка», налаштувати таймер на максимальний час (50 хвилин) і чекати сигналу закінчення.
Ніжна запіканка з сиру з вишнями
Технологія приготування запіканки в цій мультиварці абсолютно та ж , що і в техніці інших брендів. Єдине, що буде відрізнятися – це тривалість випікання і смак. Тому що, навіть дотримуючись однакової рецептури, неможливо отримати ідентичні за смаком десерти.
Необхідні продукти:
- Сир – 0.6 кг;
- Манка – 4 ст. л.;
- Цукор – 100 гр.;
- Вишня – 200 гр.;
- Масло вершкове – 10 гр.;
- Ванілін – 0.5 ч. л.;
- Яйця – 2 шт.;
- Сухарі панірувальні – 1 ст. л.;
- Щіпка солі;
- Кілька листя м'яти для оформлення.
Час випічки з підготовкою продуктів: 1 год.
Калорійність: 180 ккал на 100 гр.
Підготовка інгредієнтів і термічна обробка сирної маси:
- Ягоди промити, висушити і відокремити від кісточок;
- У сухий і глибокої посуді поступово збільшуючи швидкість міксера збити яйця з сиром;
- Всипати манку, цукор, сіль і ванілін і продовжувати заважати, тільки не міксером, а ложкою;
- Чашу кухонного апарату рясно змастити маслом, зверху посипати сухарями і рівномірно викласти готове тісто;
- Зверху розкласти ягоди;
- Встановити режим Випічки, таймер на 1 годину і чекати сигналу оповіщення;
- Приготований сирний десерт, не виймаючи з чаші мультиварки, остудити.
За бажанням ласощі перед подачею посипати тертим шоколадом або цукровою пудрою.
Рогалики з повидлом рецепти з фото і покроковими рекомендаціями. Читайте як правильно приготувати їх з пісочного або дріжджового тіста.
Читайте як приготувати пісочне тісто для кошичків. Візьміть на замітку кілька варіантів начинки для кошики. Їх можна використовувати як закуску, і як цікавий десерт який сподобається дітям і дорослим.
Готуйте солодкі і смачні булочки з цукром в духовці для недільних посиденьок за чаєм. Це гарне частування, яке приготувати дуже просто. Читайте нашу добірку рецептів на нашому порталі.
Цитрусове насолоду: сирна запіканка з мандаринами
Багато господинь рекомендують готувати цей десерт перед сном і залишити його в мультиварці до ранку, щоб на сніданку насолодитися його цитрусовим ароматом і смаком.
Необхідні продукти:
- Великі яйця – 2 шт.;
- Мандарини – 4 шт.;
- Сир – 0.5 кг;
- Цукор – 200 гр.;
- Крохмаль – 3 ст. л.;
- Манка – 7 ст. л.;
- Масло вершкове – 50 гр.
На приготування цитрусового десерту потрібно 50 хвилин.
Калорійність: 225.42 ккал на 100 гр.
Технологічний процес:
- За допомогою блендера измельчить очищені мандарини і процідити, щоб видалити кісточки і плівку. Додати 2 ложки крохмалю і половину цукрового піску. Ретельно перемішати віночком;
- Міксером збити масло з сиром і поступово додати яйця, манку, 1 ложку крохмалю і половину цукру;
- Чашу кухонного апарату змастити маслом або маргарином;
- Перекласти і розрівняти сирне тісто, зверху залити мандариновим соусом;
- Режим: Випічка, таймер — 50 хвилин;
- По закінченні вимкніть кухонний апарат і лягайте спати, а за сніданком насолоджуйтеся смаком запашної і розсипчастого сирно-цитрусового десерту.
Дивовижний десерт: шоколадно-сирна запіканка
Люди, які спробували ці ласощі вперше, ні за що не здогадаються, що перед ними звичайна запіканка. Адже за смаком вона нагадує ніжне суфле, а по зовнішньому вигляді схоже з шоколадним кексом з сирною начинкою.
Продукти для тіста:
- Яйця – 2 шт.;
- Какао-порошок – 3 ст. л;
- Цукор – 150 гр.;
- Масло вершкове – 150 гр.;
- Борошно – 200 гр.;
- Розпушувач – 1 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
- Цукор – 100 гр.;
- Сир 300 гр.
Час випікання: 65 хвилин.
Калорійність: 341.75 ккал на 100 гр.
Технологічний процес приготування тіста:
- Як зазвичай все починається збиванням яєць з цукром;
- Розтопіть кулінарний жир будь-яким зручним способом: в мікрохвильовці, у сотейнику або водяній бані;
- Тоненькою цівкою кулінарний жир в яєчну суміш і збийте до однорідності;
- Через сито просіяти в чашу какао і знову перемішайте;
- До борошна додати розпушувач і замісіть густе тісто;
- Викладіть тісто в підготовлену чашу мультиварки.
Підготовка начинки і завершення процесу:
- Інгредієнти для начинки змішати отриману масу викласти рівним шаром на тісто;
- Режим Випічка, таймер встановити на 65 хвилин і сміливо займіться іншими справами, що залишилася роботу зробить мультиварка.
Дієтична запіканка з сиру: 2 найкращі рецепти
Будь-яке блюдо, приготовлене з нежирного сиру, вважається дієтичним, а з додаванням сухофруктів набуває зовсім інший смак.
Рецепт №1
Інгредієнти для тіста:
- Сир — 500 гр.;
- Щіпка ваніліну;
- Масло рослинне – 2 ст. л;
- Цукор або цукрозамінник – 2 ст. л.;
- Сухофрукти – 50 гр.;
- Яйця – 2 шт.;
- Сіль на кінчику ножа;
- Борошно – 4 ст. л.
Час випічки: 45 хвилин.
Калорійність: 232.53 ккал на 100 гр.
Приготування:
- Цукор, ванілін і сіль збити з яйцями;
- Розтертий сир з маслом додати до суміші яєць;
- Поступово всипайте борошно і замішують тісто;
- Додайте попередньо замочені в рідині сухофрукти;
- Тісто перелити в раніше підготовлену чашу кухонного апарату;
- Встановити режим Випічки, налаштуйте таймер на 45 хвилин і чекайте закінчення;
- Після увімкніть на чверть години режим підігріву, для кращої готовності дієтичного ласощі;
- Дочекайтеся повного остигання, і приємного апетиту!
Рецепт №2
Необхідні продукти:
- Замочені у воді сухофрукти – 50 гр.;
- Сир – 0.4 кг;
- Цукор – 2 ст. л.;
- Щіпка солі;
- Яйця – 2 шт.;
- Кефір знежирений – 200 мл;
- Манка – 3 ст. л.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність: 175.73 ккал на 100 гр.
Технологія приготування:
- Манку залити кефіром і прибрати в сторону для набухання;
- Сухофрукти обсушити на серветці або рушник;
- Збиту яєчно-цукрову суміш ввести в манку і інтенсивно перемішати;
- Під кінець додайте сир і сухофрукти;
- Контейнер пароварки оберніть фольгою, а в чашу налийте воду;
- Тісто перекласти в паровій контейнер і встановити режим: На пару. Таймер – 50 хвилин;
- Після готовності дайте запіканці самостійно остудитися.
Розкриваємо секрети: як приготувати солону сирну запіканку з зеленню
Хіба запіканка може бути тільки солодким? Звичайно, немає. Наприклад, для різноманітності можна приготувати солону сирну запіканку з травами.
Що необхідно:
- Домашній сир – 500 гр.;
- Масло вершкове – 2 ст. л.;
- Зелена цибуля – 1 пучок;
- Паприка – 1 ч. л.;
- Сіль за смаком;
- Кінза;
- Кайенский перець – 0.5 ч. л.;
- Часник – 2 зубчики;
- Твердий сир – 200 гр.;
- Яйця – 4 шт.
Тривалість випічки: 30 хвилин.
Калорійність: 199 ккал на 100 гр.
Поетапне приготування:
- Протерти сир;
- Дрібно натерти сир;
- Подрібнити часник і зелень;
- Жовтки розтерти добела, додати кайенский перець, паприку, сіль;
- Білки збити з сіллю;
- Сир змішати з зеленню, сиром і додати в жовтки;
- Обережно ввести в сирну масу білки;
- Змастити маслом формочки для випікання суфле і посипати дно сухарями;
- Випікати близько чверті години при температурі 200С.
Це був спосіб приготування в духовці, але точно також масу можна помістити в ємність мультиварочной машини, включити режим випічки і випікати смакоту близько 45 хвилин. Краще всього подавати до солоної запіканці зелений салат.
Корисні поради господиням на замітку
- Щоб забезпечити творожному десерту легкість, використовуйте мінімальну кількість борошна, а краще замініть її манкою;
- Хочете ласощі з м'яким вершковим смаком? Купуйте сир на топленому молоці;
- Сухість сиру врятують пару ложок жирної сметанки;
- Чим більше цукру, тим коричневей і рум'яної кірка;
- Не захоплюйтеся збиванням яєць, інакше тісто стане гумовим;
- Для ідеальної ніжності, додайте манну кашу, зварену на молоці;
- Щоб сирне ласощі придбала неймовірну пишність, не полінуйтеся збити білки окремо, а потім акуратно ввести в загальну масу;
- Щоб смак запіканки був виразним, використовуйте трохи кислуватий сир;
- Не бійтеся експериментувати. Змініть звичний ванілін корицею, мускатним горіхом або імбиром;
- Перетворити звичайну запіканку в вишуканий десерт допоможе шоколад. Просто полийте ласощі перед подачею розтопленим шоколадом;
- Ягоди замочування і сушіння краще обваляти в крохмалі;
- Замість води для замочування родзинок використовуйте чорний чай;
- Якщо запіканка готується для дорослих, то замість просочення налийте вино чи інший алкогольний напій ароматний.
Ну, ось рецепти написані, поради розказані, залишилося лише приготувати запіканку будь-яким способом і насолоджуватися її повітряним смаком, ніжною консистенцією і солодким ароматом.