05 май 2019 1 938

Як приготувати домашні кекси з сиром

Кекс по праву посів високе місце в меню ласунів. Традиційно це ласощі подається на весілля чи Різдво, але й не рідко може бути «цвяхом програми» за звичайним чаюванням в будній день. Буває різної форми: прямокутний, круглий (з наскрізними отворами), а різноманіття силіконових форм не має числа.

Різноманітність рецептів цієї солодощі, дійсно, може вразити: вишня, родзинки, апельсинова цедра – далеко не повний склад того, що можна пустити в справу для приготування цієї смакоти. Апетитний і ніжний сирний кекс – відмінний варіант корисної і смачної випічки.

Прості кекси з сиром у формах
Інгредієнти Кількість
сиру - 400 грам
борошна - 1,5 склянки
вершкового масла - 150 грам
яєць - 3 шт.
цукру - 125 грам
ваніліну - 1 щіпка
розпушувача - 12 грам
цукрової пудри - 50 грам
Час приготування: 60 хвилин

Борошно разом з розпушувачем просіяти, бажано 2-3 рази, щоб борошно наповнилася киснем. Масло розтопити в ковші на слабенькому вогні. В окремому посуді збовтати яєчну масу з цукром, додати смягчившееся масло, сир, дрібку ваніліну, ще раз ретельно збити.

Невеликими порціями всипати просіяне борошно з розпушувачем, перемішати віночком і тільки після збити, це потрібно для того, щоб борошно не порошила. Далі збиваємо, спочатку на низькій швидкості, потім потроху збільшуємо швидкість, поки тісто не придбає однорідну консистенцію.

Силіконові формочки, перед використанням, потрібно добре промити і просушити. Змащувати не потрібно. Тісто перекласти в кондитерський мішок, також можна застосувати целофановий пакет, зробивши надріз на куточку.

Наповнити форми трохи менше половини, приблизно на 2/3 частини. Духовку загострити до 180°С градусів, випікати 20-30 хвилин. Дістати готові кекси з печі, дати їм трохи охолонути, після чого можна їх дістати. Готові кекси можна присипати цукровою пудрою.

Рецепт кексу з сиру з вишнею в духовці

Необхідні інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 400 грам сиру;
  • 3 курячих яйця;
  • 1 яєчний білок;
  • 1,5 склянки цукрової пудри;
  • 250 грам вершкового масла;
  • 2 ч. л. ванільного цукру;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • 3 ст. л. крохмалю картопляного;
  • 400 грам вишні;
  • 1 пакетик конфетті.

Час приготування страви: 30 — 40 хвилин.

Калорійність: 16 порцій, 1 порція — 370 ккал.

Почати приготування цих чудових кексів, необхідно з підготовки інгредієнтів. Просіваємо Через сито борошно і розпушувач, не повинно залишитися жодної грудочки. Цукор для зручності подрібнюємо в кавомолці в пудру, так з ним буде значно легше працювати.

Масло залишити при плюсовій температурі для розм'якшення. Сир слід ретельно пропустити через невелике сито, для отримання повітряної сирної маси. Вишню потрібно добре промити і вийняти всі кісточки.

Отже, тепер все готово для подальшого приготування. В окремій мисці збити яйця і цукрову пудру, поступово додаючи розм'якшене вершкове мало, збивати потрібно хвилин 10 до отримання пишної піни.

Після необхідно влити сирну масу і дбайливо збити. Потім додаємо ванільний цукор і потроху додаємо борошно і розпушувач. Збиваємо на пристойно високій швидкості до однорідної густої маси.

Коли тісто готове, вишню обвалюємо в крохмалі і додаємо, після акуратно змішуємо лопаткою, щоб не розім'яти ягоди. Тісто розкладаємо по формах, заповнивши її на 2/3 частини. Випікаємо при 180°С, 20-30 хвилин в духовці.

Готовий витвір дістаємо, остуджуємо, виймаємо з формочок. Для прикраси готуємо глазур: один яєчний жовток злегка збиваємо виделкою, повинна вийти легка піна, потім додаємо 50-100 грам цукрової пудри (залежно від бажаної густоти). Поливаємо зверху кекси і посипаємо конфетті. Такі чудові кекси будуть прекрасним доповненням до будь-якого столу.

Спробуйте салат «Соняшник» з чіпсами рецепт з фото і покроковими рекомендаціями від наших читачів.

Легкі овочеві салати, покрокові рецепти з фото, читайте, вибирайте, готуйте.

Як готувати корисний і смачний салат з цибулі-порею, читайте рецепт.

Кекс з сиром та родзинками

Необхідні інгредієнти:

  • 200 грам борошна;
  • 150 грам маргарину;
  • 1 склянка цукру;
  • 250 грам сиру (5%);
  • 2 яйця;
  • 2-3 столових ложки молока;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 1 щіпка ваніліну;
  • 150 грам родзинок (бажано чорного, без кісточок).

Час приготування страви: 1 — 1,5 години.

Калорійність: 10 порцій, 1 порція — 360 ккал.

Почати потрібно з підготовки інгредієнтів: ізюм залити гарячою, закип'ятила водою (10 хв), потім обережно віджати рушником або дати зайвій воді вийти, розклавши ізюм на паперових рушниках. Борошно 2 рази просіяти разом з чайною ложкою розпушувача для тіста. Маргарин заздалегідь викласти з холодильника, він знадобиться в м'якому вигляді.

Коли всі попередні приготування будуть завершені, приступити безпосередньо до замісу тіста. Для цього вже м'який маргарин потрібно розтерти з сиром. Далі отримуємо пишну білу масу, збиваючи яйця з цукром. Потім з'єднуємо яєчну суміш з сирною, сюди ж додаємо щіпку ваніліну.

Приготовлена і просеянная, повітряна борошно і потрібну кількість розпушувача додається в цю густу суміш, поступово змішуючись. Замішане тісто може вийти дуже щільним, швидше за все, знадобиться влити 2-3 ложки (столові) молока для м'якості отриманої маси. На цьому кроці можна додавати підготовлений і обсушенный родзинки — все ретельно перемішати.

У розігріту духовку викласти приготоване тісто, попередньо змастивши її олією. Випікати приблизно 1 – 1,5 години при 180-200°С, готовність перевіряти сірником, проткнувши кекс на довжину сірники, якщо сірник ще мокра – він не готовий.

Кекси з сиром і апельсиновою цедрою

Необхідні інгредієнти:

  • 150 грам борошна;
  • 150 грам цукру;
  • 140 грам сиру;
  • 80 грам вершкового масла;
  • 2 яйця (невеликих);
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • Цедра (шкірка) одного апельсина;
  • 20 грам цукрової пудри.

Час приготування: 35-45 хвилин.

Калорійність: 10 порцій, 1 порція — 209 ккал.

Це, мабуть, одна з небагатьох видів випічки, яка стає ще пахучіше саме на наступну добу, після випікання. Можна повною мірою оцінити привабливий аромат цитруса, що виходить від кексу.

Щоб в процесі приготування все було «під рукою», бажано заздалегідь зробити деякі маніпуляції з інгредієнтами. Як відомо борошно з розпушувачем тіста 2-3 рази просіяти, масло розтопити до м'якого стану, якщо береться зернистий сир, його краще заздалегідь пропустити через невелике сито, апельсинову кірку подрібнити на дрібній тертці.

Трохи збовтати розм'якшене вершкове масло і цукор.

Далі додаємо сир і по одному яйця, поступово перемішуючи, довести до однорідної консистенції, зручніше всього використовувати для цього міксер.

Потім в отриману суміш додати приготовану борошно з 1 чайною ложкою розпушувача і натертої апельсинової цедрою.

Ретельно ще раз змішуємо і відправляємо отримане тісто у форми. Готувати при температурі 180°С 20-35 хвилин.

Коли кекси добре пропечуться, дістаємо і остуджуємо. За бажанням можна прикрасити або ж залишити в такому вигляді.

Кондитерські хитрощі

  1. Чим більше разів перед початком використання буде просіяна борошно, тим легшим вийде випічка;
  2. Якщо заздалегідь покласти в холод на деякий час ємність, продукти, такі як яйця і вершки, вони будуть набагато краще збиватися;
  3. Не потрібно сильно плескати дверцятами печі, в іншому випадку випічка може впасти;
  4. Якщо ви кладете в тісто сушені фрукти, то перед цим їх необхідно залити водою, а після рясно посипати борошном, тільки тепер додавати, так зчіпка з тестом буде набагато краще;
  5. У роботі з листковим тестом руки краще змастити рослинним маслом, це дозволить не пошкодити слойку;
  6. Якщо форма важко відокремлюється від коржа, то можна розпарити над каструлею з окропом;
  7. Лопаті міксера і чаша повинні бути чистими і сухими, тільки в цьому випадку білки зіб'ються;
  8. Не можна прикрашати ще теплий торт з вершковим кремом, він просто опаде і попливе;
  9. Для швидкого видалення плям з пекарських форм, допоможе суміш соди з сіллю в рівних пропорціях;
  10. Щоб зробити листкові коржі більш м'якими, досить додати в тісто одну ложку 3% оцту;
  11. Якщо ви хочете, щоб білки взбились до густих стійких піків, додайте щіпку солі перед початком процесу;
  12. Щоб бісквіт при випіканні посередині не піднімався, необхідно викласти тісто так, щоб залишилося невелике поглиблення;
  13. Щоб тісто при замісі не прилипало до рук, можна помістити його поліетиленовий пакет і продовжувати заміс;
  14. Для того щоб крем і різні прикраси краще приставали до готового виробу, попередньо їх можна заморозити.

Навіть у самий похмурий і, здавалося б, непогожий день можна порадувати себе ось такою красою. Кожен з даних видів кексів по-своєму прекрасний. Можна навіть ввести у своє життя добру традицію і кожен місяць радувати свою сім'ю і, звичайно ж, себе чудовою випічкою.

Адже це так приємно і цікаво своїми руками створювати все нові і різноманітні кулінарні шедеври. Так само є велика можливість проводити експерименти, покращувати і змінювати склад і домогтися унікального смаку, тут у кожного свій творчий політ фантазій.

При бажанні, ці ласощі можна робити дієтичними, деякі жирні складові замінивши на більш легкі. Такий кекс, спечений самостійно, можна не боячись дати дитині, тому що куплені в магазинах готові кондитерські вироби не завжди можуть виявитися свіжими.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: