Як смачно приготувати пісні котлети з капусти
Котлети з капусти відносяться до розряду пісних страв. Зазвичай їх готують, якщо є якісь складнощі з організмом, і потрібно посидіти на дієті. Також популярне блюдо у тих, хто дотримується постів. Але є ще категорія людей, які не мають відношення ні до перших, ні до других – вегетаріанці. Їм важче інших урізноманітнити раціон без м'яса, молочних продуктів та птиці.
Під час приготування звичайних котлет, щоб зв'язати фарш, ми використовуємо яйце, в пісних ж замінником виступає борошно, дрібні вівсяні пластівці або манна крупа. Обов'язково у фарш потрібно додати приправи і спеції, щоб страва з овочів не було прісним і мало пікантний смак. Основна перевага – це безумовна користь всіх продуктів, що входять до складу. З ними можна експериментувати, і головне – не боятися.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Капуста - | 1 головка |
Морква - | 2 шт. |
Цибулю - | 1 шт. |
Борошно - | 3 ст. л. |
Рослинна олія - | 4 ст. л. |
Приправи до овочів - | упаковка |
Сіль - | за смаком |
Паніровка - | пакетик |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 96 Ккал |
З капусти, знімаємо листя верхнього шару, зрізаємо чорні плями або прілість. Розрізаємо великим шефским ножем овоч на кілька шматків, видаляємо з середини качан, занурюємо в закипающую воду і пасеруємо десять хвилин.
Інші овочі очищаємо від шкірки, довільно розрізаємо на шматки. Капусту виймаємо з води і даємо трохи охолонути.
Встановлюємо електром'ясорубку і пропускаємо через неї всі підготовлені продукти.
Додаємо борошно, сіль і приправи. Все ретельно перемішуємо і ліпимо мокрими долонями невеликі напівфабрикати.
Розігріваємо олію на сковороді, обвалюємо котлети в паніровці і смажимо з усіх боків хвилин п'ять. У фарш можна додати свіжу зелень і часник, але це за бажанням.
Як приготувати пісні котлети з капусти з манкою
Компоненти:
- Капуста – 650 г;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Манка — 150 г;
- Олія оливкова – 3 ст. л;
- Гриби – 150 г;
- Часник – 2 зубки;
- Борошно – 3 ст. л.
Приготування: 45 хвилин.
Калорійність: 123 Ккал/ 100 р.
Для приготування пісних котлет краще використовувати капусту торішнього врожаю. Порубаєте овоч на шматки і подрібніть, переклавши в кухонний комбайн. Чим дрібніше буде фракція, тим більше соку пустить капуста і легше буде формувати напівфабрикат. Нашаткована ножем капуста не годиться для цього рецепта: ліпити буде досить важко. Тому якщо у вас немає сучасних технічних засобів, можна скористатися академічним варіантом – теркою.
Гриби миємо і просушуємо, засмажуємо на олії, періодично промешівая, десять хвилин. Коли вони охолонуть, кладемо в овочевий фарш разом з пропущеним через прес часником і манкою. Рукою добре перемішуємо всю масу. Вмочаємо в борошні й обсмажуємо на прогрітому олії до хрусткої скоринки.
Перекладіть готові котлети шарами в алюмінієву каструлю, перемажьте кожен домашнім кетчупом, додайте гілочки петрушки або розмарину і протушкувати п'ятнадцять хвилин, вливши один стакан води.
Пісні котлети з цвітної капусти
Основа цієї страви – цвітна капуста та білий ріпчаста цибуля. Замість яєць обов'язково додається манна крупа, щоб напівфабрикати тримали форму і не розвалилися. Щоб вийшло дієтичне блюдо, процес смаження потрібно замінити на пропарювання в пароварці.
Компоненти:
- Кольорова капуста – 1 кг;
- Сіль, приправи – за смаком;
- Манка – 4 ст. л.;
- Цибуля – 2 шт.;
- Кінза – пучок;
- Паніровка – 100 р.
Приготування: 55 хвилин.
Калорійність: 87 Ккал/ 100 р.
Капусту розбираємо і промиваємо в теплій воді з невеликою додавання столового оцту, щоб нейтралізувати можливі паразитів, які перебувають між суцвіттями. Просолюємо воду і, коли вона починає закипати, занурюємо овоч на три – чотири хвилини, не довше, інакше вона перетвориться на кашу.
Лук очищаємо і шаткуємо півкільцями. Перекладаємо підготовлені продукти в блендер і перебиваємо занурювальний насадкою в пюре.
Кінзу промиваємо і дробимо филейным ножем, кладемо в овочевий фарш, додаємо сіль, приправи і ретельно перемішуємо. Наливаємо воду в пароварку. Ліпимо котлетки, обвалюємо в сухарях і розкладаємо на дистанції спеціальних ярусах пароварки. Включаємо електроприлад і готуємо тридцять хвилин.
Курячі котлети в духовці — просте і смачне блюдо, яке не зажадає від вас великих витрат.
Пісний суп гороховий виручить вас, якщо потрібно приготувати щось поживне і корисне. Рецепт тут.
Як зварити смачний борщ з куркою в мультиварці читайте кілька варіантів рецепта.
Секрети приготування
- Перед формуванням капустяних котлет промочите обов'язково долоні в холодній воді;
- Кількість борошна може трохи збільшуватися, залежно від консистенції фаршу. Якщо попалася водяниста капуста, то відповідно і борошна потрібно більше, щоб заготовки не пливли на сковороді;
- В котлети можна додати не тільки звичні цибулю або моркву, але і кабачок або баклажан;
- Це блюдо готують не тільки на пару або смажать на сковороді, ще можна запекти в електродуховці, помістивши овочевий фарш в силіконові або металеві формочки. Тільки обов'язково попередньо промажте маслом або притрусіть паніровкою;
- Під час пасерування капусти слідкуйте, щоб вона не перетравилася і не перетворилася на кашу, інакше страва не вийде;
- Якщо при формуванні напівфабрикатів виділяється рідина, гарненько відіжміть фарш і двічі умочіть котлети в паніровці;
- Блюдо виходить дуже ніжним, тому при перевертанні використовуйте вилку, а дерев'яну лопатку, щоб не пошкодити форму;
- Коли додаєте манну крупу, промешайте її добре, щоб не утворилося грудок;
- Паніровку і борошно можна замінити вівсяними висівками, насінням льону та кунжуту;
- При смаженні застосовуйте невелику кількість масла, так як воно швидко вбирається, котлети стають м'якими і це ускладнить подальше перевертання;
- Картопляний крохмаль має відмінні скріплюють властивості і може використовуватися разом з борошном.
Готуйте смачно та з душею! Приємного апетиту!