Як загасити капусту з сосисками в мультиварці
Кожна господиня знає, що гасити капусту в казані або сотейнику, справа досить клопітка. Навіть якщо відволіктися на невеликий час, то можна очікувати пригоранню страви. А необхідні постійні перемішування і зовсім можуть жінку «прикувати» в плиті.
Тим більше, одне неакуратний рух – і частина куховаріння вже красується на газовій помічниці. Погодьтеся, мало хто зрадіє тому, що після готування ще й робочу поверхню доведеться відмивати.
Відповідно і процес гасіння капусти набагато спростився, який займе близько години часу. Зате в результаті вийде дуже смачне, ситне і ніжне блюдо.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Капуста білокачанна - | 1 шт. |
Сосиски, шпикачки, сардельки або інші ковбасні вироби - | 400 г |
Морква - | 1 шт. |
Цибулина - | 1 шт. |
Помідор - | 2 шт. |
Великий болгарський перець - | 1 шт. |
Масло пісне - | пара ложок |
Сіль, перець та інші спеції - | слідуючи власним смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 55 Ккал |
Першим етапом приготування буде очищення всіх необхідних овочів. Моркву і цибулю необхідно позбавити від верхнього шару забрудненої шкірки і лушпиння, а з капустяного качана зняти кілька листів, які зів'яли або пошкодили шкідники.
Далі слід подрібнити цибулину і моркву. Це можна зробити як завгодно: нарізати кільцями або їх половинками, натерти теркою або покришити тонкими брусочками.
Тепер прийшла черга солодкого перцю і томатів. Останні краще на деякий час помістити в ємність з окропом, а потім зняти шкірку. Болгарський овоч і помідори подрібнити так, щоб у підсумку вийшли дрібні кубики.
Мультиварку запустити і виставити режим «Смаження», а час – 5 хвилин. У чашу відправляють соняшникова олія, слідом за ним поміщають туди нарізані раніше овочі. Поки там все піддається термічній обробці, прийшла черга сосисок.
Їх потрібно звільнити від плівки і за допомогою ножа розділити на тонкі кружечки. Подрібнені ковбасні продукти кладуть у каструлю, додають трохи води, закривають кришкою і чекають завершення заданої команди.
Хороша господиня часу дарма не втрачає і приступає до шинкованию капусти. Проробити таку процедуру можна скориставшись ножем або спеціальною шатківницею. Капустяну стружку найкраще присипати сіллю і пом'яти, так вона стане набагато м'якше і соковитіше.
Коли овочі обжарились, до них відправляється підготовлена капуста. Все ретельно перемішується, і додаються необхідні спеції, а мультиварці задається програма «Гасіння», час якої займе близько 40 хвилин. Всі подальші маніпуляції електронна майстриня зробить сама.
Як протушкувати капусту з сосисками і зеленню
Перелік продуктів:
- Сосиски – 6-8 штук;
- Капуста білокачанна – 1 штука середнього розміру;
- 1 ріпчаста цибулина;
- Одна велика морква;
- Паста томатна – пара столових ложок;
- Спеції: сіль, перець, цукор – суто за смаком;
- Вода – 200-250 мл;
- Кілька ложок рослинного масла;
- Улюблена зелень.
Час приготування: 70 хв.
Калорійність: 55 ккал на 100 р.
Етапи приготування:
-
- Очищення всіх овочів від шкірки і лушпиння. Цибулю дрібно нарізати, на великій тертці натерти моркву;
- Включити мультиварку Редмонд і задати 10-15-хвилинний режим «Випічка». На дно хащі налити соняшникову олію і додати підготовлені овочі;
-
- Сосиски звільнити від клейончатій оболонки, нарізати шматочками середніх розмірів і відправити до цибулі і моркви;
-
- З капусти зняти непридатні до вживання листи і подрібнити її за допомогою шатківниці або ножа. Далі – приміщення підготовленого продукту до решти інгредієнтів в чашу;
-
- Необхідну кількість пасти з томатів розмішують у склянці води і цією сумішшю заливаються напівготові овочі. Все ретельно перемішується, солиться, перчится і закривається кришкою;
- Повторно запустити «Випічка», але час змінити на 40 хвилин;
- За пару хвилин до закінчення приготування слід додати подрібнену зелень.
Коли відведений час закінчиться, тушковану капусту вже можна вживати. Безсумнівно, вона вийде апетитною, м'якою і соковитою. А якщо подати готову страву зі свіжим чорним хлібом і соліннями, то домочадці будуть наполегливо вимагати готувати таку смакоту частіше.
Тушкована кольорова капуста з ковбасками
Інгредієнти:
- Приблизно 1 кг цвітної капусти;
- Одна цибулина;
- Ковбасні вироби (сосиски, ковбаса варена, шпикачки) – 200-300 р;
- Томатна паста – 2-3 ст. л.;
- Стакан води;
- Часник, сіль, спеції – за смаком;
- Олія для смаження.
Час приготування: 60-80 хв.
Калорійність: 60 ккал на 100 р.
Спочатку потрібно підготувати всі овочі, які необхідні у даному рецепті. Очищений від шкірки цибулю подрібнити, кольорову капут розділити на невеликі суцвіття, часник нарізати на крихітні частинки або пропустити через чеснокодавку. Також заздалегідь і сосиски краще звільнити від плівок і нарізати скибочками або кубиками.
Чашу мультиварки змастити соняшниковою олією і помістити в неї всі підготовлені овочі і сосиски. Окремо змішати пасту з томатів з водою, ретельно розмішати до однорідності і відправити слідом за іншими інгредієнтами. Також необхідно додати сіль, перець і інші улюблений приправи.
В мультиварці задається режим «Гасіння» (якщо такий відсутній, то необхідно вибрати режим з подібними властивостями). Через хвилин 40-60 дуже смачне блюдо буде готово.
А ви знаєте як приготувати омлет в мікрохвильовці з овочами і зеленню. Читайте наші рецепти.
Читайте як приготувати макарони з сиром в духовці. Візьміть кілька варіантів цього простого рецепту.
Як приготувати вареники з вишнею із замороженої ягоди. Секрети приготування ніжного тіста і смачної начинки, тут.
Квашена капуста, тушкована з сардельками
Для того щоб квашену капусту стушкувати в мультиварці знадобляться:
- Півкілограма квашеної капусти;
- Таку ж кількість картоплі;
- Одна велика морква;
- 300 грам сосисок (приблизно 5-6 штук);
- Соняшникова олія;
- Спеції і приправи – за бажанням.
Час приготування: 50 хв.
Калорійність: 52 ккал на 100 р.
План рецепту:
- Обов'язково необхідно позбавити капусту від зайвої рідини. Для цього просто поміщаємо її в друшляк і чекаємо, поки розсіл стече. Потім – трохи віджати;
- Очищену картоплю подрібнити у вигляді кубиків, сторони якого мають бути за півтора – два сантиметра;
- Сосисочні вироби за необхідності позбавити від обгорток і нарізати кубиками, скибочками або кружальцями;
- Очистити моркву від забруднень і верхнього шару і подрібнити, допоможе в цьому терка з великими отворами;
- Включити мультиварку і її чашу змастити тонким шаром масла для смаження. Відправити в неї всі підготовлені інгредієнти на 20-30 хвилин в режимі «Спекотне»;
- Також необхідно додати улюблені приправи. Ось тільки солити потрібно дуже акуратно. Оскільки капуста вже і так солона, то існує велика ймовірність пересаливания страви.
Більшість початківців господарок просто-напросто бояться використовувати капусту в приготуванні їжі. Вони вважають, що з цим продуктом багато клопоту. Хоча це зовсім не так, варто лише дотримуватися деяких простих правил кулінарії.
Страви з будь-якого виду капусти практично неможливо зіпсувати, вони завжди ароматні, соковиті і смачні!
Головне – не бійтеся експериментувати!
Приємного апетиту!