Як приготувати тушковану капусту з м'ясом в мультиварці
Для кожної жінки приємно, коли її сім'я сита і задоволена. Але що робити, якщо зайвої години на приготування вечері з першого, другого і десерту немає? – на допомогу прийде ситна тушкована капуста з м'ясом, яку можна приготувати в мультиварці. Загалом, недовго і смачно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'яса свинини (можна жирну яловичину) - | 400 г |
свіжої капусти - | 700 г |
води - | 1 ст. |
моркви - | 100 г |
лука - | 200 г |
перцю (можна замінити помідорами) - | 150 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 478 Ккал |
Отже, вечірня втома бере своє, а основне блюдо не готове. Ви згадали, що в морозилці завалявся шматочок м'яса, і ось воно рішення. Мультиварка швидко приготує продукти, при цьому кожен інгредієнт придбає неповторний аромат.
Першим ділом – м'ясо. Наріжемо невеликими шматочками кубічної форми, щоб вони просмажаться рівномірно, відправляємо в мультиварку на режим «випічка»;
Не забуваємо перевертати протягом 15 хвилин додаємо дрібно нарізану моркву, цибулю і перець. Залишаємо ще на 5 хвилин, помішуємо;
Закладаємо капусту і доливаємо рідина, змінюємо режим «гасіння»; протягом 20 хвилин періодично помішуємо.
Подавати таку страву з печі не потрібно, дайте йому трохи охолонути. В якості приготованого на швидку руку вечері це блюдо заслуговує оцінки «п'ять».
Тушкована квашена капуста з м'ясом і рисом
З цим кулінарним рецептом доведеться попрацювати трохи довше, але майбутній смак виправдовує всі витрати. Крім того, блюдо дуже яскраво виглядає, тому його не соромно подати і на гостьовий стіл. Якщо у вашій родині немає любителів плову, то квашена тушкована капуста з рисом і м'ясом безумовно може замінити його.
Підготуйте:
- 400 г м'яса свинини;
- 1 кг квашеної капусти;
- 1 ст. рисової крупи;
- 2 гол. лука;
- 1 морквина;
- 1 перець;
- Сіль і перець.
Час на приготування – 1.3 години.
Калорійність (на 100 г) – 455 Ккал.
- Нарізаємо м'ясо кубиками або прямокутниками, в залежності від уподобань; відправляємо в мультиварку в режимі «випічка» на півгодини;
- Дрібно нарізані цибулю, перець моковку закладаємо туди ж, і періодично заважаємо протягом 10 хвилин;
- Відправляємо капусту, солимо, перчимо масу і змінюємо режим «гасіння». Залишаємо на 10 хвилин;
- В останню чергу додаємо промитий рис і переводимо пристрій в режим «плов».
Завдяки обмеженим по часу режимам мультиварки, вам не доводиться турбуватися про те, що страва буде сирим або підсмаженою.
Для ефективної презентації можна викласти масу на тарілку у формі пирога. На тарілку розміщуємо «шматочок», така маніпуляція можлива завдяки пружною та щільною консистенції страви.
Тушкована капуста з м'ясом і картоплею
Підготуйте:
- 1 кг капусти (круглий кочан);
- 5 шт. картоплі;
- 2 морквини;
- 1 гол. лука;
- 1 ст. води;
- 500 г м'яса (нежирна свинина);
- Сіль приправа.
Час на приготування – 1.5 години.
Калорійність (на 100 г) – 490 Ккал.
- Ріжемо м'ясо на кубики і заправляємо в ємність, обсмажуємо протягом 15 хвилин, помішуючи. Додаємо сіль і приправу до смаку. Режим мультиварки Редмонд «смаження»;
- Заливаємо водою і залишаємо на тому ж режимі ще на 15 хвилин;
- Додати дрібно нарізану цибулю і морквину і залишити ще на 5 хвилин;
- Розрізати кожен картоплю на 5-6 частин і відправити на 10 хвилин у готову масу;
- Змінити режим Редмонд на «гасіння» і додайте нашатковану капусту, встановіть таймер на 50 хвилин.
Якщо слідувати інструкції, то ваше блюдо збере натовп шанувальників. Готувати його в мультиварці зовсім не складно, тому годувати рідних і близьких буде приємно і не клопітно.
Як правильно згасити в мультиварці молоду капусту з м'ясом і грибами
Хоч м'ясо і гриби вважаються взаємозамінними продуктами, присутність обох інгредієнтів у страві приймається «на ура». Завдяки правильним режимів приготування кухонних помічниці «Поларіс», м'ясо залишиться соковитим, а капуста стане м'якою.
Підготуйте:
- 1 кг капусти;
- 1 кг м'яса (свинина);
- 500 г грибів (найкраще свіжих печериць);
- 2 гол. лука;
- 2 морквини;
- Пучок зелені;
- 5 ст. л. води;
- Сіль, перець.
Час на приготування – 55 хвилин.
Калорійність (на 100 г) – 552 Ккал
- Нарізаємо гриби у вигляді дуже тонких слайсів і відправляємо в мультиварку «Поларіс» з режимом «тушкування» на 15 хвилин;
- Додаємо м'ясо, нарізане кубиками, і змінюємо режим на «смаження» (свинина підрум'янитися за 10 хвилин);
- Закладаємо дрібно нарізану цибулю, моркву і зелень, наливаємо води і залишаємо ще на 5 хвилин;
- Переводимо мультиварку назад в режим «гасіння», переміщаємо в ємність нашатковану капусту;
- Солимо і перчимо; помішуємо протягом півгодини і подаємо.
Це блюдо потрібно подавати гарячим, так як смакові якості м'яса і грибів безпосередньо залежать від температури. Якщо замість свинини, ви вирішили використовувати курку, то додайте її на 10 хвилин пізніше часу, зазначеного в рецепті.
Читайте як приготувати яблучний пиріг в мультиварці на нашу рецептом. Читайте повну добірку смачних рецептів на сторінках нашого порталу.
Дізнайтеся найсмачніший рецепт тюфтельок з індички у вершковому соусі. Це смачне і корисне блюдо сподобається як дітям так і дорослим, а також добре підійде для тих, хто хоче правильно харчуватися.
Візьміть на замітку рецепт як смачно приготувати ніжні курячі ніжки в мультиварці. Це дуже просто, якщо знати кілька секретів, які допоможуть зробити звичайні стегенця вашим фірмовим блюдом, від якого ваші гості будуть у захваті.
Корисна інформація для початківців господарок
Мультиварка істотно полегшить приготування тушкованої капусти з доповненням з різних продуктів, якщо знати маленькі кулінарні хитрощі і специфіку кожного режиму пристрою.
Поради та рекомендації
- Перед тим як покласти перший продукт в ємність, обов'язково влийте столову ложку олії, щоб продукт не пригорів. Разом з наступними інгредієнтами жир додавати не потрібно;
- Якщо в рецепті режим приготування м'яса не вказаний, вибирайте «випікання» (іноді це назва замінено на «смаження», наприклад в «Редмонд»);
- Не використовуйте занадто жирне або жорстке м'ясо для тушкованої капусти, оскільки воно буде занадто солодким або жорстким, відповідно;
- Складові, кількість яких вимірюється обсягом, потрібно вимірювати мультистаканами, а не класичної гранчастою посудом;
- Будь-які крупи, а в даному випадку рис, краще попередньо вимочувати протягом 6 годин.
Режими мультиварки та їх функції
Режим | Функції |
---|---|
«Смаження»/«Випікання» | Випікання пирогів
Запікання і обсмажування м'яса, риби Обсмажування овочів |
«Гасіння» | Обробка м'яких овочів
Приготування підлив, супів Гасіння м'якого м'яса |
«Гречка» | Варіння рису, гречки, вівсяної крупи
Приготування бобових |
«Пароварка» | Будь-яка їжа для маленьких дітей
Приготування м'ясних і рибних котлет на пару Обробка будь-яких овочів |
«Молочна каша» | Кип'ятіння молока
Приготування каш на молоці для дітей |
«Мультиповар» | Можливість запрограмувати пристрій на ваші власні рецепти |
Навіть найзапекліші противники корисного й живильного продукту – капусти – полюблять ваші страви, завдяки правильному співвідношенню інгредієнтів і приятнейшему смаку. Готуйте вечері для своєї родини швидко і з задоволенням!
Приємного апетиту!