31 март 2019 2 994

Як приготувати тушковану капусту з м'ясом в мультиварці

Для кожної жінки приємно, коли її сім'я сита і задоволена. Але що робити, якщо зайвої години на приготування вечері з першого, другого і десерту немає? – на допомогу прийде ситна тушкована капуста з м'ясом, яку можна приготувати в мультиварці. Загалом, недовго і смачно.

Рецепт без надмірностей
Інгредієнти Кількість
м'яса свинини (можна жирну яловичину) - 400 г
свіжої капусти - 700 г
води - 1 ст.
моркви - 100 г
лука - 200 г
перцю (можна замінити помідорами) - 150 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 478 Ккал

Отже, вечірня втома бере своє, а основне блюдо не готове. Ви згадали, що в морозилці завалявся шматочок м'яса, і ось воно рішення. Мультиварка швидко приготує продукти, при цьому кожен інгредієнт придбає неповторний аромат.

Першим ділом – м'ясо. Наріжемо невеликими шматочками кубічної форми, щоб вони просмажаться рівномірно, відправляємо в мультиварку на режим «випічка»;

Не забуваємо перевертати протягом 15 хвилин додаємо дрібно нарізану моркву, цибулю і перець. Залишаємо ще на 5 хвилин, помішуємо;

Закладаємо капусту і доливаємо рідина, змінюємо режим «гасіння»; протягом 20 хвилин періодично помішуємо.

Подавати таку страву з печі не потрібно, дайте йому трохи охолонути. В якості приготованого на швидку руку вечері це блюдо заслуговує оцінки «п'ять».

Тушкована квашена капуста з м'ясом і рисом

З цим кулінарним рецептом доведеться попрацювати трохи довше, але майбутній смак виправдовує всі витрати. Крім того, блюдо дуже яскраво виглядає, тому його не соромно подати і на гостьовий стіл. Якщо у вашій родині немає любителів плову, то квашена тушкована капуста з рисом і м'ясом безумовно може замінити його.

Підготуйте:

  • 400 г м'яса свинини;
  • 1 кг квашеної капусти;
  • 1 ст. рисової крупи;
  • 2 гол. лука;
  • 1 морквина;
  • 1 перець;
  • Сіль і перець.

Час на приготування – 1.3 години.

Калорійність (на 100 г) – 455 Ккал.

  1. Нарізаємо м'ясо кубиками або прямокутниками, в залежності від уподобань; відправляємо в мультиварку в режимі «випічка» на півгодини;
  2. Дрібно нарізані цибулю, перець моковку закладаємо туди ж, і періодично заважаємо протягом 10 хвилин;
  3. Відправляємо капусту, солимо, перчимо масу і змінюємо режим «гасіння». Залишаємо на 10 хвилин;
  4. В останню чергу додаємо промитий рис і переводимо пристрій в режим «плов».

Завдяки обмеженим по часу режимам мультиварки, вам не доводиться турбуватися про те, що страва буде сирим або підсмаженою.

Для ефективної презентації можна викласти масу на тарілку у формі пирога. На тарілку розміщуємо «шматочок», така маніпуляція можлива завдяки пружною та щільною консистенції страви.

Тушкована капуста з м'ясом і картоплею

Дуже ситне страву за рецептом для мультиварки «Редмонд», яке більше підходить для обіду, ніж для вечері. До класичного овочевого рагу ми додамо нежирне м'ясо, тобто збалансуємо кількість білків і вуглеводів.

Підготуйте:

  • 1 кг капусти (круглий кочан);
  • 5 шт. картоплі;
  • 2 морквини;
  • 1 гол. лука;
  • 1 ст. води;
  • 500 г м'яса (нежирна свинина);
  • Сіль приправа.

Час на приготування – 1.5 години.

Калорійність (на 100 г) – 490 Ккал.

  1. Ріжемо м'ясо на кубики і заправляємо в ємність, обсмажуємо протягом 15 хвилин, помішуючи. Додаємо сіль і приправу до смаку. Режим мультиварки Редмонд «смаження»;
  2. Заливаємо водою і залишаємо на тому ж режимі ще на 15 хвилин;
  3. Додати дрібно нарізану цибулю і морквину і залишити ще на 5 хвилин;
  4. Розрізати кожен картоплю на 5-6 частин і відправити на 10 хвилин у готову масу;
  5. Змінити режим Редмонд на «гасіння» і додайте нашатковану капусту, встановіть таймер на 50 хвилин.

Якщо слідувати інструкції, то ваше блюдо збере натовп шанувальників. Готувати його в мультиварці зовсім не складно, тому годувати рідних і близьких буде приємно і не клопітно.

Як правильно згасити в мультиварці молоду капусту з м'ясом і грибами

Хоч м'ясо і гриби вважаються взаємозамінними продуктами, присутність обох інгредієнтів у страві приймається «на ура». Завдяки правильним режимів приготування кухонних помічниці «Поларіс», м'ясо залишиться соковитим, а капуста стане м'якою.

Підготуйте:

  • 1 кг капусти;
  • 1 кг м'яса (свинина);
  • 500 г грибів (найкраще свіжих печериць);
  • 2 гол. лука;
  • 2 морквини;
  • Пучок зелені;
  • 5 ст. л. води;
  • Сіль, перець.

Час на приготування – 55 хвилин.

Калорійність (на 100 г) – 552 Ккал

  1. Нарізаємо гриби у вигляді дуже тонких слайсів і відправляємо в мультиварку «Поларіс» з режимом «тушкування» на 15 хвилин;
  2. Додаємо м'ясо, нарізане кубиками, і змінюємо режим на «смаження» (свинина підрум'янитися за 10 хвилин);
  3. Закладаємо дрібно нарізану цибулю, моркву і зелень, наливаємо води і залишаємо ще на 5 хвилин;
  4. Переводимо мультиварку назад в режим «гасіння», переміщаємо в ємність нашатковану капусту;
  5. Солимо і перчимо; помішуємо протягом півгодини і подаємо.

Це блюдо потрібно подавати гарячим, так як смакові якості м'яса і грибів безпосередньо залежать від температури. Якщо замість свинини, ви вирішили використовувати курку, то додайте її на 10 хвилин пізніше часу, зазначеного в рецепті.

Читайте як приготувати яблучний пиріг в мультиварці на нашу рецептом. Читайте повну добірку смачних рецептів на сторінках нашого порталу.

Дізнайтеся найсмачніший рецепт тюфтельок з індички у вершковому соусі. Це смачне і корисне блюдо сподобається як дітям так і дорослим, а також добре підійде для тих, хто хоче правильно харчуватися.

Візьміть на замітку рецепт як смачно приготувати ніжні курячі ніжки в мультиварці. Це дуже просто, якщо знати кілька секретів, які допоможуть зробити звичайні стегенця вашим фірмовим блюдом, від якого ваші гості будуть у захваті.

Корисна інформація для початківців господарок

Мультиварка істотно полегшить приготування тушкованої капусти з доповненням з різних продуктів, якщо знати маленькі кулінарні хитрощі і специфіку кожного режиму пристрою.

Поради та рекомендації

  • Перед тим як покласти перший продукт в ємність, обов'язково влийте столову ложку олії, щоб продукт не пригорів. Разом з наступними інгредієнтами жир додавати не потрібно;
  • Якщо в рецепті режим приготування м'яса не вказаний, вибирайте «випікання» (іноді це назва замінено на «смаження», наприклад в «Редмонд»);
  • Не використовуйте занадто жирне або жорстке м'ясо для тушкованої капусти, оскільки воно буде занадто солодким або жорстким, відповідно;
  • Складові, кількість яких вимірюється обсягом, потрібно вимірювати мультистаканами, а не класичної гранчастою посудом;
  • Будь-які крупи, а в даному випадку рис, краще попередньо вимочувати протягом 6 годин.

Режими мультиварки та їх функції

Режим Функції
«Смаження»/«Випікання» Випікання пирогів

Запікання і обсмажування м'яса, риби

Обсмажування овочів

«Гасіння» Обробка м'яких овочів

Приготування підлив, супів

Гасіння м'якого м'яса

«Гречка» Варіння рису, гречки, вівсяної крупи

Приготування бобових

«Пароварка» Будь-яка їжа для маленьких дітей

Приготування м'ясних і рибних котлет на пару

Обробка будь-яких овочів

«Молочна каша» Кип'ятіння молока

Приготування каш на молоці для дітей

«Мультиповар» Можливість запрограмувати пристрій на ваші власні рецепти

Навіть найзапекліші противники корисного й живильного продукту – капусти – полюблять ваші страви, завдяки правильному співвідношенню інгредієнтів і приятнейшему смаку. Готуйте вечері для своєї родини швидко і з задоволенням!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: