02 июнь 2019 2 953

Як смачно і просто приготувати легке яловиче

Які незвичайні страви можна приготувати з яловичих легенів? Наведемо корисні і смачні рецепти, які внесуть різноманітність у ваш раціон харчування.

Як правильно вибрати і підготувати до подальшого споживання легені яловичі

Частіше яловичі легені зустрічаються на прилавках магазинів в замороженому вигляді. Багато хто помилково думають, що їх червоний відтінок говорить про свіжість продукту, але це не так.

Перед заморожуванням сумлінні виробники вимивають всю скопилася в них кров, за рахунок цього вони набувають блідо-рожеве забарвлення. Чим нижча температура заморожування, тим більше часу м'ясо може залишатися свіжим і готовим для приготування.

Враховуючи це, ви зможете придбати хороше легке. Розморозивши, його потрібно обов'язково промити і видалити залишки дихальних шляхів і трахеї. Після чого можна сміливо опускати його в каструлю і проварювати приблизно 30 хвилин. Є один нюанс, у воді легке обов'язково спливе, так як наповнене повітрям.

Щоб уникнути цього ефекту, достатньо взяти кришку, діаметр якої буде менше каструлі, і притиснути їй легке до дна, поставивши вантаж (1 кг буде цілком достатньо). Після варіння, для додання жорсткості, його знову потрібно буде поставити під прес.

Отже, ми вибрали і підготували легке. Тепер можна вибрати, що ж ми можемо зробити з цього незвичайного продукту. Як же смачно приготувати легке яловиче? Нижче будуть продемонстровані кілька рецептів, серед яких будуть салат, суп і гаряче на його основі.

Святковий салат з яловичого легкого
Інгредієнти Кількість
відварного легкого - 600 г
помідори - 2 шт.
моркви - 100 г
перцю болгарського - 1 шт.
твердого сиру - 80 г
яєць - 2 шт.
часнику - 2 зубчики
петрушки - за смаком
майонезу - за смаком
солі - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 95 Ккал

Салат ідеальний для приготування в будні дні і у свята (є універсальним).

Приготування:

  1. Порізати легке і перець маленькими кубиками, попередньо отчистив його від насіння. Моркву слід нашаткувати соломкою;
  2. Яйця збити, обсмажити і нарізати вийшов млинець невеликими смужками по 5-6 см;
  3. Сир подрібнити на крупній стороні терки, зубчики часнику подрібнити і перемішати з петрушкою;
  4. Всі інгредієнти змішати в одній мисці, потім посолити і заправити за смаком майонезом;
  5. Якщо салат був приготований для свята, то слід розкладати його по тарілках, прикрасивши зеленню.

Салат з легкого яловичини № 2

Ще один швидкий і простий рецепт салату, який сподобається господині, яка цінує свій час.

Інгредієнти:

  • 500 г відвареного легені;
  • 1 свіжий огірок;
  • 200 г моркви по-корейськи;
  • 1 цибулина;
  • Сіль та інші спеції, наприклад, перець;
  • Майонез.

Приготування:

  1. Легке, огірок настругати дрібними часточками;
  2. Цибулю дрібно шаткуємо і посипаємо сіллю, залишаємо на 15 хвилин, щоб дала сік;
  3. Змішати всі інгредієнти з морквою, додаємо перець і сіль за смаком;
  4. Салат готовий, залишилося тільки заправити майонзом і подати до столу.

Суп з яловичого легені з квасолею

Низькокалорійний і дуже ситний, смачний суп.

Інгредієнти:

  • 400-500 г яловичого легені;
  • 300-400 г квасолі;
  • Три картоплини середнього розміру;
  • Півтора літра води (бажано фільтрованої);
  • Корінь петрушки;
  • 4-5 горошин чорного перцю;
  • Лавровий лист і невелика головка цибулі;
  • Сіль.

Приготування:

  1. Квасолю необхідно замочити у воді, для розм'якшення, на це їй потрібно мінімум 5 годин. Після цього її можна зварити до напівготовності і відкласти, попередньо зливши воду;
  2. В супі варто використовувати бульйон з-під легкого, однак, так само можна приготувати його на кісточці;
  3. Заливаємо їм квасоля, для додання смаку покладіть туди цибулину;
  4. Залишити закипати, далі додати порізану картоплю і подрібнений корінь півники;
  5. Після того як суп знову закипить, варити на невеликому вогні до готовності картоплі і квасолі;
  6. Незадовго до повного приготування додати сіль і перець, в цілях додання аромату, в суп можна покласти 1-2 лаврових листа;
  7. Після остаточного приготування суп накрити кришкою і дати йому настоятися протягом 30 хвилин. Завдяки цьому він зможе розкрити свій потенціал;
  8. Суп краще подавати гарячим, так ви зможете відчути весь барвистий букет його аромату. Також варто зауважити, що є його краще без заправки, тому як вона може перебити його смак і аромат.

Легке з овочами, приготоване в мультиварці

Швидкий спосіб приготувати смачне овочеве рагу з легким. Для даної страви легке не треба варити, що зекономить час.

Інгредієнти:

  • 600 г сирого легені;
  • Дві головки цибулі;
  • 300 г яловичого серця;
  • Морква;
  • 4-5 помідорів;
  • Сіль, перець, 2 лаврових листа.

Приготування:

  1. Промиті легке і серце порізати кубиками і викласти на дно мультиварки;
  2. Подрібнити цибулю, натерти моркву і нарізати кубиками помідори. Після цього овочі покласти верхнім шаром;
  3. Додати в суміш сіль, перець і лавровий лист, після чого все як слід перемішати;
  4. Включити мультиварку, вибрати режим гасіння і готувати протягом півтора годин. Відразу після готовності не відкривайте кришку, почекайте 10 хвилин, тоді настоявшееся рагу передасть вам весь свій аромат;
  5. Також можете поекспериментувати з овочами, спробуйте додати в рагу картоплю, кабачок або цвітну капусту.

Гуляш із легенів

Гуляш — це соус з шматочками м'яса або субпродуктів, який підійде до будь-якого гарніру.

Інгредієнти:

  • 500 г легенів;
  • 1-2 ложки томатної пасти;
  • 500 мл бульйону від легких;
  • Столова ложка гірчиці;
  • Рослинна олія;
  • Сіль, перець, лавровий лист;
  • Цибулина;
  • Столова ложка борошна.

Приготування:

    1. Відварені легкі ріжемо на кубики приблизно по 2 див. Потім протягом 5-10 хвилин обсмажуйте їх на повільному вогні до отримання коричневої скоринки;

    1. Дрібно наріжте цибулю і додайте його до легким, потім висипте столову ложку борошна, сіль і перець за смаком. Обсмажуйте всі на вогні протягом 2-3 хвилин, щоб борошно не прилипла до сковорідці;

    1. Вливаємо бульйон в гуляш, тут вже як вам буде краще, закономірність проста: чим більше води, тим рідині вийде кінцевий продукт. Після цього накриваємо сковорідку кришкою і чекаємо 10-50 хвилин, періодично злегка помішуючи;

  1. Тепер, для надання особливого аромату і кольору додамо в гуляш залишилися інгредієнти: лист лавра, томатну пасту і гірчицю, ретельно все перемішайте і залиште нудитися ще на 10 хвилин.

Гуляш подається гарячим, до нього підходить будь-який гарнір. Родзинкою даного блюда є соус, в якому перебували овочі і м'ясо.

Котлети з легкого

До ніжним і легким котлет, як і до гуляшу, з легкістю підійде будь-який гарнір.

Інгредієнти:

  • 400 р вареного легені;
  • 400 г фаршу (м'ясо може бути будь-яким, виходячи з ваших уподобань);
  • 2 плавлених сирка;
  • 4 яйця;
  • 3 зубчики часнику, 2 цибулина;
  • Сіль, перець;
  • 200 г борошна.

Приготування:

  1. Крупно нарізати легке і цибулю, потім, пропустивши їх через м'ясорубку, змішати з фаршем;
  2. У суміш додати яйце, перець, сіль і подрібнений часник;
  3. З отриманого фаршу сформувати котлети;
  4. В окремому посуді збити яйце з сіллю і натерти туди сирки, потім ретельно перемішати;
  5. Котлети обваляти в борошні, потім обдурити в суміш яйця з сирками;
  6. Обсмажуємо на повільному вогні з усіх боків до отримання однорідної рум'яної скоринки.

Перці фаршировані з м'ясом і рисом в мультиварці готувати можна дуже просто і швидко.

Простий рецепт малосольних огірків в пакеті — дуже смачно.

Вишуканий салат з копченою курячою грудкою може бути легкою закускою, так і цілком самостійною стравою. Читайте рецепт.

Пиріжки з смачною начинкою з яловичого легкого

Так би мовити, на десерт.

Інгредієнти:

  • 130 грам легені;
  • 2 варених яйця;
  • Головка цибулі;
  • Морква;
  • 1 кг дріжджового тіста;
  • Рослинна олія;
  • Сіль, перець та кріп.

Приготування:

  1. Моркву натерти на тертці, цибулю подрібнити, змішати. Потім нагріти сковорідку і обсмажити на ній овочі до м'якості;
  2. Висипати суміш в глибоку посуд, туди ж прокрутити шматочки вареного легені, а потім 2 яйця;
  3. В посуд, додати сіль, перець і подрібнений кріп за смаком. Все ретельно перемішуємо. Начинка готова, тепер до тесту;
  4. Насипте борошно на робочу поверхню, на якій збираєтеся готувати тісто. Потім розкачайте його великим пластом, товщиною близько п'яти міліметрів. З нього виріжте кола, діаметр може бути різноманітним, на ваш розсуд, але бажано, щоб він був у проміжку від 8 до 12 см;
  5. На кожен гурток тесту покладіть по чайній ложці начинки. Краї тіста згорнути над начинкою так, щоб пиріжок став схожий на нераскрывшийся бутон, потім зліпити їх між собою і придавити так, щоб напівфабрикат став плоским;
  6. Налити в сковорідку 150 мілілітрів масла і нагріти, потім пиріжки опустити в киплячу олію, таким чином обсмажити їх з двох сторін до отримання золотистої скоринки;
  7. Пиріжки викладаємо на тарілку з паперовими серветками. Вони вберуть зайвий жир, через 15 хвилин можна заварювати чай.

На закінчення хотілося б сказати, що яловиче легке – це багатогранний продукт, який може розкрити свій смак практично в будь-якому вигляді. Приємного апетиту.

Що ще почитати: