Як смачно і просто приготувати легке яловиче
Які незвичайні страви можна приготувати з яловичих легенів? Наведемо корисні і смачні рецепти, які внесуть різноманітність у ваш раціон харчування.
Як правильно вибрати і підготувати до подальшого споживання легені яловичі
Перед заморожуванням сумлінні виробники вимивають всю скопилася в них кров, за рахунок цього вони набувають блідо-рожеве забарвлення. Чим нижча температура заморожування, тим більше часу м'ясо може залишатися свіжим і готовим для приготування.
Враховуючи це, ви зможете придбати хороше легке. Розморозивши, його потрібно обов'язково промити і видалити залишки дихальних шляхів і трахеї. Після чого можна сміливо опускати його в каструлю і проварювати приблизно 30 хвилин. Є один нюанс, у воді легке обов'язково спливе, так як наповнене повітрям.
Щоб уникнути цього ефекту, достатньо взяти кришку, діаметр якої буде менше каструлі, і притиснути їй легке до дна, поставивши вантаж (1 кг буде цілком достатньо). Після варіння, для додання жорсткості, його знову потрібно буде поставити під прес.
Отже, ми вибрали і підготували легке. Тепер можна вибрати, що ж ми можемо зробити з цього незвичайного продукту. Як же смачно приготувати легке яловиче? Нижче будуть продемонстровані кілька рецептів, серед яких будуть салат, суп і гаряче на його основі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
відварного легкого - | 600 г |
помідори - | 2 шт. |
моркви - | 100 г |
перцю болгарського - | 1 шт. |
твердого сиру - | 80 г |
яєць - | 2 шт. |
часнику - | 2 зубчики |
петрушки - | за смаком |
майонезу - | за смаком |
солі - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 95 Ккал |
Салат ідеальний для приготування в будні дні і у свята (є універсальним).
Приготування:
- Порізати легке і перець маленькими кубиками, попередньо отчистив його від насіння. Моркву слід нашаткувати соломкою;
- Яйця збити, обсмажити і нарізати вийшов млинець невеликими смужками по 5-6 см;
- Сир подрібнити на крупній стороні терки, зубчики часнику подрібнити і перемішати з петрушкою;
- Всі інгредієнти змішати в одній мисці, потім посолити і заправити за смаком майонезом;
- Якщо салат був приготований для свята, то слід розкладати його по тарілках, прикрасивши зеленню.
Салат з легкого яловичини № 2
Ще один швидкий і простий рецепт салату, який сподобається господині, яка цінує свій час.
Інгредієнти:
- 500 г відвареного легені;
- 1 свіжий огірок;
- 200 г моркви по-корейськи;
- 1 цибулина;
- Сіль та інші спеції, наприклад, перець;
- Майонез.
Приготування:
- Легке, огірок настругати дрібними часточками;
- Цибулю дрібно шаткуємо і посипаємо сіллю, залишаємо на 15 хвилин, щоб дала сік;
- Змішати всі інгредієнти з морквою, додаємо перець і сіль за смаком;
- Салат готовий, залишилося тільки заправити майонзом і подати до столу.
Суп з яловичого легені з квасолею
Низькокалорійний і дуже ситний, смачний суп.
Інгредієнти:
- 400-500 г яловичого легені;
- 300-400 г квасолі;
- Три картоплини середнього розміру;
- Півтора літра води (бажано фільтрованої);
- Корінь петрушки;
- 4-5 горошин чорного перцю;
- Лавровий лист і невелика головка цибулі;
- Сіль.
Приготування:
- Квасолю необхідно замочити у воді, для розм'якшення, на це їй потрібно мінімум 5 годин. Після цього її можна зварити до напівготовності і відкласти, попередньо зливши воду;
- В супі варто використовувати бульйон з-під легкого, однак, так само можна приготувати його на кісточці;
- Заливаємо їм квасоля, для додання смаку покладіть туди цибулину;
- Залишити закипати, далі додати порізану картоплю і подрібнений корінь півники;
- Після того як суп знову закипить, варити на невеликому вогні до готовності картоплі і квасолі;
- Незадовго до повного приготування додати сіль і перець, в цілях додання аромату, в суп можна покласти 1-2 лаврових листа;
- Після остаточного приготування суп накрити кришкою і дати йому настоятися протягом 30 хвилин. Завдяки цьому він зможе розкрити свій потенціал;
- Суп краще подавати гарячим, так ви зможете відчути весь барвистий букет його аромату. Також варто зауважити, що є його краще без заправки, тому як вона може перебити його смак і аромат.
Легке з овочами, приготоване в мультиварці
Інгредієнти:
- 600 г сирого легені;
- Дві головки цибулі;
- 300 г яловичого серця;
- Морква;
- 4-5 помідорів;
- Сіль, перець, 2 лаврових листа.
Приготування:
- Промиті легке і серце порізати кубиками і викласти на дно мультиварки;
- Подрібнити цибулю, натерти моркву і нарізати кубиками помідори. Після цього овочі покласти верхнім шаром;
- Додати в суміш сіль, перець і лавровий лист, після чого все як слід перемішати;
- Включити мультиварку, вибрати режим гасіння і готувати протягом півтора годин. Відразу після готовності не відкривайте кришку, почекайте 10 хвилин, тоді настоявшееся рагу передасть вам весь свій аромат;
- Також можете поекспериментувати з овочами, спробуйте додати в рагу картоплю, кабачок або цвітну капусту.
Гуляш із легенів
Гуляш — це соус з шматочками м'яса або субпродуктів, який підійде до будь-якого гарніру.
Інгредієнти:
- 500 г легенів;
- 1-2 ложки томатної пасти;
- 500 мл бульйону від легких;
- Столова ложка гірчиці;
- Рослинна олія;
- Сіль, перець, лавровий лист;
- Цибулина;
- Столова ложка борошна.
Приготування:
-
- Відварені легкі ріжемо на кубики приблизно по 2 див. Потім протягом 5-10 хвилин обсмажуйте їх на повільному вогні до отримання коричневої скоринки;
-
- Дрібно наріжте цибулю і додайте його до легким, потім висипте столову ложку борошна, сіль і перець за смаком. Обсмажуйте всі на вогні протягом 2-3 хвилин, щоб борошно не прилипла до сковорідці;
-
- Вливаємо бульйон в гуляш, тут вже як вам буде краще, закономірність проста: чим більше води, тим рідині вийде кінцевий продукт. Після цього накриваємо сковорідку кришкою і чекаємо 10-50 хвилин, періодично злегка помішуючи;
- Тепер, для надання особливого аромату і кольору додамо в гуляш залишилися інгредієнти: лист лавра, томатну пасту і гірчицю, ретельно все перемішайте і залиште нудитися ще на 10 хвилин.
Гуляш подається гарячим, до нього підходить будь-який гарнір. Родзинкою даного блюда є соус, в якому перебували овочі і м'ясо.
Котлети з легкого
До ніжним і легким котлет, як і до гуляшу, з легкістю підійде будь-який гарнір.
Інгредієнти:
- 400 р вареного легені;
- 400 г фаршу (м'ясо може бути будь-яким, виходячи з ваших уподобань);
- 2 плавлених сирка;
- 4 яйця;
- 3 зубчики часнику, 2 цибулина;
- Сіль, перець;
- 200 г борошна.
Приготування:
- Крупно нарізати легке і цибулю, потім, пропустивши їх через м'ясорубку, змішати з фаршем;
- У суміш додати яйце, перець, сіль і подрібнений часник;
- З отриманого фаршу сформувати котлети;
- В окремому посуді збити яйце з сіллю і натерти туди сирки, потім ретельно перемішати;
- Котлети обваляти в борошні, потім обдурити в суміш яйця з сирками;
- Обсмажуємо на повільному вогні з усіх боків до отримання однорідної рум'яної скоринки.
Перці фаршировані з м'ясом і рисом в мультиварці готувати можна дуже просто і швидко.
Простий рецепт малосольних огірків в пакеті — дуже смачно.
Вишуканий салат з копченою курячою грудкою може бути легкою закускою, так і цілком самостійною стравою. Читайте рецепт.
Пиріжки з смачною начинкою з яловичого легкого
Так би мовити, на десерт.
Інгредієнти:
- 130 грам легені;
- 2 варених яйця;
- Головка цибулі;
- Морква;
- 1 кг дріжджового тіста;
- Рослинна олія;
- Сіль, перець та кріп.
Приготування:
- Моркву натерти на тертці, цибулю подрібнити, змішати. Потім нагріти сковорідку і обсмажити на ній овочі до м'якості;
- Висипати суміш в глибоку посуд, туди ж прокрутити шматочки вареного легені, а потім 2 яйця;
- В посуд, додати сіль, перець і подрібнений кріп за смаком. Все ретельно перемішуємо. Начинка готова, тепер до тесту;
- Насипте борошно на робочу поверхню, на якій збираєтеся готувати тісто. Потім розкачайте його великим пластом, товщиною близько п'яти міліметрів. З нього виріжте кола, діаметр може бути різноманітним, на ваш розсуд, але бажано, щоб він був у проміжку від 8 до 12 см;
- На кожен гурток тесту покладіть по чайній ложці начинки. Краї тіста згорнути над начинкою так, щоб пиріжок став схожий на нераскрывшийся бутон, потім зліпити їх між собою і придавити так, щоб напівфабрикат став плоским;
- Налити в сковорідку 150 мілілітрів масла і нагріти, потім пиріжки опустити в киплячу олію, таким чином обсмажити їх з двох сторін до отримання золотистої скоринки;
- Пиріжки викладаємо на тарілку з паперовими серветками. Вони вберуть зайвий жир, через 15 хвилин можна заварювати чай.
На закінчення хотілося б сказати, що яловиче легке – це багатогранний продукт, який може розкрити свій смак практично в будь-якому вигляді. Приємного апетиту.