11 март 2019 6 041

Як швидко і смачно приготувати сухарики в духовці

Кожен житель нашої планети хоч раз знаходив задоволення в простому хрусте свіжими сухариками. Тим більше проблеми в їх придбанні абсолютно не спостерігається – їх можна придбати практично на кожному кроці, проте сухарики, приготовлені вдома, завжди будуть мати більш приємний смак, ніж покупні.

Саме тому багато господині зберігають рецепти приготування смачних сухарів на кожен життєвий випадок.

Про те, які премудрості і життєві хитрощі потрібно використовувати, щоб приготувати сухарики з різними смаками будинку швидко і смачно і, крім цього, догодити вимогливому смаку будь-якого гурмана, буде розказано в цій статті.

Тонкощі приготування сухарів будинку

Щоб отримати по-справжньому смачні сухарики, достатньо лише вдаватися до деяких порад, які створювалися цілими поколіннями кулінарів:

Якщо для приготування сухарів використовувати вчорашній, трохи підсушений хліб, то працювати з ним буде набагато простіше: він практично не кришиться і нарізати його легко і приємно, зберігаючи при цьому задуману форму. Якщо ж хліб свіжий, розсипчастий, а сухариків жах як хочеться, покладіть хліб у холодильник без пакета або плівки, через дві години він буде ідеальним претендентом на приготування найсмачніших сухариків в світі.

Найголовніше в питанні вибору хліба, це його термін придатності. Ні в якому разі не використовуйте хліб з неприємним запахом або цвіллю. Такий хліб не придатний для вживання в їжу і може завдати непоправної шкоди вашому здоров'ю;

  1. Форма і розмір сухариків повинні відповідати двом основним критеріям: зручність при споживанні в їжу і якісна всебічна просушування. Якщо подача сухариків передбачається в поєднанні з соусом або супом-пюре, то краще всього надати їм видовжену форму, яку буде зручно тримати пальцями рук. А для курячого бульйону прекрасним доповненням стануть домашні сухарики у формі кубиків;
  2. Відповідальний підхід до вибору спецій для майбутніх сухариків – це половина успіху. Ви можете змішати кілька спецій відразу або використовувати тільки одну – все залежить від смакових уподобань і наявності тих чи інших прянощів під рукою, а також від вашої сміливої фантазії. Без усякого побоювання можете використовувати часник, сіль, чорний перець, італійські трави, базилік, орегато, паприку і інші прянощі. Самий вірний спосіб просочити ними хліб – це розчинити їх у воді і збризнути майбутні сухарики з пульверизатора;
В залежності від того, які сухарі ви хочете отримати, повинна бути налаштована температура духової шафи. При температурі 120 градусів сухарики будуть готові через півгодини, їх не потрібно перевертати, вони не пригорять і подсушатся рівномірно. Якщо такого запасу часу у вас немає, то збільште температуру, проте не забувайте стежити за сухариками і вчасно перевертати їх.
Сухарики в духовці з цікавим смаком
Інгредієнти Кількість
Темний або білий хліб - 1 булка
Томатна паста - 4 столові ложки
Сіль і перець - за смаком
Свіжа зелень (кріп, петрушка) - за смаком
Оливкова олія - 4 ст. ложки
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал

Приготування цих сухарів неможливо уявити без використання спеціальної заправки, яка може бути приготована в декількох варіантах:

  1. Томатна паста + сіль і перець;
  2. Оливкова олія + дрібно порубана зелень + сіль і перець і ін. варіанти, відомі вашій уяві.

Приготованою заправкою рясно змастіть хліб, для зручності можна намазати великі шматки, потім поріжте його та відправте в духовку.

Для зручності нанесення заправки на хліб можна використовувати кондитерську кисть або кухонний розпилювач, залежно від консистенції соусу.

Смак цих сухариків вас приємно здивує і змусить готувати згідно з цим рецептом ще і ще. Тим більше що в такій інтерпретації вони набагато смачніше і не такі шкідливі, як куповані.

Як зробити сухарики з часником в духовці

Для приготування потрібно:

  • Одна булочка чорного житнього хліба;
  • Сіль і перець за смаком;
  • 3 столових ложки оливкової олії;
  • Одна головка часнику.

Часник потрібно подрібнити, для цього використовуйте прес або тертку. Додайте сіль, масло і залиште на 20 хвилин настоятися. Вийде часникова рідка суміш, в яку після цього потрібно буде опустити порізаний хліб. Важливо перемішати швидко, оскільки досягти найкращого ефекту вийде, якщо часникова суміш розподілиться рівномірно і її вистачить на кожен майбутній сухар.

Підготовлені таким чином сухарики відправляємо на 2 години в духовку, при температурі 100 градусів. Особливо потрібно стежити за тим, щоб вони не підгоріли, тому перевертайте їх частіше в процесі сушіння.

Готові сухарики порадують вас і ваших домашніх чудовим ароматом і смаком. Вони хороші як в гарячому вигляді, так і у вже остиглому. Подавати їх можна за різними супами і соусами, а також в якості приємного доповнення до стакану пива.

Домашні сухарики до пінному в духовці

Для приготування таких сухарів нам знадобиться:

  • Одна булочка трохи не свіжого, але придатного до вживання хліба;
  • Сіль за смаком;
  • Трохи рослинного масла;
  • Спеції і зелень за бажанням.

Як зробити сухарики в духовці з хліба до пива? Просто! Описуємо процес.

Хліб потрібно нарізати таким чином, щоб його було зручно їсти – це можуть бути витягнуті тонкі палички, кубики, пластики та ін. форми за вашим бажанням. Краще всього буде йти процес сушіння, якщо вони будуть не більше одного сантиметра.

У рослинне масло додайте сіль, спеції та зелень, а потім вилийте отриману масляну суміш в поліетиленовий пакет, туди ж покладіть нарізані шматочки хліба. У пакеті повинен залишитися повітря, перед тим як ви його зав'яжете.

У такому положенні заважайте там сухарики, перевертаючи пакет в різних напрямках протягом декількох хвилин, поки сухарики не вберуть в себе масло. Саме при такому підході всі сухарики будуть просочені маслом однаково.

Сушити в духовці цю красу слід не більше 30 хвилин при температурі 200 градусів. А вже остиглими вони стануть вкрай ароматною і приємною закускою до пива і не тільки.

Як зробити сухарики з сиром в духовці з батона

Для любителів сиру і сухарів цей рецепт буде просто незамінний. Смачні, ситні і хрусткі сухарики з сиром підкорять серця навіть найбільш переконаних гурманів.

Отже, для їх приготування знадобиться зовсім неоригінальний набір продуктів:

  • Смачний батон;
  • Невеликий шматочок сиру;
  • Сіль і перець за смаком;
  • Спеції і зелень за бажанням або наявності під рукою.

Батон нарізаємо дрібними кубиками і трохи посипаємо сіллю і перцем, а також спеціями. Сир краще всього використовувати твердих сортів, так як його доведеться натерти на тертці, у цей момент можна додати до натертому сиру дрібно посічену зелень (наприклад, зелена цибуля, кріп або петрушку).

Тепер наші солоні і перчені сухарики посипаємо великою кількістю сиру і перемішуємо.

До повної готовності рекомендується випікати сухарі в духовці півгодини при температурі 150-200 градусів. Вони не тільки гарно пахнуть, але ще і дуже апетитно виглядають. Золотава скоринка і аромат сиру не дадуть вам заснути на голодний шлунок.

Солодкі сухарики до чаю

Для приготування знадобиться:

  • Один свіжий батон (або не дуже);
  • Стакан молока;
  • Трохи цукру (можна додати ванільний);
  • Трохи рослинного масла.

Представлений спосіб приготування по праву можна віднести до найбільш простим. Отже, нарізаємо батон тонкими скибочками овальної або круглої форми (хто як любить). Опускаємо кожен шматочок спочатку в приготовлену миску з молоком, а потім таким же чином в миску з цукром і зворотною стороною укладаємо акуратними рухами на деко, змащене крапелькою рослинного масла.

Головне тут не перемогтися хліб, щоб він не розвалився, але не випікати його сухим, інакше цукру на ньому не буде.

Випікаємо до золотистої скоринки, остуджуємо і п'ємо чай.

Морквяний торт кращий рецепт який потрібно обов'язково спробувати.

Пиріг з сиром в мультиварці — просто і не клопітно. Готуйте його всякий раз, коли десерт потрібен в короткий термін. Рецепт тут.

Випічка з листкового дріжджового тіста з яблуками, це дуже і дуже смачно. Спробуйте наші рецепти.

Поради і секрети для початківців кулінарів

При виборі форми сухариків зверніть увагу на колір хліба: чорний зазвичай нарізають кубиками або брусочками, а білий – скибочками.

Великим терміном зберігання мають сухарі, приготовані без додавання олії. А сіль і спеції роблять їх зовсім практично дієтичним продуктом.

Зберігати їх краще всього в полотняних мішечках або паперових пакетах. Оскільки без доступу повітря домашні сухарики швидко відволожаться і не будуть такими хрусткими як раніше.

Завжди використовуйте тільки придатний до вживання хліб і натуральні спеції, тоді ваш продукт буде не тільки володіти приємним ароматом і гарним смаком, але і зможе гарантувати ту безпеку, якої, на жаль, не володіють покупні сухарики.

Що ще почитати: