12 март 2019 1 233

Салат «Весняний»: прості рецепти з фото

Коли господиня готує весняний салат, то в кожному варіанті є свої тонкощі.

Так, зелень при додаванні в це блюдо краще рвати руками, щоб зберегти вітаміни. Свіжі овочі, зелень — основні складові весняних салатів.

Для соковитості сіль, заправку слід додавати безпосередньо перед подачею салату до столу. Перемішувати цю страву краще всього довгими спеціальними виделками або ложками.

Доречно розділити всі весняні салати на кілька видів — все це умовно.

  1. Змішані. Для приготування таких салатів всі інгредієнти необхідно змішати, заправити соусом з олії, сметанки. Іноді замість цього використовують майонез. Залишається тільки блюдо викласти в салатник, полити залишками соусу, прикрасити на свій смак;
  2. Салати, залиті соусом або заправкою. В цьому випадку всі інгредієнти викладають в порційні салатники шарами, заливають соусом.

До речі, досить поширений такий спосіб подачі салатів: всі складові і різні види соусів, заливок розкладають на окремих тарілочках. Тепер кожен може сам обрати для себе те, що йому більше подобається, заправити весняний салат, виходячи зі своїх уподобань.

Важливо, щоб продукти поєднувалися в салаті. Огірки чудово поєднуються з яйцями, свіжою зеленню. У такому салаті може бути помідорчик, відварна картопелька, редис.

Список буде неповним, якщо до нього не додати солодкий, гострий перець, яблука, часник. Те ж стосується сиру, сиру, йогурту, крутонів з білого або житнього хліба.

Звичайно, в одному салаті необов'язково змішувати всі вищеперелічені продукти. А от, що і як змішувати правильно, ми розглянемо нижче в рецептах з фото салату під красивою назвою «Весняний».

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
солодкий перець - 1 шт.
огірочок - 2 шт.
помідор - 3 шт.
редиска - 2 шт.
середня цибулина - 1 шт.
улюблена зелень - за смаком
оливкова олія - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 42 Ккал

Такий салат готується досить просто — потрібно просто тоненько нарізати овочі соломкою, щоб всі інгредієнти максимально просочилися заправкою, смачно хрумтіли. Цибулю нарізати півкільцями.

Його можна потримати в маринаді з рослинної олії, оцту — пропорція 1:1.

Залишається тільки змішати цибулю з овочами, зеленню — її потрібно дрібно порізати. Це може бути петрушка або кріп.

Не забудьте додати 2 ст. л. оливкової олії, підсолити на свій смак.

Знову все перемішайте і дайте настоятися цієї вкуснотище 25 хвилин.

Тепер сміливо подавайте салат «Весняний» до столу! Гості обов'язково будуть задоволені, адже страва вийшла смачною.

Надайте яскравість страви, прикрасивши його помідорами або журавлиною, якщо ви хочете надати йому відтінки червоного. Для бордового кольору підійде буряк, помаранчевий відтінок додасть морковочка, болгарський перець.

Хочете, щоб було багато зеленого? Тоді віддайте перевагу прикрасам із зелені. Домогтися блакитного кольору допоможе червонокачанна капуста.

Однак не всі вважають цей рецепт традиційним, віддаючи перевагу іншому варіанту цієї страви, теж називаючи його класичним.

Тому ми вирішили продемонструвати другий варіант у відеозапису:

Салат «Весняний» з капусти

Будь гарнір смачніше їсти з салатиком. Весняний салат з капусти — відмінне рішення для вечері, для обіду. Та й на сніданок таке низькокалорійне блюдо теж підійде.

На святковому столі такий салат стане приємним сюрпризом. Що представляє такий салатик?

Відповідь — овочі, заправлені оливковою олією, лимонним соком. Можна в якості заправки використовувати сметану або майонез.

Основні інгредієнти рецепту:

  1. Триста грам свіжої капусти;
  2. Одне яблуко;
  3. Пара свіжих огірочків;
  4. Одна цибулина;
  5. Пара столових ложок сметани;
  6. Столова ложка майонезу;
  7. Зелень — кріп або петрушка;
  8. Сіль за смаком і чорний мелений перець.

Для приготування цього салату потрібно нашаткувати капусту тоненько соломкою. Далі дрібно нарізаємо цибулю, хоча це необов'язковий інгредієнт.

Якщо ви не любите цибулю, то не додавайте в салат. Огірочок теж наріжте соломкою.

З яблука слід зняти шкірку і видалити серцевину, після чого саме час натерти цю смакоту на крупній тертці.

Подрібніть зелень і змішайте з іншими підготовленими складовими салату.

Не забудьте додати сіль і перець за смаком. Тепер можна заправляти салат.

З допомогою троянди з огірка можна красиво оформити салат. Тоненько нарізати в довжину огірок, скрутіть його в трубочку — це буде перша смужка.

Далі намотайте в центрі трояндочки інші огіркові смужки, зроблені як у першому випадку. Тепер залишається підрізати підстави троянди і скріпити її за допомогою шпажки

Ще можна і яблучні троянди зробити — за тим же принципом. Тільки в цьому випадку доведеться формувати інші часточки за формою, приваривши їх в сиропі з цукрового піску.

А правда, кожна господиня готує весняний салат абсолютно по-різному.

Ось, наприклад, це блюдо з додаванням капусти може бути ще й так приготовлено:

Рецепт салату «Бриз»

Це дуже просте і швидко яку готують страву, яке відрізняється приємним і ніжним смаком. При тому, що кількість інгредієнтів тут мінімально, ви можете здивувати своїх рідних або були справжнім шедевром буквально за 10 хвилин.

Продукти для приготування:

  1. Сто грам крабових паличок;
  2. Від 100 до 150 грам твердого сиру;
  3. Пару зубочки часнику;
  4. Два помідора;
  5. Майонез.

Розморозьте крабові палички порізати дрібненько, кубиками. Додайте в салат натертий на крупній тертці сир, помідор, нарізавши його дрібненько кубиками.

У суміш слід додати перетертий або дрібно порізаний часник і заправити все майонезом. Виходить дуже смачно.

Щоб прикрасити весняний салат «Бриз», можна скористатися карвінгом і зробити сині метелики.

Для цього промийте і наріжте лимон його тоненькими кружечками. Далі з лимонного скибочки наріжте кілька частин латинської V, видаліть ці частини.

Тулуб метелики краще всього зробити з лимонної шкірки, підійде і шматочок перцю. Для вусиків використовуйте пір'я зеленого лука, для крил підійдуть ягоди.

Така прикраса для цього салату буде неповторним і унікальним. Можна зробити і огірковий корабель, для чого огірок слід розрізати навпіл і вибрати м'якоть.

Наповніть частину салатом, щогли з вітрилами зробіть із шпажок, прикріпивши до них шматочок сиру або ковбаси. Фантазуйте, адже тільки так можна прикрасити ласощі красиво і бездоганно, неповторно і несподівано.

У черговому відео ви побачите, як готувати «Бриз»:

«Весняний день»

Ви бачили навесні веселку? Це приносить справжнє задоволення!

Давайте разом приготуємо райдужний весняний салат, який підніме вам настрій і налаштують на позитив.

Інгредієнти рецепту:

  • Качан червоної капусти;
  • Морквина;
  • По одному червоному і зеленому яблучку;
  • Лимон;
  • Сто грам кураги;
  • Від 7 до 8 очищених ядерець волоських горішків;
  • Пучок петрушки або укропчика — на ваш смак;
  • Соняшникова олія.

Для того щоб приготувати це ласощі, необхідно в першу чергу крупно натерти моркву, дрібно порізати яблука, видаливши серцевину, — заправте їх соком половини лимончика.

Курагу промийте, залийте окропом, після чого дайте настоятися протягом 5 хвилин.

Наріжте замочену курагу тоненько соломкою. Ретельно подрібніть горіхи.

Тепер для салату знадобиться глибока посуд — в ній залишається змішати всі інгредієнти, додати подрібнену цедру лимона, сік другої його половини. Туди ж додайте петрушку, пару столових ложок олії.

Всі перемішавши, можна подавати до столу. Виходить неймовірно смачно. А якщо ще й прикраса оригінальне придумати, то буде все ще цікавіше і несподіваніше.

Для того щоб зробити веселку в цьому салаті в якості прикраси, де виділено основні кольори за допомогою овочів і фруктів, можна скористатися підказками у рецептах вище.

Користь страви і рекомендації по інгредієнтам

Користь весняного салату безперечна і досить значна — коли після зимового періоду організм виснажується від нестачі вітамінів, то саме таке блюдо здатне врятувати від втоми, депресії.

Головне — вміти правильно поводитися з овочами, фруктами, які входять до складу весняного салату в різних його варіаціях.

Додайте укропчик — у ньому містяться вітаміни групи А і В, а також С і РР. А ще тут є життєво необхідні речовини, мікроелементи. Які саме:

  • Фосфор і калій;
  • Кальцій і залізо;
  • Фолієва кислота та ефірні олії.

Завдяки кропу стає можливим битися з розладом в ШКТ. Крім того, це прекрасний заспокійливий засіб, що допомагає при безсонні, покращує роботу серця і судин.

На нашому сайті ви завжди зможете знайти рецепти улюблених салатів. Наприклад, з печінки тріски — дуже корисного продукту. Як приготувати смачні салати з консервованої печінки тріски. Прикрасивши з фантазією, вийде не тільки смачне, але і красиве блюдо.

Віддаєте перевагу салат «Цезар»? Відмінно! Читайте тут, як готувати класичний рецепт і простий з куркою. Це фантастика!

А як на рахунок вареників з картоплею? Якщо ви уникаєте приготування цієї страви з причини того, що не виходить тісто, то ми вам допоможемо, надавши кращі рецепти. Тепер ваші вареники будуть вийдуть смачними завжди!

Зверніть увагу на селера, в якому багато мікроелементів. До складу входять:

  • Кальцій;
  • Аскорбінова кислота;
  • Ефірні масла;
  • Каротин;
  • Фосфор.

Саме селера є відмінним помічником для зняття отруєння організму, він перешкоджає утворенню відкладень жиру, а значить є незамінним дієтичним продуктом у разі, якщо ви вирішили боротися із зайвою вагою.

Весна — пора кохання, позитивних емоцій, а значить, саме в цей період слід готувати такі страви, які не перевантажують шлунок.

Саме салат «Весняний» стане для вас і вашої сім'ї найулюбленішим, адже в ньому містяться вітаміни, інші корисні речовини, які оздоровлять організм після зими і не дадуть сумувати вам і вашим рідним.

Пропонуємо вам ознайомитися з ще одним рецептом весняного страви — дуже простим, але яскравим і апетитним:

Що ще почитати: