18 март 2019 912

Консервація капусти в банках на зиму

Квашена капуста є національною стравою багатьох країн.

А бере вона свій початок ще в III столітті до н. е.., коли будувалася Велика Китайська стіна.

Саме цим блюдом годували робітників, правда, основним інгредієнтом виступала не белокочанный сорт, а китайська (пекінський).

До нас же стандартний рецепт прийшов не так давно, кілька століть тому, проте вже складно уявити застілля без неповторного аромату кислої капусти.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
білокачанна капуста - 1,5 кг
морква - 1 шт.
сіль без добавок (йодовану також заборонено використовувати) - 1 ст. л. з гіркою
чорний хліб - невеликий шматочок
Час приготування: 4200 хвилин Калорійність на 100 грам: 29 Ккал

Приступимо до процесу:

  1. Перед тим, як закладати інгредієнти в ємність, потрібно як слід підготуватися. Для цього обдайте чисту банку окропом, а з капусти приберіть зайві листя, саму голівку гарненько промийте в стічній воді.
  2. Для закваски знадобиться чорний хліб. Для цього зніміть кілька капустяних листів і поверніть своєрідний голубець з хлібної начинкою. Його потрібно покласти на дно банки.
  3. Качан розділіть на 4 частини, приберіть качан, а решта тонко нашаткуйте.
  4. Чисту і очищену моркву необхідно натерти, використовуючи крупну тертку.
  5. У нашатковану капусту додати сіль і перемішати руками, добре здавлюючи. Це потрібно насамперед для того, щоб вона просочилася сіллю і виділила власний сік.
  6. Далі додайте моркву і теж перемішайте.
  7. Ви на фінішній прямій. Викладайте салат в банку, добре утрамбовувавши, щоб він виділяв сік. Якщо з якоїсь причини не можете притискати салат рукою, то можна використовувати качалку або звичайну толкушку. Таким чином закладіть закуску так, щоб вона діставала до самого краю банки, а зверху закрийте звичайної капроновою кришкою.
  8. Банку залиште в кімнатній температурі, поставивши її в емальований посуд. На наступний день потрібно буде проткнути вміст банки ножем до самого «штуки». Так залишити для бродіння прочинені ємність в темному місці.
  9. Через три дні соління буде готово.

Хочемо звернути вашу увагу на відео-сюжеті нижче, у якому дуже зрозуміло і легко подається рецепт і всі етапи приготування капусти в банках на зиму:

Квашена капуста пекінська «Кім-чі»

Приготування цієї страви безумовно просте.

Хоч воно і тягнеться не один день, проте варто спробувати, щоб потім насолодитися бездоганним смаком.

Щоб приготувати Кім-чі, потрібно зібрати наступні складові:

  • пекінська капуста (1,5 кг);
  • 6 зубчиків часнику;
  • 150 гр. солі;
  • 4 ст. л. меленого чорного перцю;
  • 1 ч. л. цукру і 2 літри води.

Отже, спершу необхідно капусту очистити від зів'ялого листя, а саму голівку розрізати на 4 частини.

Для розсолу необхідно залити підготовлену сіль окропом і розмішати до повного її розчинення у воді.

Коли заливка охолола, помістіть капусту в неї і залиште приблизно на 5 годин, щоб все листя рівномірно просолились.

Як правило, цю процедуру починають робити ввечері і закінчують вранці, для більшої економії часу.

У додайте перець весь часник і чайну ложку цукру.

Розведіть суміш парою ложок гарячої води так, щоб вийшла своєрідна кашка.

Для подальших дій краще надіти рукавички, так як необхідно буде промазати кожен листочок овоча сумішшю.

Коли ви закінчили, помістіть всі капустяні головки в банки, щільно притискаючи один до одного, залийте невеликою кількістю розсолу і щільно закрийте капроновою кришкою.

Залишити ємність потрібно в прохолодному приміщенні і через пару днів страву вже буде готово.

Зберігати таку закуску можна протягом довгого часу, головне, щоб розсіл завжди покривав все листя.

Капуста з буряком — рецепт з остринкой

Любителі цікавих корейських страв не повинні проходити повз цього рецепта.

Що ж потрібно для приготування?

Кількість інгредієнтів розрахована на 10 порцій:

  • 2 кг білокачанної капусти;
  • половинка буряків середніх розмірів;
  • 5 зубчиків часнику;
  • лавровий лист;
  • 1 ч. л. духмяного перцю;
  • за 2,5 ст. л. солі і цукру;
  • 2 л води.

Корисні властивості та протипоказання буряків для організму. Як впливає цей овоч на органи людини і як правильно вживати його в їжу.

Практично всі люди їдять курячі яйця в різних стравах або ж просто в сирому вигляді, але мало хто замислюється про їх калорійності. Дізнатися про кількість кілокалорій, а також іншу корисну інформацію про цей продукт можна в статті: #deletetag#/produkty/kalorijnost-produktov/kakaja-kalorijnost-jaic.html

Влітку на всіх пляжах країни можна зустріти виносну торгівлю з вареною кукурудзою. Вона користується величезною популярністю серед населення. Якщо ви звикли до домашньої їжі, то, швидше за все, варіть кукурудзу самі. Тут наші експерти розкажуть про те, як правильно і скільки часу її варити.

Для початку потрібно буде приготувати розсіл.

Для цього у воді розмішайте сіль, цукор і поставте на вогонь.

Після того як вода закипить, додайте лавровий лист і перець.

Необхідно буде проварити близько трьох хвилин, постійно помішуючи.

Після цього вимкніть і залиште остигати на плиті.

Чистий качан наріжте кубиками середніх розмірів, а буряк тонкими напівкруглими шматочками.

Часник необхідно буде нашаткувати так, щоб вийшли невеликі часточки.

У банки укладіть рівномірно капусту, буряк і часник, заливши все розсолом і притиснувши гарненько вантажем.

Залиште банки в прохолодному місці на кілька днів.

Як правило, страва готова вже на третій день.

Зберігається страву протягом довгого періоду, а його смак завжди неповторний.

А тепер відеозапис цього рецепта.

Давайте разом зробимо смачну гостру капусту в банках на зиму:

Корисні поради господиням

  1. Зберігайте банку з готової капустою в холодильнику, поставивши ємність в тарілку. Сік може виділятися на протязі довгого часу.
  2. Для подачі можна додати в закуску ріпчасту цибулю і заправити соняшниковою олією, отримавши при цьому саму справжню «вітамінну бомбу».
  3. Додайте в банку кілька зубчиків часнику і відчуєте, як смак страви набуває неповторні риси.
  4. При приготуванні Кім чі краще використовувати спеціальний посуд, виділення для цих цілей. Запах часнику і перцю дуже складно вивести потім.
Капуста в банках на зиму є відмінним дієтичним блюдом, а її корисні властивості просто дивовижні.

Вона сприяє поліпшенню імунної системи і запобігає виникненню виразки та гастриту.

А це ще один зайвий привід заготовити баночку-другу на зиму.

Як відомо, рецептів багато не буває, тому на замітку ще відео з приготуванням солоної капусти по-грузинськи:

Що ще почитати: