06 июнь 2019 1 865

Як смачно приготувати сирник на сковороді

Сьогодні ми будемо готувати найпростіші сирники. Всі вони вийдуть ніжними, легкими, повітряними і при цьому дуже поживними! Пропонуємо рецепти прості, так що ви точно впораєтеся. Приємного апетиту!

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
пудра - 100 г
сир - 0,5 кг
рослинна олія - 15 мл
борошно - 0,2 кг
яйце - 1 шт.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 238 Ккал

Як приготувати:

  1. Сир засипати в миску, додати пудру.
  2. Туди ж — яйце і все це вимішати міксером або вручну до однорідності.
  3. Додати половину борошна і поєднати все.
  4. З отриманих компонентів замісити м'яке і еластичне тісто.
  5. Поділити його на кілька частин, і з кожної сформувати коржик.
  6. Обваляти їх у залишках борошна.
  7. У сковороду викласти сирник.
  8. Смажити до золотистого кольору, потім при необхідності викласти на серветки.

Смачні сирник з манкою на сковороді

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
розпушувач 5 г
сир 200 г
рослинна олія 30 мл
цукор 40 г
манна крупа 30 г
сіль 1 пучку
яйце 1 шт.
борошно 50 г

Знадобиться на приготування – 45 хвилин.

Скільки калорій – 261.

Як приготувати:

  1. Сирний продукт висипати в ємність, розім'яти його вилкою.
  2. Добавитт крупу, розпушувач, цукор і все з'єднати.
  3. Вбити яйце, змішати його з іншими інгредієнтами і довести масу до однорідності.
  4. На плоске блюдо насипати борошно.
  5. З сирної маси сформувати коржі і обваляти кожну в борошні.
  6. Сковорідку до цього часу нагріти.
  7. Обсмажити сирні коржики до рум'яності.

Як зробити пишні сирник з пшоняною кашею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
сирний сир 50 г
сіль 2 дрібку
пшоняна крупа 150 г
вершкове масло 30 г
борошно 30 г
сир 0,1 кг
пудра цукрова 30 г

Знадобиться на приготування – 2 години 50 хвилин.

Скільки калорій – 290.

Як приготувати:

  1. Пшоно засипати в миску.
  2. Налити води і дати настоятися в такому вигляді дві години.
  3. Коли пройде час, відварити крупу до готовності.
  4. Потім остудити її і зайнятися в цей час іншими компонентами.
  5. Сир з'єднати з пудрою в невеликій ємності.
  6. Додати сіль, яйце і сирний сир.
  7. Змішати все до однорідності разом з пшоном.
  8. Потім з отриманої маси сформувати невеликі кульки.
  9. З них зробити коржики і обсмажити в розігрітій сковороді.

Як спекти з фісташками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошно 60 г
сир жирний 0,6 кг
цукор 70 г
рослинна олія 30 мл
сіль 1 пучку
яйце 1 шт.
очищені фісташки 50 г

Знадобиться на приготування – 35 хвилин.

Скільки калорій – 234.

Як приготувати:

  1. Яйце розбити в миску, додати сіль і цукор.
  2. Все це збити віночком або ручним міксером в піну.
  3. Додати розім'яту сир і збити ще раз.
  4. Всипати борошно і фісташки. Вони можуть бути цілими або подрібненими.
  5. Вимісити однорідне тісто, поділити на частини.
  6. Сформувати коржі.
  7. У сковороді нагріти масло і обсмажити на ньому сирника до готовності.

Рецепт приготування з яблуками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошно 40 г
сир 0,3 кг
сода 1 пучку
яблука 3 шт.
сіль 1 пучку
манна крупа 40 г
яйця 2 шт.
пудра цукрова 10 г
рослинна олія 50 мл

Знадобиться на приготування – 45 хвилин.

Скільки калорій – 149.

Як приготувати:

  1. Сир помістити в миску, додати яйця.
  2. Все ретельно перемішати і ввести манку.
  3. Далі всипати сіль, пудру і соду, з'єднати.
  4. Дати настоятися близько чверті години.
  5. За цей час яблука вимити, почистити і нарізати м'якоть кубиками.
  6. Додати їх в сирний продукт і змішати все.
  7. У сковороді розігріти олію і викладати сирника ложкою.
  8. Смажити до золотистого кольору.

Рецепт сирники з морквою і яблуками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
морква 1 шт.
яйце 1 шт.
сир 0,5 кг
цукор 15 г
борошно 80 г
яблуко 1 шт.
сіль за смаком
ізюм 15 г
рослинна олія 20 мл

Знадобиться на приготування – 50 хвилин.

Скільки калорій – 162.

Як приготувати:

  1. Родзинки промити під проточною водою і викласти в миску.
  2. Залити окропом і накрити кришкою хвилин на п'ятнадцять.
  3. Потім відвар злити і сухофрукти знову промити, обсушити.
  4. З моркви зрізати шкірку, вимити і натерти.
  5. Те ж саме зробити з яблуком.
  6. Сир з'єднати з яйцем, цукром, сіллю і половиною борошна.
  7. Всипати родзинки і ретельно перемішати.
  8. Сформувати з тіста коржика.
  9. Обваляти їх у залишках борошна, обсмажити на розігрітій олії в сковороді.

Смажені сирники, хоч і дуже смачні, але їсти їх можна не всім. В якості альтернативи потрібно використовувати інші способи приготування. Як смачно приготувати сирник в духовці: рецепти з фото.

Також читайте, як приготувати сирники в мікрохвильовці на сніданок.

А тут ви знайдете кілька рецептів сирників без додавання борошна.

Готуємо з гарбузом і морквою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
гарбуз 0,2 кг
рослинна олія 20 мл
пудра цукрова 20 г
яйце 1 шт.
ванілін 2 г
морква 3 шт.
сир 200 г
лимон 0,5 шт.
манна крупа 30 г

Знадобиться на приготування – 1 годину і 25 хвилин.

Скільки калорій – 109.

Як приготувати:

  1. Гарбуз вимити, очистити від шкірки і позбавити від волокон і насіння.
  2. Нарізати кубиками і покласти в сотейник.
  3. Моркву почистити і помити, нарізати товстими кільцями.
  4. Надіслати до гарбузі, влити трохи води і прибрати на плиту.
  5. Відварити до м'якості і злити на друшляк.
  6. Далі компоненти розім'яти в пюре і остудити.
  7. Яйце до цього часу збити в піну з пудрою.
  8. Влити до овочів, додати ванілін і перемішати.
  9. Сир розім'яти і перетворити в однорідну масу.
  10. Ввести його до решти інгредієнтів разом з манкою.
  11. З лимона зняти цедру і всипати туди ж.
  12. Все з'єднати і дати масі настоятися хвилин двадцять.
  13. Масло нагріти в сковороді і викладати в нього сирника ложкою.
  14. Смажити до готовності з обох сторін.

Як приготувати з бананом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 10 г
рослинна олія 20 мл
борошно 50 г
банан 1 шт.
яйце 1 шт.
сир 0,2 кг

Знадобиться на приготування – 20 хвилин.

Скільки калорій – 156.

Як приготувати:

  1. Яйце розбити в миску і з'єднати з цукром за допомогою віночка або міксера.
  2. Банан очистити і розім'яти разом з сиром.
  3. З'єднати обидві маси між собою, всипати борошно.
  4. Сформувати сирники і обсмажити їх в олії до рум'яного кольору.

Доповнюємо десертний сніданок вишнями

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошно 80 г
пудра цукрова 40 г
вишня 100 г
сир 300 г
сіль 5 г
розпушувач 10 г
яйця 2 шт.
рослинна олія 20 мл
манна крупа 40 г

Знадобиться на приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій – 205.

Як приготувати:

  1. У миску викласти сир і розім'яти його, щоб став однорідним.
  2. Додати яйця, манну крупу, пудру і сіль.
  3. Все ретельно перемішати і ввести муку з розпушувачем. Бажано додавати через сито, щоб не з'явилися грудочки.
  4. Вишню вимити і очистити від кісточок.
  5. Половинки вмішати в тісто і сформувати коржі.
  6. У сковороді нагріти масло і обсмажити до золотистого кольору.

Сирники з сиру з додаванням шоколаду

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 60 г
рослинна олія 20 мл
яйце 1 шт.
шоколад 100 г
сир 0,4 кг
борошно 40 г

Знадобиться на приготування – 35 хвилин.

Скільки калорій – 260.

Як приготувати:

  1. Шоколад нарізати кубиками, якщо у вас ціла плитка. Але краще купити його в краплях.
  2. Сир з'єднати з яйцями в невеликій ємності.
  3. Коли маса стане однорідною, всипати цукор.
  4. Далі ввести муку через сито і замісити м'яке тісто.
  5. Відщипнути трохи і викласти в центр шматочок шоколаду.
  6. Скріпити краї так, щоб начинка залишилася зачиненою.
  7. Повторити з усім тестом і шоколадом.
  8. Далі з кульок зробити коржики.
  9. Обсмажити їх до рум'яності на добре прогрітій сковороді з маслом.

Корисні поради

В сирне тісто за смаком можна додати різні компоненти. Це можуть бути сухофрукти, наприклад родзинки, чорнослив і курага. Можна додати горіхи: бразильські, кедрові, кешью, мигдаль, макадамія. І, звичайно, прянощі на зразок мускатного горіха, кориці, какао, бадьяна, кардамону.

Щоб сирники вийшли максимально ніжними, радимо протерти сир через сито або збити його блендером. Можна використовувати чашу з ножем або занурювальний блендер – підійдуть обидва варіанти.

Сирник також можна запекти в духовці. В такому випадку не потрібно їх обвалювати ні в чому. Просто викласти на пергамент, яким вкрита форма, і відправити в прогрітий духову шафу до легкого золотистого кольору. За бажанням папір можна змастити хорошим вершковим маслом.

Подавати сирні коржики можна не тільки зі сметаною, але і з іншими охолодженими соусами. Це може бути йогурт, варення, згущене молоко, карамель, ваніль або шоколадний соус, ганаш, вершки, морозиво та ін При подачі доповніть всі м'ятою і свіжими ягодами або фруктами.

Сирник бувають тільки соковитими, ніжними, смачними і легкими! Інших варіантів просто бути не може. Обов'язково приготуйте найцікавіші варіанти, щоб порадувати себе і близьких.

Що ще почитати: