Як приготувати фаршировані грибочки з яєць
Сьогодні ми вирішили запропонувати вам незвичайну закуску. Для її приготування знадобиться всього кілька простих інгредієнтів, крапелька фантазії і трохи вашого часу!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
йогурт - | 15 г |
яйця - | 4 шт. |
сіль - | за смаком |
гірчиця - | 5 мл |
зелень - | 20 г |
чорний чай (міцний) - | 0,5 л |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 48 Ккал |
Як приготувати:
- Яйця помістити в невелику каструлю і прибрати на плиту, відварити до готовності і охолодити.
- Нарізати половинками, акуратно витягнути жовтки.
- Розтерти в однорідну кашку з йогуртом і гірчицею.
- При необхідності додати сіль і перець за смаком.
- Верхні половинки білків помістити в сотейник, влити чай.
- Прибрати на плиту і дати закипіти.
- Варити протягом п'яти хвилин, потім обсушити.
- Білі наповнити половинки яєць жовтковою масою.
- Покришити Зелень, вимивши проточною водою.
- Викласти на блюдо і зверху помістити «ніжки» грибів (білі) зрізами вниз.
- Накрити «капелюшками», і боровики готові!
«Мухомори» з яєць і помідорів
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
томати | 4 шт. |
зелень | 10 г |
яйця | 4 шт. |
сіль | за смаком |
майонез | 20 мл |
сир | 50 г |
Часу – 30 хвилин.
Калорій – 107.
Як приготувати:
- Зелень помити і дрібно покришити.
- Яйця покласти в каструлю, влити води і варити протягом чверті години.
- Остудити їх у крижаній воді, почистити.
- Розрізати кожне з них навпіл, але поперек.
- Вийняти жовтки і розім'яти їх виделкою до однорідності.
- Сир натерти на дрібній тертці, змішати з жовтками і майонезом.
- Додати сіль і з'єднати.
- Отриманою начинкою наповнити серединки яєць.
- Посипати блюдо для подачі зеленню.
- Зверху викласти фаршировані половинки яєць зрізами вниз.
- Томати вимити проточною водою, нарізати половинками.
- За допомогою ложки вийняти нутрощі з усіх помідор.
- Надіти «шапочки» на «ніжки».
- Залишками майонезу зробити завитки на томатах, щоб вийшли мухомори.
На відео — дуже простий спосіб приготувати закуску до столу:
Фаршировані гриби
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рис | 20 г |
рослинна олія | 30 мл |
яйця | 20 шт. |
сметана | 15 мл |
цибуля | 1 головка |
міцно заварений чорний чай | 1 л |
кріп | 10 г |
печериці | 4 шт. |
сіль | за смаком |
зелена цибуля | 10 г |
баклажан | 1 шт. |
листя салату | 6 шт. |
Час – 40 хвилин.
Калорій – 60.
Як приготувати:
- У велику каструлю налити води, викласти туди яйця.
- Варити їх близько п'ятнадцяти хвилин, не більше.
- Рис промити до прозорої води.
- Помістити в саму маленьку каструлю або сотейник.
- Влити половину склянки води і прибрати посуд на середній вогонь.
- Дати закипіти і варити всього двадцять хвилин.
- Потім закрити кришку і дати рісу дійти.
- Зелену цибулю і кріп дрібно покришити, попередньо вимивши зелень.
- Листя салату вимити і дати їм обсохнути, вони знадобляться під час подачі.
- Гриби почистити, підрізати їм ніжки.
- Нарізати їх дрібними кубиками з допомогою гострого ножа.
- З лука видалити лушпиння, обполоснути його і дрібно покришити.
- У сковороді нагріти масло і всипати цибулю з грибами.
- Гасити компоненти, помішуючи, спочатку до випаровування рідини, потім до рум'яності.
- Баклажан вимити і зрізати хвостик.
- Нарізати плід дрібно і посолити.
- Коли овоч дасть сік, злити на друшляк і промити.
- Дати стекти, викласти в сковороду, де смажилися гриби.
- Підсмажити їх точно так само, як і печериці.
- Готові яйця помістити разом з каструлею в раковину.
- Включити холодну воду і остудити яйця.
- Очистити і нарізати половинками поперек.
- Вийняти жовтки і шість з них помістити в миску, більше не знадобиться (інші можна використовувати для іншої страви).
- Розтерти виделкою в кашу, додати гриби з цибулею, баклажан, варений рис, подрібнену зелень, сметану.
- Довести до смаку за допомогою спецій, ретельно все перемішати. Маса повинна стати майже однорідною.
- Верхні половинки яєць (білки) прибрати в чай і помістити на плиту.
- Дати закипіти і варити протягом 5-7 хвилин.
- Коли пройде час, злити вміст посуду на друшляк.
- Всі яєчні половинки наповнити начинкою. Робити це зручно чайній або кавовій ложкою. Якщо всередині занадто мало місця, можна вирізати трохи з допомогою тієї ж ложки.
- Листя салату, які вже обсохнули, викласти на блюдо для подачі.
- Білі та коричневі половинки яєць з'єднати між собою і викласти на листя.
- Всі! Готову грибну «поляну» можна подавати до столу.
На відео — як швидко приготувати фаршировані грибочки з яєць:
Закуска з перепелиних яєць і помідорів черрі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
листя салату | 5 шт. |
каррі | 5 г |
перепелині яйця | 10 шт. |
майонез | 30 мл |
сіль | за смаком |
бамбукові палички | 10 шт. |
черрі | 5 шт. |
Часу – 20 хвилин.
Калорій – 55.
Як приготувати:
- Яйця покласти в невелику каструлю і залити водою.
- Варити всього десять хвилин, потім остудити їх, очистити.
- Помідори помити проточною водою.
- Розрізати кожен плід навпіл, чайною ложкою вийняти серцевини.
- Майонез змішати з каррі і сіллю за смаком – соус готовий.
- Капнути трохи соусу в кожну половинку черрі.
- На кожну шпажку надіти яйце (ніжка) і зверху томат (капелюшок).
- Шапочки грибів прикрасити соусом, надаючи закуски вид мухомора.
- Листя салату помити і обсушити, викласти на блюдо.
- Зверху розкласти палички з грибами і подавати до столу.
Пропонуємо ознайомитися, як можна приготувати апетитні закуски з оселедцем.
Гості розберуть в два рахунки «Рафаелло» з крабових паличок і сиру, якщо ви зробите цю закуску для святкового столу.
Дізнайтеся, як правильно готувати яйце пашот в мікрохвильовці. Виявляється, все набагато простіше, ніж здається!
Корисні поради
Капелюшки «грибів» можуть бути самих різних кольорів. Для цього можна використовувати штучні барвники – розвести невелику кількість води і проварити точно так само, як і в чаї. Або натуральні барвники – шпинат, морква, буряк і ін
У цій масі білки теж проварити кілька хвилин, і все готово. Таким чином ви зможете створити мухомори, сироїжки або підосичники.
В якості начинки грибів ви можете використовувати самі різні продукти. Це може бути вершковий сир з скибочками риби, сир із зеленню, сир і шинка з йогуртом, жовтки з овочами і так далі. Дайте волю своїй фантазії!
Грибочки з яєць – це саме те, що краще подати на дитячий стіл замість «оригіналу». Виходять вони яскравими, смачними, цікавими, та ще й з улюбленою начинкою! Обов'язково спробуйте і подавайте навіть до свята, гостям обов'язково сподобається.