23 май 2019 8 243

Рецепти приготування запечених овочів у фользі

Якщо вам дуже подобаються овочі, але варені вже набридли, то краще готувати їх у духовці. Так, кажуть, і виходить ніжніше, і зберігається більша кількість вітамінів. Не вірите? Давайте перевіряти разом!

Ароматні овочі в духовці під фольгою
Інгредієнти Кількість
рослинна олія - 50 мл
цибулю - 1 головка
зелень - 10 г
солодкий перець - 3 шт.
кабачки - 1 шт.
сіль - 1 пучку
помідори - 1 шт.
часник - 10 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 51 Ккал

Багато плодів — і в підсумку шалено смачний результат. Соковиті помідори, солодкий перець, смачні кабачки і свіжа зелень. Все це з пікантною ноткою вже майже на вашому столі!

Як приготувати:

  1. Перець промити, вирізати серцевини.
  2. Далі нарізати їх шматочками або соломкою.
  3. Помідори помити, вирізати середини.
  4. Подрібнити плоди досить крупно, але тут за бажанням.
  5. Цибулю почистити і помити, видалити коріння.
  6. Далі головку порізати на вісім частин.
  7. Кабачок помити і нарізати його кубиками.
  8. Викласти у форму весь перець, помідори, цибулю і кабачок.
  9. Посолити все це і з'єднати між собою вручну.
  10. Часник почистити і пропустити через тисняву.
  11. Змішати його з зеленню і додати до овочів, змішати їх знову.
  12. Збризнути все це олією і закрити фольгою.
  13. Прибрати в духовку і запікати півгодини при 200 градусах.
  14. Після цього форму дістати, зняти фольгу і поставити блюдо в піч ще на чверть години.
Порада: можна в останні п'ятнадцять хвилин додати тертий сир.

Як цілі овочі запекти у фользі

Якщо ви готуєте щось на зразок курки або індички в духовці або якийсь м'ясний рулет, то буде гарно, якщо ви подасте цілі плоди в якості гарніру. Ділимося рецептом!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масло оливи 30 мл
баклажани 4 шт.
цибуля 2 головки
солодкий перець 3 шт.
помідори 4 шт.
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 39 ккал

Як приготувати:

  1. З лука стягнути лушпиння, промити його і нарізати половинками. Він буде використовуватися тільки для аромату.
  2. Солодкий перець промити проточною водою і обсушити.
  3. Томати теж обполоснути і промокнути сухими серветками.
  4. Баклажани вимити.
  5. Викласти на лист фольги всі овочі і згорнути краю, щоб вийшла своєрідна форма.
  6. Прибрати в духовку при 180 градусах на 40-45 хвилин.
  7. Коли пройде час, плоди дістати і дати їм охолонути.
  8. З баклажанів і перцю зірвати хвостики, а далі їх очистити від шкірки.
  9. З томатів теж зняти шкірку, але акуратно, щоб плоди не перетворилися на кашу.
  10. Викласти на блюдо помідори, перець, баклажани.
  11. Збризнути маслом і подавати до столу.

Порада: при купівлі овочів звертайте увагу на їх розмір. Підбирати потрібно однакові плоди, щоб вони рівномірно запікалися.

Запікаємо з картоплею

Не просто овочі, а в цей раз ще трохи коренеплодів. Ми доповнимо легкі овочі ситним і насиченим картоплею. Буде смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
пряні трави 10 г
черрі 10 шт.
масло оливи 60 мл
баклажан 1 шт.
сік лимона 15 мл
морква 2 шт.
цукіні 2 шт.
спеції 10 г
стручкова квасоля 30 г
картопля 3 бульби
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 60 ккал

Як приготувати:

  1. Картоплю почистити і промити, нарізати часточками однієї товщини.
  2. Помідори помити і нарізати їх половинками.
  3. З моркви зчистити шкірку, нарізати його кільцями.
  4. Баклажан помити і нарізати половинками кілець.
  5. Кабачки теж промити, подрібнити, як баклажани.
  6. Квасоля обполоснути і прибрати хвостики гострим ножем.
  7. Далі кожен порізати стручок на 2-3 частини залежно від розміру.
  8. Масло, трави і сік лимона з'єднати в окремій мисці.
  9. Викласти туди всі овочі і перемішати вручну.
  10. Перекласти їх на деко або у форму і закрити фольгою.
  11. Прибрати в духовку на сорок хвилин при 200 градусах.
  12. Після закінчення часу можна подавати.

Порада: щоб овочі вийшли пікантними, в масло можна додати трохи червоного меленого перцю.

Візьміть на замітку, як смачно приготувати овочі гриль будинку в духовці.

Тут ви дізнаєтеся, як приготувати заморожені овочі з максимальною користю.

Читайте самі цікаві рецепти овочевого рагу з м'ясом.

Корисні поради

Можна запекти м'ясо разом з овочами, тоді у вас вийде повноцінне блюдо, і можна буде відразу нести його гостей до столу. Але так як всі наші варіанти розраховані приблизно на одну годину, то краще взяти куряче або індиче філе, щоб прискорити приготування.

Буде дуже смачно, якщо до сьогоднішнього страві ви подасте якийсь охолоджений соус. Він може бути приготований на основі чого завгодно. Це може сметана, йогурт, зелень, часник, томати і навіть варення або джем!

Овочі виходять дуже легкими і ніжними, коли вони запікаються. Якщо змастити їх маслом і посипати спеціями, то взагалі вийде справжнє блаженство. Це неможливо описати словами, потрібно тільки пробувати! Обов'язково зробіть це, як тільки у вас з'явиться вільний час.

Що ще почитати: