12 март 2019 1 217

Прикрашаємо стіл на Новий 2019 рік смачними бутербродами

З приготуванням страв до 2019 року Жовтої Свині все дуже просто. Свинячого м'яса в різних його видах – від окостів до запечених поросят – ні, яскравим салатів, нарізці, риби, овочів – так. До бутербродів у Свині теж претензій немає.

Бутерброди з м'ясом та м'ясними продуктами

Начебто зовсім нехитра закуска, але бутерброд може стати святковим, варто приготувати його з натурального м'яса, додати до нього зелені і овочів.

Зі стейком, помідорами і руколою
Інгредієнти Кількість
хліб - 2 шматки
яловичий стейк - 1 шт.
томат - 1 шт.
рукола - 1 пучок
масло рослинне - 55 мл
оцет білий винний - 5 мл
діжонська гірчиця - 5 г
сіль, перець - за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

Готуємо:

  1. З усіх боків стейк змастити рослинним маслом. На гарячій сковорідці-гриль обсмажити з усіх боків яловичину (по 3 хв.).
  2. Нарізати помідор кружечками. Викласти рукколу в миску, приправити маслом, спеціями, винним оцтом, перемішати.
  3. Готове м'ясо має «відпочити», після чого його нарізати смужками.
  4. Хлібні скибочки підрум'янити на грилі.
  5. Змастити гірчицею хліб, помістити на нього м'ясні смужки, зверху трохи руколи і кружечок томату.

З шинкою і помідорами

Потрібні:

  • 12 скибочок хліба для тостів;
  • 250 г курячої шинки;
  • 2 томата;
  • 6 яєць.

Готування: 20 хвилин.

Порція: 184 ккал.

Готуємо:

  1. Форму змастити маслом, викласти 6 скибочок хліба, зверху помістити шинку, кружечок томату.
  2. Накрити хлібним скибочкою без м'якушки, додати курячі яйця.
  3. За смаком можна солити, перчити, посипати сиром.
  4. Запікати в духовій шафі не більше 20 хв.

В якості закуски відмінно підійдуть бутерброди з печінкою тріски і огірком.

На святковому столі завжди добре виглядають бутерброди з червоною рибою. Тут ви знайдете рецепти з фото.

Спробуйте зробити бутерброди з крабовими паличками з лаваша по цього рецептом.

Новорічні бутерброди з рибою та морепродуктами

На новорічний стіл будемо готувати зовсім інші бутерброди – гарні, святкові, з крабовим м'ясом, червоною ікрою і сьомгою. Не бійтеся пробувати нові чи незвичайні продукти.

З крабовим м'ясом

Потрібні:

  • 1 банку консервованого крабового м'яса;
  • ½ Буханки чорного хліба;
  • 1 томат;
  • ½ Фенхелю;
  • 1 лайм;
  • 1 часникова часточка;
  • 20 мл олії оливи;
  • ¼ Ч. л. червоного перцю;
  • 1 щіпка чорного перцю;
  • 1 щіпка солі.

Знадобиться: 20 хвилин.

Калорійність: 199 ккал.

Як готувати:

  1. Нашаткувати тонкими смужками фенхель (зберегти зелені листя).
  2. У сковорідці розігріти одну чайну ложку масла і обсмажити до золотистого кольору фенхель.
  3. З крабового м'яса прибрати плівки. Дрібної теркою зняти з лимона цедру з половини плоду вичавити трохи соку. Зелені листочки фенхелю подрібнити і висипати до крабовому м'яса, приправити сіллю, поперчити, додати дрібну цедру, влити залишки масла і одну чайну ложку соку, посипати перцем рожевим, гарненько перемішати.
  4. Нарізати помідор тонкими кружечками. Чорний хліб нашаткувати скибочками, розкласти на деко і поставити під гриль (2-3 хв) або в гарячий духовий шафа на 15 хв. Ще хліб можна підрум'янити в тостері. Очищеним зубчиком часнику натерти підсушений хліб.
  5. Викласти на тости кружечки томату, крабове м'ясо і підрум'янений фенхель.

З сьомгою і сметанним соусом

Потрібні:

  • 1 вчорашній невеликий багет;
  • 120 г тонко нарізаної слабосоленої сьомги.

Соус:

  • 1 пучок кропу запашного;
  • 20 г густої сметани;
  • 10 г хрону;
  • 5 г гірчиці.

Приготування: 10 хв.

Кількість калорій: 187.

Готуємо:

  1. Нарізати черствий багет невеликими скибочками і підрум'янити в тостері.
  2. Подрібнити кріп.
  3. Приготувати соус: сметану з'єднати з хріном, гірчицею, кропом (зелень кропу трохи залишити), всі інгредієнти добре перемішати.
  4. Намазати соусом підрум'янені скибочки, зверху викласти по шматочку червоної риби, присипати кропом.

З червоною ікрою

Потрібні:

  • 25 солоних крекерів;
  • 1 банка червоної ікри;
  • 100 г розм'якшеного вершкового масла.

Приготування: 10 хв.

Цінність: 100 ккал.

Приготування:

Намазати крекери м'яким маслом, зверху викласти по одній чайній ложці ікри. На стіл у новорічну ніч бутерброди подавати відразу.

З оселедцем, яйцем і домашнім майонезом

Потрібні:

  • 1 філе оселедця;
  • 2 скибочки чорного хліба;
  • 1 яйце;
  • 3 пера зеленого лука.

Для домашнього майонезу:

  • ½ Частина лайма;
  • 1 яєчний жовток;
  • 1 пучок тархуну;
  • 200-250 мл олії оливи без запаху;
  • 20 мл оцту з білого вина;
  • 8 г діжонської гірчиці.

Знадобиться: 20 хв.

Калорійність: 189 ккал.

Як зробити:

  1. Вичавити сік з ½ частини лайма. Листову частину тархуна подрібнити.
  2. Зробити ароматний майонез: з'єднати яєчний жовток з дижонской гірчицею, збивати звичайним міксером, при цьому поступово вливаючи масло оливи. Коли суміш загусне, додати оцет і сік, вичавлений з лайма. Ще додати подрібнений тархун, всі разом трохи збити.
  3. Відварити яйце, почистити. Перо цибулі порубати. Філе нарізати дрібними шматочками. Змішати оселедець з цибулею, покласти в цю масу 40 г майонезу, гарненько все перемішати.
  4. Скибочки хліба розрізати по діагоналі навпіл. Викласти на них оселедцеву масу. Яйце нарізати рівними кружечками. На кожен бутерброд покласти по кружечку яйця і гілочку тархуна.

На відео — ще один рецепт святкових бутербродів з оселедцем до Нового 2019 році:

Овочеві бутерброди на Новий рік 2019

Не їсте м'ясо, отже, обов'язковими складовими вашого новорічного меню повинні стати овочеві бутерброди.

Зі шпинатом і цукіні

Потрібні:

  • ½ Булки сірого хліба;
  • 2 цукіні;
  • 150 г свіжого шпинату;
  • 100 г твердого сиру;
  • 20 мл олії оливи;
  • 8 г масла вершкового.

Заправка:

  • 1 пучок базиліка;
  • 1 перець чілі;
  • половинка лимона;
  • 3 скибочки часнику;
  • 55 мл олії оливи;
  • ½ Чайної ложки червоного винного оцту (на часнику);
  • 1 дрібка солі.

На приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 165 ккал.

Готуємо:

  1. Нарізати гострим ножем цукіні смужками, потім обсмажити на гарячій сковорідці-гриль.
  2. З перцю прибрати насіння, м'якоть подрібнити. Скибочки часнику розчавити і перетерти з крупною сіллю. З половини лимона необхідно вичавити трохи соку.
  3. Зробити заправку: змішати 55 мл олії з соком лимона, винним оцтом, чилі, часником, базиліком і сіллю.
  4. Нарізаний хліб можна підрум'янити в тостері.
  5. Розігріти в сковорідці вершкове і оливкове масла, викласти шпинат. Закрити кришкою, тушкувати 2 хвилини.
  6. Шматочок сиру треба натерти пластівцями. Вам в допомогу звичайна овощечистка.
  7. На хлібні скибочки викласти заправку, шпинат, цукіні, приправити і посипати сиром.

З брокколі, часником і чилі

Потрібні:

  • 1 булочка вчорашня;
  • половинка невеликого качана брокколі;
  • 20 г твердого сиру;
  • ½ Стручки чилі;
  • 2 скибочки часнику;
  • 2 гілочки свіжого базиліка;
  • 35-40 мл олії оливи без запаху;
  • 1 щіпка насіння кунжуту;
  • солити, перчити по своєму смаку.

Знадобиться: 25 хвилин.

Цінність: 168 ккал.

Готуємо:

  1. Розрізати На дві половинки булку, викласти на деко зрізом вгору, злегка полити оливковою олією, поставити під гриль.
  2. Розібрати капусту на суцвіття. Опустити суцвіття в киплячу воду, варити 3 хвилини. Готову капусту відкинути на сито, потримати під струменем холодної води.
  3. З перцю прибрати насіння, потім нарізати м'якоть смужками. Часник нашаткувати пластинами.
  4. У сковороді розігріти олію, покласти капусту, перець, часник. Додати сіль, перець, кунжутне насіння, добре перемішати. Готувати не більше 2-х хвилин.
  5. Овочечисткою настругати сир пластівцями.
  6. На обсмажені шматочки булки помістити капусту, посипати пластівцями сиру, прикрасити базиліком.

Гарячі бутерброди для гурманів

Стандартний бутерброд з сиром на святковий стіл не поставиш. Тому ділимося з вами рецептами незвичайних гарячих бутербродів.

З сьомгою

Вимагається:

  • 4 шматка цільнозернового хліба для тостів;
  • 250 г філе сьомги на шкірі;
  • 2 яйця;
  • 1 плід лимона;
  • по 1 пучку кропу і шніт-цибулі;
  • 100 мл молока;
  • 65 мл оливкової олії;
  • 35 г масла вершкового;
  • 15 г майонезу;
  • 8 г діжонської гірчиці;
  • ¼ Чайної ложки соусу «Табаско»;
  • 1 щіпка чорного перцю;
  • за смаком сіль.

Знадобиться: 25 хвилин.

Порція (100 г): 199 ккал.

Готуємо:

  1. Вичавити з лимона сік. Шматок сьомги скропити оливковою олією і свіжим лимонним соком, приправити сіллю, поперчити. Дати час, щоб риба трохи промаринувалася.
  2. Викласти сьомгу на гарячу сковороду шкірою вниз, посмажити, не перевертаючи. За 2 хвилини до кінця смаження накрити сковорідку щільною кришкою.
  3. З готової сьомги прибрати кістки, розібрати м'якоть на шматочки.
  4. Порубати дрібно зелень кропу, шніт-цибулю.
  5. Додати до риби майонез, діжонську гірчицю, рубану зелень, 20 мл соку лимона, соус, приправити за смаком, перемішати.
  6. Хлібні скибочки намазати вершковим маслом. На два шматочки викласти начинку з риби, розподілити її рівномірно і накрити другим шматком олійною стороною вниз.
  7. З'єднати молоко з яйцем, приправити, добре збовтати суміш.
  8. У сковороду додати олію вершкове і оливкове.
  9. Бутерброди опустити в яєчно-молочну суміш так, щоб скибочку хліба просочився. Потім викласти на сковорідку і обсмажити з двох сторін. А прибрати надлишки жиру допоможуть паперові рушники.
  10. Обсмажені бутерброди розрізати навпіл по діагоналі.

З баклажаном

Потрібні:

  • 1 багет;
  • 150 г будь-якого сиру;
  • 1 невеликий баклажан;
  • 1 щільний томат сорти Слива;
  • 10 мл рослинного масла без запаху;
  • яйце;
  • зелень за смаком.

Знадобиться: 30 хв.

Цінність: 156 ккал.

Як готувати:

  1. Шматочок сиру натерти, зелень подрібнити, нашаткувати кільцями баклажан, томат — півкільцями.
  2. Приготувати кляр: вбити в миску яйце, покласти трохи натертого сиру, віночком збити, додавши зелень.
  3. Багет нарізати шматочками. Кожен шматочок опустити в яєчну суміш тільки однією стороною. Цієї ж стороною покласти хліб на гарячу сковорідку з олією, обсмажити. На деко викласти хліб, причому обсмажена сторона повинна бути зверху.
  4. На скибочки хліба викласти кружечки баклажана, попередньо обсмажені, посипати невеликою кількістю сиру. На нього помістити кружечок помідора, який рясно посипати тертим сиром. Відправити бутерброди в гарячу духовку (5-7 хв).

На відео — рецепт святкових бутербродів з огірками:

Фуршетні канапе для прикраси столу в новорічну ніч

Всі ці рецепти для Нового року 2019 заощадять господині масу часу, адже канапе готувати легко і просто. Основою міні-бутербродів може бути підсушений хліб або солоні крекери.

З лосося

Інгредієнти:

  • 200 г солоних крекерів;
  • 100 р копченого лосося;
  • 100 мл густих вершків;
  • свіжий огірок;
  • перець за смаком;
  • 3 гілочки листової петрушки.

Вимагається: 20 хв.

Калорійність: 107 ккал.

Як зробити:

  1. Очистити рибу від кісток і шкіри. Викласти в чашу блендера, подрібнити. Влити в чашу до риби вершки і збити в щільну піну. Приправити свіжомеленим чорним перцем.
  2. Огірок нашаткувати скибочками, досить тонкими.
  3. На крекери викласти лососеву суміш, зверху кружечок огірка. Прикрашати листової петрушкою.

Картопляні канапе з котлетою з баранини

Потрібні:

  • 300 г фаршу з баранини;
  • 2 картоплини;
  • 2 жменьки салат-корн;
  • 3 білих сухаря;
  • 1 яйце;
  • чверть лимона;
  • 3 гілочки м'яти;
  • 65 мл олії оливи;
  • 1 щіпка чорного перцю;
  • сіль за смаком.

Знадобиться: 20 хвилин.

Кількість калорій: 205 ккал.

Як готувати:

  1. Картоплю можна брати не сиру, а варену, так вона швидше приготується під грилем. Фарш з баранини легко замінити яловичим або курячим.
  2. Картоплю в шкірці нашаткувати кружечками.
  3. На деко розстелити шматок фольги, розкласти картоплю, його збризнути маслом оливи і відправити на 10 хвилин під гриль.
  4. У ємності блендера сухарі подрібнити в крихту. М'яту дрібно покришити.
  5. Додати до фаршу м'яту, 1 жменя подрібнених сухарів, куряче яйце, сіль, перець, добре перемішати.
  6. Руки змочити водою і сформувати з м'яса котлети (їли час дозволяє, краще дати котлет 30 хвилин «відпочити»).
  7. У сковорідці-гриль розігріти олію і посмажити міні-котлети.
  8. З ¼ лимона вичавити 10 мл соку.
  9. У глибокій мисці змішати оливкову олію з соком лимона, сіллю, перцем, салатними листям.
  10. Кружечки картоплі підсолити. На одну частину помістити котлетки, зверху придавити залишилися скибочкою. Канапе скріпити зубочисткою. На святковий стіл подавати з салатом.

З лососем і огірком

Потрібні:

  • 2 великих шматки білого хліба;
  • 200 г малосольного лосося;
  • 200 г огірків;
  • 25-30 г густої сметани;
  • прикрашати зеленню петрушки.

Знадобиться: 15-20 хвилин.

Калорійність: 179 ккал.

Як приготувати:

  1. Подрібнити підготовлену рибу кубиком, з огірків зняти шкірку. Нашаткувати огірок кубиками і з'єднати з лососем. Рибу можна посолити за смаком, якщо це потрібно. Додати до лосося сметану, рубану зелень.
  2. Яким зручним способом підсушити скибочки хліба. На них викласти рибну масу, прикрасити зеленню петрушки і розрізати на 3-4 міні-бутерброди.

На відео — ще три рецепти святкових бутербродів:

У новорічному дизайні 2019 року буде активно використовуватися текстиль в жовтій гамі. Це хіт сезону. Звичайно, не обов'язково використовувати тільки жовтий колір, відмінною альтернативою може стати золотою – скатертини, доріжки, серветки, банти, свічки.

Для оформлення новорічного столу віддайте перевагу стриманому і елегантному стилю. Все це явно припаде до смаку символу 2019 року – Жовтої Свині. Проявіть творчий підхід і задобрите символ року святковими, незвичайними, красивими бутербродами з рибою, овочами, морепродуктами і натуральним м'ясом.

Що ще почитати: