Прикрашаємо стіл на Новий 2019 рік смачними бутербродами
З приготуванням страв до 2019 року Жовтої Свині все дуже просто. Свинячого м'яса в різних його видах – від окостів до запечених поросят – ні, яскравим салатів, нарізці, риби, овочів – так. До бутербродів у Свині теж претензій немає.
Бутерброди з м'ясом та м'ясними продуктами
Начебто зовсім нехитра закуска, але бутерброд може стати святковим, варто приготувати його з натурального м'яса, додати до нього зелені і овочів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
хліб - | 2 шматки |
яловичий стейк - | 1 шт. |
томат - | 1 шт. |
рукола - | 1 пучок |
масло рослинне - | 55 мл |
оцет білий винний - | 5 мл |
діжонська гірчиця - | 5 г |
сіль, перець - | за смаком |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 200 Ккал |
Готуємо:
- З усіх боків стейк змастити рослинним маслом. На гарячій сковорідці-гриль обсмажити з усіх боків яловичину (по 3 хв.).
- Нарізати помідор кружечками. Викласти рукколу в миску, приправити маслом, спеціями, винним оцтом, перемішати.
- Готове м'ясо має «відпочити», після чого його нарізати смужками.
- Хлібні скибочки підрум'янити на грилі.
- Змастити гірчицею хліб, помістити на нього м'ясні смужки, зверху трохи руколи і кружечок томату.
З шинкою і помідорами
Потрібні:
- 12 скибочок хліба для тостів;
- 250 г курячої шинки;
- 2 томата;
- 6 яєць.
Готування: 20 хвилин.
Порція: 184 ккал.
Готуємо:
- Форму змастити маслом, викласти 6 скибочок хліба, зверху помістити шинку, кружечок томату.
- Накрити хлібним скибочкою без м'якушки, додати курячі яйця.
- За смаком можна солити, перчити, посипати сиром.
- Запікати в духовій шафі не більше 20 хв.
В якості закуски відмінно підійдуть бутерброди з печінкою тріски і огірком.
На святковому столі завжди добре виглядають бутерброди з червоною рибою. Тут ви знайдете рецепти з фото.
Спробуйте зробити бутерброди з крабовими паличками з лаваша по цього рецептом.
Новорічні бутерброди з рибою та морепродуктами
На новорічний стіл будемо готувати зовсім інші бутерброди – гарні, святкові, з крабовим м'ясом, червоною ікрою і сьомгою. Не бійтеся пробувати нові чи незвичайні продукти.
З крабовим м'ясом
Потрібні:
- 1 банку консервованого крабового м'яса;
- ½ Буханки чорного хліба;
- 1 томат;
- ½ Фенхелю;
- 1 лайм;
- 1 часникова часточка;
- 20 мл олії оливи;
- ¼ Ч. л. червоного перцю;
- 1 щіпка чорного перцю;
- 1 щіпка солі.
Знадобиться: 20 хвилин.
Калорійність: 199 ккал.
Як готувати:
- Нашаткувати тонкими смужками фенхель (зберегти зелені листя).
- У сковорідці розігріти одну чайну ложку масла і обсмажити до золотистого кольору фенхель.
- З крабового м'яса прибрати плівки. Дрібної теркою зняти з лимона цедру з половини плоду вичавити трохи соку. Зелені листочки фенхелю подрібнити і висипати до крабовому м'яса, приправити сіллю, поперчити, додати дрібну цедру, влити залишки масла і одну чайну ложку соку, посипати перцем рожевим, гарненько перемішати.
- Нарізати помідор тонкими кружечками. Чорний хліб нашаткувати скибочками, розкласти на деко і поставити під гриль (2-3 хв) або в гарячий духовий шафа на 15 хв. Ще хліб можна підрум'янити в тостері. Очищеним зубчиком часнику натерти підсушений хліб.
- Викласти на тости кружечки томату, крабове м'ясо і підрум'янений фенхель.
З сьомгою і сметанним соусом
Потрібні:
- 1 вчорашній невеликий багет;
- 120 г тонко нарізаної слабосоленої сьомги.
Соус:
- 1 пучок кропу запашного;
- 20 г густої сметани;
- 10 г хрону;
- 5 г гірчиці.
Приготування: 10 хв.
Кількість калорій: 187.
Готуємо:
- Нарізати черствий багет невеликими скибочками і підрум'янити в тостері.
- Подрібнити кріп.
- Приготувати соус: сметану з'єднати з хріном, гірчицею, кропом (зелень кропу трохи залишити), всі інгредієнти добре перемішати.
- Намазати соусом підрум'янені скибочки, зверху викласти по шматочку червоної риби, присипати кропом.
З червоною ікрою
Потрібні:
- 25 солоних крекерів;
- 1 банка червоної ікри;
- 100 г розм'якшеного вершкового масла.
Приготування: 10 хв.
Цінність: 100 ккал.
Приготування:
Намазати крекери м'яким маслом, зверху викласти по одній чайній ложці ікри. На стіл у новорічну ніч бутерброди подавати відразу.
З оселедцем, яйцем і домашнім майонезом
Потрібні:
- 1 філе оселедця;
- 2 скибочки чорного хліба;
- 1 яйце;
- 3 пера зеленого лука.
Для домашнього майонезу:
- ½ Частина лайма;
- 1 яєчний жовток;
- 1 пучок тархуну;
- 200-250 мл олії оливи без запаху;
- 20 мл оцту з білого вина;
- 8 г діжонської гірчиці.
Знадобиться: 20 хв.
Калорійність: 189 ккал.
Як зробити:
- Вичавити сік з ½ частини лайма. Листову частину тархуна подрібнити.
- Зробити ароматний майонез: з'єднати яєчний жовток з дижонской гірчицею, збивати звичайним міксером, при цьому поступово вливаючи масло оливи. Коли суміш загусне, додати оцет і сік, вичавлений з лайма. Ще додати подрібнений тархун, всі разом трохи збити.
- Відварити яйце, почистити. Перо цибулі порубати. Філе нарізати дрібними шматочками. Змішати оселедець з цибулею, покласти в цю масу 40 г майонезу, гарненько все перемішати.
- Скибочки хліба розрізати по діагоналі навпіл. Викласти на них оселедцеву масу. Яйце нарізати рівними кружечками. На кожен бутерброд покласти по кружечку яйця і гілочку тархуна.
На відео — ще один рецепт святкових бутербродів з оселедцем до Нового 2019 році:
Овочеві бутерброди на Новий рік 2019
Не їсте м'ясо, отже, обов'язковими складовими вашого новорічного меню повинні стати овочеві бутерброди.
Зі шпинатом і цукіні
Потрібні:
- ½ Булки сірого хліба;
- 2 цукіні;
- 150 г свіжого шпинату;
- 100 г твердого сиру;
- 20 мл олії оливи;
- 8 г масла вершкового.
Заправка:
- 1 пучок базиліка;
- 1 перець чілі;
- половинка лимона;
- 3 скибочки часнику;
- 55 мл олії оливи;
- ½ Чайної ложки червоного винного оцту (на часнику);
- 1 дрібка солі.
На приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 165 ккал.
Готуємо:
- Нарізати гострим ножем цукіні смужками, потім обсмажити на гарячій сковорідці-гриль.
- З перцю прибрати насіння, м'якоть подрібнити. Скибочки часнику розчавити і перетерти з крупною сіллю. З половини лимона необхідно вичавити трохи соку.
- Зробити заправку: змішати 55 мл олії з соком лимона, винним оцтом, чилі, часником, базиліком і сіллю.
- Нарізаний хліб можна підрум'янити в тостері.
- Розігріти в сковорідці вершкове і оливкове масла, викласти шпинат. Закрити кришкою, тушкувати 2 хвилини.
- Шматочок сиру треба натерти пластівцями. Вам в допомогу звичайна овощечистка.
- На хлібні скибочки викласти заправку, шпинат, цукіні, приправити і посипати сиром.
З брокколі, часником і чилі
Потрібні:
- 1 булочка вчорашня;
- половинка невеликого качана брокколі;
- 20 г твердого сиру;
- ½ Стручки чилі;
- 2 скибочки часнику;
- 2 гілочки свіжого базиліка;
- 35-40 мл олії оливи без запаху;
- 1 щіпка насіння кунжуту;
- солити, перчити по своєму смаку.
Знадобиться: 25 хвилин.
Цінність: 168 ккал.
Готуємо:
- Розрізати На дві половинки булку, викласти на деко зрізом вгору, злегка полити оливковою олією, поставити під гриль.
- Розібрати капусту на суцвіття. Опустити суцвіття в киплячу воду, варити 3 хвилини. Готову капусту відкинути на сито, потримати під струменем холодної води.
- З перцю прибрати насіння, потім нарізати м'якоть смужками. Часник нашаткувати пластинами.
- У сковороді розігріти олію, покласти капусту, перець, часник. Додати сіль, перець, кунжутне насіння, добре перемішати. Готувати не більше 2-х хвилин.
- Овочечисткою настругати сир пластівцями.
- На обсмажені шматочки булки помістити капусту, посипати пластівцями сиру, прикрасити базиліком.
Гарячі бутерброди для гурманів
Стандартний бутерброд з сиром на святковий стіл не поставиш. Тому ділимося з вами рецептами незвичайних гарячих бутербродів.
З сьомгою
Вимагається:
- 4 шматка цільнозернового хліба для тостів;
- 250 г філе сьомги на шкірі;
- 2 яйця;
- 1 плід лимона;
- по 1 пучку кропу і шніт-цибулі;
- 100 мл молока;
- 65 мл оливкової олії;
- 35 г масла вершкового;
- 15 г майонезу;
- 8 г діжонської гірчиці;
- ¼ Чайної ложки соусу «Табаско»;
- 1 щіпка чорного перцю;
- за смаком сіль.
Знадобиться: 25 хвилин.
Порція (100 г): 199 ккал.
Готуємо:
- Вичавити з лимона сік. Шматок сьомги скропити оливковою олією і свіжим лимонним соком, приправити сіллю, поперчити. Дати час, щоб риба трохи промаринувалася.
- Викласти сьомгу на гарячу сковороду шкірою вниз, посмажити, не перевертаючи. За 2 хвилини до кінця смаження накрити сковорідку щільною кришкою.
- З готової сьомги прибрати кістки, розібрати м'якоть на шматочки.
- Порубати дрібно зелень кропу, шніт-цибулю.
- Додати до риби майонез, діжонську гірчицю, рубану зелень, 20 мл соку лимона, соус, приправити за смаком, перемішати.
- Хлібні скибочки намазати вершковим маслом. На два шматочки викласти начинку з риби, розподілити її рівномірно і накрити другим шматком олійною стороною вниз.
- З'єднати молоко з яйцем, приправити, добре збовтати суміш.
- У сковороду додати олію вершкове і оливкове.
- Бутерброди опустити в яєчно-молочну суміш так, щоб скибочку хліба просочився. Потім викласти на сковорідку і обсмажити з двох сторін. А прибрати надлишки жиру допоможуть паперові рушники.
- Обсмажені бутерброди розрізати навпіл по діагоналі.
З баклажаном
Потрібні:
- 1 багет;
- 150 г будь-якого сиру;
- 1 невеликий баклажан;
- 1 щільний томат сорти Слива;
- 10 мл рослинного масла без запаху;
- яйце;
- зелень за смаком.
Знадобиться: 30 хв.
Цінність: 156 ккал.
Як готувати:
- Шматочок сиру натерти, зелень подрібнити, нашаткувати кільцями баклажан, томат — півкільцями.
- Приготувати кляр: вбити в миску яйце, покласти трохи натертого сиру, віночком збити, додавши зелень.
- Багет нарізати шматочками. Кожен шматочок опустити в яєчну суміш тільки однією стороною. Цієї ж стороною покласти хліб на гарячу сковорідку з олією, обсмажити. На деко викласти хліб, причому обсмажена сторона повинна бути зверху.
- На скибочки хліба викласти кружечки баклажана, попередньо обсмажені, посипати невеликою кількістю сиру. На нього помістити кружечок помідора, який рясно посипати тертим сиром. Відправити бутерброди в гарячу духовку (5-7 хв).
На відео — рецепт святкових бутербродів з огірками:
Фуршетні канапе для прикраси столу в новорічну ніч
Всі ці рецепти для Нового року 2019 заощадять господині масу часу, адже канапе готувати легко і просто. Основою міні-бутербродів може бути підсушений хліб або солоні крекери.
З лосося
Інгредієнти:
- 200 г солоних крекерів;
- 100 р копченого лосося;
- 100 мл густих вершків;
- свіжий огірок;
- перець за смаком;
- 3 гілочки листової петрушки.
Вимагається: 20 хв.
Калорійність: 107 ккал.
Як зробити:
- Очистити рибу від кісток і шкіри. Викласти в чашу блендера, подрібнити. Влити в чашу до риби вершки і збити в щільну піну. Приправити свіжомеленим чорним перцем.
- Огірок нашаткувати скибочками, досить тонкими.
- На крекери викласти лососеву суміш, зверху кружечок огірка. Прикрашати листової петрушкою.
Картопляні канапе з котлетою з баранини
Потрібні:
- 300 г фаршу з баранини;
- 2 картоплини;
- 2 жменьки салат-корн;
- 3 білих сухаря;
- 1 яйце;
- чверть лимона;
- 3 гілочки м'яти;
- 65 мл олії оливи;
- 1 щіпка чорного перцю;
- сіль за смаком.
Знадобиться: 20 хвилин.
Кількість калорій: 205 ккал.
Як готувати:
- Картоплю можна брати не сиру, а варену, так вона швидше приготується під грилем. Фарш з баранини легко замінити яловичим або курячим.
- Картоплю в шкірці нашаткувати кружечками.
- На деко розстелити шматок фольги, розкласти картоплю, його збризнути маслом оливи і відправити на 10 хвилин під гриль.
- У ємності блендера сухарі подрібнити в крихту. М'яту дрібно покришити.
- Додати до фаршу м'яту, 1 жменя подрібнених сухарів, куряче яйце, сіль, перець, добре перемішати.
- Руки змочити водою і сформувати з м'яса котлети (їли час дозволяє, краще дати котлет 30 хвилин «відпочити»).
- У сковорідці-гриль розігріти олію і посмажити міні-котлети.
- З ¼ лимона вичавити 10 мл соку.
- У глибокій мисці змішати оливкову олію з соком лимона, сіллю, перцем, салатними листям.
- Кружечки картоплі підсолити. На одну частину помістити котлетки, зверху придавити залишилися скибочкою. Канапе скріпити зубочисткою. На святковий стіл подавати з салатом.
З лососем і огірком
Потрібні:
- 2 великих шматки білого хліба;
- 200 г малосольного лосося;
- 200 г огірків;
- 25-30 г густої сметани;
- прикрашати зеленню петрушки.
Знадобиться: 15-20 хвилин.
Калорійність: 179 ккал.
Як приготувати:
- Подрібнити підготовлену рибу кубиком, з огірків зняти шкірку. Нашаткувати огірок кубиками і з'єднати з лососем. Рибу можна посолити за смаком, якщо це потрібно. Додати до лосося сметану, рубану зелень.
- Яким зручним способом підсушити скибочки хліба. На них викласти рибну масу, прикрасити зеленню петрушки і розрізати на 3-4 міні-бутерброди.
На відео — ще три рецепти святкових бутербродів:
У новорічному дизайні 2019 року буде активно використовуватися текстиль в жовтій гамі. Це хіт сезону. Звичайно, не обов'язково використовувати тільки жовтий колір, відмінною альтернативою може стати золотою – скатертини, доріжки, серветки, банти, свічки.
Для оформлення новорічного столу віддайте перевагу стриманому і елегантному стилю. Все це явно припаде до смаку символу 2019 року – Жовтої Свині. Проявіть творчий підхід і задобрите символ року святковими, незвичайними, красивими бутербродами з рибою, овочами, морепродуктами і натуральним м'ясом.