21 май 2019 1 041

Рецепти страв для зустрічі Нового року 2019

В 2019-му на нас чекає рік Жовтого Земляного Свині. Святковий стіл повинен бути щедрим і багатим. Основні страви готуємо з риби, м'яса птиці, яловичини, баранини. Ніяких страв зі свинини, інакше символ року образиться.

На столі, крім основних закусок, повинні бути яскраві овочі, фрукти, різноманітні десерти. Відмінно, якщо новорічний стіл буде декорований у золотому кольорі. Наприклад, скатертина, серветки, посуд можна підібрати з золотим малюнком.

Рецепти для зустрічі року Свині

Символу наступаючого 2019 року – Жовтої Свині, сподобається, якщо святковий стіл заставлений наїдками з додаванням круп, всілякими міні-бутербродами і рулетами. Фантазія тут безмежна.

Гаряча закуска з яєць, сиру і рису
Інгредієнти Кількість
вершків - 100 мл
лука - 75 г
сиру пармезан - 100 г
масла вершкового - 50 г
пропареного довгозернистого рису - 200 г
яєць курячих - 4 шт.
печериць - 0,5 кг
перцю чорного - 1 щіпка
солі кухонної - 1 щіпка
зелені свіжої - для прикраси
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 169 Ккал

Готуємо:

  1. Основа страви – рис, його треба відварити.
  2. Нашаткувати печериці та цибулю, підсмажити на маслі.
  3. До них додати готовий рис, коли печериці обсмажаться, а цибуля підрум'яниться. Додати трохи вершків, щоб маса стала більш рідкою. За смаком обов'язково перчити і солити.
  4. Знадобляться порційні керамічні формочки. У них розкласти приготовану рисову масу, але заповнити тільки наполовину. Зверху в кожну формочку акуратно розбити яйце (вона не повинна розтікатися).
  5. Останній крок – посипати яйця натертим сиром. Розігріти духовку до 180 градусів і відправити блюдо запікатися на 5 хвилин. Подавати відразу ж, прикрасивши по своєму смаку зеленню.

Рулетики з баклажанів з начинкою з пшона

Потрібні:

  • 3 баклажана;
  • 40 мл соку лимона;
  • 40 мл соєвого соусу;
  • шматочок імбиру (близько 1 см);
  • 1 склянку пшона;
  • 1 солодкий перець червоний;
  • сіль за смаком.

Готування: 35 хв.

Калорійність: 198 ккал.

Як робити:

  1. Нашаткувати баклажани навскоси, скибочки повинні бути овальними і довгими. Смажити їх на рафінованому маслі, додавши трохи рубаного часнику.
  2. Пшоно залити окропом (2 ст.), варити до готовності.
  3. На маслі, в якому смажилися баклажани, обсмажити подрібнений перець, в кінці приготування покласти тертий імбир.
  4. Приготовлену кашу збити звичайною виделкою, додавши в неї сік лимона, соєвий соус, смажений перець червоний з імбиром.
  5. Загорнути начинку в кожну скибочку баклажана. Обсмажити рулетики на сковороді або відправити під гриль.
  6. Викласти рулетики на тарілку, посипати нарізаною зеленню і подавати на стіл.

На відео — ще один варіант приготування рулетиків з баклажанів на Новий рік 2019:

Легкі новорічні закуски з фореллю

Потрібні:

  • 2 штуки свіжих огірків;
  • 60 г кисломолочного сиру;
  • 4 оливки;
  • 140 г слабосоленої форелі;
  • 2 скибочки білого хліба;
  • 200 г солоних крекерів;
  • 1 жменя каперсів;
  • за смаком часник сушений.

Знадобиться: 15 хв.

Кількість калорій: 108.

Як робити:

  1. Для приготування легкої новорічної закуски треба взяти скибочки білого хліба і вирізати з них формочкою м'якуш. Це буде основа для канапе. Форма може бути різною: від зірочок до кружечків — все, що побажаєте.
  2. Нанести на основу тонкий шар сирного сиру. Взяти ту ж форму, що і для основи, вирізати з 1 огірка фігурки. Покласти огірки зверху на сир.
  3. Якщо шматочки форелі великі — розрізати їх навпіл. На кожну скибочку риби намазати сирний сир, згорнути скибочки в рулетик, покласти на огірки. Нанизати на шпажку оливку, потім з її допомогою закріпити закуску.
  4. Для наступної закуски знадобляться крекери. Нарізати форель і огірок кубиками, перекласти в миску. Додати сирний сир, перемішати. Приправити за смаком сушеним часником, перцем. Приготовлену суміш викласти на крекер, зверху прикрасити каперсом.
  5. Дві приготовані закуски розкласти на плоску тарілку. Сервірувати можна листовим салатом, часточками лимона.

Картопляний рулет з оселедцем

Потрібні:

  • червоний лук по смаку;
  • 2 філе оселедця;
  • 1 лаваш тонкий (вірменський);
  • 1 огірок;
  • 40 г розм'якшеного вершкового масла;
  • 0,4 кг відвареної картоплі;
  • 50 г свіжої сметани;
  • мелений чорний перець за смаком;
  • 6-7 штук помідорів черрі.

Знадобиться: 40 хв.

Кожна порція: 299 ккал.

Як готувати:

  1. Відварену картоплю нарізати на скибочки і викласти в сковороду з олією. Підігріти, розім'яти товкачиком, але не перетворювати на пюре.
  2. Огірок і цибулю нашаткувати дуже тонко. Огірок —пластинами, а цибулю — півкільцями.
  3. Розрізати лаваш на 4 частини. Одну пластину змастити сметаною, зверху викласти картопляну масу (товщиною 0,5 см). На картоплю покласти філе оселедця (його промокнути серветкою, щоб прибрати надлишки жиру), потім пластини огірка і півкільця цибулі. Приправити перцем. Викласти філе оселедця. Сформувати рулет, прибрати в холодильник на дві години.
  4. Нарізати рулет перед подачею.

На відео — ще один спосіб приготування рулетиків з оселедцем для новорічного торжества:

Курячі стегенця, фаршировані опеньками

Потрібні:

  • 1 часникова часточка велика;
  • 50 г цибулі;
  • 25 мл рафінованої олії;
  • 200 г маринованих опеньків;
  • 50-60 г густої сметани;
  • 2 стегенця;
  • додати поварену сіль за смаком;
  • 1-2 щіпки меленого чорного перцю.

Знадобиться: 1 год.

Кількість калорій: 289.

Готуємо:

  1. Зняти з стегенець акуратно шкірку. Поки відкласти її убік.
  2. М'ясо зрізати з кісточок, м'якоть подрібнити кубиками. Викласти на гарячу сковорідку з олією і обсмажити. Обов'язково приправити спеціями м'ясо і смажити до напівготовності. Перекласти курку в миску.
  3. Нашаткувати цибулю кубиками, підрум'янити на сковороді. Після чого додати до м'яса.
  4. Відправити мариновані гриби в сито. Коли розсіл весь стече, можна приступати до нарізки грибів. Їх теж слід відправити у фарш.
  5. Взяти курячу шкіру, наповнити її фаршем, закріпити зубочистками.
  6. Налити на деко трохи олії, викласти стегенця фаршировані так, щоб шов був знизу. Готувати 15-20 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці.
  7. Вийняти страву з духовки, звільнити від зубочисток. Прикрасити по своєму смаку свіжою зеленню.

Дізнайтеся, як зробити швидкі холодні закуски на святковий стіл.

За посиланням ви знайдете рецепти з фото святкових страв з м'яса.

Спробуйте зробити бутерброди зі шпротами на святковий стіл. Тут можна подивитися рецепти.

Оригінальні рецепти на Новий рік 2019

Якщо ви хочете здивувати гостей оригінальними закусками, приготуйте м'ясний рулет з насінням, рисові кульки з сардинами, сирний рулет з яловичим баликом і ніжний десерт з зефіром. Вивчіть святкові рецепти, виберіть ті, що вам подобаються найбільше.

М'ясний рулет з насінням

Потрібні:

  • 0,3 кг яловичої м'якоті;
  • 2 зубчики часнику;
  • 60 г смажених насіннячок соняшнику;
  • 200 г йогурту;
  • 1 щіпка коріандру;
  • 1 щіпка сушеного імбиру;
  • 40 г соусу томатного;
  • 35 р їдальні гірчиці.

Приготування: 50 хв.

Калорійність: 305 ккал.

Готуємо:

  1. Приготувати соус: влити в миску соус томатний, столову гірчицю, додати коріандр, мелений імбир, всі інгредієнти добре перемішати.
  2. Шматок м'яса нарізати шматочками, щоб можна було з них сформувати рулетики. На кожен шматочок намазати соусом, зверху викласти шар з очищених смажених насіннячок. Згорнути рулети, помістити в спеціальну форму для випічки.
  3. Приготувати заправку: дрібно нашаткувати зубчики часнику і з'єднати з натуральним йогуртом. Полити м'ясні рулети цією заправкою.
  4. Розжарити духову шафу до 200ºC. Поставити форму з рулетами запікатися на 15-20 хвилин.
  5. Готові рулети викласти на блюдо, сервірувати яскравими салатними листям, гілочками свіжої зелені.

Рисові кульки з сардинами

Інгредієнти:

  • 100 г борошна;
  • 20 мл оливкової олії;
  • 150 мл води питної газованої;
  • 15 г цукрового піску;
  • 300 г мелених сухарів;
  • 300 мл рафінованої олії;
  • 250 г круглозерного рису;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 1 банка сардин в маслі;
  • зелень за смаком;
  • трохи перцю, солі.

Знадобиться: 30 хв.

Цінність порції: 230 ккал.

Як готувати:

  1. Рис відварити до готовності, остудити. Сардини розім'яти виделкою. Перо зеленого цибулі нарізати і додати до сардин, перемішати. Сіль не додавати, так як риба вже солона. А ось поперчити трохи можна.
  2. Кляр для закуски приготувати з борошна з цукром і сіллю. Всі ці продукти перемішати, потім влити газовану воду з маслом. За консистенцією тісто має бути схожий на млинцеве тісто, без грудочок.
  3. З рису сформувати коржі, бажано руки змочити холодною водою, щоб рис не прилипав до рук. В середину коржа викласти начинку з сардин, сформувати кульку. Спочатку опустити кульку в кляр, потім обваляти його в сухарях. Обсмажувати у фритюрі до золотистого кольору. Потім вийняти, розкласти на паперових рушниках. Подавати до столу як закуску треба гарячою, прикрасивши свіжою зеленню.

Сирний рулет з яловичим баликом

Потрібні:

  • плавлені сирки (2 шт.);
  • 50 г смажених печериць;
  • 2 помідори черрі;
  • 2 яйця;
  • 10 мл рафінованої олії;
  • 100 г яловичого балика сирокопченого;
  • за смаком свіжа зелень;
  • 150 г легкого майонезу;
  • 1 стручок болгарського перцю.

Знадобиться: 30 хв.

Порція: 208 ккал.

Готуємо:

  1. Один сирок натерти, ретельно змішати його з майонезом. Яйця зварити.
  2. Деко змастити маслом і вистелити пергаментом, на нього викласти сирну суміш, додати їй форму прямокутника (0,5 см — приблизна товщина). Відправити деко в духовку, прогрітий до 200ºC на 15 хвилин.
  3. Приготувати начинку: натерти яйця і другий сирок, до них додати смажені печериці, подрібнену зелень, солодкий перець, нашатковану кубиком.
  4. Готовий сирний блін перенести на стіл разом з пергаментом. На нього викласти тонкий шар балика, нарізаного скибочками. На балик в середину рулету покласти трохи начинки і скрутити досить щільно.
  5. Нарізати сирний рулет шматочками і подати на стіл. Прикрашати закуску дрібно подрібненим перцем, черрі, зеленню.

Жюльєн з морепродуктів для святкових гулянь

Потрібні:

  • 1 цибулина;
  • 60 мл рафінованої олії;
  • 40 г жирної сметани;
  • 150 г сиру;
  • 1 банку з крабовим м'ясом;
  • 200 г заморожених креветок;
  • 35 г борошна.

Приготування: 35 хв.

Порція: 207 ккал.

Як готувати:

  1. Цибулину дрібно нашаткувати і обсмажити на гарячій сковорідці з олією. На окремій сковороді підрум'янити борошно. Обсмажену цибулю перекласти в посуд з борошном, додати густу сметану, перемішати, посолити. Соус для жюльєна готовий.
  2. Очистити креветки, перемішати їх з крабовим м'ясом, заправити приготованим соусом, перемішати. Заповнити кокотниці сумішшю, зверху викласти тертий сир. Поставити в гарячу духовку на 15 хвилин.

Новорічний десерт з зефіру та ківі

Потрібні:

  • 400 р згущеного молока;
  • 4 шт. ванільного зефіру;
  • 100 г масла «Селянського»;
  • 1 ківі;
  • 800 мл питних вершків;
  • стружка кокосова для прикраси;
  • 1 ч. л. ваніліну.

Готування: 1 год.

Порція: 127 ккал.

Як робити:

  1. Нарізати зефір невеликими шматочками, якщо він липне до ножа, можна спочатку нагріти лезо гарячою водою.
  2. Приготувати зефірний мус: збити вершки густі із зефіром і відправити суміш у холодильник (60 хв).
  3. Приготувати крем: у мисці збити вершкове масло з ваніліном, поступово вливаючи молоко згущене. Приготовлений крем прибрати в холодильник.
  4. Почистити ківі, потім нашаткувати шматочками.
  5. У креманку викласти шарами: ківі, крем, ківі і зефірний мус.
  6. Прикрасити десерт кокосовою стружкою або тертим шоколадом.

Салат з сиром, шпинатом і апельсиновим соком

Потрібні:

  • 1 скибочка часнику;
  • 1 невеликий апельсин;
  • 0,3 кг курячої м'якоті;
  • 200 мл соку апельсина;
  • 100 р сиру Фета;
  • 45 мл яблучного оцту;
  • 15-20 г діжонської гірчиці;
  • 200 г свіжого шпинату;
  • 20-25 мл олії оливи;
  • 1 щіпка м'яти;
  • прикрашати помідорами черрі.

Знадобиться: 40 хвилин.

Цінність: 206 ккал.

Готуємо:

  1. Нашаткувати курячу м'якоть кубиками, потім м'ясо відправити в миску, додавши масло оливи, добре перемішати.
  2. Перекласти підготовлену м'якоть на розігріту сковороду (в неї масло не лити). Додати оцет, щіпку м'яти.
  3. Дочекатися, коли яблучний оцет випарується, і влити сік апельсина, додавши ще гірчицю. Залишити м'ясо на плиті, нехай тушкується.
  4. Ретельно промити пучок шпинату, обсушити, крупно порвати, викласти в миску.
  5. Зняти шкірку з апельсина разом з білою м'якоттю. Розібрати фрукт на часточки. Утворився сік апельсина, нарізані часточки додати до шпинату.
  6. Нашаткувати сир рівними кубиками. Подають салат, не перемішуючи компоненти між собою. Спочатку на тарілку викласти листя шпинату з апельсином, на них — тушковане м'ясо і кубики сиру. Половинками помідорів чері прикрасити по своєму смаку.

Традиційні новорічні страви

Новорічний стіл без салатів з куркою і холодцю не обійдеться. Традиційні, але не менш вражаючі страви напевно сподобаються всім гостям.

Куряче заливне

Потрібні:

  • 1 стегно куряче охолоджене;
  • 100 г курячої шинки;
  • 1 перець солодкий;
  • 1 морква;
  • 50 г консервованого зеленого горошку;
  • 50 г консервованої кукурудзи;
  • 1 цибулина;
  • 10 г желатину;
  • за бажанням кріп + розмарин + петрушка;
  • за смаком покласти сіль, чорний перець мелений.

Приготування: 30 хв.

Калорійність: 200 ккал.

Готуємо:

  1. Желатин викласти в миску і влити теплу воду, перемішати і дати набрякнути.
  2. Моркву з цибулею очистити. Цибулину розрізати навпіл, а морква поділити на чотири частини. Стегно порізати шматочками, приблизно вийде 3 або 4 штуки.
  3. У каструлі Довести воду до кипіння і викласти в неї м'ясо, овочі, пряні трави, приправити сіллю, поперчити. Готувати на повільному вогні до готовності м'яса.
  4. Продукти вийняти з бульйону. Нашаткувати кубиками м'ясо, морква, солодкий перець, шинку.
  5. М'ясний бульйон влити в желатинову масу, добре розмішати.
  6. У формочки викласти шари: солодкий перець, шинка, морква, м'ясо, кукурудза, зелений горошок. Влити желатинову суміш. Поставити заливне на 1,5 години на холод.

Салат з копченою куркою на Новий рік

Потрібні:

  • 3 варених яйця;
  • 1 цибулина;
  • 1 копчений окорочок;
  • 3 печериці;
  • 200 г печінки курячої;
  • 15 г масла вершкового;
  • 2 шматочки білого хліба;
  • майонез додавати за смаком;
  • сир за смаком;
  • горіх волоський, базилік для прикраси.

Час: 35 хвилин.

Кількість калорій: 287.

Готуємо:

  1. Щоб зробити салат, спочатку слід відварити курячу печінку (15 хв.) В кінці приготування посолити.
  2. Поки печінка готується, дрібно нашаткувати яйця, м'ясо, цибулю, печериці. Обсмажити на олії цибулю з грибами (8 хв).
  3. Для прикраси страви потрібно грінки. Щоб їх приготувати, шматочки хліба без кірок порізати дрібно, потім обсмажити на олії.
  4. Підібрати салатник, в якому буде подаватися блюдо. Найкраще підійде скляна прозора посуд, можна використовувати об'ємний келих.
  5. Викласти салат шарами: копчене м'ясо, майонез, куряча печінка і яйце, майонез, завершальний шар – цибулю з грибами.
  6. Салат посипати зверху натертим сиром. В якості прикраси використовувати грінки, горіхи волоські, базилік.

Корисні поради по прикрасі столу

Новорічний стіл 2019 року має бути не тільки рясним на частування, але і дуже затишним.

Виконайте сервіровку у жовтій гамі. Незалежно від того, який відтінок жовтого ви візьмете за основу, краще всього на стіл поставити однотонну посуд.

Не ігноруйте тканинні серветки, вони виглядають шикарно, обгорнені красивими стрічками або спеціальними кільцями.

Обов'язково купіть свічки в тон скатертини. А в самому центрі святкового столу можна розташувати цілу композицію з свічок. Майте на увазі, що символ наступаючого року любить порядок, всупереч думці. Так що не захаращуйте стіл зайвими тарілками, гарячі страви принесіть гостям кожному окремо.

На відео — рецепт святкового салату «новорічний годинник»:

У 2019 році за китайським календарем буде символом Жовта Земляна Свиня. Застілля має бути рясне. Всілякі закуски, гарячі страви та десерти. Дозволяється використовувати всі продукти. Готуйте з риби, телятини, птиці, баранини. А ось свинину треба виключити обов'язково, інакше скривдите господиню року.

Що ще почитати: