Рецепти страв для зустрічі Нового року 2019
В 2019-му на нас чекає рік Жовтого Земляного Свині. Святковий стіл повинен бути щедрим і багатим. Основні страви готуємо з риби, м'яса птиці, яловичини, баранини. Ніяких страв зі свинини, інакше символ року образиться.
На столі, крім основних закусок, повинні бути яскраві овочі, фрукти, різноманітні десерти. Відмінно, якщо новорічний стіл буде декорований у золотому кольорі. Наприклад, скатертина, серветки, посуд можна підібрати з золотим малюнком.
Рецепти для зустрічі року Свині
Символу наступаючого 2019 року – Жовтої Свині, сподобається, якщо святковий стіл заставлений наїдками з додаванням круп, всілякими міні-бутербродами і рулетами. Фантазія тут безмежна.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершків - | 100 мл |
лука - | 75 г |
сиру пармезан - | 100 г |
масла вершкового - | 50 г |
пропареного довгозернистого рису - | 200 г |
яєць курячих - | 4 шт. |
печериць - | 0,5 кг |
перцю чорного - | 1 щіпка |
солі кухонної - | 1 щіпка |
зелені свіжої - | для прикраси |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 169 Ккал |
Готуємо:
- Основа страви – рис, його треба відварити.
- Нашаткувати печериці та цибулю, підсмажити на маслі.
- До них додати готовий рис, коли печериці обсмажаться, а цибуля підрум'яниться. Додати трохи вершків, щоб маса стала більш рідкою. За смаком обов'язково перчити і солити.
- Знадобляться порційні керамічні формочки. У них розкласти приготовану рисову масу, але заповнити тільки наполовину. Зверху в кожну формочку акуратно розбити яйце (вона не повинна розтікатися).
- Останній крок – посипати яйця натертим сиром. Розігріти духовку до 180 градусів і відправити блюдо запікатися на 5 хвилин. Подавати відразу ж, прикрасивши по своєму смаку зеленню.
Рулетики з баклажанів з начинкою з пшона
Потрібні:
- 3 баклажана;
- 40 мл соку лимона;
- 40 мл соєвого соусу;
- шматочок імбиру (близько 1 см);
- 1 склянку пшона;
- 1 солодкий перець червоний;
- сіль за смаком.
Готування: 35 хв.
Калорійність: 198 ккал.
Як робити:
- Нашаткувати баклажани навскоси, скибочки повинні бути овальними і довгими. Смажити їх на рафінованому маслі, додавши трохи рубаного часнику.
- Пшоно залити окропом (2 ст.), варити до готовності.
- На маслі, в якому смажилися баклажани, обсмажити подрібнений перець, в кінці приготування покласти тертий імбир.
- Приготовлену кашу збити звичайною виделкою, додавши в неї сік лимона, соєвий соус, смажений перець червоний з імбиром.
- Загорнути начинку в кожну скибочку баклажана. Обсмажити рулетики на сковороді або відправити під гриль.
- Викласти рулетики на тарілку, посипати нарізаною зеленню і подавати на стіл.
На відео — ще один варіант приготування рулетиків з баклажанів на Новий рік 2019:
Легкі новорічні закуски з фореллю
Потрібні:
- 2 штуки свіжих огірків;
- 60 г кисломолочного сиру;
- 4 оливки;
- 140 г слабосоленої форелі;
- 2 скибочки білого хліба;
- 200 г солоних крекерів;
- 1 жменя каперсів;
- за смаком часник сушений.
Знадобиться: 15 хв.
Кількість калорій: 108.
Як робити:
- Для приготування легкої новорічної закуски треба взяти скибочки білого хліба і вирізати з них формочкою м'якуш. Це буде основа для канапе. Форма може бути різною: від зірочок до кружечків — все, що побажаєте.
- Нанести на основу тонкий шар сирного сиру. Взяти ту ж форму, що і для основи, вирізати з 1 огірка фігурки. Покласти огірки зверху на сир.
- Якщо шматочки форелі великі — розрізати їх навпіл. На кожну скибочку риби намазати сирний сир, згорнути скибочки в рулетик, покласти на огірки. Нанизати на шпажку оливку, потім з її допомогою закріпити закуску.
- Для наступної закуски знадобляться крекери. Нарізати форель і огірок кубиками, перекласти в миску. Додати сирний сир, перемішати. Приправити за смаком сушеним часником, перцем. Приготовлену суміш викласти на крекер, зверху прикрасити каперсом.
- Дві приготовані закуски розкласти на плоску тарілку. Сервірувати можна листовим салатом, часточками лимона.
Картопляний рулет з оселедцем
Потрібні:
- червоний лук по смаку;
- 2 філе оселедця;
- 1 лаваш тонкий (вірменський);
- 1 огірок;
- 40 г розм'якшеного вершкового масла;
- 0,4 кг відвареної картоплі;
- 50 г свіжої сметани;
- мелений чорний перець за смаком;
- 6-7 штук помідорів черрі.
Знадобиться: 40 хв.
Кожна порція: 299 ккал.
Як готувати:
- Відварену картоплю нарізати на скибочки і викласти в сковороду з олією. Підігріти, розім'яти товкачиком, але не перетворювати на пюре.
- Огірок і цибулю нашаткувати дуже тонко. Огірок —пластинами, а цибулю — півкільцями.
- Розрізати лаваш на 4 частини. Одну пластину змастити сметаною, зверху викласти картопляну масу (товщиною 0,5 см). На картоплю покласти філе оселедця (його промокнути серветкою, щоб прибрати надлишки жиру), потім пластини огірка і півкільця цибулі. Приправити перцем. Викласти філе оселедця. Сформувати рулет, прибрати в холодильник на дві години.
- Нарізати рулет перед подачею.
На відео — ще один спосіб приготування рулетиків з оселедцем для новорічного торжества:
Курячі стегенця, фаршировані опеньками
Потрібні:
- 1 часникова часточка велика;
- 50 г цибулі;
- 25 мл рафінованої олії;
- 200 г маринованих опеньків;
- 50-60 г густої сметани;
- 2 стегенця;
- додати поварену сіль за смаком;
- 1-2 щіпки меленого чорного перцю.
Знадобиться: 1 год.
Кількість калорій: 289.
Готуємо:
- Зняти з стегенець акуратно шкірку. Поки відкласти її убік.
- М'ясо зрізати з кісточок, м'якоть подрібнити кубиками. Викласти на гарячу сковорідку з олією і обсмажити. Обов'язково приправити спеціями м'ясо і смажити до напівготовності. Перекласти курку в миску.
- Нашаткувати цибулю кубиками, підрум'янити на сковороді. Після чого додати до м'яса.
- Відправити мариновані гриби в сито. Коли розсіл весь стече, можна приступати до нарізки грибів. Їх теж слід відправити у фарш.
- Взяти курячу шкіру, наповнити її фаршем, закріпити зубочистками.
- Налити на деко трохи олії, викласти стегенця фаршировані так, щоб шов був знизу. Готувати 15-20 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці.
- Вийняти страву з духовки, звільнити від зубочисток. Прикрасити по своєму смаку свіжою зеленню.
Дізнайтеся, як зробити швидкі холодні закуски на святковий стіл.
За посиланням ви знайдете рецепти з фото святкових страв з м'яса.
Спробуйте зробити бутерброди зі шпротами на святковий стіл. Тут можна подивитися рецепти.
Оригінальні рецепти на Новий рік 2019
Якщо ви хочете здивувати гостей оригінальними закусками, приготуйте м'ясний рулет з насінням, рисові кульки з сардинами, сирний рулет з яловичим баликом і ніжний десерт з зефіром. Вивчіть святкові рецепти, виберіть ті, що вам подобаються найбільше.
М'ясний рулет з насінням
Потрібні:
- 0,3 кг яловичої м'якоті;
- 2 зубчики часнику;
- 60 г смажених насіннячок соняшнику;
- 200 г йогурту;
- 1 щіпка коріандру;
- 1 щіпка сушеного імбиру;
- 40 г соусу томатного;
- 35 р їдальні гірчиці.
Приготування: 50 хв.
Калорійність: 305 ккал.
Готуємо:
- Приготувати соус: влити в миску соус томатний, столову гірчицю, додати коріандр, мелений імбир, всі інгредієнти добре перемішати.
- Шматок м'яса нарізати шматочками, щоб можна було з них сформувати рулетики. На кожен шматочок намазати соусом, зверху викласти шар з очищених смажених насіннячок. Згорнути рулети, помістити в спеціальну форму для випічки.
- Приготувати заправку: дрібно нашаткувати зубчики часнику і з'єднати з натуральним йогуртом. Полити м'ясні рулети цією заправкою.
- Розжарити духову шафу до 200ºC. Поставити форму з рулетами запікатися на 15-20 хвилин.
- Готові рулети викласти на блюдо, сервірувати яскравими салатними листям, гілочками свіжої зелені.
Рисові кульки з сардинами
Інгредієнти:
- 100 г борошна;
- 20 мл оливкової олії;
- 150 мл води питної газованої;
- 15 г цукрового піску;
- 300 г мелених сухарів;
- 300 мл рафінованої олії;
- 250 г круглозерного рису;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 1 банка сардин в маслі;
- зелень за смаком;
- трохи перцю, солі.
Знадобиться: 30 хв.
Цінність порції: 230 ккал.
Як готувати:
- Рис відварити до готовності, остудити. Сардини розім'яти виделкою. Перо зеленого цибулі нарізати і додати до сардин, перемішати. Сіль не додавати, так як риба вже солона. А ось поперчити трохи можна.
- Кляр для закуски приготувати з борошна з цукром і сіллю. Всі ці продукти перемішати, потім влити газовану воду з маслом. За консистенцією тісто має бути схожий на млинцеве тісто, без грудочок.
- З рису сформувати коржі, бажано руки змочити холодною водою, щоб рис не прилипав до рук. В середину коржа викласти начинку з сардин, сформувати кульку. Спочатку опустити кульку в кляр, потім обваляти його в сухарях. Обсмажувати у фритюрі до золотистого кольору. Потім вийняти, розкласти на паперових рушниках. Подавати до столу як закуску треба гарячою, прикрасивши свіжою зеленню.
Сирний рулет з яловичим баликом
Потрібні:
- плавлені сирки (2 шт.);
- 50 г смажених печериць;
- 2 помідори черрі;
- 2 яйця;
- 10 мл рафінованої олії;
- 100 г яловичого балика сирокопченого;
- за смаком свіжа зелень;
- 150 г легкого майонезу;
- 1 стручок болгарського перцю.
Знадобиться: 30 хв.
Порція: 208 ккал.
Готуємо:
- Один сирок натерти, ретельно змішати його з майонезом. Яйця зварити.
- Деко змастити маслом і вистелити пергаментом, на нього викласти сирну суміш, додати їй форму прямокутника (0,5 см — приблизна товщина). Відправити деко в духовку, прогрітий до 200ºC на 15 хвилин.
- Приготувати начинку: натерти яйця і другий сирок, до них додати смажені печериці, подрібнену зелень, солодкий перець, нашатковану кубиком.
- Готовий сирний блін перенести на стіл разом з пергаментом. На нього викласти тонкий шар балика, нарізаного скибочками. На балик в середину рулету покласти трохи начинки і скрутити досить щільно.
- Нарізати сирний рулет шматочками і подати на стіл. Прикрашати закуску дрібно подрібненим перцем, черрі, зеленню.
Жюльєн з морепродуктів для святкових гулянь
Потрібні:
- 1 цибулина;
- 60 мл рафінованої олії;
- 40 г жирної сметани;
- 150 г сиру;
- 1 банку з крабовим м'ясом;
- 200 г заморожених креветок;
- 35 г борошна.
Приготування: 35 хв.
Порція: 207 ккал.
Як готувати:
- Цибулину дрібно нашаткувати і обсмажити на гарячій сковорідці з олією. На окремій сковороді підрум'янити борошно. Обсмажену цибулю перекласти в посуд з борошном, додати густу сметану, перемішати, посолити. Соус для жюльєна готовий.
- Очистити креветки, перемішати їх з крабовим м'ясом, заправити приготованим соусом, перемішати. Заповнити кокотниці сумішшю, зверху викласти тертий сир. Поставити в гарячу духовку на 15 хвилин.
Новорічний десерт з зефіру та ківі
Потрібні:
- 400 р згущеного молока;
- 4 шт. ванільного зефіру;
- 100 г масла «Селянського»;
- 1 ківі;
- 800 мл питних вершків;
- стружка кокосова для прикраси;
- 1 ч. л. ваніліну.
Готування: 1 год.
Порція: 127 ккал.
Як робити:
- Нарізати зефір невеликими шматочками, якщо він липне до ножа, можна спочатку нагріти лезо гарячою водою.
- Приготувати зефірний мус: збити вершки густі із зефіром і відправити суміш у холодильник (60 хв).
- Приготувати крем: у мисці збити вершкове масло з ваніліном, поступово вливаючи молоко згущене. Приготовлений крем прибрати в холодильник.
- Почистити ківі, потім нашаткувати шматочками.
- У креманку викласти шарами: ківі, крем, ківі і зефірний мус.
- Прикрасити десерт кокосовою стружкою або тертим шоколадом.
Салат з сиром, шпинатом і апельсиновим соком
Потрібні:
- 1 скибочка часнику;
- 1 невеликий апельсин;
- 0,3 кг курячої м'якоті;
- 200 мл соку апельсина;
- 100 р сиру Фета;
- 45 мл яблучного оцту;
- 15-20 г діжонської гірчиці;
- 200 г свіжого шпинату;
- 20-25 мл олії оливи;
- 1 щіпка м'яти;
- прикрашати помідорами черрі.
Знадобиться: 40 хвилин.
Цінність: 206 ккал.
Готуємо:
- Нашаткувати курячу м'якоть кубиками, потім м'ясо відправити в миску, додавши масло оливи, добре перемішати.
- Перекласти підготовлену м'якоть на розігріту сковороду (в неї масло не лити). Додати оцет, щіпку м'яти.
- Дочекатися, коли яблучний оцет випарується, і влити сік апельсина, додавши ще гірчицю. Залишити м'ясо на плиті, нехай тушкується.
- Ретельно промити пучок шпинату, обсушити, крупно порвати, викласти в миску.
- Зняти шкірку з апельсина разом з білою м'якоттю. Розібрати фрукт на часточки. Утворився сік апельсина, нарізані часточки додати до шпинату.
- Нашаткувати сир рівними кубиками. Подають салат, не перемішуючи компоненти між собою. Спочатку на тарілку викласти листя шпинату з апельсином, на них — тушковане м'ясо і кубики сиру. Половинками помідорів чері прикрасити по своєму смаку.
Традиційні новорічні страви
Новорічний стіл без салатів з куркою і холодцю не обійдеться. Традиційні, але не менш вражаючі страви напевно сподобаються всім гостям.
Куряче заливне
Потрібні:
- 1 стегно куряче охолоджене;
- 100 г курячої шинки;
- 1 перець солодкий;
- 1 морква;
- 50 г консервованого зеленого горошку;
- 50 г консервованої кукурудзи;
- 1 цибулина;
- 10 г желатину;
- за бажанням кріп + розмарин + петрушка;
- за смаком покласти сіль, чорний перець мелений.
Приготування: 30 хв.
Калорійність: 200 ккал.
Готуємо:
- Желатин викласти в миску і влити теплу воду, перемішати і дати набрякнути.
- Моркву з цибулею очистити. Цибулину розрізати навпіл, а морква поділити на чотири частини. Стегно порізати шматочками, приблизно вийде 3 або 4 штуки.
- У каструлі Довести воду до кипіння і викласти в неї м'ясо, овочі, пряні трави, приправити сіллю, поперчити. Готувати на повільному вогні до готовності м'яса.
- Продукти вийняти з бульйону. Нашаткувати кубиками м'ясо, морква, солодкий перець, шинку.
- М'ясний бульйон влити в желатинову масу, добре розмішати.
- У формочки викласти шари: солодкий перець, шинка, морква, м'ясо, кукурудза, зелений горошок. Влити желатинову суміш. Поставити заливне на 1,5 години на холод.
Салат з копченою куркою на Новий рік
Потрібні:
- 3 варених яйця;
- 1 цибулина;
- 1 копчений окорочок;
- 3 печериці;
- 200 г печінки курячої;
- 15 г масла вершкового;
- 2 шматочки білого хліба;
- майонез додавати за смаком;
- сир за смаком;
- горіх волоський, базилік для прикраси.
Час: 35 хвилин.
Кількість калорій: 287.
Готуємо:
- Щоб зробити салат, спочатку слід відварити курячу печінку (15 хв.) В кінці приготування посолити.
- Поки печінка готується, дрібно нашаткувати яйця, м'ясо, цибулю, печериці. Обсмажити на олії цибулю з грибами (8 хв).
- Для прикраси страви потрібно грінки. Щоб їх приготувати, шматочки хліба без кірок порізати дрібно, потім обсмажити на олії.
- Підібрати салатник, в якому буде подаватися блюдо. Найкраще підійде скляна прозора посуд, можна використовувати об'ємний келих.
- Викласти салат шарами: копчене м'ясо, майонез, куряча печінка і яйце, майонез, завершальний шар – цибулю з грибами.
- Салат посипати зверху натертим сиром. В якості прикраси використовувати грінки, горіхи волоські, базилік.
Корисні поради по прикрасі столу
Новорічний стіл 2019 року має бути не тільки рясним на частування, але і дуже затишним.
Не ігноруйте тканинні серветки, вони виглядають шикарно, обгорнені красивими стрічками або спеціальними кільцями.
Обов'язково купіть свічки в тон скатертини. А в самому центрі святкового столу можна розташувати цілу композицію з свічок. Майте на увазі, що символ наступаючого року любить порядок, всупереч думці. Так що не захаращуйте стіл зайвими тарілками, гарячі страви принесіть гостям кожному окремо.
На відео — рецепт святкового салату «новорічний годинник»:
У 2019 році за китайським календарем буде символом Жовта Земляна Свиня. Застілля має бути рясне. Всілякі закуски, гарячі страви та десерти. Дозволяється використовувати всі продукти. Готуйте з риби, телятини, птиці, баранини. А ось свинину треба виключити обов'язково, інакше скривдите господиню року.