15 апрель 2019 925

Кілька цікавих варіацій французького салату

Прямо зараз ми запропонуємо вам декілька варіантів смачного салату! Всі вони готуються досить швидко і на французький лад, виходить смачно і у всіх. Обов'язково спробуйте, рецепти варті того!

Класичний рецепт французького салату з яблуком

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 15 г
морквина 2 шт.
цибуля 1 головка
зелена цибуля 10 г
яблуко 1 шт.
сіль за смаком
твердий сир 0,1 кг
оцет 60 мл
майонез 180 мл

Знадобиться на приготування – 35 хвилин.

Скільки калорій – 227.

Як приготувати:

  1. Для початку потрібно замаринувати цибулю і для цього його необхідно очистити і промити.
  2. Після цього кухонною сокиркою нарізати його дрібними кубиками.
  3. Засипати в піалу, влити оцет і додати сіль з цукром.
  4. Все ретельно перемішати і накрити, нехай маринується.
  5. Яйця зварити на плиті до готовності. На це піде близько чверті години.
  6. Потім їх остудити, очистити і натерти на дрібній тертці.
  7. Точно так само вчинити з сиром, позбавивши його від упаковки.
  8. З моркви зчистити шкірку, вимити її і теж подрібнити за допомогою терки.
  9. Яблуко вимити і очистити, покришити дрібною соломкою.
  10. Коли все готово, можна збирати салат в кулінарному кільці. Першим шаром викласти яблуко і змастити його майонезом.
  11. Далі — яйце, трохи солі і знову соус.
  12. Потім — моркву, майонез і сіль, маринована цибуля. З нього обов'язково потрібно злити маринад, інакше салат потече. Для цього можна використовувати чайне сито.
  13. В кінці викласти сир, гарненько утрамбувати його.
  14. Зелену цибулю дрібно покришити, посипати їм салат і прибрати в холодильник, щоб просочився.

Французький салат з вівсянки

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лимон 1 шт.
яблуко 1 шт.
цукор 15 г
вівсяні пластівці 30 г
молоко 40 мл
кориця 3 дрібку
холодна вода 90 мл

Знадобиться на приготування – 1 годину і 10 хвилин.

Скільки калорій – 44.

Як приготувати:

  1. Пластівці засипати в невелику ємність, налити воду і перемішати.
  2. Дати компонентів настоятися одну годину. Цього буде достатньо, щоб набрякнути.
  3. Коли час майже пройде, почистити і подрібнити яблуко. Можна на тертці, а можна кубиками або брусками.
  4. Збризнути його соком цитруса, щоб не потемніло.
  5. Все перемішати і додати до вівсянці.
  6. Туди ж видавити залишки лимонного соку, додати молоко, корицю і цукор.
  7. Змішати компоненти і можна подавати.

Рецепт з буряком «Бонжур»

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рукола 70 г
масло оливи 30 мл
буряк 1 шт.
французька гірчиця 5 г
сіль за смаком
сир з горіхами 50 г
мед 10 г

Знадобиться на приготування – 1 годину і 20 хвилин.

Скільки калорій – 212.

Як приготувати:

  1. Буряк необхідно ретельно вимити, щоб видалити з поверхні весь пісок. У цьому може допомогти звичайна щіточка.
  2. Після цього її покласти в сотейник з водою і прибрати на плиту, відварити до м'якості. На це піде 40-60 хвилин в залежності від розміру коренеплоду.
  3. Коли вона буде готова, злити воду і остудити.
  4. Потім почистити і довільно нарізати.
  5. Рукколу вимити і дати їй обсохнути.
  6. Сир нарізати невеликими скибочками.
  7. Масло змішати з гірчицею і медом до однорідності, посолити.
  8. На блюдо для подачі викласти рукколу.
  9. Далі розподілити шматочки солодкої буряків.
  10. Полити підготовленим соусом і довільно викласти горіховий сир.

Порада: якщо немає даного сорту сиру, використовуйте будь-який інший, але окремо підготуйте горіхи.

Як приготувати салат з м'ясом і смаженою картоплею по-французьки

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 180 мл
буряк 3 шт.
картопля 3 бульби
соєвий соус 15 мл
м'ясо 0,5 кг
червоний мелений перець за смаком
цибуля 1 головка
капуста ½ Головки
сіль за смаком
масло оливи 40 мл
морква 3 шт.
яблучний оцет 10 мл

Знадобиться на приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій – 133.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити і зрізати з нього весь непотрібний жир.
  2. Нарізати гострим ножем на кубики.
  3. У сковороді нагріти оливкове масло і всипати скибочки м'яса.
  4. Помішуючи, готувати до рум'яності з усіх боків.
  5. В середині приготування обов'язково додати сіль і перець за смаком.
  6. Буряк очистити і вимити, порізати соломкою.
  7. З моркви зчистити шкірку і подрібнити її тим же способом, попередньо вимивши під холодною водою.
  8. З капусти зняти верхні листки, качан обполоснути і тонко нашаткувати.
  9. Цибулю почистити і теж вимити, нарізати півкільцями.
  10. У глибоку сковороду або сотейник влити олію і прожарити його.
  11. Поки вона гріється, почистити картоплю, натерти її на дрібній тертці.
  12. Промити від крохмалю всю стружку і дати їй стекти, виклавши в друшляк.
  13. Помістити в гарячий фритюр і засмажити до стану чіпсів.
  14. Потім вийняти шумівкою і ненадовго помістити на сухі серветки.
  15. У миску викласти цибулю, буряк, капусту та моркву.
  16. Додати готове м'ясо і все ретельно перемішати.
  17. Всипати картоплю, перемішати все ще раз.
  18. Збризнути соєвим соусом, оцтом, довести спеціями до смаку і подавати до столу.

Як приготувати«Рафаелло» з крабових паличок і сиру.

Приготуйте на вечерю смачні гливи в сметані, рецепт яких можна взяти тут.

Тут можна подивитися рецепт супу-пюре з грибів.

«Французька коханка»

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
апельсин 1 шт.
куряче філе 0,3 кг
цибуля 2 головки
волоські горіхи 110 г
сіль за смаком
білий ізюм 80 г
оцет 40 мл
майонез 0,2 л
сир 50 г
морква 2 шт.
цукор 10 г

Знадобиться на приготування – 50 хвилин.

Скільки калорій – 259.

Як приготувати:

  1. Курку ретельно промити і зрізати ножем всі плівки.
  2. Покласти м'ясо в сотейник і налити воду.
  3. Прибрати на плиту і дати поступово закипіти.
  4. Після цього прибрати з його поверхні піну і варити курку ще півгодини.
  5. Потім зняти з вогню, нехай остигає.
  6. Вже холодне м'ясо нарізати кубиками невеликого розміру.
  7. Моркву почистити і вимити, натерти її на терці бажаного розміру.
  8. Цибулю почистити і дрібно порубати, залити оцтом.
  9. Додати сіль і цукор за смаком, перемішати і дати настоятися хвилин двадцять.
  10. З сиру прибрати упаковку і натерти його.
  11. Горіхи засипати в сковорідку і обсмажити їх до яскравого аромату.
  12. Потім остудити і зовсім небагато порубати.
  13. Родзинки промити і покласти в піалу.
  14. Залити окропом і накрити хвилин на п'ятнадцять.
  15. Коли пройде час, відвар злити і сухофрукти промити, обсушити.
  16. Тепер, коли все готово, можна збирати салат, не забуваючи промащувати кожен компонент майонезом.
  17. Отже, почати з курки, потім цибулю, родзинки, морква, сир і горіхи. Цибулю для цього обов'язково злити на чайне ситечко, щоб страва не потрапив маринад.
  18. Апельсин філірувати і вирізати часточки з перетинок.
  19. Нарізати їх і прикрасити поверхню салату.
  20. Прибрати в холодильник ненадовго, щоб просочився, потім подавати.

Як приготувати салат «Французька коханка», дивіться на відео нижче:

«Французький поцілунок»

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
томати 3 шт.
чорний мелений перець за смаком
часник 2 шматочка
свинячий карбонад 0,3 кг
сіль за смаком
твердий сир 200 г
цибуля 1 головка
рослинна олія 20 мл
біле сухе вино 0,1 л
майонез 120 мл

Знадобиться для приготування – 45 хвилин.

Скільки калорій – 231.

Як приготувати:

  1. В першу чергу почистити цибулю, обов'язково промити його і нарізати чверть-кільцями.
  2. М'ясо очистити від плівок і вимити його, нарізати довгими і тонкими смужками.
  3. Додати чорний перець, цибулю і все ретельно перемішати.
  4. Сковороду розігріти на середньому вогні і влити в неї масло.
  5. Всипати м'ясо з цибулею і готувати, помішуючи, до рум'яного кольору.
  6. Коли все готове, влити вино і вимкнути вогонь.
  7. Зняти сковороду з вогню і накрити її кришкою.
  8. Помідори вимити, видалити плодоніжки і нарізати плоди часточками.
  9. Видалити серединку з насінням і перетинку, щоб залишилася тільки м'якоть.
  10. Сир нарізати кубиками, а часник почистити і пропустити через тисняву.
  11. У салатнику змішати м'ясо, томати, часник, сир.

Хитрощі приготування

У будь салатів ви можете додати улюблену заправку замість традиційного майонезу. Це може бути йогурт зі спеціями, сметана, соус на основі зелені або часнику, сиру. Але якщо все ж хочете майонез, то радимо приготувати домашній. Так буде набагато смачніше і насиченішим.

Якщо салат листковий, приберіть його в холодильник на всю ніч або хоча б на кілька годин. Безумовно, його можна їсти відразу. Але якщо він пройде, буде тільки смачніше, повірте!

Буде дуже смачно, якщо в салат ви додасте горішки (вони у нас присутні лише в одному салаті). Кедрові або волоські будуть дуже до речі! Крім них, підійдуть і бразильські, кеш'ю, мигдаль, фундук і всі інші, що вам подобаються.

Відео-рецепт французького салату:

Французькі салати особливі. Чому? Вони не схожі на ті, до яких ми всі звикли. Так, до їх складу входять звичайні інгредієнти, але в результаті все одно виходить незвичайний результат. Не пропустіть таку можливість, спробуйте!

Що ще почитати: