Кілька цікавих варіацій французького салату
Прямо зараз ми запропонуємо вам декілька варіантів смачного салату! Всі вони готуються досить швидко і на французький лад, виходить смачно і у всіх. Обов'язково спробуйте, рецепти варті того!
Класичний рецепт французького салату з яблуком
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 15 г |
морквина | 2 шт. |
цибуля | 1 головка |
зелена цибуля | 10 г |
яблуко | 1 шт. |
сіль | за смаком |
твердий сир | 0,1 кг |
оцет | 60 мл |
майонез | 180 мл |
Знадобиться на приготування – 35 хвилин.
Скільки калорій – 227.
Як приготувати:
- Для початку потрібно замаринувати цибулю і для цього його необхідно очистити і промити.
- Після цього кухонною сокиркою нарізати його дрібними кубиками.
- Засипати в піалу, влити оцет і додати сіль з цукром.
- Все ретельно перемішати і накрити, нехай маринується.
- Яйця зварити на плиті до готовності. На це піде близько чверті години.
- Потім їх остудити, очистити і натерти на дрібній тертці.
- Точно так само вчинити з сиром, позбавивши його від упаковки.
- З моркви зчистити шкірку, вимити її і теж подрібнити за допомогою терки.
- Яблуко вимити і очистити, покришити дрібною соломкою.
- Коли все готово, можна збирати салат в кулінарному кільці. Першим шаром викласти яблуко і змастити його майонезом.
- Далі — яйце, трохи солі і знову соус.
- Потім — моркву, майонез і сіль, маринована цибуля. З нього обов'язково потрібно злити маринад, інакше салат потече. Для цього можна використовувати чайне сито.
- В кінці викласти сир, гарненько утрамбувати його.
- Зелену цибулю дрібно покришити, посипати їм салат і прибрати в холодильник, щоб просочився.
Французький салат з вівсянки
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лимон | 1 шт. |
яблуко | 1 шт. |
цукор | 15 г |
вівсяні пластівці | 30 г |
молоко | 40 мл |
кориця | 3 дрібку |
холодна вода | 90 мл |
Знадобиться на приготування – 1 годину і 10 хвилин.
Скільки калорій – 44.
Як приготувати:
- Пластівці засипати в невелику ємність, налити воду і перемішати.
- Дати компонентів настоятися одну годину. Цього буде достатньо, щоб набрякнути.
- Коли час майже пройде, почистити і подрібнити яблуко. Можна на тертці, а можна кубиками або брусками.
- Збризнути його соком цитруса, щоб не потемніло.
- Все перемішати і додати до вівсянці.
- Туди ж видавити залишки лимонного соку, додати молоко, корицю і цукор.
- Змішати компоненти і можна подавати.
Рецепт з буряком «Бонжур»
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рукола | 70 г |
масло оливи | 30 мл |
буряк | 1 шт. |
французька гірчиця | 5 г |
сіль | за смаком |
сир з горіхами | 50 г |
мед | 10 г |
Знадобиться на приготування – 1 годину і 20 хвилин.
Скільки калорій – 212.
Як приготувати:
- Буряк необхідно ретельно вимити, щоб видалити з поверхні весь пісок. У цьому може допомогти звичайна щіточка.
- Після цього її покласти в сотейник з водою і прибрати на плиту, відварити до м'якості. На це піде 40-60 хвилин в залежності від розміру коренеплоду.
- Коли вона буде готова, злити воду і остудити.
- Потім почистити і довільно нарізати.
- Рукколу вимити і дати їй обсохнути.
- Сир нарізати невеликими скибочками.
- Масло змішати з гірчицею і медом до однорідності, посолити.
- На блюдо для подачі викласти рукколу.
- Далі розподілити шматочки солодкої буряків.
- Полити підготовленим соусом і довільно викласти горіховий сир.
Порада: якщо немає даного сорту сиру, використовуйте будь-який інший, але окремо підготуйте горіхи.
Як приготувати салат з м'ясом і смаженою картоплею по-французьки
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 180 мл |
буряк | 3 шт. |
картопля | 3 бульби |
соєвий соус | 15 мл |
м'ясо | 0,5 кг |
червоний мелений перець | за смаком |
цибуля | 1 головка |
капуста | ½ Головки |
сіль | за смаком |
масло оливи | 40 мл |
морква | 3 шт. |
яблучний оцет | 10 мл |
Знадобиться на приготування – 40 хвилин.
Скільки калорій – 133.
Як приготувати:
- М'ясо вимити і зрізати з нього весь непотрібний жир.
- Нарізати гострим ножем на кубики.
- У сковороді нагріти оливкове масло і всипати скибочки м'яса.
- Помішуючи, готувати до рум'яності з усіх боків.
- В середині приготування обов'язково додати сіль і перець за смаком.
- Буряк очистити і вимити, порізати соломкою.
- З моркви зчистити шкірку і подрібнити її тим же способом, попередньо вимивши під холодною водою.
- З капусти зняти верхні листки, качан обполоснути і тонко нашаткувати.
- Цибулю почистити і теж вимити, нарізати півкільцями.
- У глибоку сковороду або сотейник влити олію і прожарити його.
- Поки вона гріється, почистити картоплю, натерти її на дрібній тертці.
- Промити від крохмалю всю стружку і дати їй стекти, виклавши в друшляк.
- Помістити в гарячий фритюр і засмажити до стану чіпсів.
- Потім вийняти шумівкою і ненадовго помістити на сухі серветки.
- У миску викласти цибулю, буряк, капусту та моркву.
- Додати готове м'ясо і все ретельно перемішати.
- Всипати картоплю, перемішати все ще раз.
- Збризнути соєвим соусом, оцтом, довести спеціями до смаку і подавати до столу.
Як приготувати«Рафаелло» з крабових паличок і сиру.
Приготуйте на вечерю смачні гливи в сметані, рецепт яких можна взяти тут.
Тут можна подивитися рецепт супу-пюре з грибів.
«Французька коханка»
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
апельсин | 1 шт. |
куряче філе | 0,3 кг |
цибуля | 2 головки |
волоські горіхи | 110 г |
сіль | за смаком |
білий ізюм | 80 г |
оцет | 40 мл |
майонез | 0,2 л |
сир | 50 г |
морква | 2 шт. |
цукор | 10 г |
Знадобиться на приготування – 50 хвилин.
Скільки калорій – 259.
Як приготувати:
- Курку ретельно промити і зрізати ножем всі плівки.
- Покласти м'ясо в сотейник і налити воду.
- Прибрати на плиту і дати поступово закипіти.
- Після цього прибрати з його поверхні піну і варити курку ще півгодини.
- Потім зняти з вогню, нехай остигає.
- Вже холодне м'ясо нарізати кубиками невеликого розміру.
- Моркву почистити і вимити, натерти її на терці бажаного розміру.
- Цибулю почистити і дрібно порубати, залити оцтом.
- Додати сіль і цукор за смаком, перемішати і дати настоятися хвилин двадцять.
- З сиру прибрати упаковку і натерти його.
- Горіхи засипати в сковорідку і обсмажити їх до яскравого аромату.
- Потім остудити і зовсім небагато порубати.
- Родзинки промити і покласти в піалу.
- Залити окропом і накрити хвилин на п'ятнадцять.
- Коли пройде час, відвар злити і сухофрукти промити, обсушити.
- Тепер, коли все готово, можна збирати салат, не забуваючи промащувати кожен компонент майонезом.
- Отже, почати з курки, потім цибулю, родзинки, морква, сир і горіхи. Цибулю для цього обов'язково злити на чайне ситечко, щоб страва не потрапив маринад.
- Апельсин філірувати і вирізати часточки з перетинок.
- Нарізати їх і прикрасити поверхню салату.
- Прибрати в холодильник ненадовго, щоб просочився, потім подавати.
Як приготувати салат «Французька коханка», дивіться на відео нижче:
«Французький поцілунок»
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
томати | 3 шт. |
чорний мелений перець | за смаком |
часник | 2 шматочка |
свинячий карбонад | 0,3 кг |
сіль | за смаком |
твердий сир | 200 г |
цибуля | 1 головка |
рослинна олія | 20 мл |
біле сухе вино | 0,1 л |
майонез | 120 мл |
Знадобиться для приготування – 45 хвилин.
Скільки калорій – 231.
Як приготувати:
- В першу чергу почистити цибулю, обов'язково промити його і нарізати чверть-кільцями.
- М'ясо очистити від плівок і вимити його, нарізати довгими і тонкими смужками.
- Додати чорний перець, цибулю і все ретельно перемішати.
- Сковороду розігріти на середньому вогні і влити в неї масло.
- Всипати м'ясо з цибулею і готувати, помішуючи, до рум'яного кольору.
- Коли все готове, влити вино і вимкнути вогонь.
- Зняти сковороду з вогню і накрити її кришкою.
- Помідори вимити, видалити плодоніжки і нарізати плоди часточками.
- Видалити серединку з насінням і перетинку, щоб залишилася тільки м'якоть.
- Сир нарізати кубиками, а часник почистити і пропустити через тисняву.
- У салатнику змішати м'ясо, томати, часник, сир.
Хитрощі приготування
У будь салатів ви можете додати улюблену заправку замість традиційного майонезу. Це може бути йогурт зі спеціями, сметана, соус на основі зелені або часнику, сиру. Але якщо все ж хочете майонез, то радимо приготувати домашній. Так буде набагато смачніше і насиченішим.
Буде дуже смачно, якщо в салат ви додасте горішки (вони у нас присутні лише в одному салаті). Кедрові або волоські будуть дуже до речі! Крім них, підійдуть і бразильські, кеш'ю, мигдаль, фундук і всі інші, що вам подобаються.
Відео-рецепт французького салату:
Французькі салати особливі. Чому? Вони не схожі на ті, до яких ми всі звикли. Так, до їх складу входять звичайні інгредієнти, але в результаті все одно виходить незвичайний результат. Не пропустіть таку можливість, спробуйте!