13 май 2019 1 584

Як швидко і смачно приготувати пиріг з м'ясом в мультиварці

Якщо ви втомилися від класичних вечерь у вигляді картопляного пюре з котлетами, макарон з підливою, вам обов'язково потрібно вивчити наші сьогоднішні рецепти. Ми будемо готувати м'ясні пироги з різними рецептами. Їх можна подавати як основну страву не тільки тому, що це смачно, але ще ситно і незвично!

Славний м'ясний пиріг
Інгредієнти Кількість
цукор - 15 г
яйце - 1 шт.
спеції - 10 г
рослинна олія - 60 мл
цибулю - 1 головка
борошно - 0,5 кг
сухі дріжджі - 10 г
сіль - за смаком
молоко - 250 мл
м'ясний фарш - 0,5 кг
Час приготування: 210 хвилин Калорійність на 100 грам: 256 Ккал

Як приготувати:

  1. Молоко налити в сотейник і прибрати на плиту.
  2. Підігріти його трохи, потім перелити в невелику миску.
  3. Всипати цукор і дріжджі, дати компонентів повністю розчинитися.
  4. Дати настоятися близько чверті години. За цей час дріжджі повинні піднятися шапкою.
  5. Борошно засипати в глибоку ємність, але обов'язково через сито.
  6. Зробити заглиблення в центрі і вилити туди підійшла опару.
  7. Вбити яйце, влити половину масла і додати сіль за смаком.
  8. З отриманої маси замістити гладке, однорідне тісто.
  9. Коли воно стане м'яким і еластичним, скачати з нього кулю.
  10. Прибрати в миску, накрити рушником і поставити в тепло на дві години.
  11. За цей час можна підготувати начинку. Фарш довести до смаку за допомогою спецій.
  12. Цибулю почистити і нарізати дрібними кубиками.
  13. У сковороду налити залишки масла, нагріти і обсмажити цибулю до м'якості.
  14. Додати фарш і тушкувати до готовності, не забуваючи розбивати грудки.
  15. Тісто обім'яти і розділити на дві нерівні частини.
  16. Обидва розкачати на круглі пласти.
  17. Великий помістити в чашу мультиварки, сформувати бортики.
  18. Викласти фарш, рівномірно розподілити його.
  19. Накрити маленьким пластом тесту і скріпити його з нижнім.
  20. Проколоти пиріг виделкою, щоб через дірочки виходив пар і пиріг не надувся.
  21. Запікати годину в режимі випічки, потім перевернути і готувати ще двадцять хвилин.

Пиріг з м'ясом і картоплею в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 1 головка
чорний перець мелений за смаком
яйце 1 шт.
кунжут 10 г
вершкове масло 150 г
сіль за смаком
картопля 300 г
борошно 0,6 кг
вершкове масло в начинку 50 г
свинина 300 г
сода 5 г
кефір 0,2 л
рослинна олія 5 мл

Скільки по часу – 2 години і 40 хвилин.

Яка калорійність – 280 калорій.

Як приготувати:

  1. Борошно насипати в глибоку миску і обов'язково робити це за допомогою сита.
  2. Додати до неї сіль і соду, перемішати.
  3. Холодне масло дістати, розкрити і нарізати кубиками.
  4. Змішати з борошном з допомогою міксера, ножа (тоді пересипати всі компоненти на робочу поверхню) або кухонної машини. Потрібно перетворити компоненти в однорідну крихту.
  5. Пересипати вміст в миску, додати кефір і яйце.
  6. З отриманої маси замісити однорідне тісто, скачати з нього кулю.
  7. Покласти тісто в поліетиленовий пакет і прибрати в морозильну камеру на тридцять хвилин.
  8. За цей час картоплю очистити і ретельно вимити.
  9. З лука видалити лушпиння і коріння, обполоснути голівку.
  10. М'ясо добре промити, прибрати жир і плівки.
  11. Картоплю нарізати кубиками, м'ясо нарізати невеликими шматочками, а цибулю дрібно покришити.
  12. З'єднати інгредієнти, приправити сіллю і чорним перцем за смаком.
  13. Тісто дістати і поділити на дві нервові частини.
  14. Більшу частину розкачати в коло, викласти в чашу, не забути сформувати бортики.
  15. Проколоти дно і боки в декількох місцях за допомогою виделки.
  16. Викласти начинку, розподілити її.
  17. Шматочок вершкового масла подрібнити слайсами або натерти.
  18. Розподілити його рівномірно по поверхні начинки.
  19. Друге тісто теж розкачати, накрити їм начинку, краї скріпити.
  20. Змастити пиріг рослинним маслом і посипати кунжутом.
  21. Готувати півтори години в режимі випічки.
  22. Потім перевернути його і готувати ще двадцять хвилин.

Як приготувати бездріжджовий випічку

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний перець мелений за смаком
сода 1 пучку
рослинна олія 30 мл
цибуля 2 головки
свинина 0,4 кг
борошно 450 г
кунжут 5 г
сіль за смаком
жовток 1 шт.
зелень 40 г
кефір 0,2 л
вершки 40 мл
яйце 1 шт.
часник 1 шматочок

Скільки по часу – 2 години.

Яка калорійність – 231 калорія.

Як приготувати:

  1. Яйця розбити в миску, додати сіль і збити міксером в піну.
  2. Влити кефір і рослинне масло, всипати соду.
  3. Ретельно перемішати компоненти віночком.
  4. Після цього частинами ввести муку. Важливо додавати її через сито, щоб не з'явилися грудочки.
  5. З отриманої маси скачати однорідне, гладке тісто.
  6. Накрити його і дати відпочити протягом двадцяти хвилин.
  7. Свинину помити і обсушити, нарізати кубиками.
  8. З часнику стягнути лушпиння, видалити сухі кінці.
  9. Цибулю почистити і половину подрібнити, змішати з часником.
  10. Додати отриману масу до м'яса, пропустити все це через м'ясорубку. Можна скористатися блендером, щоб перетворити компоненти в однорідну масу.
  11. Другу половину цибулі нарізати півкільцями.
  12. Змішати його з фаршем і туди ж всипати подрібнену зелень.
  13. Додати вершки, сіль, чорний перець і все ретельно перемішати.
  14. Відпочиле тісто розкачати в корж товщиною не менше 0,8 див.
  15. Викласти начинку в центр, рівномірно розподілити її.
  16. Зібрати краї тіста в центр, скріпити їх, щоб не розкрилися під час запікання.
  17. Перевернути, в центрі зробити дірочку, щоб пар міг виходити.
  18. В інших місцях тісто проколоти виделкою з тією ж метою.
  19. Змастити верх жовтком з допомогою пензлика.
  20. Посипати кунжутом, перемістити в чашу мультиварки.
  21. Запікати годину в режимі випічки, потім перевернути і довести до готовності.

Як приготувати французький цибулевий пиріг?

Тут ви знайдете рецепт пирога з апельсинами в мультиварці.

Не знаєте, що приготувати на вечерю? Приготуйте котлети в мультиварці по цього рецептом.

Рецепт пирога з капустою і м'ясом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 0,1 л
розпушувач 5 г
борошно 100 г
майонез 30 мл
сіль за смаком
капуста 0,5 кг
яйця 3 шт.
м'ясний фарш 400 г
цибуля 1 головка
вершкове масло 30 г

Скільки по часу – 2 години.

Яка калорійність – 165 калорій.

Як приготувати:

  1. Капусту ретельно вимити, дрібно нашаткувати її, обім'яти руками.
  2. Лук очистити, помити і покришити гострим ножем.
  3. У чашу мультиварки покласти вершкове масло і всипати цибулю.
  4. Включити режим випічки на півгодини і закрити кришку.
  5. Через п'ять хвилин викласти капусту, фарш, тушкувати до готовності (до кінця програми).
  6. Після цього додати сіль і перець за смаком, перемішати.
  7. Яйця посолити, збити в піну.
  8. Додати сметану з борошном і розпушувачем, додати майонез.
  9. Все з'єднати з допомогою віночка і відставити.
  10. Чашу мультиварки звільнити від цибулі, м'яса і капусти, вилити дві третини тіста.
  11. Зверху розподілити начинку і залити залишками тіста.
  12. Готувати пиріг одну годину в режимі випічки, потім ще двадцять хвилин з іншого боку.

Заливний пиріг в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 0,1 л
м'ясний фарш 350 г
сіль за смаком
яйця 3 шт.
вершкове масло 20 г
борошно 90 г
спеції 10 г
цибуля 1 головка
розпушувач 10 г

Скільки по часу – 1 годину і 30 хвилин.

Яка калорійність – 217 калорій.

Як приготувати:

  1. Фарш приправити за смаком сіллю і спеціями.
  2. Яйця розбити в миску, додати трохи солі і компоненти збити в піну.
  3. Влити сметану, додати розпушувач і борошно, все ретельно перемішати.
  4. Чашу мультиварки змастити маслом і вилити половину тіста.
  5. Викласти начинку, розподілити її і залити залишками яєчної маси.
  6. В режимі випічки готувати пиріг сорок хвилин.
  7. Потім перевернути і випікати ще протягом двадцяти хвилин.

Тонкощі приготування

Не бійтеся спецій, обов'язково додайте їх в начинку пирога, експериментуйте з ними. Нехай це буде чебрець, розмарин, мускатний горіх, кмин. Все це різноманітить класичний смак і зробить ваш вечеря оригінальним.

До такого пирога, здається, вже нічого не потрібно. Але буде дуже смачно, якщо ви підготуєте нарізку з свіжих овочів або зробите повноцінний овочевий салат з освіжаючої заправкою. Це буде ідеальним доповненням.

Крім овочів, до пирога можна подати соус. Він може бути приготований на основі сметани, йогурту, томатів, сиру, зелені, спецій, майонезу і т. д. Тільки обов'язково охолодіть його перед подачею, щоб їдці змогли зловити контраст між гарячим блюдом (якщо дозволите так назвати пиріг) і освіжаючим соусом.

Як приготувати пиріг з м'ясом в мультиварці, дивіться на відео нижче:

М'ясний пиріг – дуже навіть сучасний варіант вечері. І обов'язково варто пробувати такий спосіб завершення дня. Повірте, вам дуже сподобається!

Що ще почитати: