Як швидко і смачно приготувати пиріг з м'ясом в мультиварці
Якщо ви втомилися від класичних вечерь у вигляді картопляного пюре з котлетами, макарон з підливою, вам обов'язково потрібно вивчити наші сьогоднішні рецепти. Ми будемо готувати м'ясні пироги з різними рецептами. Їх можна подавати як основну страву не тільки тому, що це смачно, але ще ситно і незвично!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукор - | 15 г |
яйце - | 1 шт. |
спеції - | 10 г |
рослинна олія - | 60 мл |
цибулю - | 1 головка |
борошно - | 0,5 кг |
сухі дріжджі - | 10 г |
сіль - | за смаком |
молоко - | 250 мл |
м'ясний фарш - | 0,5 кг |
Час приготування: 210 хвилин | Калорійність на 100 грам: 256 Ккал |
Як приготувати:
- Молоко налити в сотейник і прибрати на плиту.
- Підігріти його трохи, потім перелити в невелику миску.
- Всипати цукор і дріжджі, дати компонентів повністю розчинитися.
- Дати настоятися близько чверті години. За цей час дріжджі повинні піднятися шапкою.
- Борошно засипати в глибоку ємність, але обов'язково через сито.
- Зробити заглиблення в центрі і вилити туди підійшла опару.
- Вбити яйце, влити половину масла і додати сіль за смаком.
- З отриманої маси замістити гладке, однорідне тісто.
- Коли воно стане м'яким і еластичним, скачати з нього кулю.
- Прибрати в миску, накрити рушником і поставити в тепло на дві години.
- За цей час можна підготувати начинку. Фарш довести до смаку за допомогою спецій.
- Цибулю почистити і нарізати дрібними кубиками.
- У сковороду налити залишки масла, нагріти і обсмажити цибулю до м'якості.
- Додати фарш і тушкувати до готовності, не забуваючи розбивати грудки.
- Тісто обім'яти і розділити на дві нерівні частини.
- Обидва розкачати на круглі пласти.
- Великий помістити в чашу мультиварки, сформувати бортики.
- Викласти фарш, рівномірно розподілити його.
- Накрити маленьким пластом тесту і скріпити його з нижнім.
- Проколоти пиріг виделкою, щоб через дірочки виходив пар і пиріг не надувся.
- Запікати годину в режимі випічки, потім перевернути і готувати ще двадцять хвилин.
Пиріг з м'ясом і картоплею в мультиварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 1 головка |
чорний перець мелений | за смаком |
яйце | 1 шт. |
кунжут | 10 г |
вершкове масло | 150 г |
сіль | за смаком |
картопля | 300 г |
борошно | 0,6 кг |
вершкове масло в начинку | 50 г |
свинина | 300 г |
сода | 5 г |
кефір | 0,2 л |
рослинна олія | 5 мл |
Скільки по часу – 2 години і 40 хвилин.
Яка калорійність – 280 калорій.
Як приготувати:
- Борошно насипати в глибоку миску і обов'язково робити це за допомогою сита.
- Додати до неї сіль і соду, перемішати.
- Холодне масло дістати, розкрити і нарізати кубиками.
- Змішати з борошном з допомогою міксера, ножа (тоді пересипати всі компоненти на робочу поверхню) або кухонної машини. Потрібно перетворити компоненти в однорідну крихту.
- Пересипати вміст в миску, додати кефір і яйце.
- З отриманої маси замісити однорідне тісто, скачати з нього кулю.
- Покласти тісто в поліетиленовий пакет і прибрати в морозильну камеру на тридцять хвилин.
- За цей час картоплю очистити і ретельно вимити.
- З лука видалити лушпиння і коріння, обполоснути голівку.
- М'ясо добре промити, прибрати жир і плівки.
- Картоплю нарізати кубиками, м'ясо нарізати невеликими шматочками, а цибулю дрібно покришити.
- З'єднати інгредієнти, приправити сіллю і чорним перцем за смаком.
- Тісто дістати і поділити на дві нервові частини.
- Більшу частину розкачати в коло, викласти в чашу, не забути сформувати бортики.
- Проколоти дно і боки в декількох місцях за допомогою виделки.
- Викласти начинку, розподілити її.
- Шматочок вершкового масла подрібнити слайсами або натерти.
- Розподілити його рівномірно по поверхні начинки.
- Друге тісто теж розкачати, накрити їм начинку, краї скріпити.
- Змастити пиріг рослинним маслом і посипати кунжутом.
- Готувати півтори години в режимі випічки.
- Потім перевернути його і готувати ще двадцять хвилин.
Як приготувати бездріжджовий випічку
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний перець мелений | за смаком |
сода | 1 пучку |
рослинна олія | 30 мл |
цибуля | 2 головки |
свинина | 0,4 кг |
борошно | 450 г |
кунжут | 5 г |
сіль | за смаком |
жовток | 1 шт. |
зелень | 40 г |
кефір | 0,2 л |
вершки | 40 мл |
яйце | 1 шт. |
часник | 1 шматочок |
Скільки по часу – 2 години.
Яка калорійність – 231 калорія.
Як приготувати:
- Яйця розбити в миску, додати сіль і збити міксером в піну.
- Влити кефір і рослинне масло, всипати соду.
- Ретельно перемішати компоненти віночком.
- Після цього частинами ввести муку. Важливо додавати її через сито, щоб не з'явилися грудочки.
- З отриманої маси скачати однорідне, гладке тісто.
- Накрити його і дати відпочити протягом двадцяти хвилин.
- Свинину помити і обсушити, нарізати кубиками.
- З часнику стягнути лушпиння, видалити сухі кінці.
- Цибулю почистити і половину подрібнити, змішати з часником.
- Додати отриману масу до м'яса, пропустити все це через м'ясорубку. Можна скористатися блендером, щоб перетворити компоненти в однорідну масу.
- Другу половину цибулі нарізати півкільцями.
- Змішати його з фаршем і туди ж всипати подрібнену зелень.
- Додати вершки, сіль, чорний перець і все ретельно перемішати.
- Відпочиле тісто розкачати в корж товщиною не менше 0,8 див.
- Викласти начинку в центр, рівномірно розподілити її.
- Зібрати краї тіста в центр, скріпити їх, щоб не розкрилися під час запікання.
- Перевернути, в центрі зробити дірочку, щоб пар міг виходити.
- В інших місцях тісто проколоти виделкою з тією ж метою.
- Змастити верх жовтком з допомогою пензлика.
- Посипати кунжутом, перемістити в чашу мультиварки.
- Запікати годину в режимі випічки, потім перевернути і довести до готовності.
Як приготувати французький цибулевий пиріг?
Тут ви знайдете рецепт пирога з апельсинами в мультиварці.
Не знаєте, що приготувати на вечерю? Приготуйте котлети в мультиварці по цього рецептом.
Рецепт пирога з капустою і м'ясом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметана | 0,1 л |
розпушувач | 5 г |
борошно | 100 г |
майонез | 30 мл |
сіль | за смаком |
капуста | 0,5 кг |
яйця | 3 шт. |
м'ясний фарш | 400 г |
цибуля | 1 головка |
вершкове масло | 30 г |
Скільки по часу – 2 години.
Яка калорійність – 165 калорій.
Як приготувати:
- Капусту ретельно вимити, дрібно нашаткувати її, обім'яти руками.
- Лук очистити, помити і покришити гострим ножем.
- У чашу мультиварки покласти вершкове масло і всипати цибулю.
- Включити режим випічки на півгодини і закрити кришку.
- Через п'ять хвилин викласти капусту, фарш, тушкувати до готовності (до кінця програми).
- Після цього додати сіль і перець за смаком, перемішати.
- Яйця посолити, збити в піну.
- Додати сметану з борошном і розпушувачем, додати майонез.
- Все з'єднати з допомогою віночка і відставити.
- Чашу мультиварки звільнити від цибулі, м'яса і капусти, вилити дві третини тіста.
- Зверху розподілити начинку і залити залишками тіста.
- Готувати пиріг одну годину в режимі випічки, потім ще двадцять хвилин з іншого боку.
Заливний пиріг в мультиварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметана | 0,1 л |
м'ясний фарш | 350 г |
сіль | за смаком |
яйця | 3 шт. |
вершкове масло | 20 г |
борошно | 90 г |
спеції | 10 г |
цибуля | 1 головка |
розпушувач | 10 г |
Скільки по часу – 1 годину і 30 хвилин.
Яка калорійність – 217 калорій.
Як приготувати:
- Фарш приправити за смаком сіллю і спеціями.
- Яйця розбити в миску, додати трохи солі і компоненти збити в піну.
- Влити сметану, додати розпушувач і борошно, все ретельно перемішати.
- Чашу мультиварки змастити маслом і вилити половину тіста.
- Викласти начинку, розподілити її і залити залишками яєчної маси.
- В режимі випічки готувати пиріг сорок хвилин.
- Потім перевернути і випікати ще протягом двадцяти хвилин.
Тонкощі приготування
До такого пирога, здається, вже нічого не потрібно. Але буде дуже смачно, якщо ви підготуєте нарізку з свіжих овочів або зробите повноцінний овочевий салат з освіжаючої заправкою. Це буде ідеальним доповненням.
Крім овочів, до пирога можна подати соус. Він може бути приготований на основі сметани, йогурту, томатів, сиру, зелені, спецій, майонезу і т. д. Тільки обов'язково охолодіть його перед подачею, щоб їдці змогли зловити контраст між гарячим блюдом (якщо дозволите так назвати пиріг) і освіжаючим соусом.
Як приготувати пиріг з м'ясом в мультиварці, дивіться на відео нижче:
М'ясний пиріг – дуже навіть сучасний варіант вечері. І обов'язково варто пробувати такий спосіб завершення дня. Повірте, вам дуже сподобається!