Як швидко і смачно приготувати пиріг з м'ясом в мультиварці
Якщо ви втомилися від класичних вечерь у вигляді картопляного пюре з котлетами, макарон з підливою, вам обов'язково потрібно вивчити наші сьогоднішні рецепти. Ми будемо готувати м'ясні пироги з різними рецептами. Їх можна подавати як основну страву не тільки тому, що це смачно, але ще ситно і незвично!
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| цукор - | 15 г | 
| яйце - | 1 шт. | 
| спеції - | 10 г | 
| рослинна олія - | 60 мл | 
| цибулю - | 1 головка | 
| борошно - | 0,5 кг | 
| сухі дріжджі - | 10 г | 
| сіль - | за смаком | 
| молоко - | 250 мл | 
| м'ясний фарш - | 0,5 кг | 
| Час приготування: 210 хвилин | Калорійність на 100 грам: 256 Ккал | 
Як приготувати:
- Молоко налити в сотейник і прибрати на плиту.

 - Підігріти його трохи, потім перелити в невелику миску.
 - Всипати цукор і дріжджі, дати компонентів повністю розчинитися.
 - Дати настоятися близько чверті години. За цей час дріжджі повинні піднятися шапкою.

 - Борошно засипати в глибоку ємність, але обов'язково через сито.
 - Зробити заглиблення в центрі і вилити туди підійшла опару.
 - Вбити яйце, влити половину масла і додати сіль за смаком.

 - З отриманої маси замістити гладке, однорідне тісто.
 - Коли воно стане м'яким і еластичним, скачати з нього кулю.
 - Прибрати в миску, накрити рушником і поставити в тепло на дві години.

 - За цей час можна підготувати начинку. Фарш довести до смаку за допомогою спецій.
 - Цибулю почистити і нарізати дрібними кубиками.
 - У сковороду налити залишки масла, нагріти і обсмажити цибулю до м'якості.

 - Додати фарш і тушкувати до готовності, не забуваючи розбивати грудки.
 - Тісто обім'яти і розділити на дві нерівні частини.
 - Обидва розкачати на круглі пласти.

 - Великий помістити в чашу мультиварки, сформувати бортики.
 - Викласти фарш, рівномірно розподілити його.
 - Накрити маленьким пластом тесту і скріпити його з нижнім.

 - Проколоти пиріг виделкою, щоб через дірочки виходив пар і пиріг не надувся.
 - Запікати годину в режимі випічки, потім перевернути і готувати ще двадцять хвилин.
 
Пиріг з м'ясом і картоплею в мультиварці
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| цибуля | 1 головка | 
| чорний перець мелений | за смаком | 
| яйце | 1 шт. | 
| кунжут | 10 г | 
| вершкове масло | 150 г | 
| сіль | за смаком | 
| картопля | 300 г | 
| борошно | 0,6 кг | 
| вершкове масло в начинку | 50 г | 
| свинина | 300 г | 
| сода | 5 г | 
| кефір | 0,2 л | 
| рослинна олія | 5 мл | 
Скільки по часу – 2 години і 40 хвилин.
Яка калорійність – 280 калорій.
Як приготувати:
Борошно насипати в глибоку миску і обов'язково робити це за допомогою сита.- Додати до неї сіль і соду, перемішати.
 - Холодне масло дістати, розкрити і нарізати кубиками.
 - Змішати з борошном з допомогою міксера, ножа (тоді пересипати всі компоненти на робочу поверхню) або кухонної машини. Потрібно перетворити компоненти в однорідну крихту.
 - Пересипати вміст в миску, додати кефір і яйце.
 - З отриманої маси замісити однорідне тісто, скачати з нього кулю.
 - Покласти тісто в поліетиленовий пакет і прибрати в морозильну камеру на тридцять хвилин.
 - За цей час картоплю очистити і ретельно вимити.
 - З лука видалити лушпиння і коріння, обполоснути голівку.
 - М'ясо добре промити, прибрати жир і плівки.
 - Картоплю нарізати кубиками, м'ясо нарізати невеликими шматочками, а цибулю дрібно покришити.
 - З'єднати інгредієнти, приправити сіллю і чорним перцем за смаком.
 - Тісто дістати і поділити на дві нервові частини.
 - Більшу частину розкачати в коло, викласти в чашу, не забути сформувати бортики.
 - Проколоти дно і боки в декількох місцях за допомогою виделки.
 - Викласти начинку, розподілити її.
 - Шматочок вершкового масла подрібнити слайсами або натерти.
 - Розподілити його рівномірно по поверхні начинки.
 - Друге тісто теж розкачати, накрити їм начинку, краї скріпити.
 - Змастити пиріг рослинним маслом і посипати кунжутом.
 - Готувати півтори години в режимі випічки.
 - Потім перевернути його і готувати ще двадцять хвилин.
 
Як приготувати бездріжджовий випічку
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| чорний перець мелений | за смаком | 
| сода | 1 пучку | 
| рослинна олія | 30 мл | 
| цибуля | 2 головки | 
| свинина | 0,4 кг | 
| борошно | 450 г | 
| кунжут | 5 г | 
| сіль | за смаком | 
| жовток | 1 шт. | 
| зелень | 40 г | 
| кефір | 0,2 л | 
| вершки | 40 мл | 
| яйце | 1 шт. | 
| часник | 1 шматочок | 
Скільки по часу – 2 години.
Яка калорійність – 231 калорія.
Як приготувати:
- Яйця розбити в миску, додати сіль і збити міксером в піну.
 - Влити кефір і рослинне масло, всипати соду.
 - Ретельно перемішати компоненти віночком.
 - Після цього частинами ввести муку. Важливо додавати її через сито, щоб не з'явилися грудочки.
 - З отриманої маси скачати однорідне, гладке тісто.
 - Накрити його і дати відпочити протягом двадцяти хвилин.
 - Свинину помити і обсушити, нарізати кубиками.
 - З часнику стягнути лушпиння, видалити сухі кінці.
 - Цибулю почистити і половину подрібнити, змішати з часником.
 - Додати отриману масу до м'яса, пропустити все це через м'ясорубку. Можна скористатися блендером, щоб перетворити компоненти в однорідну масу.
 - Другу половину цибулі нарізати півкільцями.
 - Змішати його з фаршем і туди ж всипати подрібнену зелень.
 - Додати вершки, сіль, чорний перець і все ретельно перемішати.
 - Відпочиле тісто розкачати в корж товщиною не менше 0,8 див.
 - Викласти начинку в центр, рівномірно розподілити її.
 - Зібрати краї тіста в центр, скріпити їх, щоб не розкрилися під час запікання.
 - Перевернути, в центрі зробити дірочку, щоб пар міг виходити.
 - В інших місцях тісто проколоти виделкою з тією ж метою.
 - Змастити верх жовтком з допомогою пензлика.
 - Посипати кунжутом, перемістити в чашу мультиварки.
 - Запікати годину в режимі випічки, потім перевернути і довести до готовності.
 
Як приготувати французький цибулевий пиріг?
Тут ви знайдете рецепт пирога з апельсинами в мультиварці.
Не знаєте, що приготувати на вечерю? Приготуйте котлети в мультиварці по цього рецептом.
Рецепт пирога з капустою і м'ясом
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| сметана | 0,1 л | 
| розпушувач | 5 г | 
| борошно | 100 г | 
| майонез | 30 мл | 
| сіль | за смаком | 
| капуста | 0,5 кг | 
| яйця | 3 шт. | 
| м'ясний фарш | 400 г | 
| цибуля | 1 головка | 
| вершкове масло | 30 г | 
Скільки по часу – 2 години.
Яка калорійність – 165 калорій.
Як приготувати:
Капусту ретельно вимити, дрібно нашаткувати її, обім'яти руками.- Лук очистити, помити і покришити гострим ножем.
 - У чашу мультиварки покласти вершкове масло і всипати цибулю.
 - Включити режим випічки на півгодини і закрити кришку.
 - Через п'ять хвилин викласти капусту, фарш, тушкувати до готовності (до кінця програми).
 - Після цього додати сіль і перець за смаком, перемішати.
 - Яйця посолити, збити в піну.
 - Додати сметану з борошном і розпушувачем, додати майонез.
 - Все з'єднати з допомогою віночка і відставити.
 - Чашу мультиварки звільнити від цибулі, м'яса і капусти, вилити дві третини тіста.
 - Зверху розподілити начинку і залити залишками тіста.
 - Готувати пиріг одну годину в режимі випічки, потім ще двадцять хвилин з іншого боку.
 
Заливний пиріг в мультиварці
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| сметана | 0,1 л | 
| м'ясний фарш | 350 г | 
| сіль | за смаком | 
| яйця | 3 шт. | 
| вершкове масло | 20 г | 
| борошно | 90 г | 
| спеції | 10 г | 
| цибуля | 1 головка | 
| розпушувач | 10 г | 
Скільки по часу – 1 годину і 30 хвилин.
Яка калорійність – 217 калорій.
Як приготувати:
- Фарш приправити за смаком сіллю і спеціями.
 - Яйця розбити в миску, додати трохи солі і компоненти збити в піну.
 - Влити сметану, додати розпушувач і борошно, все ретельно перемішати.
 - Чашу мультиварки змастити маслом і вилити половину тіста.
 - Викласти начинку, розподілити її і залити залишками яєчної маси.
 - В режимі випічки готувати пиріг сорок хвилин.
 - Потім перевернути і випікати ще протягом двадцяти хвилин.
 
Тонкощі приготування
До такого пирога, здається, вже нічого не потрібно. Але буде дуже смачно, якщо ви підготуєте нарізку з свіжих овочів або зробите повноцінний овочевий салат з освіжаючої заправкою. Це буде ідеальним доповненням.
Крім овочів, до пирога можна подати соус. Він може бути приготований на основі сметани, йогурту, томатів, сиру, зелені, спецій, майонезу і т. д. Тільки обов'язково охолодіть його перед подачею, щоб їдці змогли зловити контраст між гарячим блюдом (якщо дозволите так назвати пиріг) і освіжаючим соусом.
Як приготувати пиріг з м'ясом в мультиварці, дивіться на відео нижче:
М'ясний пиріг – дуже навіть сучасний варіант вечері. І обов'язково варто пробувати такий спосіб завершення дня. Повірте, вам дуже сподобається!









