28 май 2019 1 380

Як приготувати класичний цибульний пиріг по-французьки

Пиріг, який ми сьогодні приготуємо, дуже схожий на традиційний французький кіш лорен. Готується він з тієї ж технології. Винятками будуть лише випадки, де ми використовуємо пишне дріжджове тісто. Спробуйте, це дуже смачно!

Класичний французький цибулевий пиріг
Інгредієнти Кількість
рослинна олія - 20 мл
цибулю - 1 кг
жовтки - 2 шт.
жирні вершки - 150 мл
вода - 30 мл
вершкове масло - 0,1 кг
сіль - за смаком
твердий сир - 50 г
яйце - 1 шт.
борошно - 200 г
чорний мелений перець - за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал

Як приготувати:

  1. Масло заздалегідь дістати, розкрити його і дати розм'якнути.
  2. Борошно насипати в миску через сито.
  3. Додати до неї сіль, масло і жовтки, почати вимішувати масу.
  4. Влити воду і замісити тісто.
  5. Скачати в кулю, загорнути в плівку і прибрати в холодильник на одну годину.
  6. З лука стягнути лушпиння, зрізати коріння.
  7. Вимити їх і нарізати півкільцями.
  8. У сковороду налити масло, прогріти його і всипати цибулю.
  9. Тушкувати, помішуючи, до м'якості.
  10. Потім дати йому повністю охолонути.
  11. Духовку включити на 180 градусів, нехай прогрівається.
  12. Тісто тонко розкачати, викласти у форму, краї зрізати.
  13. Наколоти виделкою і прибрати в духовку на п'ятнадцять хвилин.
  14. Вершки вилити в миску, додати яйце і ретельно перемішати.
  15. Додати сіль і перець за смаком, остиглий цибулю.
  16. Всі компоненти перемішати і вилити на остигнула основу.
  17. Запікати протягом тридцяти хвилин.
  18. Потім дістати, посипати тертим сиром і повернути ще на десять хвилин.

Заливний цибульний пиріг з листкового тіста по-французьки

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 3 шт.
цибуля 3 головки
рослинна олія 40 мл
сіль за смаком
сметана 60 мл
чорний перець мелений за смаком
сир 100 г
листкове тісто 0,5 кг

Часу: 1 ч.

Калорій: 273.

Як приготувати:

  1. Тісто заздалегідь дістати, розкрити його і дати нагрітися до кімнатної температури. Бажано присипати його борошном зверху, щоб не заветріться. Знизу теж присипати борошном, щоб тісто не прилипло.
  2. Цибулю почистити, помити і нарізати півкільцями.
  3. У сковороді нагріти масло і викласти туди цибулю.
  4. Гасити його, помішуючи, до м'якості. В кінці приправити чорним перцем за смаком.
  5. Яйця збити в окремій ємності зі сметаною.
  6. Сир натерти і вмішати його заливку.
  7. М'яке тісто розкачати і викласти у форму, сформувавши бортики.
  8. Викласти у нього обсмажену цибулю, залити сирною сметаною.
  9. Залишки тіста розкачати, зробити з них грати.
  10. Викласти поверх пирога і прибрати його духовку на 25-30 хвилин при середній температурі.

Рецепт випічки з прованськими травами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
розмарин 5 г
сіль за смаком
селера 0,1 кг
борошно 200 г
жовток 1 шт.
рослинна олія 20 мл
вода 130 г
чебрець 5 г
цибуля 0,4 кг
масло оливи 50 мл
сир 70 г
яйця 4 шт.
вершкове масло 30 г
чилі 1 стручок

Часу: 2 ч.

Калорій: 181.

Як приготувати:

  1. Яйця помістити в сотейник, залити водою до самого верху і прибрати на плиту.
  2. Включити сильний вогонь і дати закипіти.
  3. З цього моменту варити близько п'ятнадцяти хвилин, зменшивши вогонь.
  4. Поки готуються яйця, приготувати тісто. Для цього воду налити в сотейник і прибрати її на плиту.
  5. Довести до кипіння, додати сіль і масло оливи.
  6. Всипати відразу все борошно.
  7. Почати вимішувати масу лопаткою до отримання однорідного тіста, яке відходить від стінок і дна.
  8. Помістити його в миску і затягніть плівкою.
  9. Прибрати в холодильник на тридцять хвилин.
  10. Цибуля очистити від лушпиння, вимити і нарізати півкільцями або пір'ям.
  11. Селера вимити, при необхідності очистити і подрібнити.
  12. У сковороду налити олію і покласти шматочок вершкового.
  13. Дати їм перемішатися, всипати цибулю і селеру.
  14. Тушкувати до м'якості, посоливши за смаком.
  15. Розмарин і чебрець вимити, зняти листя з гілок і дрібно порубати.
  16. У миску помістити готову начинку з сковороди, пряні трави у вигляді розмарину і чебрецю, подрібнений і вимитий чилі, тертий сир.
  17. Тісто дістати, обім'яти його і поділити на три однакові частини.
  18. Дві з них з'єднати і розкачати в пласт.
  19. Викласти у форму, зробити бортики.
  20. Готові яйця остудити, почистити і нарізати половинками.
  21. Викласти їх на дно форми зрізами вниз.
  22. Поверх яєць викласти начинку, приправлену за смаком сіллю.
  23. Залишки тіста розкачати і закрити пиріг, скріпити краї так, щоб начинка залишалася всередині, змастити поверхню жовтком.
  24. Прибрати на 45-50 хвилин в духовку при 180 градусах.

Варіант з анчоусами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 2 головки
томати 3 шт.
борошно 0,5 кг
вершкове масло 50 г
анчоуси 1 банку
сухі дріжджі 10 г
сіль за смаком
сухий чебрець 5 г
вода 300 мл
рослинна олія 30 мл
маслини 15 шт.
цукор 15 г
цибуля-порей 0,5 кг

Час: 2 год 15 хв.

Калорій: 144.

Як приготувати:

  1. Воду підігріти до теплого стану, всипати в неї дріжджі і розвести їх.
  2. Додати цукор, перемішати і прибрати в тепло на чверть години.
  3. За цей час борошно пропустити через сито в миску, додати сіль і масло.
  4. Коли опара підійде шапкою, влити її до борошна і замісити однорідне тісто.
  5. Скачати кулю, накрити чистим рушником, поставити в тепло на одну годину.
  6. Цибуля-порей вимити, почистити і нарізати кільцями.
  7. З ріпчастої цибулі зняти лушпиння, обполоснути його і подрібнити півкільцями.
  8. У сковороді розтопити вершкове масло, всипати цибулю.
  9. Гасити його кілька хвилин, помішуючи.
  10. Потім додати порей, тушкувати хвилин п'ять, помішуючи.
  11. Томати у цей час вимити, зробити на їх шкірці надрізи.
  12. Опустити в киплячу воду на одну хвилину.
  13. Коли пройде час, плоди дістати, остудити в холодній воді.
  14. Очистити їх від шкірки, нарізати кубиками, вирізаючи плодоніжки.
  15. Додати в сковороду разом з чебрецем.
  16. Перемішати і тушкувати п'ятнадцять хвилин під кришкою.
  17. Потім зняти кришку і готувати ще хвилин десять, помішуючи.
  18. Після цього зняти всю начинку з вогню, остудити.
  19. Анчоуси відкрити, злити з них масло, нарізати смужками.
  20. Тісто обім'яти, розкачати його в пласт за розміром форми.
  21. Викласти зверху цибульну масу, анчоуси і половинки маслин.
  22. Прибрати в духовку на тридцять хвилин при 180 градусах.

Осетинський пиріг з капустою і сиром — надзвичайно смачна домашня випічка.

Омлет з печерицями і помідорами стане вашим улюбленим сніданком!

Порадуйте близьких незвичайним вечерею, приготуйте лазанью зі шпинатом і рікотта.

Французький писсаладьер з сиром в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелена цибуля 30 г
сода 2 дрібку
яйця 3 шт.
вершкове масло 100 г
цибуля 5 головок
рослинна олія 30 мл
сметана 40 мл
борошно 0,2 кг
твердий сир 180 г

Часу: 2 ч.

Калорій: 249.

Як приготувати:

  1. М'яке масло, попередньо вынутое з морозилки, викласти в миску.
  2. Додати до нього борошно з допомогою сита і все це ретельно перемішати руками.
  3. Всипати соду, сіль, влити сметану і замісити м'яке тісто.
  4. Розподілити по дну і боків чаші мультиварки.
  5. Прибрати його в холодильник, поки готується начинка.
  6. Цибулю почистити, вимити і нарізати півкільцями або пір'ям.
  7. У сковорідку налити олію і всипати цибулю.
  8. Гасити його, помішуючи, до золотистого кольору.
  9. Сир натерти і змішати його з яйцями.
  10. Зелену цибулю вимити і дрібно порубати, додати до яєць.
  11. Перемішати між собою компоненти і з'єднати їх з ріпчастою цибулею.
  12. Отриману масу викласти в готову основу.
  13. Помістити її назад в каструлю і включити режим випічки на одну годину.

Як приготувати смачний цибульний пиріг в мультиварці, дивіться на відео нижче:

Як приготувати цибульний пиріг з помідорами і оливками по-французьки

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сухі дріжджі 10 г
чебрець 5 г
цибуля-порей 1 шт.
борошно 400 г
орегано 5 г
цибуля ріпчаста 2 головки
рослинна олія 70 мл
оливки без кісточок 1 банку
сіль за смаком
томати 3 шт.
вода 150 мл
базилік 5 г
чорний мелений перець за смаком
вершкове масло 50 г

Час: 2 години 25 хв.

Калорій: 192.

Як приготувати:

  1. Воду нагріти до теплого стану.
  2. Додати дріжджі і розвести їх.
  3. У миску насипати борошно, але з допомогою сита.
  4. Влити до неї масло, додати сіль і піднялася шапкою опару.
  5. Замісити тісто, накрити його і прибрати в тепло на півтори години.
  6. У сковороді розпустити вершкове масло.
  7. Цибулю почистити і вимити, нарізати півкільцями.
  8. Порей теж вимити, нарізати кільцями.
  9. Викласти в сковороду і тушкувати до м'якості.
  10. Томати вимити, зробити надрізи на шкірці.
  11. Опустити в окріп на хвилину, потім остудити і стягнути шкірку.
  12. Потім плоди нарізати кубиками і додати до цибулі.
  13. Всипати до них сіль, чебрець, базилік і орегано.
  14. Тушкувати до тих пір, поки помідори не розійдуться повністю.
  15. Тісто обім'яти і розкачати, викласти у форму, зробити бортики.
  16. В середину вилити остигнула начинку, розподілити її.
  17. Зверху викласти оливки і прибрати пиріг в духовку.
  18. Запікати 15-20 хвилин при 200 градусах.

Тонкощі приготування

В начинку для пирога можна додавати абсолютно різні компоненти за смаком. Це може бути солоний сир фета, соковитий болгарський перець, свіжа зелень, ароматні гриби, ніжне куряче філе, каперси, спеції і так далі.

Пиріг смачно подавати теплим з якимось охолоджуючим соусом. Це може бути проста сметана, майонез, йогурт або щось незвичайне. Сирний соус бешамель, цацики, цезар, табаско, айолі – всі вони чудово доповнять теплий пиріг. Також можна подати його з нарізкою зі свіжих овочів або салатом.

Для отримання пирога з смачною рум'яною скоринкою обов'язково посипте його тертим сиром. Щоб він апетитно тягнувся, використовуйте моцарелу, чеддер, грюйер. Для аромату можна взяти пармезан, а для красивого вигляду – брі або якийсь із блакитних сортів.

Особливості приготування французького пирога з цибулею дивіться у відео-рецепті:

Такий пиріг можна подавати в якості повноцінного ситного обіду або вечері. Його можна приготувати як закуску на свято або взяти його з собою на пікнік в якості перекусу. Він дуже універсальний, його обов'язково варто спробувати! Ви точно не пошкодуєте!

Що ще почитати: