Як приготувати класичний цибульний пиріг по-французьки
Пиріг, який ми сьогодні приготуємо, дуже схожий на традиційний французький кіш лорен. Готується він з тієї ж технології. Винятками будуть лише випадки, де ми використовуємо пишне дріжджове тісто. Спробуйте, це дуже смачно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рослинна олія - | 20 мл |
цибулю - | 1 кг |
жовтки - | 2 шт. |
жирні вершки - | 150 мл |
вода - | 30 мл |
вершкове масло - | 0,1 кг |
сіль - | за смаком |
твердий сир - | 50 г |
яйце - | 1 шт. |
борошно - | 200 г |
чорний мелений перець - | за смаком |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 160 Ккал |
Як приготувати:
- Масло заздалегідь дістати, розкрити його і дати розм'якнути.
- Борошно насипати в миску через сито.
- Додати до неї сіль, масло і жовтки, почати вимішувати масу.
- Влити воду і замісити тісто.
- Скачати в кулю, загорнути в плівку і прибрати в холодильник на одну годину.
- З лука стягнути лушпиння, зрізати коріння.
- Вимити їх і нарізати півкільцями.
- У сковороду налити масло, прогріти його і всипати цибулю.
- Тушкувати, помішуючи, до м'якості.
- Потім дати йому повністю охолонути.
- Духовку включити на 180 градусів, нехай прогрівається.
- Тісто тонко розкачати, викласти у форму, краї зрізати.
- Наколоти виделкою і прибрати в духовку на п'ятнадцять хвилин.
- Вершки вилити в миску, додати яйце і ретельно перемішати.
- Додати сіль і перець за смаком, остиглий цибулю.
- Всі компоненти перемішати і вилити на остигнула основу.
- Запікати протягом тридцяти хвилин.
- Потім дістати, посипати тертим сиром і повернути ще на десять хвилин.
Заливний цибульний пиріг з листкового тіста по-французьки
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 3 шт. |
цибуля | 3 головки |
рослинна олія | 40 мл |
сіль | за смаком |
сметана | 60 мл |
чорний перець мелений | за смаком |
сир | 100 г |
листкове тісто | 0,5 кг |
Часу: 1 ч.
Калорій: 273.
- Тісто заздалегідь дістати, розкрити його і дати нагрітися до кімнатної температури. Бажано присипати його борошном зверху, щоб не заветріться. Знизу теж присипати борошном, щоб тісто не прилипло.
- Цибулю почистити, помити і нарізати півкільцями.
- У сковороді нагріти масло і викласти туди цибулю.
- Гасити його, помішуючи, до м'якості. В кінці приправити чорним перцем за смаком.
- Яйця збити в окремій ємності зі сметаною.
- Сир натерти і вмішати його заливку.
- М'яке тісто розкачати і викласти у форму, сформувавши бортики.
- Викласти у нього обсмажену цибулю, залити сирною сметаною.
- Залишки тіста розкачати, зробити з них грати.
- Викласти поверх пирога і прибрати його духовку на 25-30 хвилин при середній температурі.
Рецепт випічки з прованськими травами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
розмарин | 5 г |
сіль | за смаком |
селера | 0,1 кг |
борошно | 200 г |
жовток | 1 шт. |
рослинна олія | 20 мл |
вода | 130 г |
чебрець | 5 г |
цибуля | 0,4 кг |
масло оливи | 50 мл |
сир | 70 г |
яйця | 4 шт. |
вершкове масло | 30 г |
чилі | 1 стручок |
Часу: 2 ч.
Калорій: 181.
Як приготувати:
- Яйця помістити в сотейник, залити водою до самого верху і прибрати на плиту.
- Включити сильний вогонь і дати закипіти.
- З цього моменту варити близько п'ятнадцяти хвилин, зменшивши вогонь.
- Поки готуються яйця, приготувати тісто. Для цього воду налити в сотейник і прибрати її на плиту.
- Довести до кипіння, додати сіль і масло оливи.
- Всипати відразу все борошно.
- Почати вимішувати масу лопаткою до отримання однорідного тіста, яке відходить від стінок і дна.
- Помістити його в миску і затягніть плівкою.
- Прибрати в холодильник на тридцять хвилин.
- Цибуля очистити від лушпиння, вимити і нарізати півкільцями або пір'ям.
- Селера вимити, при необхідності очистити і подрібнити.
- У сковороду налити олію і покласти шматочок вершкового.
- Дати їм перемішатися, всипати цибулю і селеру.
- Тушкувати до м'якості, посоливши за смаком.
- Розмарин і чебрець вимити, зняти листя з гілок і дрібно порубати.
- У миску помістити готову начинку з сковороди, пряні трави у вигляді розмарину і чебрецю, подрібнений і вимитий чилі, тертий сир.
- Тісто дістати, обім'яти його і поділити на три однакові частини.
- Дві з них з'єднати і розкачати в пласт.
- Викласти у форму, зробити бортики.
- Готові яйця остудити, почистити і нарізати половинками.
- Викласти їх на дно форми зрізами вниз.
- Поверх яєць викласти начинку, приправлену за смаком сіллю.
- Залишки тіста розкачати і закрити пиріг, скріпити краї так, щоб начинка залишалася всередині, змастити поверхню жовтком.
- Прибрати на 45-50 хвилин в духовку при 180 градусах.
Варіант з анчоусами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 2 головки |
томати | 3 шт. |
борошно | 0,5 кг |
вершкове масло | 50 г |
анчоуси | 1 банку |
сухі дріжджі | 10 г |
сіль | за смаком |
сухий чебрець | 5 г |
вода | 300 мл |
рослинна олія | 30 мл |
маслини | 15 шт. |
цукор | 15 г |
цибуля-порей | 0,5 кг |
Час: 2 год 15 хв.
Калорій: 144.
- Воду підігріти до теплого стану, всипати в неї дріжджі і розвести їх.
- Додати цукор, перемішати і прибрати в тепло на чверть години.
- За цей час борошно пропустити через сито в миску, додати сіль і масло.
- Коли опара підійде шапкою, влити її до борошна і замісити однорідне тісто.
- Скачати кулю, накрити чистим рушником, поставити в тепло на одну годину.
- Цибуля-порей вимити, почистити і нарізати кільцями.
- З ріпчастої цибулі зняти лушпиння, обполоснути його і подрібнити півкільцями.
- У сковороді розтопити вершкове масло, всипати цибулю.
- Гасити його кілька хвилин, помішуючи.
- Потім додати порей, тушкувати хвилин п'ять, помішуючи.
- Томати у цей час вимити, зробити на їх шкірці надрізи.
- Опустити в киплячу воду на одну хвилину.
- Коли пройде час, плоди дістати, остудити в холодній воді.
- Очистити їх від шкірки, нарізати кубиками, вирізаючи плодоніжки.
- Додати в сковороду разом з чебрецем.
- Перемішати і тушкувати п'ятнадцять хвилин під кришкою.
- Потім зняти кришку і готувати ще хвилин десять, помішуючи.
- Після цього зняти всю начинку з вогню, остудити.
- Анчоуси відкрити, злити з них масло, нарізати смужками.
- Тісто обім'яти, розкачати його в пласт за розміром форми.
- Викласти зверху цибульну масу, анчоуси і половинки маслин.
- Прибрати в духовку на тридцять хвилин при 180 градусах.
Осетинський пиріг з капустою і сиром — надзвичайно смачна домашня випічка.
Омлет з печерицями і помідорами стане вашим улюбленим сніданком!
Порадуйте близьких незвичайним вечерею, приготуйте лазанью зі шпинатом і рікотта.
Французький писсаладьер з сиром в мультиварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелена цибуля | 30 г |
сода | 2 дрібку |
яйця | 3 шт. |
вершкове масло | 100 г |
цибуля | 5 головок |
рослинна олія | 30 мл |
сметана | 40 мл |
борошно | 0,2 кг |
твердий сир | 180 г |
Часу: 2 ч.
Калорій: 249.
Як приготувати:
- М'яке масло, попередньо вынутое з морозилки, викласти в миску.
- Додати до нього борошно з допомогою сита і все це ретельно перемішати руками.
- Всипати соду, сіль, влити сметану і замісити м'яке тісто.
- Розподілити по дну і боків чаші мультиварки.
- Прибрати його в холодильник, поки готується начинка.
- Цибулю почистити, вимити і нарізати півкільцями або пір'ям.
- У сковорідку налити олію і всипати цибулю.
- Гасити його, помішуючи, до золотистого кольору.
- Сир натерти і змішати його з яйцями.
- Зелену цибулю вимити і дрібно порубати, додати до яєць.
- Перемішати між собою компоненти і з'єднати їх з ріпчастою цибулею.
- Отриману масу викласти в готову основу.
- Помістити її назад в каструлю і включити режим випічки на одну годину.
Як приготувати смачний цибульний пиріг в мультиварці, дивіться на відео нижче:
Як приготувати цибульний пиріг з помідорами і оливками по-французьки
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сухі дріжджі | 10 г |
чебрець | 5 г |
цибуля-порей | 1 шт. |
борошно | 400 г |
орегано | 5 г |
цибуля ріпчаста | 2 головки |
рослинна олія | 70 мл |
оливки без кісточок | 1 банку |
сіль | за смаком |
томати | 3 шт. |
вода | 150 мл |
базилік | 5 г |
чорний мелений перець | за смаком |
вершкове масло | 50 г |
Час: 2 години 25 хв.
Калорій: 192.
- Воду нагріти до теплого стану.
- Додати дріжджі і розвести їх.
- У миску насипати борошно, але з допомогою сита.
- Влити до неї масло, додати сіль і піднялася шапкою опару.
- Замісити тісто, накрити його і прибрати в тепло на півтори години.
- У сковороді розпустити вершкове масло.
- Цибулю почистити і вимити, нарізати півкільцями.
- Порей теж вимити, нарізати кільцями.
- Викласти в сковороду і тушкувати до м'якості.
- Томати вимити, зробити надрізи на шкірці.
- Опустити в окріп на хвилину, потім остудити і стягнути шкірку.
- Потім плоди нарізати кубиками і додати до цибулі.
- Всипати до них сіль, чебрець, базилік і орегано.
- Тушкувати до тих пір, поки помідори не розійдуться повністю.
- Тісто обім'яти і розкачати, викласти у форму, зробити бортики.
- В середину вилити остигнула начинку, розподілити її.
- Зверху викласти оливки і прибрати пиріг в духовку.
- Запікати 15-20 хвилин при 200 градусах.
Тонкощі приготування
Пиріг смачно подавати теплим з якимось охолоджуючим соусом. Це може бути проста сметана, майонез, йогурт або щось незвичайне. Сирний соус бешамель, цацики, цезар, табаско, айолі – всі вони чудово доповнять теплий пиріг. Також можна подати його з нарізкою зі свіжих овочів або салатом.
Для отримання пирога з смачною рум'яною скоринкою обов'язково посипте його тертим сиром. Щоб він апетитно тягнувся, використовуйте моцарелу, чеддер, грюйер. Для аромату можна взяти пармезан, а для красивого вигляду – брі або якийсь із блакитних сортів.
Особливості приготування французького пирога з цибулею дивіться у відео-рецепті:
Такий пиріг можна подавати в якості повноцінного ситного обіду або вечері. Його можна приготувати як закуску на свято або взяти його з собою на пікнік в якості перекусу. Він дуже універсальний, його обов'язково варто спробувати! Ви точно не пошкодуєте!