14 март 2019 1 075

Прості рецепти приготування калачів на сметані

Рідко хто готує вдома таку випічку. Найчастіше перевага віддається тістечок, пиріжків, булочкам і тортів. Але якщо ви хоча б раз приготуєте будинку калачі, то захочете повторити це ще не один раз!

Калачі на сметані в духовці
Інгредієнти Кількість
сода - 3 дрібку
цукор - 0,1 кг
вершкове масло - 200 г
яйця - 2 шт.
борошно - 0,4 кг
сіль - за смаком
сметана - 200 мл
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 362 Ккал

Як приготувати:

  1. Вершкове масло нарізати кубиками і викласти в сотейник.
  2. Помістити його на плиту, включити слабкий вогонь і дати продуктів розтанути.
  3. Після цього зняти його з вогню, остудити до кімнатної температури.
  4. Цукор змішати зі сметаною, влити остигле масло, вбити яйця.
  5. З допомогою віночка збити всі компоненти до однорідності.
  6. Всипати сіль, соду і поступово ввести муку, обов'язково з допомогою віночка.
  7. Вимішати з інгредієнтів однорідне, густе тісто.
  8. Отриману масу розділити на частини, з кожної скачати кульку. Всім кулькам надати форму пухкою коржі.
  9. Прорізати серединку і загнути. У підсумку вийде своєрідна дамська сумочка.
  10. Присипати борошном, викласти на деко, застелене пергаментным листом.
  11. Прибрати в духовку на 20-25 хвилин при 200 градусах.

Калачі на сметані без дріжджів

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 90 г
яйця 2 шт.
сметана 200 мл
розпушувач 10 г
сіль за смаком
вершкове масло 200 г
борошно 0,3 кг

Часу: 40 хв.

Калорій: 360.

Як приготувати:

  1. Масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані.
  2. Дати йому трохи охолонути, потім змішати з цукром.
  3. Доповнити яйцями, сметаною, розпушувачем і сіллю.
  4. Перемішати, додати борошно, але обов'язково частинами і через сито, щоб тісто вийшло однорідним, без грудок.
  5. Замісити тісто і розкачати його в ковбаску.
  6. Порізати на джгутики, згорнути їх у кільця, скріплюючи кінці.
  7. Деко або форму для запікання застелити аркушем паперу, викласти на неї сирі калачики.
  8. Прибрати в духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах.

Випічка з дріжджами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сухі дріжджі 12 р
морська сіль 1 пучку
яйця 3 шт.
маргарин 70 г
цукор 40 г
борошно 0,8 кг
сметана 0,1 л
молоко 200 мл

Часу: 3 год 20 хв.

Калорій: 283.

Як приготувати:

  1. Маргарин попередньо дістати і розкрити, щоб він встиг розм'якнути.
  2. Молоко налити в каструлю, прибрати на плиту.
  3. Підігріти зовсім небагато на слабкому вогні і вилити в глибоку миску.
  4. Всипати цукор, дріжджі і повністю розвести обидва компоненти.
  5. Накрити чистим і сухим рушником, поставити в тепло на двадцять хвилин.
  6. Коли пройде час, опара повинна піднятися шапкою.
  7. Додати половину борошна, але обов'язково з допомогою сита і частинами. Після кожного разу масу вимішувати до однорідності.
  8. Прибрати майбутнє тісто ще раз тепло, але вже на півгодини. Обов'язково накрити, щоб верхівка не заветрилась.
  9. Далі додати сіль, молочний продукт, яйця, м'який маргарин і замістити однорідну масу.
  10. Після цього частинами ввести залишки борошна, знову ж таки через сито.
  11. Отримане тісто скачати в кулю і прибрати в миску.
  12. Накрити і поставити в тепло на півтори години.
  13. Коли пройде час, тісто обім'яти і розділити на дві частини.
  14. Сформувати два калачі, викласти їх на деко.
  15. Прибрати в духовку на 35-40 хвилин при 200 градусах.

Рецепт випічки на сільській сметані

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 2 шт.
сіль 10 г
сільська сметана 0,2 л
сода 5 г
цукор 40 г
рослинна олія 15 мл
борошно 600 г

Час: 4 год 50 хв.

Калорій: 279.

Як приготувати:

  1. Борошно засипати в глибоку миску, але тільки через сито.
  2. Додати до неї соду, перемішати.
  3. Цукор розтерти зі сметаною та яйцями, всипати до них сіль.
  4. Змішати обидві маси, прибрати отримане в холодильник на 3-4 години.
  5. Форму для випічки змастити маслом, духовку розігріти до 190 градусів.
  6. Тісто дістати, сформувати з нього калачі, викласти у форму.
  7. Прибрати в духовку на чверть години.

Смажені калачі на сковороді

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
сметана 0,2 л
сода 5 г
борошно 550 г
цукор 35 г
яйця 2 шт.
рослинна олія 350 г

 

Часу: 3 год 30 хв.

Калорій: 404.

Як приготувати:

  1. У глибокій ємності змішати яйця зі сметаною.
  2. Додати цукор, соду і сіль.
  3. Частинами ввести муку з допомогою сита.
  4. Замісити тісто, скачати його в кульку.
  5. Загорнути в плівку або помістити в миску і затягнути зверху.
  6. Прибрати в холодильник на три години.
  7. Потім тісто дістати, розкачати його і вирізати калачі у вигляді бубликів.
  8. Масло залити в каструлю або глибокий сотейник, прожарити його.
  9. Викладати калачі і смажити до готовності.
  10. Помістити на сухі серветки, коли охолонуть, можна посипати пудрою.

Як приготувати з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошно 1 кг
цукор 200 г
рослинна олія 1 л
яйця 5 шт.
сода 5 г
сир 0,5 кг
сметана 200 мл

Часу: 45 хв.

Калорій: 414.

Як приготувати:

  1. Сир можна залишити як є, але краще і його попередньо підготувати. Можна протерти через сито над великою мискою з допомогою ложки або лопатки. Чи можна подрібнити до кремової консистенції заглибним блендером. В крайньому випадку підійде і м'ясорубка.
  2. Перекласти сир в миску, додати цукор і збити віночком до однорідності.
  3. Вбити яйця і знову збити віночком або міксером.
  4. Додати молочний продукт, соду і поступово ввести муку в тій кількості, щоб тісто вийшло як на оладки.
  5. Викласти його на робочу поверхню, присипану борошном.
  6. Сформувати ковбаски, скріпити їм кінці, щоб отримати бублики невеликого розміру.
  7. У каструлю налити олію, прожарити його і смажити калачі до рум'яності.
  8. Готові вироби викладати на серветки, щоб прибрати зайве масло.

Корисні поради

У калачі, які готуються в духовій шафі, можна додати якісь цікаві компоненти, які прикрасять випічку і поліпшать смак. Це горіхи, цукати, сухофрукти, шоколад, кокосова стружка та ін

Щоб отримати шоколадні калачі, додайте в тісто трохи какао. Краще додати його в борошно, щоб вона стала шоколадною, і тоді продовжувати заміс компонентів. Також можна використовувати шоколадну пасту в невеликій кількості. Ефект буде навіть краще!

Дріжджове тісто можна назвати досить примхливим порівняно з іншими видами. Під час замісу в приміщенні повинно бути досить тепло, не повинно бути протягів. Дріжджі люблять тепло і при таких умовах набагато краще працюють.

Перед запіканням дріжджові калачі краще викласти на деко і дати їм підрости ще протягом двадцяти хвилин. Вони стануть пишними, підростуть ще в духовці і вийдуть ще більше і ще апетитніше!

Викладаючи калачі на деко, радимо змастити їх жовтком, яйцем, маслом або солодкою водою. У готовому вигляді вони будуть не тільки красивими і ароматними, але ще і глянсовими. Виглядає дуже апетитно!

Якщо ви готуєте солоні калачі, можна посипати їх сирі верхівки кмином, кунжутом або морською сіллю. Вийде дуже незвично! Солодку випічку можна прикрасити кокосовою стружкою, шоколадними краплями.

Як спекти калачі на сметані, дивіться у відео-рецепті:

Калачі на сметані приготувати дуже просто. Якщо у складі тесту немає дріжджів, то найчастіше випічка готова вже за 40-45 хвилин. Вам обов'язково варто спробувати до вечірнього чаю або ранкової кави!

Що ще почитати: