Продукти

Попкорн – найпопулярніше в світі ласощі, без якого неможливо уявити похід в кіно, і яке дуже люблять і діти, і дорослі. В наші дні існує безліч його різновидів – це традиційні
Дуже часто в кулінарних рецептах можна зустріти такий інгредієнт, як лимонна цедра. Якщо ви жодного разу не стикалися з подібним поняттям або просто хочете дізнатися більше
Звідки береться бджолина перга, відомо багатьом. Однак не всі знають, як вона корисна і в яких цілях можна її використовувати. Тим не менш, народна медицина має у своєму
Квасоля — дуже корисний і потрібний для роботи всього організму продукт. Вона багата на амінокислоти. Також в ній є корисні білки, які чудово можуть замінити білки м'яса. З цієї
Якщо попросити будь-якої людини, що виросла в Радянському Союзі або живе нині на території пострадянського простору продовжити логічний ряд : «Ризькі шпроти», «Кілька в
Перепелині яйця не так вже й рідко можна побачити на столах у якості закусок, салатів і навіть в супах і основних блюдах. Їх часто використовують замість звичайних яєць в різні
Лимонник являє собою чагарникова рослина відноситься до сімейства магнолієвих. У нього яскраво-червоні, соковиті і досить кислі плоди, які за формою нагадують виноград.
Диня – однорічна трав'яниста рослина зі сланкими стеблами і плодами довгастої форми різного забарвлення. У Росії вона була завезена з Персії в кінці 16 ст., де вважалася одним з
Ви напевно зустрічали берези, стовбури яких знівечені грубим, чорним наростом, що нагадує потріскану головешку. Це вона і є — природна комора здоров'я, диво-гриб,
У Росії першими дивовижні лікувальні властивості індійського лука або птицемлечника хвостатого (офіційна назва рослини) відкрили сибірські цілителі. Вони ж почали
Сьогодні культура здорового харчування стрімко поширюється по всьому світу. Найбільші компанії підтримують своїх споживачів у цьому починанні і пропонують новітні
Щороку вирощується понад півсотні тонн всіляких видів рису, адже з нього можна приготувати величезну кількість смачних страв. Він багатий білком, якого містить близько 8%, а
Батьківщиною цибулі-порею, вирощуваного в нашому кліматичному поясі, є Середземномор'ї. У наших кліматичних умовах більш звичний для вирощування ріпчасту цибулю. Однак і
Льон містить у своєму складі масу вітамінів, мінералів і корисних речовин. При вичавці з насіння цієї квітки отримують масло, яке є цінним поживним продуктом для нашого
Хоча маскарпоне і називають італійським вершковим сиром, це порівняння лише поверхово відображає суть цього продукту. Маскарпоне – це неймовірно ніжна вершкова маса, яка
Природа має в своєму розпорядженні широким асортиментом фруктів, які містять всі необхідні для людини корисні речовини: вітаміни, мінерали та елементи. Вони необхідні для
Напевно всім відомий запах соснового бору і те, як він благотворно впливає на людину: перестає боліти голова, поліпшується настрій, приходять в норму і інші показники. Сосна
Калорійність кукурудзи залежить від її сорту і знаходиться в межах 300-500 ккал. Харчова цінність: білки – 10,3 р., жири – 4,9 р., вуглеводи - 67,5 р. Склад кукурудзи
Будь-яка господиня скаже, що буряк належить до тих овочів, варити які потрібно дуже довго. В залежності від розміру коренеплоду стежити за каструлею на газовій або
В давні часи на берегах Середземного моря айва шанувалася як символ родючості й любові. Вона була присвячена богині любові Венери. В даний час айву розводять як плодове дерево,
Представляється вашій увазі трава материнка. Материнка звичайна має досить широке поширення в природних умовах. Ця рослина абсолютно невибаглива, може рости в будь-яких
Багато людей в даний час вітають здоровий і правильний спосіб життя. Намагаються дотримувати режим дня, позбутися від шкідливих звичок і максимально дотримуватися
Сьогодні все частіше кожна господиня замислюється про те, наскільки корисна та їжа, яку ми купуємо в магазинах. Особливо це стосується молочних продуктів. Адже для всієї
Назва «зливу» походить від латинського слова «Prúnus», яке відноситься до роду кісточкових плодових рослин, що включає в себе крім домашньої сливи ще і персик, абрикос,
Топлене масло – це продукт, який відомий багатьом народам: європейців і азіатів. На Русі він також був поширений протягом довгого часу. Потім його популярність стала падати.
У вісімнадцятому столітті відбулася одна подія, що показала, наскільки важливі для людського організму нешліфовані крупи, та й взагалі так звана груба їжа. У ті часи
У всі часи цінували дивовижні лікувальні властивості чебрецю. Він допомагав людям позбавитися від різних хвороб, навіть смертельних. Чебрець (чебрець) – це рід рослин, що
Згодом переробки природного бурштину виходить нешкідливий і одночасно корисний продукт — бурштинова кислота. Її називають природним регулятором діяльності організму,
Редиска і редька – овочі, які були популярні серед населення Давньої Русі. Редис цінували за його скоростиглість, редьку – за унікальні цілющі властивості, які допомагали
Волоський горіх є деревом з великими листям, він випромінює своєрідний приємний запах. Частіше його можна зустріти в парках, садах, лісі. У ньому містяться вітаміни Е, С, Р, В,
Давно забутий смак абсолютно натурального сиру, його безсумнівна користь спонукають все більша кількість людей пробувати приготувати його своїми руками. Навіть самий
Чимало людей сприймають кульбаби як бур'яни, які випадково цвітуть красивими «сонечками». Але думка це дуже помилково. Кульбаба застосовувався давно і в їжі, і в косметиці, і
Багато хто з дитинства пам'ятають неприємне і противне на смак ліки – риб'ячий жир. Про його користь для організму відомо давно. Застосовувати риб'ячий жир як ліки почали
Кедрові горіхи — це насіння сибірської сосни. По незнанню, яку багато хто часто неправильно називають кедром. Горіхи, їх шкаралупа, а також олію та макуху, вироблені на їх
Петрушка корисні властивості має «від голови до п'ят». Для лікування і профілактики багатьох хвороб використовується і зелень, і корінь і навіть насіння цієї рослини. Влітку
Кардамон – пряне рослина, поширена в Індії, Китаї, на островах Шрі-Ланка і Ява. Він відрізняється специфічним пекучим смаком, який одночасно і пряний, гострий. Він є однією з
Мідії, приготовані за всіма правилами, неймовірно ніжні, мають терпкий і свіжим запахом моря і здатні надати особливий шарм навіть самій буденній страви. Завдяки низькій
Такий корисний і поширений продукт як гарбуз знають, мабуть, всі. Всі її частини використовуються у свіжому або переробленому вигляді. Зайве говорити про те, що це один з
Звіробій завжди вважався універсальним ліками в лікуванні багатьох захворювань. Його прийнято використовувати як всередину, так і для зовнішнього застосування у вигляді
Горобина звичайна. Невибаглива, дуже поширене миле деревце, яке можна побачити всюди: в скромному сільському палісаднику, в тінистому міському парку, на сонячній лісовій