Морква відноситься до дворічних рослин. У перший рік утворює листя і коренеплід. На другий рік утворюються листя і насіння. Вона поділяється на сорти: столові й кормові.
Для оздоровлення і омолоджування організму ми часто кидаємося на пошуки чудодійного порошку або рідини. Але ж недарма кажуть про простоті геніальності. Сама природа дає нам
Хоча маскарпоне і називають італійським вершковим сиром, це порівняння лише поверхово відображає суть цього продукту. Маскарпоне – це неймовірно ніжна вершкова маса, яка
У всьому світі цей продукт, цінується, як смачний і поживний продукт харчування, який рекомендований дієтологами для включення в щоденний раціон харчування споживачам без
Попкорн – найпопулярніше в світі ласощі, без якого неможливо уявити похід в кіно, і яке дуже люблять і діти, і дорослі. В наші дні існує безліч його різновидів – це традиційні
Звідки береться бджолина перга, відомо багатьом. Однак не всі знають, як вона корисна і в яких цілях можна її використовувати. Тим не менш, народна медицина має у своєму
У всі часи цінували дивовижні лікувальні властивості чебрецю. Він допомагав людям позбавитися від різних хвороб, навіть смертельних. Чебрець (чебрець) – це рід рослин, що
Ви напевно зустрічали берези, стовбури яких знівечені грубим, чорним наростом, що нагадує потріскану головешку. Це вона і є — природна комора здоров'я, диво-гриб,
Оздоровити своє тіло легко і користю — це реальність, доступна всім і кожному. Це можливо завдяки бобовому рослині: сочевиці. Її цінний хімічний склад може зробити
Кедрові горіхи — це насіння сибірської сосни. По незнанню, яку багато хто часто неправильно називають кедром. Горіхи, їх шкаралупа, а також олію та макуху, вироблені на їх
Багато люблять абрикоси — їх солодкий аромат буквально просочений влітку, м'якуш має соковитістю і витонченим смаком. Але чи знали ви, що абрикосові кісточки теж дуже часто
Кардамон – пряне рослина, поширена в Індії, Китаї, на островах Шрі-Ланка і Ява. Він відрізняється специфічним пекучим смаком, який одночасно і пряний, гострий. Він є однією з
Назва «зливу» походить від латинського слова «Prúnus», яке відноситься до роду кісточкових плодових рослин, що включає в себе крім домашньої сливи ще і персик, абрикос,
Такий корисний і поширений продукт як гарбуз знають, мабуть, всі. Всі її частини використовуються у свіжому або переробленому вигляді. Зайве говорити про те, що це один з
Природа має в своєму розпорядженні широким асортиментом фруктів, які містять всі необхідні для людини корисні речовини: вітаміни, мінерали та елементи. Вони необхідні для
Сьогодні все частіше кожна господиня замислюється про те, наскільки корисна та їжа, яку ми купуємо в магазинах. Особливо це стосується молочних продуктів. Адже для всієї
Народна медицина має у своєму розпорядженні широким асортиментом лікарських трав і рослин, які володіють цілющими для людини властивостями. Вже сьогодні в основі багатьох
Калорійність кукурудзи залежить від її сорту і знаходиться в межах 300-500 ккал. Харчова цінність: білки – 10,3 р., жири – 4,9 р., вуглеводи - 67,5 р. Склад кукурудзи
Своїми лікарськими властивостями ромашка яскраво виділяється серед усього різноманіття квітів і трав. З давніх часів знахарі використовували її для приготування цілющих
Волоський горіх є деревом з великими листям, він випромінює своєрідний приємний запах. Частіше його можна зустріти в парках, садах, лісі. У ньому містяться вітаміни Е, С, Р, В,
Багато хто з дитинства пам'ятають неприємне і противне на смак ліки – риб'ячий жир. Про його користь для організму відомо давно. Застосовувати риб'ячий жир як ліки почали
Звіробій завжди вважався універсальним ліками в лікуванні багатьох захворювань. Його прийнято використовувати як всередину, так і для зовнішнього застосування у вигляді