Напої і коктейлі

Під кави по-віденськи зазвичай мають на увазі каву (в більшості випадків – чорний, але в деяких рецептах можуть його розбавляти з молоком) в склянці з великою шапкою зі збитих
Кисіль — традиційний російський напій, який готується споконвіку і аж до наших днів. У даній статті мова піде про киселі з журавлини, який цінуються не тільки чудовим смаком,
Коктейль – це чудовий напій, який відмінно зможе доповнити відпочинок на пляжі або зустріч з друзями. Важко знайти бар, в якому не подавали б ці напої. Адже їх можна приготувати
Влітку в жарку пору хочеться випити якого-небудь холодного напою, і тоді на розум приходять класичне літній тріо: квас, морс, лимонад. Лимонади хороші тим, що не тільки
Вперше ігристе вино з'явилося у французькому регіоні Шампань ще в часи Середньовіччя. Виноград для цього напою вирощували ченці, і шампанське застосовувалося при церковних
Коктейль з шпинату – це освіжаючий напій, який володіє високою корисністю. У ньому міститься максимальний рівень корисних речовин і вітамінів. Крім цього, цей напій можна
На полицях магазинів представлений величезний вибір соків і напоїв. Але, навіщо «труїти» дітей і рідних хімією, якщо вдома можна приготувати не менш смачний напій. Кисіль
Почувши перший раз слово «маслянка», звичайно ж, виникає питання – а що це таке? Так от у цій статті ми про це і поговоримо. Отже, пахта – молочний продукт, що отримується при
Яблука – найпопулярніший фрукт, урожайність якого з року в рік хороша. Коли консервації більше закривати не хочеться, є ще один цікавий варіант – брага. Цей стародавній напій
Одним з найпоширеніших напоїв під час істинно російського застілля завжди вважався квас. Виготовленням цього унікального за своїми властивостями напою слов'яни опанували
Чай з молоком популярний у різних країнах. Всім відома любов до «білого» чаю англійців і жителів Індії, а у монголів традиційно прийнято додавати в чай вершкове масло. І, хоча в
Багато хто задається питанням: чим незбиране молоко відрізняється від топленого, і як його приготувати в домашніх умовах? Це страва, що існує тільки в російській,
Різноманітні напої з шипшини відрізняються своїм тонким смаком і безліччю корисних властивостей. Калорійність, користь і шкода Шипшина, а зокрема відвар з нього, має
Навряд чи хто-небудь відмовиться від ароматного смородинового вина. Ягідні нотки, насичений колір, особливий аромат... Цей чудовий напій можна зробити вдома. Навіть якщо
Гарячий шоколад – це божественний напій, який можна зустріти в будь-якому кафе чи ресторані. Ароматний і смачний, він загострює пристрасть, посилює потяг, дарує заряд
Ароматне сливове вино – приємний спосіб пригостити гостей. Готується воно досить просто, за технологією виготовлення схоже з виноградним. Часом навіть легше. І дозріває
Можна приготувати з шипшини, компот? Звичайно, навіть потрібно! Здавна шипшина цінується за свої смакові і цілющі якості. У плодах міститься величезна кількість корисних
Компоти з сухофруктів – одне з улюблених зимових ласощів росіян. Серед них великою популярністю користується компот із сушених абрикосів, звільнених від кісточки. Крім
Журавлинний морс завдяки своєму головному компоненту позитивно позначається на здоров'ї людини. Це пояснюється, в першу чергу, високим вмістом різних вітамінів. Далі
Кожна різновид компоту має свої корисні властивості. Наприклад, абрикосовий бажано вживати при захворюваннях, пов'язаних з нирками, печінки або шлунка. Із-за вмісту
Куантро іноді вживають як самостійний алкогольний напій, але набагато краще він розкриває себе в доповненні з іншими компонентами. Стає зрозуміло, чому лікер так
Один з найбільш смачних і улюблених мільйонами напоїв – молочний коктейль з морозивом. Солодкий, насичений, густий і, як виявилося, корисний. До того ж, це відмінний спосіб
Благородний напій, що дарує прекрасні відчуття та настрій, виявляється, зробити досить просто, для цього потрібно трішки часу і бажання і самогон перетвориться на вишуканий
Кефір є кисломолочним продуктом. Його склад унікальний і включає в себе гриби і бактерії. З допомогою кефіру можна надати благотворний вплив на роботу кишечника і активність
Квас вважається істинно російським напоєм і його рецепти відомі давно. Квас – значить, кислий напій. Крім того, він визнається ще й їжею, тому як в часи великого голоду його пили
Компот із заморожених ягід – це відмінна ідея для всіх, хто бажає насолоджуватися смачним і корисним напоєм в спекотні літні дні. Готується він швидко і просто, також його можна
Ряжанка – це дуже корисний кисломолочний продукт, який отримують шляхом сквашування топленого молока. Білок з ряжанки засвоюється організмом в два рази швидше, ніж з інших
Чи помічали ви, що дуже часто самі звичайні напої, а іноді навіть чаї, виявляються дуже корисними? Наприклад, чай з медом або ж лимоном, або як сьогодні розповімо — з імбиром.
Коктейль – це чудовий напій, який підходить на всі випадки життя. Його можна використовувати в якості алкогольної випивки для свята, можна пити в спекотні дні літа, а також
Як не дивно, але в 21 столітті більше затребуваними стають коктейлі, які містять у своєму складі не тільки свіжі фрукти, ягоди та смачні сиропи або лікери, але й шляхетні
Практично жодна вечірка не обходиться без такого популярного напою, як коктейль. Один з них – це відомий у всьому світі алкогольний коктейль «Білий росіянин», який був на піку
Десертний напій на основі морозива і молока – улюблені ласощі в спекотний літній день. Для смаку в нього прийнято додавати різні креми, шоколад, варення і фрукти. Поговоримо
Такий алкогольний коктейль, як Б-52, — це знаменитий супутник всіх клубних вечірок, будь-яке поважаюче себе розважальний заклад не може обійтися без нього у своїй барной
Ми підібрали для вас прості рецепти приготування зігріваючого напою, який легко приготувати в домашніх умовах. Корисні властивості Глінтвейн містить вино, прянощі, спеції
Ось високі, пишні і ароматні паски круглої форми господиня дістала з печі. Тепер залишився останній, але не менш важливий штрих – прикраса. Як і всі страви, які готуються для
Узвар, вар, збитень, перевар, збітень – все це назви одного і того ж складу, почитающегося нашими предками нарівні з квасом. Готували його у різних ємностях для подальшого
Виробництво цього чаю бере свій початок в IX столітті н. е.., коли на Тибетському плато правил представник династії Тан. У Європі чай пуер став відомий тільки в XX столітті, коли
Унікальність зеленого чаю полягає в тому, що, завдяки цілющим властивостям, він є корисним для людини. Тільки дотримуючись правил заварювання і культуру споживання
Коктейль «Солений пес» з'явився завдяки сухого закону в Штатах, але його рецепт досі зберігся незмінним – це грейпфрутовий сік і горілка. Ну а фахівці додатково прикрашають
Цей напій, що володіє неповторним ароматом і м'яким смаком, може позмагатися з більшістю сучасних слабоалкогольних напоїв. Його готували ще у стародавні часи, проте й донині