Загальні питання

Зрозуміло, корисніше всього натуральне м'ясо краба. Цей факт очевидний. А крабові палички – це лише імітація крабового м'яса. Але вони не менш корисні, тому що виготовлені з
В деяких кулінарних рецептах потрібно використовувати одні жовтки, або тільки білки. Також, будь-яка випічка виходить пишніше, якщо їх збивати окремо. Поради: на що
Печериці по праву вважаються найбільш популярними грибами в кулінарії. Вони входять до складу багатьох супів, пирогів, других страв, салатів, соусів і навіть суфле. Така
Натуральні компоненти в профілактиці і лікуванні захворювань представлені багатьма культурами, в числі яких – арахіс. Це рослина сімейства бобових, культивується в
Коли-то ріпа була одним з найбільш популярних харчових продуктів, однак зараз рідко зустрінеш цей овоч на нашому столі. А тим часом лікарі всієї Європи говорять про це продукт,
Мало народів знаються на спеціях так, як грузини, і ще менше людей ставляться до них з таким трепетом. Про знаменитої приправи «хмелі-сунелі» знає кожна господиня. А ось її
Каркаде – це традиційний напій єгиптян багатьох інших східних країн, і він зовсім не належить до сорту чаю, скоріше, це трав'яний напій. Отримують його з квітів гібіскуса. У
Хто з нас не пам'ятає, що на святковому столі обов'язково має з'явитися такий дивно простий і казково смачний салат з дивним закордонним назвою «вінегрет». З величезного
Липа є яскравим представником групи лікарських рослин, які легкодоступні для кожного. Росте вона переважно в помірній і субтропічній зонах північної півкулі, воліючи
Про це рослині свідчить фраза: нове — це добре забуте старе. Близько 2 десятків років тому садівники вкрай зацікавилися физалисом. Плоди представили як альтернативу
Яка жінка не мріє схуднути? Для здійснення цієї мрії є маса способів, один з яких – прийом чаю для схуднення. Але перш ніж почати приймати який-небудь напій з метою позбавлення
Піца — одна назва говорить про щось дуже смачне і апетитному. Навіть вимовляючи це слово, згадується запах смакоти і в шлунку починається переполох. Яка смачна і ароматна ця
Паска – це сакральна здобна солодка випічка, якій відведено одне з центральних місць на столі, у свято Пасхи. У православній традиції фарбували яйця, робили великодня і
Пектин — що це таке? Відповідь на це питання хвилює багатьох, тому одразу й почнемо статтю з визначення. Пектин – це полісахарид, який отримують з цитрусів і фруктів. Відкритий
Нудота – досить часте явище після прийняття їжі. Якщо це неприємне відчуття виникло пару раз після їжі, то можна подумати що вжили багато жирного або просто переїли. Але якщо це
Своєю популярністю вишня зобов'язана прекрасного смаком і безліччю корисних властивостей. Цю ягоду активно використовують у кулінарії, а завдяки лікувальним
Багатофункціональні механічні та електронні моделі аэрогрилей здатні приготувати прості та вишукані страви. Кілька швидкостей конвекції дозволяють смажити їжу зовні і
Якщо мова йде про капусту суцвіттями, то уявляємо, знайома з дитинства «цвітна капуста» зі світлим стеблом і біло-молочними шапочками квітів. Останнім часом, все частіше
Звідки прийшов дайкон? Звичними коренеплодами для більшості є морква, буряк, редис. Редька, не дивлячись на свої лікувальні властивості, популярністю не користується, в
Наші предки кожен день присвячували фізичній праці, а їхній раціон не залишався постійним, міняючись з сезону в сезон. Такий спосіб життя не те, щоб не дозволяв, а не сприяв
Всі ми прекрасно пам'ятаємо і добре знаємо смак малини ще з дитинства. Ця ягода знайшла собі прихильників як в якості смачного ласощі, так і цінного лікарського засобу. Саме це
Сучасні модні тенденції здорового способу життя і харчування змушують нас повністю коригувати весь свій раціон і вживати страви з корисних і натуральних продуктів. Однак,
Православний піст – це ті дні, коли люди очищаються духом. Але при цьому очищається і організм, адже в кожній людині все повинно бути чисто – і душа, і тіло, і думки. У дні посту
Під час Великого посту, який є одним з найсуворіших і довгих постів, православні віруючі дотримуються духовного способу життя, моляться і дотримується строгий режим
Технологія приготування тіста має безліч варіантів. Воно виходить різний, але, безсумнівно, одне: чим рыхлее випічка, тим вона смачніша. Чому тісто стає рихлим і легким? На
За рахунок того, що чорноплідна горобина поширена в середній смузі Росії, з цієї причина ягода часто стає основою, або ж начинкою для створення кулінарних шедеврів. Тим не
Супи відіграють особливу — специфічну роль в раціоні наших співвітчизників. Борщ, щі, солянка, вуха, окрошка – відомі всьому світу, як смачні перші страви російської кухні:
Коли жінка починає сидіти на дієті, то практично першим продуктом, який випадає з раціону, стає звичайний хліб. Саме тому настільки популярними в наш час продуктами, коли
Рис є однією з найдавніших культур у світі. Налічують близько 150 видів, а також більше 8 тис. штучно виведених сортів. Він володіє великою кількістю корисних властивостей,
Виробляють продукт в основному в Канаді. І, зрозуміло, канадці просто обожнюють свою національну ласощі. Вживають його з млинцями, фруктами, свіжими овочами і пломбіром. А
На сьогоднішній день існує досить багато способів приготування тіста. Однак, незважаючи на всі достаток, прісне залишається найбільш затребуваним, оскільки готується
Цзяоцзи (китайці), равіолі (італійці), міцніла (євреї), десамы (в'єтнамці), гедзы (японці), манти і хінкалі (кавказці), чучвара (узбеки) – що об'єднує всі ці назви? Всі
Зараз пропонується безліч різноманітних засобів для схуднення. Однак деякі з них справді працюють і які підходять саме вам, слід розглянути докладніше. Топ-засоби для
Російська та слов'янська кухня славиться своєю випічкою. Пиріг, або курник, вважається найсмачнішим тільки після правильного приготування тіста. Воно має бути м'яким,
А ви знаєте, який овоч доктор Джон Ватсон цінував вище за інших? Не знаєте? Ось перша підказка: це багаторічна трав'яниста рослина з сімейства гречаних. Так, нічого не
«Китайський агрус» — ворсистий плід коричневого кольору з зеленою м'якоттю всередині, всіяною в середині чорними дрібними зернятками. За смаком нагадує нашу полуницю, а
У маракуйю закохається кожен, хто, відвідавши тропічні країни, спробує цей зрілий плід. Приємне поєднання кисло-солодкого смаку з екзотичними нотками нікого не залишить
Як народна медицина, так і фітотерапія часто використовують барбарис в своїх рецептах. Для більш детального ознайомлення з корисними властивостями і особливостями даної
Навіть під час посту іноді хочеться смачненького майонезу. Особливо, щоб доповнити їм ті чи інші страви. Ми підготували для вас шість рецептів, щоб ви обов'язково змогли
Корисні властивості сухофруктів складно переоцінити, адже в них залишаються майже всі корисні елементи, які присутні у свіжих плодах. Одним з найбільш цінних сухофруктів є
Сьогодні яловичина є справжнім фаворитом і частим гостем на столі навіть найдосвідченіших гурманів. Саме яловичину і телятину включають до складу дієтичного і спортивного
Для ідеально приготованого десерту на свято не вистачає однієї маленької деталі. Якщо залити домашній десерт шоколадом, він стане зовсім таким, як у дитячому ресторані.
Як відомо, здоровому організму необхідні вітаміни. Протягом десятків століть люди звертали увагу на те, як різна їжа сприяє позбавленню від різних видів хвороб. Поворотним у
Бутерброд — це не страва, не делікатес, а дуже проста закуска, доступна кожному. З німецького бутерброд перекладається, як «хліб з маслом», але такий дослівний переклад
Страви на мангалі прийшли до нас з Кавказу. Головне в них – звичайно ж м'ясо. Можна використовувати свинину, яловичину і навіть дичину, але самий хороший шашлик виходить з
В'язка ароматних сушених грибочків була і залишається кращим гостинцем з села. Невже тільки в селах знають, як вибирати, правильно сушити і довго зберігати гриби? Мистецтвом
Здоров'я травної системи в першу чергу залежить від вживаної їжі. В результаті неправильного харчування з'являються функціональні порушення шлунково-кишкового тракту,
Ще в давнину наші праотці познайомилися з його дивовижним солодким смаком і незрівнянним ароматом. У різні часи його використовували у вигляді обмінної валюти і
Сьогодні ми розповімо вам про те, як фарбувати яйця на Великдень серветками, але і про те, як довго варити їх для отримання бажаного результату. Також про те, як вибрати свіжий
Такий соус може бути не тільки магазинним або ресторанним. Його цілком можна приготувати вдома. Вийде тільки в рази смачніше, насиченішим і незвичніше. Історія появи