Загальні питання

Для багатьох народів соус вважається квінтесенцією національного надбання. З італійським життєлюбством асоціюється песто з ароматним базиліком, чуттєвість французів
Взимку день народження зазвичай відзначають в приміщенні. Вдома, в ресторані, більярдному клубі або звичайному кафе буде тепло і затишно. Але якщо погода дозволяє, мороз
Дієтологи постійно ведуть дебати про те, який продукт м'ясо курки або індички, є більш дієтичним. Але незаперечним той факт, що індичку треба обов'язково періодично включати
Відомий багатьом з дитинства лісовий горіх володіє не тільки чудовим смаком, але і набором найбільш цінних для організму біологічних речовин. Фундук, що вживається в їжу,
Мало хто знайомий з дійсним смаком багатьох продуктів харчування. Адже все, з чого готується їжа, можна придбати в найближчому магазині. З одного боку магазинні товари значно
Такий соус може бути не тільки магазинним або ресторанним. Його цілком можна приготувати вдома. Вийде тільки в рази смачніше, насиченішим і незвичніше. Історія появи
Яйця — звичний продукт, який є в кожному холодильнику. Це і ситне блюдо на сніданок, і смачна випічка, і важливий інгредієнт салатів, та хіба мало способів їх використання. А що
Як народна медицина, так і фітотерапія часто використовують барбарис в своїх рецептах. Для більш детального ознайомлення з корисними властивостями і особливостями даної
Сьогодні ми розповімо вам про те, як фарбувати яйця на Великдень серветками, але і про те, як довго варити їх для отримання бажаного результату. Також про те, як вибрати свіжий
Купуючи днями курочку гриль (терміново треба було), природно – з соусом, в давно уподобаному магазинчику, як-то раптом подумала: а з чого я і соус-то купую? Зрозуміло, з ним
«Китайський агрус» — ворсистий плід коричневого кольору з зеленою м'якоттю всередині, всіяною в середині чорними дрібними зернятками. За смаком нагадує нашу полуницю, а
Зрозуміло, корисніше всього натуральне м'ясо краба. Цей факт очевидний. А крабові палички – це лише імітація крабового м'яса. Але вони не менш корисні, тому що виготовлені з
Як відомо, здоровому організму необхідні вітаміни. Протягом десятків століть люди звертали увагу на те, як різна їжа сприяє позбавленню від різних видів хвороб. Поворотним у
Супи відіграють особливу — специфічну роль в раціоні наших співвітчизників. Борщ, щі, солянка, вуха, окрошка – відомі всьому світу, як смачні перші страви російської кухні:
Час вранці необхідно людині не тільки щоб прокинутися з допомогою чашечки кави і зарядки, але і для того, щоб як слід наситити організм енергією на весь день. Навіть ті, хто
Паска – це сакральна здобна солодка випічка, якій відведено одне з центральних місць на столі, у свято Пасхи. У православній традиції фарбували яйця, робили великодня і
Навіть під час посту іноді хочеться смачненького майонезу. Особливо, щоб доповнити їм ті чи інші страви. Ми підготували для вас шість рецептів, щоб ви обов'язково змогли
Наступаючий 2018 рік Жовтої Собаки обіцяє спокійне і мирне життя, а також багато успіху для тих, хто готовий справно працювати. І щоб зустріти такий рік гідно, потрібно подбати
Матінка-природа піднесла в дар людству багатющий рослинний світ, мешканців якого воно швидко пристосувало для своїх насущних цілей. Одні рятували людей від голоду, інші
Каркаде – це традиційний напій єгиптян багатьох інших східних країн, і він зовсім не належить до сорту чаю, скоріше, це трав'яний напій. Отримують його з квітів гібіскуса. У
Будь-якій людині відомо, що схуднути, не виконуючи фізичні вправи, дуже складно. Однак процес позбавлення від зайвої ваги цілком можна прискорити, якщо замінити один або
Стрімко наближаються теплі дні, а з ними виїзди на берег водойми або просто в ліс. Невід'ємною частиною такого виду відпочинку є шашлик. Існує велика кількість рецептів,
Всі ми прекрасно пам'ятаємо і добре знаємо смак малини ще з дитинства. Ця ягода знайшла собі прихильників як в якості смачного ласощі, так і цінного лікарського засобу. Саме це
Смородина є смачною ягодою, яка трохи кисла на смак. Розрізняють різні сорти і види цієї рослини, але незалежно від цього ягода є корисною для людини. До речі, користь для
Липа є яскравим представником групи лікарських рослин, які легкодоступні для кожного. Росте вона переважно в помірній і субтропічній зонах північної півкулі, воліючи
Справжній гуляш – той самий, який готували на вогнищі угорські пастухи (власне з угорської «гуляш» так і перекладається), дещо відрізняється від звичного нам м'яса в підливі.
Здоров'я травної системи в першу чергу залежить від вживаної їжі. В результаті неправильного харчування з'являються функціональні порушення шлунково-кишкового тракту,
Коли-то ріпа була одним з найбільш популярних харчових продуктів, однак зараз рідко зустрінеш цей овоч на нашому столі. А тим часом лікарі всієї Європи говорять про це продукт,
А ви знаєте, який овоч доктор Джон Ватсон цінував вище за інших? Не знаєте? Ось перша підказка: це багаторічна трав'яниста рослина з сімейства гречаних. Так, нічого не
Своєю популярністю вишня зобов'язана прекрасного смаком і безліччю корисних властивостей. Цю ягоду активно використовують у кулінарії, а завдяки лікувальним
Чи потрібно людині якимось чином контролювати свій метаболізм? І взагалі, про що тут йде мова? В наш складний час, на жаль, часто зустрічається ситуація, коли ми набираємо
Прості млинці на молоці – це те ласощі, яким кожна бабуся з дитинства балує своїх онуків. Ажурні і тоненькі з медом і згущеним молоком або більш щільні, начинені сиром і сметаною –
Піца — одна назва говорить про щось дуже смачне і апетитному. Навіть вимовляючи це слово, згадується запах смакоти і в шлунку починається переполох. Яка смачна і ароматна ця
Страви на мангалі прийшли до нас з Кавказу. Головне в них – звичайно ж м'ясо. Можна використовувати свинину, яловичину і навіть дичину, але самий хороший шашлик виходить з
Утворилося слово «кляр» від французького clair, що в перекладі означає «рідкий». По суті, це рідке тісто, в якому вмочують продукт перед тепловою обробкою, а саме спекотною.
Яка жінка не мріє схуднути? Для здійснення цієї мрії є маса способів, один з яких – прийом чаю для схуднення. Але перш ніж почати приймати який-небудь напій з метою позбавлення
Рис є однією з найдавніших культур у світі. Налічують близько 150 видів, а також більше 8 тис. штучно виведених сортів. Він володіє великою кількістю корисних властивостей,
Сьогодні яловичина є справжнім фаворитом і частим гостем на столі навіть найдосвідченіших гурманів. Саме яловичину і телятину включають до складу дієтичного і спортивного
Для ідеально приготованого десерту на свято не вистачає однієї маленької деталі. Якщо залити домашній десерт шоколадом, він стане зовсім таким, як у дитячому ресторані.
Зараз пропонується безліч різноманітних засобів для схуднення. Однак деякі з них справді працюють і які підходять саме вам, слід розглянути докладніше. Топ-засоби для
Бефстроганов є досить популярним і поширеним стравою в Європі. Незважаючи на свою екзотичну назву воно подається як у ресторанах, так і їдалень. Готується цей м'ясний
Корисні властивості сухофруктів складно переоцінити, адже в них залишаються майже всі корисні елементи, які присутні у свіжих плодах. Одним з найбільш цінних сухофруктів є
Печериці по праву вважаються найбільш популярними грибами в кулінарії. Вони входять до складу багатьох супів, пирогів, других страв, салатів, соусів і навіть суфле. Така
Пряні трави широко застосовуються як в кулінарії, так і в лікувальних цілях. Одним з таких пряних рослин відноситься орегано. Ця трава має гіркуватим, але в той же час
Красиво їсти не заборониш. Це прийшовши додому після роботи втомлена людина прагне насититися. А ось заможні люди набувають в розкішних ресторанах такі страви, розмір яких
Кляр – це своєрідна рідка паніровка, в яку потрібно вмочати продукти перед початком смаження (мається на увазі смаження у фритюрі, тобто у великій кількості масла). По
Технологія приготування тіста має безліч варіантів. Воно виходить різний, але, безсумнівно, одне: чим рыхлее випічка, тим вона смачніша. Чому тісто стає рихлим і легким? На
Полуничне варення являє собою приготований з ягід полуниці консервований продукт. В даному випадку ягоди піддаються термічній обробці за допомогою їх уварювання в
Звідки прийшов дайкон? Звичними коренеплодами для більшості є морква, буряк, редис. Редька, не дивлячись на свої лікувальні властивості, популярністю не користується, в
Соус Болоньєзе вважається одним із символів італійської кухні, поряд з пармезаном або пармською шинкою, також народженими в гастрономічної столиці Італії — Болоньї. Він