Загальні питання

Брага – найдавніший з усіх відомих слов'янських хмільних напоїв. Його ставили на бродіння ще до появи самогону і горілки. І якщо на території південних регіонів, де повсюдно
Приготувати смачну піцу в домашніх умовах неможливо без ароматного овочевого соусу. Розглянемо варіанти, як його можна приготувати на своїй кухні з інгредієнтів, які
Куряча грудка – один з найбільш смачних і ніжних м'ясних продуктів, але є думка, що при приготуванні вона кілька суховата. Зробити печеня з курячої грудки соковитим і м'яким
Екзотичний фрукт авокадо з'явився в наших магазинах приблизно 20 років тому. Так, так, саме фрукт. Помиляються ті, хто вважають його, горіхом або овочем. Це саме фрукт.
День народження – особливе свято. У цей день хочеться веселитися і трохи сумувати. Радість від зустрічей з друзями і рідними, велику кількість подарунків та сюрпризів
Домашня випічка – це завжди дуже смачне ласощі, що незрівнянно з магазинними товарами подібного призначення. У неї не просто додаються натуральні інгредієнти, туди
Мірні склянки й кухонні ваги вже давно перейшли в категорію «must have» на кухні кожної господині, але при цьому більшість користується старим бабусиним способом вимірювання
Багато хто чомусь помилково вважають сало шкідливою їжею. Але лікарі і дієтологи впевнені, що цей продукт володіє великим і навіть безмежною кількістю корисних речовин,
Помадка на пряниках – це практично найулюбленіша солодкість дітей в солодкому виробі. Адже мало того, що глазур дуже смачна, вона ще дуже яскрава, зачаровує маленьких ласунів
Ріпаковий мед вважається рідкісним сортом, тому в наших краях зустрічається не так часто, як липовий, гречаний, квітковий та інші. Цей продукт відрізняється характерним
Якщо вам вже набридли звичайні і нецікаві подавання цукерок, то варто придумати більш креативну ідею. Наприклад, можна зробити торт з цукерок своїми руками. Звичайно,
Терміново потрібно скинути кілька кілограмів за короткий термін, наприклад, до будь-якої святкової події, до зустрічі, до побачення? Виявляється, це досить просто.
Вустерський соус, який ще називають вустерширським – сама знаменита англійська приправа. Назву він отримав від імені графства Вустершир, де був створений вперше більш ніж
Печінкові котлети – французьке блюдо XVII століття, для французів взагалі характерно активне використання субпродуктів. Їжа бідняків, випадково потрапила на стіл до
Зробити піцу самостійно не так вже й важко, як багато хто думає. Просто потрібно правильно приготувати тісто, яке після випікання буде м'яким і ніжним. Адже мало хто знає
Яловича печінка – самий затребуваний і корисний субпродукт з усіх існуючих. Жоден з інших субпродуктів не може з нею зрівнятися з цим продуктом, ні за смаком, ні за харчової
Що саме головне в піці? Ковбаса? Сир? Соус? Це, звичайно, важливо, але важливіше всього приготувати правильне тісто. Щоб воно не було надто тонким і не сохло в духовці, щоб не
Сучасна фармацевтична промисловість випускає величезну кількість лікарських препаратів та Бадів для боротьби із зайвою вагою. Їх дія спрямована на усунення конкретних
Клітковина – це порожні волокна, з яких складається органічна маса рослинного походження. Якщо волокна помістити в рідину, то вони починають збільшуватися в об'ємі. Цей
На жаль, небагатьом у наш час відомий чайний гриб, який допомагає вирішити складні проблеми з неповноцінністю сучасного харчування, часто бідного на необхідні для організму
Деякі люди вважають, що процес приготування пиріжків займає багато часу і тому відмовляються від такої роботи. В реальності ж можна створити тісто за досить короткий проміжок
Кожна господиня була в такому становищі, коли ось-ось треба подавати обід, а на підготовку столу залишається всього лише годину. У сформованій ситуації господиню виручать
Сьогодні ми розповімо вам про те, як фарбувати яйця на Великдень серветками, але і про те, як довго варити їх для отримання бажаного результату. Також про те, як вибрати свіжий
Бутерброд — це не страва, не делікатес, а дуже проста закуска, доступна кожному. З німецького бутерброд перекладається, як «хліб з маслом», але такий дослівний переклад
Калорії – паливо для організму людини. Після надходження в організм їжі виділяється тепло, його кількість вимірюють у калоріях. Людині необхідно їсти, щоб жити, але не
Креветки є не тільки хорошою закускою до пива, але відмінним дієтичним продуктом. З ними можна готувати салати, гарячі закуски, основні страви та пироги. Приготування
Пюре – найвідоміше блюдо з картоплі. Товчена варена коренеплід містить крохмаль, що пояснює його калорійність. У процесі приготування потрібно додати рослинні або тваринні
Володіти красивою і підтягнутою фігурою мріє кожен. Але не всі здатні дотримуватися режиму і обмежувати себе в смачних продуктах, які мають підвищену калорійність. У певний
Зрозуміло, корисніше всього натуральне м'ясо краба. Цей факт очевидний. А крабові палички – це лише імітація крабового м'яса. Але вони не менш корисні, тому що виготовлені з
Про це рослині свідчить фраза: нове — це добре забуте старе. Близько 2 десятків років тому садівники вкрай зацікавилися физалисом. Плоди представили як альтернативу
Пектин — що це таке? Відповідь на це питання хвилює багатьох, тому одразу й почнемо статтю з визначення. Пектин – це полісахарид, який отримують з цитрусів і фруктів. Відкритий
Підготуйте за всіма правилами інгредієнти для тіста: підігрійте кефір, додайте в нього теплу воду, соду, яйце. Далі, готуйте його як звичайне тісто. Цілком припустимі такі
У світі немає, напевно, такої людини, яка б не погодився з тим, що домашня випічка набагато смачніше і ароматні магазинних кондитерських виробів. І при самостійному
Кавказька кухня – це національні страви Грузії, Вірменії і Азербайджану, які тісно переплітаються між собою і мають багато схожих за смаком рис. У рецептах загальноприйнятих
Перед тим, як ви приступите до читання матеріалу, слід внести деякі застереження: на шляху до змін у тілі нічого не дається легко. Ваша мрія — це війна за стрункість і
Кальмари – продукт далекий і морський, але сьогодні дуже доступний за демократичними цінами. Часто варені кальмари додають в салат, але їх також можна успішно та красиво
Червона конюшина – це виключно корисне багаторічна рослина, що має безліч народних назв. Лучна конюшина, бджолиний хліб, красноголовка, червона кашка, дятельник і багато
Навіть під час посту іноді хочеться смачненького майонезу. Особливо, щоб доповнити їм ті чи інші страви. Ми підготували для вас шість рецептів, щоб ви обов'язково змогли
Нудота – досить часте явище після прийняття їжі. Якщо це неприємне відчуття виникло пару раз після їжі, то можна подумати що вжили багато жирного або просто переїли. Але якщо це
Для багатьох народів соус вважається квінтесенцією національного надбання. З італійським життєлюбством асоціюється песто з ароматним базиліком, чуттєвість французів
Дієтологи постійно ведуть дебати про те, який продукт м'ясо курки або індички, є більш дієтичним. Але незаперечним той факт, що індичку треба обов'язково періодично включати
Бальзамічний оцет відомий як кисло-солодка есенція з виноградного сусла, витриманого в бочках (інакше бальзаміко). Це найбільш вишукана приправа, яку коли-небудь
Що робити, якщо вранці опухають очі, до вечора взуття стає тісною чи зайві кілограми не йдуть всупереч дієт і тренувань? Причиною неприємностей може бути набряк – надмірне
Завжди приємно отримувати подарунки. Особливо, коли вони зроблені своїми руками і з любов'ю. Хоча багато хто думають, що зробити гарний подарунок своїми руками складно і
Варіант бюджетної і досить легким у приготуванні закуски, який полюбився багатьом господиням — паштет. Дійсно, інгредієнти для такої страви дуже доступні, а приготування
Випічка в домашніх умовах завжди відрізняється від магазинної смаком і структурою. По-перше, з'являється впевненість у якості приготовленої здоби, а по-друге, до процесу
Вода є однією з основ життя на землі. Про це багато хто знає, однак, цікаво буде більш докладно в цьому розібратися. Чому справи йдуть саме так і скільки води треба пити в день?
Історичною батьківщиною шоколаду вважають Центральну і Південну Америку тих часів, коли там жили ще індіанські племена. Саме вони винайшли напій з порошку какао-бобів,
Кляр – це своєрідна рідка паніровка, в яку потрібно вмочати продукти перед початком смаження (мається на увазі смаження у фритюрі, тобто у великій кількості масла). По
Завдяки насиченому смаку вершково-часниковий соус підійде практично до кожної страви. Приготування підливи займає мінімум часу, а гості будуть приємно здивовані вашими