Заготовки на зиму

У зимовий час не надається можливості їсти салати зі свіжих овочів, тому їх потрібно законсервувати. Звичайно, консервовані заготовки не порівняєш зі свіжими овочами, але
Обов'язково на зиму потрібно запастися компотами. В цих напоях зберігаються всі корисні компоненти і поживні речовини, які так необхідні для підтримки імунітету в зимовий
Солона капуста – одне з популярних страв на нашому столі, адже це не тільки відмінна закуска, але і доповнення до будь-якого гарніру. Однак тільки вмілим господиням з досвідом
У число дуже смачних і дуже популярних котрі заготовляють на зиму ласощів входить винайдене більше двох століть тому повидло. Своєю появою на світ «powidla» зобов'язане
Роблячи заготовки з баклажанів на зиму, не забудьте про фаршировані варіанти таких закусок. Такий спосіб консервації особливо підійде для любителів чогось солоненького або
Гарбуз — надзвичайно смачний і корисний продукт, який хочеться їсти цілий рік. Немає перешкод ентузіазму, існують рецепти ароматного і яскравого варення з гарбуза з
Кабачки з майонезом на зиму – чудова заготівля, яка відома не всім господиням. Сьогодні спробуємо розкрити всі секрети їх приготування, розглянувши покрокові рецепти. До
Солодкий перець володіє приємним смаком і тому часто використовується при виготовленні багатьох страв, надаючи їм апетитний вигляд. Відомо безліч корисних властивостей,
У кожному погребі взимку у господині мають бути закуски з помідор. Вони стануть прекрасним доповненням до блюд на столі і подарують «шматочок літа» членам вашої сім'ї. Тому
У незвичайною красою чайної троянди, природа об'єднала пахощі, ніжність і безліч цілющих властивостей. Ще з давніх часів вважалося, що вдихнувши аромат квітки, зникала
Абрикосове варення з мигдалем – дуже цікаве ласощі. Смак звичайного варення з абрикосів доповнюється мигдальними горіхами, і разом це поєднання понад просто смачне. До того
В сезон врожаю починається заготівельний марафон. На кухнях запасливі господині вибудовують ряди банок і починають пошук рецептів. Велике занепокоєння викликає період
Абрикоси люблять абсолютно все і в будь-якому вигляді. З появою перших стиглих плодів влітку багато намагаються насамперед наїстися їх досхочу, а воно й зрозуміло, смак цього
Будь-яка господиня намагається зберегти зібраний влітку і восени урожай овочів і фруктів на зиму. Крім звичних консервованих асорті, салатів і закусок, варто спробувати
Баклажани – це один з тих рідкісних овочів, які в жодному разі не можна їсти сирими. Проте навіть після того як їх зварили або посмажили, користь для організму все одно
Полуниця – це дуже смачна ягода і з неї потрібно обов'язково готувати заготовки на зиму. Вона виходить смачною в будь-якому вигляді. З неї можна робити варення, джеми, компоти,
Лисички – це неймовірно смачні і корисні гриби. Кожен грибник може з упевненістю сказати, що цей природний скарб володіє високою цінністю. Ці гриби ніколи не бувають
Вирощує томати дуже велика кількість людей, які мають заміські ділянки. Такий овоч відмінно поєднується з будь-якою їжею, смакує як в приготованому, так і в сирому вигляді.
Компот з винограду на зиму – це неймовірно смачний і ароматний напій. Кожній господині обов'язково потрібно знати рецепт приготування цього компоту, тому що він сподобається
Хоча для багатьох айва – нічим не примітний жорсткий фрукт, плід не варто недооцінювати. У ньому багато вітамінів. Жорсткість айви не має значення, коли готується варення, а
У помідорах більше корисних властивостей, ніж шкідливих. Так як вони мають червоне забарвлення, позитивно впливають на кров, збагачуючи її склад і борючись з тромбами. У
Компоти – це відмінна альтернатива воді або соків, які продаються у магазинах. Тим більше їх можна робити абсолютно з будь-яких фруктів. Якщо варення можна робити з кабачків і
На початку весни кущі жимолості радує око красивими квітками, а з настанням травня – соковитими ягодами з цікавим кисло-солодким смаком. Пропонуємо приготувати чудове
Хурма славилася у греків та інших народів. Цей приголомшливий фрукт є джерелом десятки корисних елементів для нашого організму. Запастися всіма вітамінами можна за
Про користь яскраво-червоних невеликих ягід, що ростуть на зеленому чагарнику під назвою брусниця, можна говорити нескінченно. Вони часто використовуються для
Одним з найулюбленіших овочів багатьох хазяєчок завжди буде залишатися баклажан. Це унікальний овоч, адже саме він може стати основою для десятків цікавих страв в сезон.
Кабачок — один з найбільш доступних овочів. Він простий у приготуванні, його використання в різних рецептах є відмінним доказом цього. Основним і найголовнішим у рецептах
Чого найчастіше не вистачає взимку людині? Звичайно ж, сонця і вітамінів. Але є простий вихід – закатати сонце разом з вітамінами у банку у вигляді смачних салатів! Дуже здорово
Компоти, заготовлені на зиму — ідеальна заміна купівельними соків і газованих напоїв. В домашніх заготовках зберігаються корисні вітаміни, мікроелементи і немає шкідливих
Червону смородину – багаторічний кущ з родини агрусових – можна побачити практично на будь-якому дачній ділянці. Вона потрапила до нас із Західної Європи, де її спочатку
Аджика – це приправа або закуска з яскраво вираженим гострим смаком, яка зобов'язана своїм походженням Абхазії. Жителі цього регіону вживають її в стравах в якості солі, і саме
Компот з брусниці – корисний напій для всієї вашої сім'ї. Він неодмінно повинен бути заготовлений на зиму. Якщо ви не закатываете такі компоти, то читайте нижче про корисні
Не багато хто здогадуються про ту користь, яку приносять чорні, злегка терпкі на смак, плоди черемхи. Ці ягоди допомагають при лихоманці, нормалізують обмін речовин,
У найспекотнішу пору абрикоси можна придбати практично у кожного продавця. Смачні, солодкі, соковиті, але такі недовгі. Щоб довше насолоджуватися смаком і «зберегти» його
Приблизно до кінця осені на багатьох прилавках магазинів можна побачити дивовижний фрукт під назвою фейхоа. Можливо, багатьом з вигляду він може здатися не апетитним, але все
Баклажан — унікальний овоч, над яким не можна експериментувати, як душа забажає. Його смак чудовий в будь-якому вигляді — смаженому, запеченому, вареному, але особливо у