Заготовки на зиму

У помідорах більше корисних властивостей, ніж шкідливих. Так як вони мають червоне забарвлення, позитивно впливають на кров, збагачуючи її склад і борючись з тромбами. У
Физалисом називають «земляну вишню» або (інша назва) – перуанський агрус. Він вперше був вирощений в Перу, а сьогодні придбав особливу популярність серед багатьох інших
Гарбуз — надзвичайно смачний і корисний продукт, який хочеться їсти цілий рік. Немає перешкод ентузіазму, існують рецепти ароматного і яскравого варення з гарбуза з
Будь-яка господиня намагається зберегти зібраний влітку і восени урожай овочів і фруктів на зиму. Крім звичних консервованих асорті, салатів і закусок, варто спробувати
Варення з яблук з апельсинами неодмінно порадує господиню та її близьких чудовим і неповторним смаком. Це солодке блюдо принесе тепле осіннє настрій у холодну пору року, а діти
Шовковиця – улюблене природне ласощі багатьох сучасних людей. Така ягода може мати як рожевий, темно-фіолетовий, так і білий колір. Кожен з цих видів має певним смаком. Але
Червонокачанна капуста відрізняється від білокачанної не тільки кольором, але і смаковими якостями. Цей овоч володіє чудовим смаком, ароматом і високим рівнем корисних
Квашений огірок, вважається незамінним атрибутом будь-якого застілля, прийшов до нас з Візантії. Вперше засолити його були зроблені спроби ще в 3 тисячолітті до нашої ери в
У незвичайною красою чайної троянди, природа об'єднала пахощі, ніжність і безліч цілющих властивостей. Ще з давніх часів вважалося, що вдихнувши аромат квітки, зникала
У сезон кабачків всі приступають до зимових заготовок. Незважаючи на тенденції 21 століття диктувати нам, що краще віддати перевагу замороженим продуктів, багато господинь
Хоча для багатьох айва – нічим не примітний жорсткий фрукт, плід не варто недооцінювати. У ньому багато вітамінів. Жорсткість айви не має значення, коли готується варення, а
Напевно, мало хто чув про таке оригінальному ласощі, як варення із зелених волоських горіхів. А адже цей десерт виходить нічим не гірше варення з ягід, тільки от готується трохи
Обов'язково на зиму потрібно запастися компотами. В цих напоях зберігаються всі корисні компоненти і поживні речовини, які так необхідні для підтримки імунітету в зимовий
Варення з ялинових шишок заготовлює далеко не кожна господиня, а даремно. Зараз ми розповімо вам про всі лікувальні властивості цього ласощі, а також наведемо рецепти, за
Літо? Спека? Або просто мучить спрага? Чим втамувати її, щоб було смачно і не нашкодило організму – компотом із полуниці. Це відмінний спосіб наситити свій організм корисними і
Айва — незвичайний плід, що зовні нагадує яблуко. Але багато хто не вважають його краще вживати в сирому вигляді. Так як айва має кислуватий смак і до того ж ще в'яже. Але якщо
Заготовлювати кріп на зиму в домашніх умовах дуже просто. Для цього існують різні варіанти, такі як заморожування, сушка, засолювання та маринування. У кожного з цих способів
В ягодах вишні міститься велика кількість корисних вітамінів і мікроелементів, які необхідні організму людини для підтримки нормальної функції і міцного здоров'я. Цукати
Які асоціації виникають, коли згадуються патисони і врожай? Ну звичайно, заготовки на зиму! З патисонів можна приготувати безліч смачних заготовок на зиму – їх можна солити,
Про користь яскраво-червоних невеликих ягід, що ростуть на зеленому чагарнику під назвою брусниця, можна говорити нескінченно. Вони часто використовуються для
Компот з винограду на зиму – це неймовірно смачний і ароматний напій. Кожній господині обов'язково потрібно знати рецепт приготування цього компоту, тому що він сподобається
На початку весни кущі жимолості радує око красивими квітками, а з настанням травня – соковитими ягодами з цікавим кисло-солодким смаком. Пропонуємо приготувати чудове
Полуниця – це дуже смачна ягода і з неї потрібно обов'язково готувати заготовки на зиму. Вона виходить смачною в будь-якому вигляді. З неї можна робити варення, джеми, компоти,
Ікра з кабачків – це дешева і смачна закуска родом з СРСР. Овоч не відноситься до розряду дорогих, компоненти, а приготування не представляє складнощів. Сьогодні можна ще
Не багато хто здогадуються про ту користь, яку приносять чорні, злегка терпкі на смак, плоди черемхи. Ці ягоди допомагають при лихоманці, нормалізують обмін речовин,
Червону смородину – багаторічний кущ з родини агрусових – можна побачити практично на будь-якому дачній ділянці. Вона потрапила до нас із Західної Європи, де її спочатку
Всі звикли їсти тільки м'якоть кавуна, тим часом викидаючи сміття в його кірки. А даремно! Адже завбачливі господині вже давно варять смачне, незвичайне і ароматне варення з
Полуничні варення, джеми, повидла, конфітюри на сьогоднішній день є найбільш популярними. Їх люблять усі без винятків. Саме тому сьогодні ми вирішили вибрати саме ці ягоди
Лисички – це неймовірно смачні і корисні гриби. Кожен грибник може з упевненістю сказати, що цей природний скарб володіє високою цінністю. Ці гриби ніколи не бувають
Кабачки є вельми популярними овочами для посадки, так як вони не дуже вибагливі, не вимагають трепетного догляду і можуть зростати в багатьох регіонах Росії. Такі овочі здатні
Роблячи заготовки з баклажанів на зиму, не забудьте про фаршировані варіанти таких закусок. Такий спосіб консервації особливо підійде для любителів чогось солоненького або
Аджика – це приправа або закуска з яскраво вираженим гострим смаком, яка зобов'язана своїм походженням Абхазії. Жителі цього регіону вживають її в стравах в якості солі, і саме
Компот донині є традиційним напоєм російської кухні, тому його можна зустріти на обідньому або на святковому столі, а також в якості заготовки на зиму. Господині готують його,
Багато хто вважає, що важливим у приготуванні хот-догів є вибір сосиски. Частково це так, але жоден м'ясної інгредієнт не зможе врятувати фаст-фуд, якщо використовується
Кабачки з майонезом на зиму – чудова заготівля, яка відома не всім господиням. Сьогодні спробуємо розкрити всі секрети їх приготування, розглянувши покрокові рецепти. До
Кабачкова ікра з томатною пастою улюблена багатьма, і на те чимало причин. По-перше, смачна, по-друге, корисна, по-третє, проста в приготуванні. Користь її зумовлена
Часник у всі часи використовувався в якості кулінарної добавки і засоби народної медицини. Володіючи яскравим смаком і безліччю корисних речовин, він може відтіняти і
Малинове варення є самим улюбленим ласощами для маленьких прівередой і дорослих. Воно володіє насиченим смаком, яскравим відтінком, приголомшливим ароматом і джерелом
Варення з бананів може стати «фішкою» в умілих руках господині. Після смачних, але звичних страв, подати його на десерт, отже, підвищити свою «кваліфікацію». На підготовку
Всі ми знаємо про користь малини, особливо в пору холодної зими, коли нас наздоганяє застуда, і в комплексі з лікарськими препаратами вона швидко поставить нас на ноги. Існує