Другі страви

Овочі – це завжди користь і здоров'я. Вони частенько стають головними складовими різних страв, особливо у тих, що худнуть. Сьогодні поговоримо, як можна приготувати улюблене
М'ясне суфле – це ніжне блюдо, яке можна приготувати з м'яса. Як правило, суфле асоціюється з стравами французької кулінарії. Воно завжди виходить легким і смачним, а якщо в
Принадність голубці з молодої капусти в тому, що листя швидко і легко з неї знімаються, хоча деколи потрібно залити їх окропом і почекати хвилинку-другу. Традиційний рецепт
Традиційно італійське блюдо, яке за час свого існування стало відомо по всьому світу – ось, що таке паста. До неї можна готувати різні соуси, змішувати з різними овочами і
Білокачанна капуста давно є класичним продуктом для приготування смачних страв у російських людей. Рецептів, до складу яких вона входить, не злічити. У першу сотню входять
Хоча в нашому розумінні рагу пішло далеко від оригінального французького страви, воно все одно подається на стіл з завидною регулярністю. Овочеві рагу – це улюблені рецепти
Баранина – дуже насичене і поживне м'ясо. Гуляш з нього виходить просто незабутнім! Багато смаку, аромату і шалений післясмак. Спробуйте на дозвіллі! Простий рецепт
Якщо вам набридли класичні голубці, пропонуємо спробувати долму прямо зараз! Це майже ті ж голубці, тільки в іншій оболонці – листках винограду. Це незвично і смачно! Долма з
Баклажани в сметані — дуже проста і ситна закуска, у якій існує безліч варіацій. Хоча синенькі далеко не всі люблять, один з рецептів точно доведеться до вподоби навіть
Одні з самих смачних і поживних страв виходять з використанням макаронних виробів. Запіканка з локшини не вимагає вишуканих інгредієнтів, для неї не обов'язково
Не всі можуть дозволити собі перекус у вигляді піци з-за особливостей дієти, але зовсім відмовлятися від такого приємного страви теж нелегко. Саме тоді на виручку приходить
Здається, такі вироби вважають варениками, але сьогодні ми приготуємо пельмені з такою соковитою начинкою. Їх можна їсти з вершковим маслом, сметаною або різними соусами,
Рибні котлети – страва досить універсальне. Готувати їх просто, тому повторити наші рецепти ви зможете без праці. А покрокові рекомендації стануть справжнім гідом у цій
Голубці – улюблене блюдо багатьох. З'явилася вона ще в Стародавній Греції. Рецептів приготування голубців величезна безліч. Знайдуть для себе підходящий навіть ті, хто не
Страви з кабачків відрізняються своєю низькою калорійністю і чудовим смаком. Овоч чудово поєднується з різними гарнірами: починаючи від круп і закінчуючи смаженою
Тефтелі, маленькі м'ясні кульки, люблять і дорослі, і діти. Ці котлетки-малятка завжди виходять дуже соковитими і надзвичайно м'якими. Відбувається це завдяки тому, що вони
Який веселий пікнік на свіжому повітрі обійдеться без ароматних і гостреньких страв «з димком»? Одним з таких блюд по праву вважається люля-кебаб – легендарна закуска
Фрикаделька – це блюдо, яке представляє собою невелику кульку з рибного або курячого фаршу, як правило, відварені в бульйоні, протушенный в підливці або соусі. У німецької і
Мало хто чув про таке блюді або точніше продукт, як каннеллоні, а адже це звичайні макарони, але їх відмінність у великому розмірі. Діаметр однієї макаронини становить 3 см, а
Капуста тушкована з картоплею та м'ясом – це традиційне слов'янське блюдо, яке можна побачити на кожному столі, як борщ або пельмені. Воно вважається повсякденним, і його
Кальмари – це ті морепродукти, які найбільш улюблені в нашій країні. З них готують багато страв. Відмітна особливість кальмарів, тушковані в сметані – блюдо швидко готується.
Блюдо неймовірно просте, досить ситне і при цьому легке. Ніжне м'ясо курки, соковиті овочі, рум'яний тягучий сир і місцями навіть соус! Чи може бути щось смачніше? Курка з
Локшина з фаршем — те блюдо, яке дійсно готується неймовірно швидко і так само просто. Якщо готувати її до вечері, то можна не переживати, що потрібно щось зробити заздалегідь.
Баклажани з горіхами по-грузинськи — дуже ситна і неймовірно смачна закуска зі своїм характером! Її приготування не вимагає ніяких спеціальних навичок або знань, а тільки
Картопля з куркою – ідеальне блюдо для обіду та вечері в сімейному колі, а також для святкового столу. Куряче м'ясо ситне і низькокалорійне, а з картоплею воно чудово
Саме цей вид м'яса є фаворитом серед гурманів. Соковиті рулети, наповнені різними інгредієнтами, зведуть з розуму вас одним лише своїм зовнішнім виглядом. Рецепт рулету з
Лангет – м'ясне блюдо, назва якого походить від французького слова «languette», що перекладається як «язичок». Страва отримала саме таку назву від того, що кожен шматок м'яса
Вишукана італійська паста з морепродуктами – це не тільки апетитно і дивовижно смачно, але і поживно і корисно. Судіть самі: макаронні вироби з твердих сортів пшениці
Кабачок – це овоч, постачає організм величезною кількістю корисних речовин. Любителі низькокалорійної їжі цінують його за малу кількість калорій. Приготований на грилі
Курячі крила раніше використовували для наваристих ситних бульйонів і навіть подумати не могли, яка смачна хрустка закуска виходить з цього продукту. Адже якщо правильно їх
Хочете швидко і ситно нагодувати всіх членів своєї родини, ось тільки важко з вибором страви? Тоді макарони з сиром будуть найбільш підходящим варіантом. Страва сподобається
Тушкувати капусту можна з різними інгредієнтами. Наприклад, з морквою, цибулею, помідорами і м'якоттю яловичини. Дуже добре підходить рис. Білокачанна капуста тушкована з
Запіканки завжди приходять на виручку, якщо хочеться подати на стіл щось незвичайне і швидке. Таке блюдо можна подати і гостям, адже виглядає воно завжди дуже апетитно. Курка і
Немає кращого композиційного доповнення до морепродуктів, ніж рис. Таке поєднання дає можливість приготувати сотні апетитних, корисних низькокалорійних страв. Взяти
Картопля, зварений у вершках, виходить дуже ніжним. Цей гарнір може підійти до будь-якого м'яса, риби, салату. Щоб надати йому більш неординарний смак, додаються прованські
Ніжний смак запіканки з філе курки сподобається будь-якому гурману. Таке блюдо не передбачає обсмажування, а в якості інгредієнтів, що використовуються овочі і сир, що
Відбивні – особливий спосіб приготування м'яса, яке при цьому стає м'яким, тане в роті. Курячі відбивні з сиром можна готувати по-різному, про що й піде мова в даній статті.
У кожної господині неодмінно є своє фірмове блюдо, яке вона подає до столу (будь-який час року) з особливою гордістю, адже це її паличка-виручалочка, її кулінарне мистецтво.
Котлети – це вкрай поширене блюдо, яке можна швидко готувати і, що найважливіше, довго їсти. Вони підійдуть до будь-якого гарніру і зекономлять багато часу господині.
Куряча грудка обов'язково повинна бути в раціоні кожної людини. Ця частина курки практично не містить жиру, зате білка в ній в надлишку. На жаль, найчастіше грудка виходить
Макарони з креветками — улюблене у всьому світі страву. Проте в кожній країні свій спосіб приготування і подачі. В одній кухні спагетті відварюють і змішують з креветками, а в
Макарони по-флотськи – простий рецепт, який став класикою в російській кухні і часто використовується господинями. Свою популярність страва отримала багато в чому завдяки
Страви на пару – це, мабуть, найкраще, що можна було придумати для тих людей, які піклуються про свою фігуру і здоров'я в цілому. Не винятком є і смачні мясні страви, в тому числі
Готування голубців з пекінської капусти набагато легше і простіше. На відміну від білокачанної, цей сорт овочу володіє м'якими листям. Крім цього, за смаком вони виходять
Ароматна, зажаристая картопля з апетитними печерицями – це мрія будь-якого гурмана. Приготувати блюдо зовсім нескладно, якщо знати деякі правила і правильно вибрати всі
Є безліч страв, в яких використовуються рис і фарш. З цих продуктів готують голубці, фарширований перець, тефтелі і так далі. Але найсмачнішими з усього розмаїття є саме
Цей вид бобових відомий по всьому світу. Найкориснішою з декількох видів квасолі вважається червона, вона містить безліч необхідних для нашого здоров'я речовин. Доступний і
Гливи (Pleurotus ostreatus) – це поширений вид їстівних грибів, володіє прекрасними смаковими якостями, є дієтичним продуктом. До складу входять білки, амінокислоти,
Батьківщиною бігуса називають Польщу, але в старі часи в Литві його традиційно готували на мисливських привалах, так що, можливо, було запозичене блюдо, та так успішно, що
Обсмажені до золотистої скоринки картопляні коржі по-білоруськи – чаклуни. Їх готують з різними начинками – зі свининою, куркою, яловичиною. Білоруські чаклуни зі свининою