Другі страви

Традиційно італійське блюдо, яке за час свого існування стало відомо по всьому світу – ось, що таке паста. До неї можна готувати різні соуси, змішувати з різними овочами і
З яєць можна зробити не тільки звичайну яєчню або омлет на сніданок, з цього продукту можна приготувати і інші смачні страви, які підійдуть для ранкового меню. Яйця можна
Приготування заварних млинців мало чим відрізняється від класичної методики. Різниця полягає в тому, що в млинцеве тісто додається сода або пекарський порошок в поєднанні з
В даний час горохове пюре багато вже майже забули і зовсім рідко готують. А даремно. Це споконвічно російське частування володіє великою кількістю поживних речовин і
Гливи (Pleurotus ostreatus) – це поширений вид їстівних грибів, володіє прекрасними смаковими якостями, є дієтичним продуктом. До складу входять білки, амінокислоти,
Практично ніхто не відмовиться від апетитною картопельки, приготовленої в духовці. А якщо до неї додати посічену ароматну зелень і часник – ефект буде фантастичним. Крім
Баклажани з горіхами по-грузинськи — дуже ситна і неймовірно смачна закуска зі своїм характером! Її приготування не вимагає ніяких спеціальних навичок або знань, а тільки
Плов – не саме легке блюдо. Щоб він вийшов соковитим і розсипчастим, ароматним і яскравим, потрібно багато практики. Для тих, хто вже пізнав всі тонкощі приготування
М'ясо курки і гриби – доступні продукти, з яких за короткий час можна приготувати ніжне і смачне блюдо. Простота приготування допоможе кожній господарці здивувати
Смачні і ароматні котлети з підливою – одне з найулюбленіших страв у багатьох сім'ях. Готувати їх дуже просто і легко, тому навіть недосвідчений кулінар зможе приготувати
У меню середньоазіатської та казахської кухні завжди присутні манти. Готують їх із прісного тіста, розкотив тонким шаром, на яке викладається фарш з дрібно посіченою
Чому кольорова капуста, власне, «кольорова», якщо вона біла? Відповідь на це питання лежить у двох областях. Лінгвістичній – бо як їстівна частина овоча нагадує білосніжні
Запіканки самі по собі є простими і не потребують тимчасових витрат стравами – досить змішати певні продукти і відправити їх готуватися в духовку — але від цього не менш
Складно знайти блюдо настільки просте, як тушковане м'ясо. Готувати його можна кількома способами, кожний з яких залежить від інгредієнтів, якості та сорти м'яса.
Італійське блюдо, іменоване піцою, сьогодні популярно у всіх країнах і дозволяє чудово пообідати або повечеряти. Вона досить поживна, смачна, її можна приготувати з різних
Існує нелічена кількість різних страв з таких грибів, як печериці. В одних з них вони є головним компонентом, а в інших – доповненням до основного. За рахунок свого ніжного смаку
Хто не любить їсти вареники? Їх апетитний смак знайомий з дитинства. Як же зробити це ароматне і смачне блюдо в пост — розповімо далі. Рецепт класичного пісного тіста
Гуляш з яловичого м'яса багатьом знайомий ще з дитинства. Це ситне блюдо з прекрасним ароматом, який підходить до будь гарнірів. Яловичина після приготування виходить
Справжній класичний варіант піци по-італійськи – з ковбасою і грибами. Рецептів на просторах рунета можна знайти чимало, але кожна господиня має свій перевірений спосіб
Капуста тушкована з картоплею та м'ясом – це традиційне слов'янське блюдо, яке можна побачити на кожному столі, як борщ або пельмені. Воно вважається повсякденним, і його
Кальмари – це ті морепродукти, які найбільш улюблені в нашій країні. З них готують багато страв. Відмітна особливість кальмарів, тушковані в сметані – блюдо швидко готується.
Найчастіше до м'ясного соусу подається картопляне пюре, гречка або макарони. Якщо подається рис, то в більшості випадків він перетворюється в звичайний плов. Але сьогодні ми
Дуже смачний і простий варіант вечері/обіду прямо перед вами! Смажені стегна люблять всі, тому що вони виходять неймовірно соковитими і смачними. Доповнюйте їх улюбленим
Всі ж люблять котлети? Смачні, соковиті, ароматні, рум'яні. Саме тому сьогодні ми готуємо багато різних варіантів: з курки, яловичини, індички, риби, овочів. Приєднуйтесь!
Якщо ви ніколи не пробували подібного страви, то вважайте, зараз ви опинилися в потрібному місці в потрібний час. Заздалегідь побажаємо вам приємного апетиту! Рецепт
Кролик – дуже ніжне м'ясо без жиру. Саме тому його часто дають дітям в якості прикорму. М'ясо легке, ніжне, соковите і дуже смачне. Ми підготували для вас цікаву добірку рецептів
Долма — це різновид голубців, але замість капусти використовують виноградне листя. В якості начинки можна використовувати м'ясний фарш різних видів, рибу, булгур або рис.
Білокачанну капусту можна тушкувати, готувати з неї супи, робити салати і запікати. Приклавши трохи кулінарної фантазії, ви зможете з одного качана приготувати безліч
Популярність страви з печінки з гучною назвою «по-царськи» прийшла завдяки чудовому смаку. Щоб результат перевершив очікування і порадував смаком, з печінкою потрібно буде
Хороший шматочок баранини прекрасний у будь-якому блюді, а якщо його загасити з овочами, то ароматний овочевий смак тільки збагатить смак м'яса. Рецепт покроково
Маючи упаковку великих макаронних виробів для фарширування і трохи кулінарної фантазії, можна щодня годувати свою сім'ю новим блюдом. Воно буде щораз іншого смаку в
Макарони з креветками — улюблене у всьому світі страву. Проте в кожній країні свій спосіб приготування і подачі. В одній кухні спагетті відварюють і змішують з креветками, а в
Макарони по-флотськи – простий рецепт, який став класикою в російській кухні і часто використовується господинями. Свою популярність страва отримала багато в чому завдяки
Готувати смачні і ніжні оладки з сиром, носять назву сирники, дуже просто, скориставшись таким унікальним кухонним приладом, як мультиварка. Її використання не дозволяє
Звичайне приготування котлет, містять м'ясо і рибу, стало звичним варіантом урізноманітнити щоденний раціон і доповнити урочистий стіл. Тому приготування даного страви
Який веселий пікнік на свіжому повітрі обійдеться без ароматних і гостреньких страв «з димком»? Одним з таких блюд по праву вважається люля-кебаб – легендарна закуска
Фрикаделька – це блюдо, яке представляє собою невелику кульку з рибного або курячого фаршу, як правило, відварені в бульйоні, протушенный в підливці або соусі. У німецької і
Є безліч страв, в яких використовуються рис і фарш. З цих продуктів готують голубці, фарширований перець, тефтелі і так далі. Але найсмачнішими з усього розмаїття є саме
Ароматні фрикадельки з м'яса з прянощами — це відмінне частування, яке нікого не залишить байдужим. Фрикадельки можна готувати з будь-якого фаршу м'яса, риби, а також туди
Філе – нежирне і м'яке м'ясо курки з однорідною структурою, в якому практично відсутня плівка і прожилки. Завдяки цьому воно підходить для дієтичних страв. Існує маса рецептів
Вперше з дерунами європейські країни познайомилися в 30-х роках XIX століття, коли в книзі відомого польського кулінара Я. Шытлера був опублікований їх рецепт. З тих пір це
Спагетті за італійським рецептом «алла Карбонара» – один з найбільш знаменитих і улюблених способів приготування італійської пасти. Перші згадки про нього з'явилися в
Запіканки завжди приходять на виручку, якщо хочеться подати на стіл щось незвичайне і швидке. Таке блюдо можна подати і гостям, адже виглядає воно завжди дуже апетитно. Курка і
Млинці – універсальна страва. З ними можна готувати десерти, запіканки, другі страви, а ще – робити закуски. Пропонуємо вам кілька рецептів млинців з капустою. Вони соковиті,
Ароматний омлет із зеленню універсальний! Таке блюдо підійде і в якості сніданку, і в якості обіду, і як дуже ситного денного перекусу. Кажуть, ввечері яйця краще не їсти,
Пиріг саме з вишнею подобається більшості людей. Особливо, чомусь, чоловікам. Це чудовий ароматний десерт, з яким можна як завгодно імпровізувати. Вишня свіжа, варення або
Страви з м'ясного фаршу вже давно завоювали любов, визнання і популярність серед величезної кількості людей. До таких належать: пельмені, котлети, шніцелі, фрикадельки,
Яловиче м'ясо, приготоване з печерицями, можна вважати не тільки малокалорійним блюдом, але і вкрай апетитним і смачним. Така їжа здатна порадувати ваших домочадців і
Рагу – це досить складна, на перший погляд, блюдо, яке вимагає тривалої термічної обробки кожного з складових його інгредієнтів. Саме тому дане блюдо рекомендується готувати
Італійська кухня з давніх пір вважається однією з найбільш знаменитих. Саме вона подарувала нам настільки багато всесвітньо відомих страв. Одним з них є лазіння. Багато хоча б