Другі страви

Печеня по-домашньому в горщиках – це ситне блюдо, яке буде відмінним варіантом для основного блюда на новорічні свята. Оскільки все готується в горщиках, всі овочі, м'ясо
Страви з грибами завжди виходять вдалими, а з додаванням сметани набувають ніжний смак, від якого хочеться вигукнути: «Ще!». Печериці у сметані на сковороді Один з
Одні з самих смачних і поживних страв виходять з використанням макаронних виробів. Запіканка з локшини не вимагає вишуканих інгредієнтів, для неї не обов'язково
Одним з найбільш популярних страв, що готуються на природі, є шашлик. Багато вважають, що справжній шашлик готується тільки з м'яса, але це помилкове судження. Шашлик,
Існує нелічена кількість різних страв з таких грибів, як печериці. В одних з них вони є головним компонентом, а в інших – доповненням до основного. За рахунок свого ніжного смаку
Смажена картопля – це всіма улюблене блюдо, яке можна робити хоч кожен день. Здавалося б, що такого особливого в цьому столі, і багато господинь вважають, що їм не треба навіть
Серед усього розмаїття борошняних виробів є чудове блюдо з загадковою назвою — налисники. Давайте, для початку, розберемося, що ж воно собою являє? Налисники – це найтонші
Куряча грудка дієтичний, але при цьому, при правильному приготуванні, досить смачний продукт. Варіантів приготування грудки величезна безліч. Її готують з додаванням
Для приготування котлет використовують філе грудки і стегна. М'ясо з стегна більш жирне, тому котлети будуть соковитими без зайвих добавок. У біле м'ясо грудки треба
Курочка — відмінна і дуже ніжне м'ясо, з якого можна зробити велику кількість страв. Особливо добре вона поєднується з овочами. У процесі приготування м'ясо просочиться соком
По суті це правда. Пиріг з ковбасою і сиром – це більш складна варіація гарячого закритого бутерброда. Смачне, ситне, апетитно пахне і виглядає блюдо домашньої кухні, яка
Корисний і недорогий овоч – кабачок — стане прекрасним доповненням раціону будь-якої сім'ї. З смачного кабачка можна приготувати безліч різноманітних страв. Досвідчені
Картопля з фаршем в мультиварці – відмінне меню для дитячого столу. Малюки ще не можуть добре пережовувати шматки м'яса, тому фарш краще підійде в якості основи страви.
Китай — країна дивовижної цивілізації з не менш дивними кулінарними традиціями. Кожна страва — твір мистецтва, в користь якого можна не сумніватися. Сам по собі прийом їжі
Саме просте і смачне блюдо — печінка з картоплею. Сьогодні його можна приготувати не тільки в сковорідці і печі, але і в мультиварці. Одні з самих смачних і цікавих рецептів цього
Несправедливо забутий, але цікавий і незвичайний соус до пельменів вийде з оцтом. Яскравий смак, сильний. І варіативний: можна створити кілька прекрасних заправок на базі
Свинина і помідори – завжди вдале поєднання. Яскравий і по вигляду, і за смаковими якостями томатний соус допомагає м'яса залишатися м'яким, яким би способом воно не
Кролик – дуже ніжне м'ясо без жиру. Саме тому його часто дають дітям в якості прикорму. М'ясо легке, ніжне, соковите і дуже смачне. Ми підготували для вас цікаву добірку рецептів
Котлети з лука — звучить трохи дивно, правда? Але вони таки існують. Це дійсно блюдо, основу якого становить цибуля – корисний коренеплід. Але переживати не варто, так як серед
Улюблене багатьма страву вже давно перестали готувати виключно на тиждень Масляної. Видів млинців величезну кількість: одні пісні і тоненькі, інші мереживні і пишні. Що
Відмінність биточків від котлет полягає в тому, що вони володіють круглою формою і готуються під соусом. Зазвичай їх заливають підливою з томату і томят під нею деякий час. У
Паста з креветками – страва, що відрізняється унікальним, ніжним смаком. Багато, звісно, залежить від соусу, з яким воно подається, проте ще ніхто не залишився байдужим до
День народження є важливим святом для кожного. Тому до цієї події варто підготуватися з усією відповідальністю. Обов'язково потрібно навести порядок в домі, прикрасити всі
Бачити в одній тарілці рис із сочевицею для багатьох незвично. Тим не менш, це дуже вдале поєднання з багатьох причин. Страви з рису та сочевиці – це смачно, ситно, корисно.
Кажуть, яловичина – це саме справжнє, насичене і поживне м'ясо. Саме тому ми вирішили використовувати його для наших сьогоднішніх пельменів. Класичний рецепт пельменів з
Брокколі прийнято вважати їжею вегетаріанців, і мало хто знає, що з цим овочем є багато смачних і навіть м'ясних страв. Одне з них – курячі грудки з брокколі. Таке поєднання,
Що може бути простіше омлету? Ситне, просте і недороге блюдо. Назва «омлет» родом з Франції. У Франції традиційний омлет готують без додавання молока, борошна або води. Збиті
Мікрохвильова піч є практично на кожній кухні, але рідко її можливості використовуються на повну потужність. Використовують цей гаджет в основному для розігрівання готових
Запіканка з сиру – одне з традиційних страв народів Північної і Східної Європи. Вона має прекрасні смакові якості, багата корисними речовинами. За рахунок основного
Сом відноситься до розряду промислових риб, які найбільш часто використовуються в кулінарії. Ця риба має ніжне і соковите біле м'ясо, практично повністю позбавлене кісток,
У кожної господині неодмінно є своє фірмове блюдо, яке вона подає до столу (будь-який час року) з особливою гордістю, адже це її паличка-виручалочка, її кулінарне мистецтво.
Жодне святкове застілля не обходиться без м'ясних страв гарячої подачі. Цікаві рецепти вже давно витіснили традиційно запечную курку або качку. Оригінальні ідеї з м'яса,
Страва з картоплі і свинячого м'яса – одне з найбільш ситних і улюблених нашими чоловіками. Адже прийшовши з важкої роботи, хочеться смачно поїсти, тим самим відновити баланс
Деруни – це традиційне європейське блюдо. Їх готують з тертої картоплі з додаванням яйця, борошна і солі. В результаті експериментів кулінарів з'явилося безліч варіацій
Лящ – поширена річкова риба. Цінується своїм смачним м'ясом і багатим мінеральним складом. Незважаючи на те, що лящ містить багато кісток, з нього виходять дуже смачні
Азіатські страви давно стали популярними у всьому світі. Вже нікого не здивувати приготованими будинку ролами і суші. Локшину іноді незаслужено обділяють увагою,
Однією з самих незвичайних кухонь європейських країн є італійська. Вона подарувала світу безліч різноманітних за складністю приготування і смаковими якостями страв, які
У кулінарії гриби гливи використовуються досить давно. Особливо вони шанувалися китайськими і японськими кулінарами, оскільки вважалися в рівній мірі корисним і смачним
Немає популярнішим страви на сніданок, ніж яєчня в різних варіаціях і способах приготування. З точки зору дієтології, страва, що володіє всіма необхідними властивостями,
Багатьом ще з дитинства знайомі соковиті, ніжні м'ясні «їжачки». А ті, хто ще не встиг спробувати таку страву, обов'язково варто приготувати їх у себе вдома. Більше того, існує
Є безліч страв, в яких використовуються рис і фарш. З цих продуктів готують голубці, фарширований перець, тефтелі і так далі. Але найсмачнішими з усього розмаїття є саме
Капуста, тушкована з м'ясним фаршем – це дуже простеньке і в теж час ситне блюдо. Його можна робити щодня на обід або вечерю. Воно обов'язково сподобається всім рідним. А якщо в
Існує величезна кількість стереотипів навколо їжі, які не завжди відповідають дійсності. Наприклад, що солодке не можна поєднувати з м'ясом. А ось на Сході запросто
Рибні страви здавна зайняли почесне місце в кулінарії багатьох народів світу. Так як риба – це один з найбільш корисних продуктів, які містять у своєму складі велику кількість
Страви з м'ясного фаршу вже давно завоювали любов, визнання і популярність серед величезної кількості людей. До таких належать: пельмені, котлети, шніцелі, фрикадельки,
Лисички готують різними способами. Але смачніше всього вони виходять в смаженому вигляді. Рецептів не перелічити, але суть все одно одна – порізати гриби, випарити з них зайву
М'ясо гусака дуже смачне, але при цьому воно містить в собі багато корисних речовин, які потрібні для підтримання нормальної життєдіяльності організму. Його можна готувати в
Піца з батона – відмінний варіант для сучасних господинь: вона не займає багато часу на приготування, не вимагає великих грошових витрат і допомагає урізноманітнити щоденне
Картоплю в начинку вареників кладуть у двох видах: відварну і сиру. У другому варіанті хоч і збільшується час варіння, але скорочується загальний час приготування, оскільки
Виробники макаронних виробів радують споживачів продукцією різних видів. Господині із задоволенням використовують її для приготування різноманітних страв. Деякі з них