Другі страви

Лагман – це страва узбецької кухні, в якому об'єдналися під смачний дует домашня лагманная лапша і соус ваджи. По консистенції страва нагадує густий суп. У Середній Азії цей суп
Фарширований перець – одне з досить простих страв. Особливо часто господині готують його в кінці літа-початку осені, коли перець росте в достатку. Нижче ми представимо
Яйця – продукт досить універсальний, до того ж – корисний і досить-таки смачний. Варіантів приготування – маса. Навіть якщо в холодильнику стоїть один лоток яєць і на цьому
Страви китайської кухні завжди зачаровують своїм яскравим смаком і ароматом. Багато звикли, що різні китайські страви подають у багатьох ресторанах і кафе китайської кухні,
Макарони та сосиски – звичне, але позірна таким банальним поєднання, від якого іноді навіть намагаються бігти на користь більш «нормальних» страв. Хоча це, швидше за все,
Рис з креветками відноситься до тайської кухні. Саме там подібні страви їдять на сніданок, обід і вечерю. Найчастіше для приготування використовують спеціальний клейкий рис
Якщо вам належить приготувати обід для вегетаріанців або людей, що дотримують пост, то варто заздалегідь продумати, з яких страв він буде складатися. Відмінною
Макарони – справжня палочка-виручалочка в тих випадках, коли не хочеться або ні часу готувати складні страви. Макаронні вироби з м'ясом – класика жанру. Смачне, ситне блюдо,
Існує величезна кількість страв з курки, вони настільки різноманітні, що легко з використанням цього продукту можна приготувати святковий бенкет, так і звичайний
Соковите димляче печеня з курки на столі — запорука ситного і смачного вечері. Це популярне блюдо завжди прийде на допомогу господині, коли потрібно нагодувати домашніх або
Напевно, найпоширеніше і улюблена страва в світі – це котлети. Навряд чи знайдеться хоч одна господиня, у якої в запасі не буде пара рецептів цієї основної страви. Ще до того, як
Складно знайти блюдо настільки просте, як тушковане м'ясо. Готувати його можна кількома способами, кожний з яких залежить від інгредієнтів, якості та сорти м'яса.
Відповідно до класичного (і досить давнім рецептом), грінки — блюдо зовсім нехитре, готувався з «недоїдених» припасів. Це міг бути черствий хліб, шмат подсохшего сиру, сіль,
Урізноманітнити меню і порадувати своїх близьких можна простими і корисними рибними котлетами. А з консервованої риби можна дуже недорого організувати це смачне блюдо. При
Спагетті — це довгі тонкі макаронні вироби, які на їх батьківщині в Італії називають пастою. Що може бути простіше і смачніше спагетті з різними соусами і добавками. Одне з
Назва печериці прийшло з французької мови, що означає «гриб». Такий продукт дуже багатий білком (20-ма видами), який необхідний для побудови клітин організму людини. Тому
Відомо, що м'ясо краще засвоюється організмом при поєднанні з різними видами овочів. Саме тому в більшості пунктів харчування такі страви подаються з цибулею, морквою,
У перекладі з перської та тюркського «люля-кебаб» звучить як «трубочка з смаженого м'яса». Сама назва страви говорить про його склад і особливості. В його основі м'ясний фарш,
Млинці вважаються десертом, який готується дуже просто і швидко. Для приготування цих ласощів, яке однаково люблять і дорослі, і діти, є різноманітні рецепти. Деякі з них
Яєчня в хлібі — це відмінне блюдо, яке можна приготувати на сніданок. Крім цього, його приготування не забере багато часу і сил. На приготування потрібно мінімальну кількість
Макаронні вироби з додаванням різних сортів м'яса або фаршу, соусів і підливи – відмінний варіант швидкого ситної вечері. Прообраз цієї страви в радянські часи називався
Пельмені – це зручне страву, коли зовсім немає часу на приготування обіду і вечері. Здавалося б, що може бути ще простіше – поставив воду, довів до кипіння, підсолив, запустив
Білокачанна капуста давно є класичним продуктом для приготування смачних страв у російських людей. Рецептів, до складу яких вона входить, не злічити. У першу сотню входять
Різотто – це страва італійської кухні, яке володіє незвичайним смаком і високою поживністю. Головним його складовим компонентом вважається рис, але після приготування він
Ми всі звикли вважати, що оладки в основному готуються з кефіру або дріжджів. Але виявляється їх можна готувати ще й на сметані. На основі сметани вони виходять дуже пишними,
Страви, приготовлені в духовці, завжди відрізняються більшою користю і соковитістю, ніж смажені на сковороді. Картопля з фаршем не є винятком. Цей напівфабрикат у більшості
Переоцінити користь субпродукту вищої категорії – свинячого мови — непросто. Делікатес для гурманів, прикраса столу на святах, статусне страву на прийомах – це далеко не все,
Багато рідко використовують у своєму меню такий субпродукт, як курячі сердечка. А дарма, курячі потрухи досить корисні і відмінно поєднуються з будь-якими продуктами. Їх
Курка – продукт простий, смачний і корисний. З курячого філе можна приготувати величезну різноманітність смачних страв на будь-який смак, але гуляш є найпопулярнішим. Гуляш
На сьогоднішній день є кілька версій походження лазаньї. Перша з них оповідає про те, що поблизу Неаполя була знайдена стародавня кулінарна рукопис, у якій написаний рецепт
Всі інгредієнти, які увійдуть до складу страви, точно є на вашій кухні. Саме тому ви повинні приготувати його прямо зараз. Це смачний і швидкий варіант обіду або вечері.
Якщо ви ніколи не пробували лазанью, то ось прямо зараз ви просто зобов'язані взятися за готування. Це неймовірно яскраве блюдо, смачне і таке незабутнє! У нього неможливо не
Існує два види соусу: один — на кисломолочної основі, а інший — на м'ясному бульйоні. І зверніть увагу на спеції і пряні трави, саме вони надають соусу різний смак. Самий
Курячі ніжки з рисом можуть стати прекрасним варіантом частування на обід або вечерю. Процес приготування цієї страви досить простий і за часом він займає не занадто багато. А
Хе – друге по популярності корейське блюдо, після моркви по-корейськи, природно. Цікаво, що морква – не родом з Кореї. Виходить, що саме хе залишається єдиним популярним
Вам напевно дуже цікаво, що ми сьогодні будемо готувати. Так от, ромштекс – це шматок м'яса, який найчастіше трохи відбивають і приправляють спеціями. Далі його вмочують у
Це блюдо просто необхідно спробувати приготувати будь-якій господині. Хоча зубатка не так популярна в нашій країні, її ніжний смак не залишить нікого байдужим. Рибу можна
Борошно Блинная зовсім недавно з'явилася на прилавках, але швидко знайшла популярність у господинь. Вона спрощує процес приготування млинців, так як все найнеобхідніше в
З тушонки і пюре можна приготувати велику кількість смачних і оригінальних страв, які оцінять навіть гурмани. Далі розглянемо кілька рецептів на основі цих інгредієнтів.
Свинина – м'ясо, яке дуже часто використовується в приготуванні різних варіантів страв. Його застосовують в якості основи для супів, других страв і закусок, готують шашлики і
Піца для багатьох людей є одним з улюблених страв. І це не дивно – чудове поєднання інгредієнтів дарує їй дійсно чудовий смак. Піца з сосисками є в деякому роді класикою,
Печінка з картоплею в духовці приготувати дуже просто. Можна використовувати курячі субпродукти, доповнені не тільки картоплею, але і шматочками вершкового масла та
Коли зовсім немає часу, але все ж хочеться харчуватися смачно і правильно, то на допомогу прийде мікрохвильовка. У цій статті буде розказано про те, як приготувати ряд поживних
Пиріг саме з вишнею подобається більшості людей. Особливо, чомусь, чоловікам. Це чудовий ароматний десерт, з яким можна як завгодно імпровізувати. Вишня свіжа, варення або
«Півень у вині» — родом це вишукане кулінарне твір з Франції, а точніше з Бургундії. Втопити м'ясо у благородній напої, значить, зробити його соковитим і ароматним. В ідеалі для
Курячі грудки часто використовують меню для дієтичного і здорового харчування. Готувати такий продукт досить просто. Однак блюдо іноді може вийти сухуватим. Пропонуємо вам
Приготування складних гарнірів набирає велику популярність. Їх подають не тільки з м'ясом і рибою, але і як окремі страви. Приємно урізноманітнити меню вміють хороші
Паста – одне з найсмачніших страв італійської кухні, який зараз користується великою популярністю у світі. Однак багато хто вважають цю страву ресторанним і не вірять у те, що
Не всі можуть дозволити собі перекус у вигляді піци з-за особливостей дієти, але зовсім відмовлятися від такого приємного страви теж нелегко. Саме тоді на виручку приходить
Серед усього розмаїття борошняних виробів є чудове блюдо з загадковою назвою — налисники. Давайте, для початку, розберемося, що ж воно собою являє? Налисники – це найтонші