Рецепти страв

Завдяки своєму складу і властивостям вівсяна мука вважається однією з найбільш корисних і доступних. Високий вміст білка, харчових волокон, амінокислот, мікроелементів і
Солодкі пончики – знайомий багатьом з дитинства десерт. Їх посипають цукровою пудрою, додають всередину фруктові начинки і використовують топінг при подачі. Рум'яні зовні і
Якщо у вас є аерогриль, то вважайте себе щасливчиком. Ви більше не відчуєте запах смажених у маслі котлет і не витратите час на їх приготування. Так як все це зробить аерогриль, ми
Якщо ви хочете побалувати своїх близьких чимось смачненьким, то кращим способом продемонструвати свої видатні кулінарні здібності стане приготування Монастирської хати.
Макова начинка традиційно використовується в багатьох рецептах випічки. З неї готують пироги, булочки, рулети і всіляке печиво. Також вона часто використовується в якості
Чіабатта – це різновид італійського білого хліба. Вона має пористу та повітряної структурою, а зверху покрита хрусткою скоринкою. Приблизно з кінця 90-х років цей вид хліба
З настанням осені багато йдуть у ліс за збором грибів, в цей час як раз починається самий пік їх активного росту. Часто грибники приходять з лісу з повними кошиками і мішками
Варення на Русі варили з давніх-давен, причому спочатку воно називалося «увар» і являло собою ягоди, зварені до желеподібного стану разом з медом. Сьогодні склад варення
Завдяки багатому вітамінному складу та специфічному екзотичному смаком лимон користується великим попитом у населення. Цей фрукт застосовують в кондитерському,
Нагетси – дуже смачні і легкі при приготуванні напівфабрикати з м'яса птиці. Їх можна готувати різними способами, наприклад, в мікрохвильовій печі. Цей спосіб приготування
Тірамісу – десерт, який у класичному виконанні готується з додаванням сирих яєць, але якщо немає бажання ризикувати, можна приготувати його і без них. Безпечний і одночасно
Багато жінок на дієті часто зриваються, тому що змушені витрачати в 2 рази більше часу на приготування двох різних раціонів харчування: дієтичного для себе і спокусливо
Всі ми з дитинства звикли їсти таке традиційне для нас страву, як котлети. Воно здається буденним і банальним, адже його готують як вдома, так і в дитячих садках і школах. Ну чим
Для того щоб приготувати смачний і приємний десерт, не потрібно кваліфікація досвідченого кулінара. Сирне печиво «Трикутники» — це випічка спеціально для тих, хто любить
Двостулкові молюски, мідії улюблені гурманами і дієтологами за їх смакові якості, низьку калорійність, практично повна відсутність жирів і вуглеводів, а також великий
Свинячі реберця — це дуже поживний і дуже ситний продукт. Вони відмінно поєднуються з будь-якими гарнірами – з овочами, крупами, салатами і підливою з різних соусів. Якщо ви
Вишня – широко розповсюджене дерево на просторах колишнього союзу. До його плодам всі звикли з дитинства і не усвідомлюють, наскільки чудовий склад в одній маленькій ягідці.
Як приготувати максимально простий, але оригінальний і навіть корисний десерт? Легко! Для цього потрібно йогурт, причому як натурального, так і будь-якого іншого смаку.
Якщо ви щасливчик і у вас є цілий свинячий окіст, необхідно вміти його смачно запекти. Такого шматка м'яса вистачить надовго, і він може служити не просто закускою, а й
Риба вважається дуже смачним й корисним продуктом, який відмінно підходить для повсякденного, святкового і навіть дієтичного меню. Вона відмінно поєднується з різними
Секрети східної кулінарії ввібрали в себе мудрість кочових народів. Роки життя в суворих умовах пустелі навчили древніх тюрків цінувати те, що дає природа і правильно
Риба поживна і прекрасна в будь-якому вигляді. Різноманітність можливостей творити в кулінарному плані страви з неї величезна. Рибка може не вгадуватися на тарілці, а
Навряд чи наші далекі предки розуміли, що морква містить цілий комплекс корисних речовин, але, вживаючи її в їжу протягом багатьох поколінь, досвідченим шляхом прийшли до тих
Курка – один з найпоширеніших сортів м'яса, які традиційно використовуються в приготуванні різних страв. Суп найчастіше готують з грудки або крилець, перший варіант – більш
Ніжне куряче філе по праву вважається одним із самих смачних і дієтичних. А його тонкий смак відмінно поєднується з безліччю різних продуктів. Тому зовсім не дивно, що існує так
Пироги та пиріжки — улюблені ласощі кожного. Це блюдо бере свої витоки ще з царської Русі. Гостинність багатьох російських господинь оцінювали по тому, як були приготовані
Соєвий соус – продукт, яким ми зобов'язані Азії. Цей продукт, одержуваний шляхом зброджування соєвих бобів, чудово підходить для приготування багатьох страв: риби, м'яса,
Слово «равіолі» все більше і більше на слуху у громадян нашої країни. А що це таке, власне, і чому так стали називати всіма улюблені пельмені? Давайте розберемося. Равіолі — це
Картопля по-французьки – це страва з ароматною і хрусткою скоринкою, відоме ще під назвою Гратен. Придуманий він був французькими бідняками, які через брак грошей на олію не
Важливою частиною корисного і правильного раціону харчування людини є гарячі страви. До них відносять і супи, які готуються в самому різноманітному вигляді. У
Смачні і ароматні котлети з підливою – одне з найулюбленіших страв у багатьох сім'ях. Готувати їх дуже просто і легко, тому навіть недосвідчений кулінар зможе приготувати
Корисна і поживна сочевиця готується досить швидко. Вона ідеально підходить на гарнір як в літній період, так і в зимовий. Зігріваюча, поживна, неймовірно смачна і
Адепти правильного харчування практикують певне правило – вживання в їжу риби хоча б 3-4 рази на тиждень. Саме тому постає питання про різноманітність в домашній скарбничці
Приготувати печиво на домашній кухні можна з легкістю, навіть не маючи великих кулінарних талантів. При цьому допускаються експерименти з інгредієнтами, додаючи в тісто
У багатьох з нас з теплої пори в морозилці лежать контейнери з ягодами, але не всі знають, що можна створити з них. Якщо ви з таких людей, то зараз ми познайомимо вас з кращої
Ось і зима вже не за горами. Всі господині запасають овочі на зиму і займаються заготівлями. Які ж рецепти салату з буряка та моркви на зиму є найбільш виграшними? Салат з буряка
Завжди може вийти ситуація, при якій гості опиняться вже піднімаються по сходах, а в будинку не буде нічого до чаю. Але якщо в будинку є мікрохвильовка, то проблем немає, тому що
Буряк – звичний для нашої країни коренеплід, без якого не обходиться приготування бурячників, салатів і вінегретів, різних супів. З'явилася вона у нас під час існування
Кабачки настільки впевнено зайняли місце в нашому раціоні, що за уявною простотою і доступністю цього овоча (хоча, з точки зору ботаніки, це ягода) ми, часом незаслужено
Заливне з щуки має ідеально ніжним смаком, крім того, бульйон з цієї риби виходить прозорим. Саме ж м'ясо відрізняється малим вміст кісток, має білий колір і чудово виглядає в
На Русі дріжджі не використовувалися для випічки хліба. Для цього робили закваску. Вона діє нітрохи не гірше і набагато довше зберігається. А можна спекти хліб і зовсім без
Ресторанні страви є смачними і ароматними. Відтворити деякі з рецептів можна в домашніх умовах. Одним з самих незвичайних є приготування копченостей. Свинячі вуха поєднують
Айва — незвичайний плід, що зовні нагадує яблуко. Але багато хто не вважають його краще вживати в сирому вигляді. Так як айва має кислуватий смак і до того ж ще в'яже. Але якщо
Варіацій на тему домашньої випічки існує дуже багато, але безперечний лідер серед пирогів – шарлотка. Вона може стати основою для сніданку, десертом на обід або вечерю, або
Куряча печінка, є субпродуктом, може успішно конкурувати з м'ясом, а за багатьма показниками навіть перевершувати його. Ситний, смачний і поживний продукт, до того ж, має
Асорті на зиму з маринованих овочів – ароматне, просте у приготуванні десерт, який дозволить взимку насолодитися смаком всіх літніх овочів відразу. Кращий рецепт заготівлі
Найчастіше до м'ясного соусу подається картопляне пюре, гречка або макарони. Якщо подається рис, то в більшості випадків він перетворюється в звичайний плов. Але сьогодні ми
Баранина – це легко засвоюване м'ясо, його можна гасити, варити, солити, коптити і парити. Дане м'ясо відрізняється тим, що не кожен може зробити з нього смачне і соковите
Зазвичай такий салат подається з соковитим курячим філе. Але сьогодні ми вирішили зробити виняток і замінили всю курку червоною рибою, а саме сьомгою. Буде дуже насичено,
Медівник (медовий торт) – один з найбільш смачних і всім відомих десертів. Його готують на свята й у вихідні, вдосконалюють і додають секретні інгредієнти. Але головне те, що