
Всі звикли їсти карася в смаженому вигляді, адже це не єдиний спосіб приготування цієї риби. Його можна не тільки смажити, але запікати, тушкувати. Звичайно, юшку з цієї риби не

Спаржева квасоля, на думку багатьох дієтологів, є низькокалорійним і в теж час дуже поживним продуктом. У неї входить високий рівень корисних речовин і вітамінів, які так

Які асоціації виникають, коли згадуються патисони і врожай? Ну звичайно, заготовки на зиму! З патисонів можна приготувати безліч смачних заготовок на зиму – їх можна солити,

Кільця кальмара в клярі служать відмінним доповненням до будь-якого застілля, це смачне і корисне ласощі, яке, до того ж, готується без особливих зусиль. Класичний спосіб

Коли урожай буряків вдається на славу, господині ламають голову над тим, що б приготувати для максимального збереження продукту і різноманітності зимового столу. Тому ми

Взимку дуже складно знайти смачні і корисні свіжі огірки. З-за холодного російського клімату в цей час року привозять лише їх досить водянистий і позбавлений корисних речовин

Кабачкова ікра з томатною пастою улюблена багатьма, і на те чимало причин. По-перше, смачна, по-друге, корисна, по-третє, проста в приготуванні. Користь її зумовлена

Маринована закуска дозволить відчути по-новому пікантний смак звичних, на перших погляд, кабачків. Популярність мариновані кабачки знайшли за рахунок швидкого

Не повірите, але такий продукт, як рибні консерви в мультиварці, можна приготувати і власними зусиллями в домашніх умовах. Для цього вам знадобиться звичайна мультиварка,

Якщо вам не подобаються традиційні соління начебто маринованих грибів, огірків і помідор, збережіть собі сьогоднішні варіанти. Ми готуємо кислу капусту з буряком. Буде дуже

Для приготування варення з інжиру можна використати звичайний класичний рецепт. Але можна проявити трохи зацікавленості і приготувати більш витончене ласощі з лимоном або

Солодкий перець – один з найчастіших гостей на столі у кожної господині. З цього овоча можна приготувати безліч різних заготовок і смачних салатів. Вибравши хороші, стиглі і

Практичні господарі завжди роблять запаси на зиму. Ягоди лісової лохини в даному випадку виявляються найкращим і корисним ласощами, яке взимку можна використовувати для

Варення на Русі варили з давніх-давен, причому спочатку воно називалося «увар» і являло собою ягоди, зварені до желеподібного стану разом з медом. Сьогодні склад варення

Завдяки багатому вітамінному складу та специфічному екзотичному смаком лимон користується великим попитом у населення. Цей фрукт застосовують в кондитерському,

Айва — незвичайний плід, що зовні нагадує яблуко. Але багато хто не вважають його краще вживати в сирому вигляді. Так як айва має кислуватий смак і до того ж ще в'яже. Але якщо

Ось і зима вже не за горами. Всі господині запасають овочі на зиму і займаються заготівлями. Які ж рецепти салату з буряка та моркви на зиму є найбільш виграшними? Салат з буряка

Буряк – овоч, який присутній на столах часто, тому багато людей не роблять з нього заготовок, бо з нього можна завжди зробити свіжий салат. Але, незважаючи на те, що багато хто не

Всі звикли їсти тільки м'якоть кавуна, тим часом викидаючи сміття в його кірки. А даремно! Адже завбачливі господині вже давно варять смачне, незвичайне і ароматне варення з

Часник у всі часи використовувався в якості кулінарної добавки і засоби народної медицини. Володіючи яскравим смаком і безліччю корисних речовин, він може відтіняти і

Персики у власному соку – це яскрава, соковита і солодка закуска. Її можна їсти як окремо, так і прикрашати їй святкові торти, і доповнювати здобну випічку. Консервувати

Варення з яблук з апельсинами неодмінно порадує господиню та її близьких чудовим і неповторним смаком. Це солодке блюдо принесе тепле осіннє настрій у холодну пору року, а діти

Багата вітамінами малина відома своїми лікувальними властивостями і незамінна в період осінньо-зимового поширення респіраторних захворювань. Ягоди використовують в

Один із самих корисних і смачних і поживних овочів, який повинен бути присутнім у раціоні кожної людини – кольорова капуста. У ній міститься велика кількість корисних

Якщо приготувати помідори, консервовані з цибулею на зиму, то вони будуть мати антибактеріальною і протизапальною властивістю. В такому вигляді вони містять вітамін В і

Коли хочеться урізноманітнити святковий стіл маринованими грибами, досить знати, як їх приготувати на зиму в домашніх умовах. Самостійна маринівка хороша тим, що не

В'ялені томати – продукт, який використовується в кулінарії не так давно, але вже користується досить великою популярністю. Не повірите, але в'ялити помідори можна і вдома, а

Заготовлювати кріп на зиму в домашніх умовах дуже просто. Для цього існують різні варіанти, такі як заморожування, сушка, засолювання та маринування. У кожного з цих способів

Засолювати огірки можна різними способами – гарячим, холодним, у відрах, банках, бочках. Але якщо порівнювати, то, мабуть, засолені огірочки холодним способом виходять

Літо? Спека? Або просто мучить спрага? Чим втамувати її, щоб було смачно і не нашкодило організму – компотом із полуниці. Це відмінний спосіб наситити свій організм корисними і

Всі ми знаємо про користь малини, особливо в пору холодної зими, коли нас наздоганяє застуда, і в комплексі з лікарськими препаратами вона швидко поставить нас на ноги. Існує

Червонокачанна капуста відрізняється від білокачанної не тільки кольором, але і смаковими якостями. Цей овоч володіє чудовим смаком, ароматом і високим рівнем корисних

Полуничні варення, джеми, повидла, конфітюри на сьогоднішній день є найбільш популярними. Їх люблять усі без винятків. Саме тому сьогодні ми вирішили вибрати саме ці ягоди

Огіркове варення – це варіант зимової заготівлі з використанням нестандартного основного продукту – овоча. Способи виготовлення можуть бути різними. Основна відмінність –

Квашений огірок, вважається незамінним атрибутом будь-якого застілля, прийшов до нас з Візантії. Вперше засолити його були зроблені спроби ще в 3 тисячолітті до нашої ери в

Напевно, мало хто чув про таке оригінальному ласощі, як варення із зелених волоських горіхів. А адже цей десерт виходить нічим не гірше варення з ягід, тільки от готується трохи

Варення з бананів може стати «фішкою» в умілих руках господині. Після смачних, але звичних страв, подати його на десерт, отже, підвищити свою «кваліфікацію». На підготовку

Журавлина – ягода, яку майже ніхто не любить лише через кислоти. Але кожен з вас повинен запам'ятати те, що журавлина неймовірно корисна! Тому вона обов'язково повинна бути

Физалисом називають «земляну вишню» або (інша назва) – перуанський агрус. Він вперше був вирощений в Перу, а сьогодні придбав особливу популярність серед багатьох інших

Кабачкова ікра – корисна дієтична страва, яка подобається багатьом людям. Готувати її на зиму можна по-різному, додаючи різні сезонні продукти, спеції, майонез. Саме в цій

Малинове варення є самим улюбленим ласощами для маленьких прівередой і дорослих. Воно володіє насиченим смаком, яскравим відтінком, приголомшливим ароматом і джерелом

Шовковиця – улюблене природне ласощі багатьох сучасних людей. Така ягода може мати як рожевий, темно-фіолетовий, так і білий колір. Кожен з цих видів має певним смаком. Але

Соснові пагони часто використовують у лікувальних цілях. З них можна робити абсолютно все – засушувати, готувати відвари, додавати в чай і навіть робити варення. Для варення

У сезон кабачків всі приступають до зимових заготовок. Незважаючи на тенденції 21 століття диктувати нам, що краще віддати перевагу замороженим продуктів, багато господинь

Кабачкова ікра – популярна і улюблена багатьма блюдо. Воно легко і швидко готується з інгредієнтів, доступних будь-якій людині. Крім того, в сезон кабачків ви зможете зробити

Варення з ялинових шишок заготовлює далеко не кожна господиня, а даремно. Зараз ми розповімо вам про всі лікувальні властивості цього ласощі, а також наведемо рецепти, за

Завдяки безлічі корисних властивостей обліпихи, напої, приготовлені на її основі, завжди смачні і корисні. Немає нічого простіше, ніж зварити вдома компот з обліпихи. Він

Багато хто вважає, що важливим у приготуванні хот-догів є вибір сосиски. Частково це так, але жоден м'ясної інгредієнт не зможе врятувати фаст-фуд, якщо використовується

У зимовий час не надається можливості їсти салати зі свіжих овочів, тому їх потрібно законсервувати. Звичайно, консервовані заготовки не порівняєш зі свіжими овочами, але