Другі страви

М'ясо птиці є основою дієтичного та дитячого харчування, особливо в подрібненому вигляді. А серед усього розмаїття м'яса птиці самої дієтичної вважається індичка. Тому
Плов – одне з найбільш популярних і поширених східних страв. Існує безліч версій щодо країни походження цієї страви. Версій багато: Індія, Туреччина, Узбекистан,
Відмінні котлети виходять зі звичного річкової риби — карася. Головне — знати, як саме їх приготувати. Ця риба коштує не дорого, а багатьох господинь карасями регулярно
Двостулкові молюски, мідії улюблені гурманами і дієтологами за їх смакові якості, низьку калорійність, практично повна відсутність жирів і вуглеводів, а також великий
Цвітна капуста – корисний овоч, з якого обов'язково слід готувати їжу для себе і своїх рідних. У ньому міститься багато речовин, які необхідні не тільки дорослій людині, але і
З м'яса індички можна приготувати невеликі порційні рулети або один великий. Рулети подають на стіл в якості гарячої закуски з овочевим салатом або як основне блюдо. Простий
Гречаники часто доповнюються м'ясним фаршем, що робить страву більш поживним і насиченим. Можна надати цим рецептом велику смакову яскравість, доповнивши томатним соусом.
Готувати рибу з картоплею в духовці дуже легко і просто. Перевага цієї страви в тому, що всі запікається разом і не потрібно готувати окремо гарнір. Запечена з картоплею риба
Люди, далекі від історії кулінарії, звикли вважати, що рагу – це страва, але насправді, це спосіб приготування м'яса, риби, птиці і овочів. Суть способу полягає в тому, що всі
Батьківщиною страви є Італія. Спочатку пасту подавали з куркою або індичкою, але з часом у дорогих ресторанах світу макарони почали поєднувати з морепродуктів. Сьогодні
Вареники на пару – страва, знайоме кожній людині. Парові «пиріжки» з начинкою можна без побоювання давати дітям. Крім того, вареники можуть стати повноцінним другим блюдом, а
З яєць можна зробити не тільки звичайну яєчню або омлет на сніданок, з цього продукту можна приготувати і інші смачні страви, які підійдуть для ранкового меню. Яйця можна
Курячі крила раніше використовували для наваристих ситних бульйонів і навіть подумати не могли, яка смачна хрустка закуска виходить з цього продукту. Адже якщо правильно їх
Борошняні вироби під назвою макарони є невід'ємною частиною нашої кулінарії, оскільки за частотою використання їх можна прирівняти до картоплі. Практично кожен з нас з
Приїлася і вже порядком набридла гречана каша? Не все так погано! Адже з гречаної крупи можна приготувати масу смачних страв. Якщо ви ще досі не готували гречану кашу з куркою в
Смак тюфтельок знайомий кожному з нас: соковиті і ароматні, в акомпанементі з повітряним картопляним пюре, вони створювали ідеальний тандем для щільного обіду або вечері
Різотто є яскравим представником італійської кухні. До сьогоднішнього дня невідомо, в якому село Італії було приготовлено перше «Різотто». Але на сьогоднішній день воно
Ще в старовину запікали в печі в глиняних горщиках картоплю з шматочками м'яса. І ось в наші дні сучасні господині використовують вже не піч на дровах, а електроприлад
Вважається, що для приготування пишних, ніжних смажених пиріжків необхідно провести на домашній кухні два–три години. Тісто неодноразово підмішувати, випускаючи
Голубці люблять всі, тільки готувати їх мало хто береться. Напевно, це пов'язано зі складністю готування. Адже це потрібно для початку підготувати капустяні листи, щоб вони
Філе – нежирне і м'яке м'ясо курки з однорідною структурою, в якому практично відсутня плівка і прожилки. Завдяки цьому воно підходить для дієтичних страв. Існує маса рецептів
Корисна і поживна сочевиця готується досить швидко. Вона ідеально підходить на гарнір як в літній період, так і в зимовий. Зігріваюча, поживна, неймовірно смачна і
Бачити в одній тарілці рис із сочевицею для багатьох незвично. Тим не менш, це дуже вдале поєднання з багатьох причин. Страви з рису та сочевиці – це смачно, ситно, корисно.
Тушкувати капусту можна з різними інгредієнтами. Наприклад, з морквою, цибулею, помідорами і м'якоттю яловичини. Дуже добре підходить рис. Білокачанна капуста тушкована з
Сьогодні на наших кухнях буде готуватися досить просте, і неймовірно смачне блюдо. Його можна подавати повноцінним або доповнювати улюбленими гарнірами. Це буде дуже
Кажуть, яловичина – це саме справжнє, насичене і поживне м'ясо. Саме тому ми вирішили використовувати його для наших сьогоднішніх пельменів. Класичний рецепт пельменів з
Сьогодні ми готуємо смачне, насичене і досить ситне блюдо. У ньому будуть і овочі, і м'ясо, і обов'язково соус! Виходить смачно і подобається всім без винятків. Овочеве рагу зі
Обсмажені до золотистої скоринки картопляні коржі по-білоруськи – чаклуни. Їх готують з різними начинками – зі свининою, куркою, яловичиною. Білоруські чаклуни зі свининою
Всі ми вже давно звикли до класичних котлет і навіть встигли втомитися від них. Хіба це не привід спробувати щось нове і незвичайне? Сьогодні в меню котлети-гнізда, які стають
Курку та гриби – класичне поєднання. Якщо ж доповнювати ці продукти смачним вершковим соусом, та ще й пастою Фетучине, то буде дуже складно відірватися від тарілки! Спробуйте і
Одними з найпопулярніших страв з м'яса та овочів залишаються котлети з капустою і фаршем. Це бюджетне нескладне в приготуванні блюдо. Головне, добре подрібнити всі
Млинці – універсальна страва. З ними можна готувати десерти, запіканки, другі страви, а ще – робити закуски. Пропонуємо вам кілька рецептів млинців з капустою. Вони соковиті,
Пельмені – це одне з найулюбленіших і популярних страв, що відрізняються своїми унікальними особливостями для кожної країни. Батьківщиною страви довго вважали Росію, але
Дозріваючи одними з перших овочів навесні, даючи по два, а то й по три врожаї за сезон, кабачок заслуговує того, щоб розглянути різні способи приготування. Наприклад, млинці з
Навряд чи є що-небудь корисніше, ніж гречка. А коли є її з молоком набридло, настав час перейти на несолодкі доповнення. Овочі? М'ясо? Гриби? Все це прекрасно поєднується з
Смак гуляшу всім знайомий з дитинства. Гуляш – це угорський густий суп з м'яса барана або телятини з додаванням цибулі, свинячих шкварок, томатної пасти і паприки. У російській
М'ясо індички вважається досить сухим, і тільки правильне приготування гарантує відмінний результат. Цей продукт відноситься до дієтичних. Їм починають підгодовувати
Дивно, але рідко хто готує млинці на вершках. Дуже даремно! Цей молочний інгредієнт робить млинці більш ніжними, насиченими і надає їм вершковий і дико апетитний смак і аромат!
Баклажани в сметані — дуже проста і ситна закуска, у якій існує безліч варіацій. Хоча синенькі далеко не всі люблять, один з рецептів точно доведеться до вподоби навіть
Картопля, зварений у вершках, виходить дуже ніжним. Цей гарнір може підійти до будь-якого м'яса, риби, салату. Щоб надати йому більш неординарний смак, додаються прованські
Курка з грибами — ці два продукти разом вже давно вважаються класикою в кулінарії. Так що будьте готові до того, що сьогодні ми вам запропонуємо небагато-немало – дев'ять
Здається, такі вироби вважають варениками, але сьогодні ми приготуємо пельмені з такою соковитою начинкою. Їх можна їсти з вершковим маслом, сметаною або різними соусами,
Багатьма улюблені фрикадельки можуть бути відразу і першою стравою, і другим. Вони чудово доповнюють будь-який овочевий суп і можуть подаватися як повноцінне блюдо. А якщо
Ковбаса – дуже популярний продукт. Її кладуть на квадратний шматок хліба, смажать, додають в м'ясну нарізку. Але цим простим набором кількість страв не обмежується: з ковбаси
Немає популярнішим страви на сніданок, ніж яєчня в різних варіаціях і способах приготування. З точки зору дієтології, страва, що володіє всіма необхідними властивостями,
Кожен будинок стає затишним, коли наповнюється ароматом солодкого домашньої випічки. Особливо коли це солодкі булочки з джемом! Спекти здобу можна безліччю різних
Соковиті і апетитні відбивні можна приготувати з фаршу. Краще всього використовувати саморобний фарш. Бажано, щоб на м'ясі трохи був присутній жирок. Він зробить волокна
М'ясо індички володіє безліччю корисних властивостей, добре засвоюється, містить зовсім небагато холестерину і вважається дієтичним продуктом. За смаковими якостями
Яловиче м'ясо, приготоване з печерицями, можна вважати не тільки малокалорійним блюдом, але і вкрай апетитним і смачним. Така їжа здатна порадувати ваших домочадців і
Такі котлети часто називають котлетами «з сюрпризом», хоча в різних національних кухнях у них є безліч інших назв. Якщо не попереджати гостей про сюрприз заздалегідь, то,