Рецепти страв

Важко знайти того, хто б не любив зимовим морозним днем випити компот. Цей напій не порівняєш із звичайними соками, які продаються у магазинах. Адже компот з фруктів і ягід — це
Цветаевский яблучний пиріг – явище в кулінарії унікальне, овіяне легендами і переказами. Достовірних джерел про те, що цей рецепт пирога в будинку Цвєтаєвих був улюбленим
Деруни – це російське блюдо, яке зазвичай готується з картоплі. Для різноманітності в них іноді додають різні овочі. Особливо смачними і ароматними вони виходять з начинкою з
В тундрі і помірно-кліматичних лісових районах наприкінці літа поляни вистилають червоним килимом. Це дозріла брусниця. Тягнуться до цим ягодам і тварини, і люди. Це не
Якщо хто ще не чув, що пельмені бувають не тільки з м'ясною начинкою, то прийшла пора це виправляти. Багатьма улюблене блюдо, виявляється, має десятки варіацій приготування.
Цей суп навіть на сьогоднішній день ще не всі знають. Але ті, хто з ним знайомий, люблять і обожнюють його. Солянка з куркою — насичений, густий суп, який найчастіше буває
Цей супчик зігріє душу і тіло в студену зимову пору. Він наситить ваш організм і додасть йому бадьорості. Побалуйте і ви своїх домочадців цим смачним рідким стравою.
Кожна господиня, починаюча або ж вже досвідчена, хоч раз стикалася з тим, як приготувати смачний, апетитний і розсипчастий плов. Але ось питання: «З якого м'яса можна добитися
Приблизно до кінця осені на багатьох прилавках магазинів можна побачити дивовижний фрукт під назвою фейхоа. Можливо, багатьом з вигляду він може здатися не апетитним, але все
Адигея — батьківщина смачного і корисного сиру, приготованої за особливим традицій і технологій. Адигейський сир — джерело мінералів і вітамінів. Перелік корисних
Різноманітність улюбленого ласощі всіх слов'ян дивує: млинці можна готувати десятком різних способів, отримуючи різні смаки, текстури, товщину та ін. найцікавіше – можна
Солянка є стародавнім класичним страв національної кухні російського народу. Вона завжди вважалася блюдом, яке може вгамувати голод, додати сил, а також освіжити в жарку
В татарської кухні є безліч смачних страв, які сьогодні популярні у всьому світі. Це і плов, і чак-чак і, звичайно ж, трикутник з м'ясом – очпочмак, секрет якого в правильному
Представляємо вашій увазі татарська страва, принявшееся буденним далеко за межами власної країни. Всі чули про даному татарською страву — азу. З'ївши його один раз –
Якщо ви ніколи не пробували цей торт, час настав! Він дуже простий у приготуванні, дуже смачний і апетитний. Підійде не тільки для сімейного чаювання, але і для свята. До того ж
Будь-яка зелень прекрасно освіжає смак звичних салатів. Особливо смачна пряна трава під назвою рукола. Традиційно її міксують з рибними продуктами. Ми розглянемо різні
Незважаючи на всесвітнє божевілля на схудненні і пропаганду здорової їжі, приготованої на пару, люди завжди любили смачно поїсти і ніяка реклама не в змозі змінити. І треба
Для нормальної життєдіяльності людського організму щоденно в свій раціон необхідно включати овочі. Адже вони є джерелом вітамінів, а відповідно насичують нас енергією. У
Сало, при всьому бажанні, не можна віднести до числа дієтичних продуктів. Але, крім великої калорійності, воно живить людський організм великою кількістю корисних
Колись приготовлена таким нехитрим способом вирізка рибного м'яса була значущою частиною меню численних кафе Північної столиці, але сьогодні це цікаве блюдо рідкісний
Прикопченые ребра – відмінний ісходник для приготування горохового супу – неймовірно смачного першого страви, з яким можна нескінченно експериментувати. В нього додають
Це блюдо запозичене іншими кулінарами з Молдови, Балкан і Сходу. Іменується воно як шурпа, чорпа, сорпа, лагман, бозбаш, але нам звичніше перша назва. Відмінних рис
Ці маленькі булочки відразу ж нагадують дитинство. Ми вирішили трохи пограти зі смаками і приготувати ватрушки не з сиром, а з вашим улюбленим варенням. Ви вільні вибрати
Фетакса за смаком віддалено нагадує бринзу. В основному її готують з овечого молока, але зустрічається сир, приготований з коров'ячого і навіть козячого сировини. М'який і
Звідки з'явилася назва французького страви жульєн (julienne) достеменно невідомо. Є лише інформація, що спочатку так називали літній салат з ранніх овочів, нарізаних
Італійська кухня з давніх пір вважається однією з найбільш знаменитих. Саме вона подарувала нам настільки багато всесвітньо відомих страв. Одним з них є лазіння. Багато хоча б
Іноді хочеться приготувати щось смачне, але в той же час, не прикладаючи великих зусиль. А адже найчастіше, щоб приготувати смачний і ситний обід потрібно багато часу і сил. Але
Авокадо з креветками дуже добре гармонує. Якщо їх не піддавати термічній обробці, вони діють на людський організм як справжній еліксир. У даній статті ми підібрали для вас 4
Креветок люблять у всьому світі. Італійці смажать їх у гострому часниковому соусі з додаванням горілки, в'єтнамці — просто в панцирі, обвалявши в борошні, обсмажують до
Купати – це рубане м'ясо, яке заправлене в довгу оболонку з-під кишок. За зовнішнім виглядом це невеликі ковбаски, які готують різними способами – запікають, обсмажують або
Суп харчо з яловичини — це блюдо, яке відноситься до традиційної грузинської кухні. Саме там вперше винайшли рецепт цього пряного й дуже гострого супу. Класичний варіант
Плов – найдавніше блюдо східної кухні, що має безліч варіацій. Плов з сухофруктами здатний порадувати своїм вишуканим смаком навіть найдосвідченішого гурмана. Вірменський
Ароматні фрикадельки з м'яса з прянощами — це відмінне частування, яке нікого не залишить байдужим. Фрикадельки можна готувати з будь-якого фаршу м'яса, риби, а також туди
Кабачок — цей овоч вже давно став одним з найулюбленіших і популярних продуктів на нашій кухні. За що ж його так шанують кулінари всього світу? Кабачок: харчова цінність
Зараз навряд чи когось можна здивувати мультиварка, це корисне винахід для кухні вже оцінили по достоїнству багато господинь. І якщо у вас є таке чудо техніки, обов'язково
Фруктовий салат – одне з небагатьох блюд, яке володіє безліччю достоїнств. Він не тільки смачний, солодкий, але дуже корисний. Якщо у вас не вистачає часу, скористайтеся
Сьогодні м'ясо кролика – не дефіцит, воно продається у всіх фермерських магазинах і на ринку. Якщо ви прихильник здорової їжі, якщо вас хвилює власна вага – готуйте часто печеню
Плов – традиційне східне блюдо, яке відоме в багатьох країнах. Плов з гречки теж з'явився досить давно, можливо, зустрічався раніше під іншими назвами. Він однозначно не
Всім знайомий смак коржиків ще з дитинства. Це ароматна і дуже солодка випічка, яку можна було придбати в будь-якому магазині хлібобулочних виробів. Звичайно, і зараз це
Класичний лагман – улюблена національна страва узбецького народу, популярний також і в інших країнах, Киргизії, Японії, Китаї, Туркменії та інших. Його можна подавати як
Риба під маринадом — це страва, яку раніше подавалося в кожному будинку обов'язково були присутні у повсякденному меню. Крім цього, воно часто було присутнє в меню багатьох
Солодке частування – це кульмінація будь-якого вечора. Смачний і красивий на вигляд десерт з легкістю затьмарює будь-святкове меню. Будь-яка молода господиня прагне
Назва цього десерту говорить сама за себе: торт «Холодне серце» представляє з себе кілька ярусів бісквітних коржів, перемазанних сметанним, заварним або вершковим кремом.
У цій мексиканської закуски ацтекські коріння. Основа гуакамоле — це авокадо. Для нас цей овоч досить екзотичний, але на батьківщині він недорогий і звичний для використання.
Виробництво цього чаю бере свій початок в IX столітті н. е.., коли на Тибетському плато правил представник династії Тан. У Європі чай пуер став відомий тільки в XX столітті, коли
Страву у горщику завжди виглядає по-особливому. Воно виходить не тільки неймовірно смачним і ароматним, оригінальний вигляд привертає погляди всіх гостей. Звичайну
Спагетті з печерицями — досить просте і бюджетне блюдо, з яким впорається кожен, хто приступить до рецепту. Спагетті, соус, гриби – хіба не ситно? Хіба не смачно? Швидше
Сьогодні назва карпаччо використовується практично для кожної страви, інгредієнти якого дуже тонко нарізані і не піддаються ніякої термічної обробки. Вперше ж блюдо було
Коли господиня готує весняний салат, то в кожному варіанті є свої тонкощі. Так, зелень при додаванні в це блюдо краще рвати руками, щоб зберегти вітаміни. Свіжі овочі, зелень —
Майонез і кетчуп – можливо, найпопулярніші заправки, використовувані кухарями у багатьох національних кухнях. Не меншою популярністю користується і суміш цих двох