Рецепти страв

Які закуски найкраще поставити на святковий стіл перед гостями? Сирна та ковбасна нарізка вже набридли. А більшість гарних і смачних закусок вимагають часу нітрохи не менше,
Всім знайомий смак коржиків ще з дитинства. Це ароматна і дуже солодка випічка, яку можна було придбати в будь-якому магазині хлібобулочних виробів. Звичайно, і зараз це
Котлети з підливою мало кого можуть залишити байдужим. Однак часте вживання смажених продуктів не завжди йде на користь здоров'ю. Зовсім інша справа – страви, приготовлені в
Традиційний шоколадний торт «Захер» майже два століття залишається візитною карткою Вени. Приготовлений вдома десерт виходить не менш смачним. Історія створення Історія
Хінкалі – це традиційне грузинське блюдо, дуже схоже на російські пельмені. Правильно приготовані хінкалі виходять дуже соковитими, ситними і смачними. І секрет тут не
Страви з індички є дуже низькокалорійними, а також не алергенними, тому їх можна вживати навіть дітям. Серед тих, хто піклується про свою фігуру, харчується правильно, цей
Багато господинь не зовсім розуміють різницю між тюфтельками і фрикальками. Все дуже просто: тефтелі – це м'ясні кульки, в фарш яких обов'язково входить рис, і їх перед
Пісні салати корисні для здоров'я і навіть якщо до Великого посту ще далеко, можна побалувати себе смачним і легким частуванням. Додайте до овочів трохи кальмарів, і страва
Всі ми з дитинства любимо варення. Його солодкий смак у поєднанні з чаєм відразу занурює в теплі спогади про дитинство. В магазинах можна знайти величезну кількість фабричних
Яловичину частіше вживають в їжу люди, більш відповідально ставляться до свого раціону, завдяки корисним властивостям. Це м'ясо маринують і запікають цілісним шматком в
Пройшли часи салату «Олів'є». Прекрасною альтернативою йому стала закуска з крабових паличок. Готується вона набагато простіше, ніж «Олів'є». Володіє ніжним крабовим
Приготування заварних млинців мало чим відрізняється від класичної методики. Різниця полягає в тому, що в млинцеве тісто додається сода або пекарський порошок в поєднанні з
Курник – це багатоярусний несолодкий пиріг. Спочатку шари не поділяли, а робили начинку в цілісному шматку тесту. Всередину клали все, що є в будинку: кашу, пшоно, крупу. Але
В даний час мексиканська кухня поширена в багатьох країнах Європи. Вона завжди цінувалася і цінується за поживні та смачні частування. У чому ж секрет? Все досить просто. Все
Зазвичай булочки печуть у духовці, але, щоб на пару – це щось новеньке! Однак, зовсім і не ново, так як рецепт використовується вже століттями і в Німеччині, і в Китаї, і в інших
Для багатьох господинь в Росії папороть вважається екзотикою, і вони його рідко застосовують для приготування різних страв. Проте в Японії, ця рослина активно застосовують
Смак курячого бульйону знайомий всім людям з самого дитинства. Його застосовують в якості основи для супів або як повноцінне самостійне блюдо. Курячий бульйон володіє
Бефстроганов – це блюдо, яке існує вже протягом довгих років. Основним продуктом в його приготуванні зазвичай використовується яловичина або телятина. Але в наш час
Салат з курячого філе і ананасів – це незвичайна закуска, яка виходить ну просто відмінною. І не варто думати, що ананаси зіпсують його своїм солодким смаком, навпаки, вони
Останнім часом все більшу популярність, як у нашій країні, так і у всьому неосяжному світі, набувають американські десерти. В меню майже кожного кафе входять давно полюбилися
Капуста належить до одних з найбільш насичених за вмістом вітамінів овочів. Вона необхідна в раціоні кожної людини для нормального функціонування всього організму. У неї
Томати – незамінні овочі на кухні, особливо сезонні плоди, які відрізняються приємним ароматом і насиченим смаком. Використання помідор в кулінарії воістину обширно:
Якщо говорити про корисну кулінарію, то вона не зможе обійтися без червоної консервованої квасолі. Справа в тому, що в ній міститься величезна кількість корисних вітамінів і
Якщо вам набридли класичні голубці, пропонуємо спробувати долму прямо зараз! Це майже ті ж голубці, тільки в іншій оболонці – листках винограду. Це незвично і смачно! Долма з
Омлет з печерицями – повітряна і ситна їжа, яку варто приготувати. Класичний омлет з печерицями Інгредієнти Кількість печериць - 50 г яєць - 2 шт. молока - півсклянки
Відомі по всьому світу тефтелі в кожній країні прийнято готувати по-своєму. Перевага м'ясних кульок полягає в тому, що подаючи страву під різними соусами, ви надаєте їх
Фарширований болгарський перець – це улюблене блюдо багатьох росіян, так як він є не тільки дуже смачним, але і ситним. Багато хто звик вважати, що можна нафарширувати перець
Здавна борщ вважався основним традиційним блюдом слов'ян, з покоління в покоління передавався рецепт цього чудового першого страви, в якому ідеально збалансовані всі
Запорука успіху перших страв полягає в наваристості та аромату бульйону. І поради, що стосуються цього процесу, ніколи не будуть зайвими, так як кожен з них багато разів
Часто на свята багато запрошують гостей – родичів, друзів, колег, яких хочеться порадувати смачними й незвичайними стравами. Найголовніше — потрібно приготувати
Манти — це класика східної кухні, мабуть, найпопулярніша страва в Центральній Азії, Монголії, Туреччини, Татарстані. Складається з посіченого м'яса тонкої коржі з тіста,
Глазур є незамінною складовою при створенні кондитерських шедеврів – від печива і мафінів до тортів. На відміну від помадки вона готується досить просто і швидко, при цьому
Вся смакота в звичайному супі – від маленьких і невзрачненьких шматочків вареного тіста. Для дітей так і для дорослих теж) є різниця в супах, коли один з них просто з макаронами, а
Сьогодні м'ясо кролика – не дефіцит, воно продається у всіх фермерських магазинах і на ринку. Якщо ви прихильник здорової їжі, якщо вас хвилює власна вага – готуйте часто печеню
Вуха завжди пахне літом. Нагадати собі про теплі днинки на природі можна навіть взимку, якщо приготувати смачну юшку з тріски. Її аромат і ніжний смак багатьом подобається і
Баурсаки – традиційний хліб у кочових народів. Їх спосіб життя не давав можливості готувати хліб в стаціонарних кам'яних печах, тому і з'явилися маленькі шматочки тіста,
Відмінність биточків від котлет полягає в тому, що вони володіють круглою формою і готуються під соусом. Зазвичай їх заливають підливою з томату і томят під нею деякий час. У
Солянка – це традиційне російське блюдо, яке вариться на густому бульйоні з великою кількістю пряних, гострих спецій. Жодна солянка не обходиться без кислуватих
Зазвичай суп з шпинату готують у літній період, коли немає недоліку в зелені. Але, незважаючи на це, його можна робити і в зимовий період, досить просто заморозити шпинат на
Важко уявити людину, яка не любила б ароматного, містить масу вітамінів і мінералів, запеченого, вареного або смаженого м'яса. Кожен хоч раз у своєму житті пробував буженину,
Клафуті з вишнею — чудовий фруктовий пиріг, який відноситься до класу заливний випічки. Він дуже швидко робиться, не вимагає якихось спеціальних, важкодоступних в нашій
Рибні котлети можна приготувати з будь-якої риби, бажано при цьому, щоб вона все ж мала мало кісток і більше м'яса. Найчастіше для цього використовують морську або океанську
Роблячи заготовки з баклажанів на зиму, не забудьте про фаршировані варіанти таких закусок. Такий спосіб консервації особливо підійде для любителів чогось солоненького або
Часом хочеться замінити звичні страви з використанням м'ясних продуктів на щось більш цікаве. В такому випадку буде як не можна до речі червона квасоля. Вона чудово
Довгі роки найпоширенішими на столах росіян салатами були «Олів'є» та «Оселедець під шубою». Однак з появою на прилавках магазинів великого числа нових продуктів цей список
Хто не любить солодощі? І хоча вони надзвичайно шкодять фігурі, настрій від одного тільки виду солоденького вже поліпшується. Справа не тільки в смаку десертів. Зовнішній
Завдяки французам зараз всі кухні світу мають у своєму меню найсмачніші страви. Кожен народ додає в рецепт щось своє, але в результаті первісний практично не змінюється.
Які тільки овочі, фрукти, ягоди та рослини не використовує в їжу людина. Багаторічні практики застосування різних провиантов сформували певну культуру харчування
Смак «Рафаелло» багатьом знайомий з дитинства. Характерною особливістю цього кондитерського виробу є ніжний, м'який смак крему в поєднанні з хрусткою основою, присипаній
Бешамель – популярний соус європейської кухні. Він завоював визнання нескладним складом і ніжним смаком. Для його приготування спочатку робиться ру (суміш смаженої