
Тим, хто стежить за своєю фігурою, однозначно варто включити кабачки в свій раціон. Вони мають вкрай низьку калорійність (всього 22 ккал на 100 г), прекрасно засвоюються. А

Існує легенда, що винахідниками цього супу були українські козаки, які опинившись практично без провізії під час облоги Азовської фортеці, зварили суп з кислої капусти,

Вуха вважається стародавнім російським і українським блюдом. Цю юшку ще з давніх часів готували з додаванням річковий або морський риби. Зараз вже точно ніхто не зможе

Гарячі перші страви завжди були однією з головних складових меню на Русі. Особливим успіхом користувалися щі, які готувалися з різного набору овочів на м'ясному бульйоні, а то

Баклажани відносяться до того ж роду рослин, що і томати, перець. Але його плоди (в ботаніці вони вважаються ягодами, як і помідори) відрізняються особливим, оригінальним

Рибний суп з рисом — це, звичайно, не вуха, але смак у нього виходить відмінний. Готується він швидко, за лічені хвилини перша страва буде готове до столу. Харчова цінність супу

Боби нуту мають цікаву форму, що нагадує баранячу голову. Звідси і друга назва – баранячий горох. Але в ньому більше білка і клітковини, ніж у звичайному горосі, а смак ніжніше.

Світ кулінарного мистецтва надав можливість кожній господині створити на своїй кухні черговий шедевр. Додаючи улюблені спеції, приправи, ароматні трави, експериментуючи

Їжа повинна бути не тільки смачною і ароматною, але і корисною. Суп з булгуром повністю відповідає цьому правилу. Булгур є крупою, отриманої в результаті дроблення пшениці,

Грибний аромат у багатьох вважається улюбленим. Він дуже швидко викликає апетит. На основі цих дарів лісу можна приготувати величезну кількість різних блюд, але сьогодні ми

Якщо вам набридли бульйони, борщі, солянки і все подібне, ви в потрібному місці! Сьогодні ми готуємо крем-суп з грибами, в деяких рецептах додаємо сир. Ви й уявити не можете,

Цей овоч відомий корисними дієтичними властивостями і багатством вітамінів і мінералів. Він не викликає негативних реакцій в організмі людини і показаний навіть при

Вже давно відомо, що форель, як і будь-яка жирна риба, дуже корисна для людського організму, володіючи цінною речовиною — поліненасиченими жирними кислотами Омега-3, вона

Що робити з двома десятками пельменів, які завалялися на дні морозилки? Адже нагодувати ними сім'ю не вийде. Виявляється, що і двадцятьма варениками можна нагодувати

З печериць готують багато різних страв. Вони поживні, смачні і відносно недорогі. Так як їх вирощують в тепличних умовах, то дефіциту на прилавках магазинів не буває. Одне з

По суті, галушка – просто шматочок тесту, який відварюють в бульйоні або воді. Супи з галушками люблять усі без винятку. Особливо популярні вони в українській кухні. Під іншими

Суп з гороху є істинно російським блюдом. Традиційно його готують з копчених свинячих реберець. На сьогоднішній день у різних країнах їх замінюють на бекон, ковбаски, копчену

Французька кухня подарувала світові вишукані супи, зроблені у вигляді кремів і супів-пюре. Одним з найпоширеніших рецептів є суп–пюре з печерицями, варіантів приготування

Звичайно ж, всі ми неодноразово чули про користь супів. Їх регулярне вживання відновлює роботу ШКТ, сприяє очищенню організму і, відповідно, схудненню. Саме тому суп – це

З допомогою мультиварки можна істотно скоротити час, відведений на приготування різноманітних страв. Готувати суп в ній одне задоволення: нічого не тікає, не википає,

Вуха завжди пахне літом. Нагадати собі про теплі днинки на природі можна навіть взимку, якщо приготувати смачну юшку з тріски. Її аромат і ніжний смак багатьом подобається і

Як приготувати нескладний і яскравий суп з незвичайною подачею? Треба взятися за популярні супи-пюре! Тепер готують їх не тільки маленьким дітям, але і подають в ресторанах. А

Заморожені продукти хороші тим, що вони максимально довго зберігають корисні властивості. Це ж стосується і грибів, які багаті рослинним білком, вуглеводами і клітковиною.

Окрошка є не тільки чудовим холодним першим блюдом, але і відмінним порятунком від літньої спеки. А приготувати таку страву з куркою не складе праці. Класичний рецепт

В'єтнамський суп Фо — це те блюдо, яке ще ніколи не бувало на вашій кухні. З вигляду це звичайний суп, але серед інгредієнтів ви зустрінете дуже несподівані компоненти, які і

Обов'язковий компонент для приготування ухи — риба. Смакові якості страви і його калорійність залежать від сорту риби і способу приготування. Завдяки варіації

Рис в супі – досить незвично. Погодьтеся, найчастіше там буває картопля або якась локшина. Але сьогодні всі наші перші страви будуть готуватися з додаванням білих зерен.

Шурпа – це національне блюдо східної кулінарії. Що ж воно собою являє? Це густий наваристий суп, який, як правило, готується з великих шматків молодої баранини і великої

Фрикадельки зазвичай варять в супі. До них не додають рис, але кладуть свіжу зелень, цибулю і трохи хліба для в'язкої консистенції. Томатний суп з говяжьими фрикадельками

Від інших супів харчо відрізняє велика густота, пряний, іноді кислувато-солодкий смак. Це блюдо дуже ситне. Приготувавши його до обіду, можна обмежитися замість трьох страв

З грузинського «харчо» перекладається як «суп з яловичиною». Перше страву кавказької кухні відрізняється пряним і насиченим смаком, наваристостью. Харчо не просто

Суп з цього різновиду сімейства лососевих, відрізняється не тільки смаком, а й корисними властивостями. У ній містяться цінні білки, жирні кислоти і ряд необхідних

Часом нам хочеться порадувати своїх рідних і близьких незвичайним блюдом. По істині незвичайним і одночасно смачним для них буде окрошка на айраном, приготування якої не

Цей суп навіть на сьогоднішній день ще не всі знають. Але ті, хто з ним знайомий, люблять і обожнюють його. Солянка з куркою — насичений, густий суп, який найчастіше буває

Молочний суп – блюдо, знайома всім з дитинства. Його легко можна приготувати для своєї сім'ї по одному з представлених рецептів. Супи можуть бути класичними, і овочевими, і з

Сир і гриби – це досить смачні продукти, які можна поєднувати в різних стравах. Сьогодні ми розглянемо, як можна зробити смачні супи з сиру і печериць. Готувати ці страви не так

Солянкою називають дуже наваристий суп з характерною кислинкою. Крім того, є і друга страва, до складу якого обов'язково входять капуста і м'ясо. Як би там не було, це дуже

Принадність сирного супу в тому, що його вершковий смак і густа консистенція добре поєднуються з іншими добавками. В нього додають гриби, овочі, зелень і м'ясні фрикадельки.

Суп-пюре – це густе перше блюдо, яке готується з варених продуктів згодом перетертих через сито або перебиті на блендері. Ці страви можуть бути овочевими, рибними, м'ясними.

Якщо у вас є варену картоплю, свіжі огірочки, редиска, відварені яйця і різноманітна зелень, то вважайте, що смачна окрошка у вас вже майже готова. Для рідкої основи можна

Селера – улюблена рослина всіх тих, хто сидить на дієті або дотримується здорового харчування. В ньому так багато вітамінів за мінімальну калорійність! А у вигляді пюре цей

Мало хто знає, що з доступних всім продуктів можна приготувати некалорійне і дуже корисне перша страва – борщ. Його можна подати гарячим в холодну пору року, а також холодним в

Багато господинь не зовсім розуміють різницю між тюфтельками і фрикальками. Все дуже просто: тефтелі – це м'ясні кульки, в фарш яких обов'язково входить рис, і їх перед

Всім з дитинства знайомий бабусин суп зі свіжої кропиви з приємним ароматом і ніжною кислинкою. З часом оцінюєш не тільки смак, але і корисні якості щів. Адже молода кропива

Солянка – це традиційне російське блюдо, яке вариться на густому бульйоні з великою кількістю пряних, гострих спецій. Жодна солянка не обходиться без кислуватих

Рецепти призначені для тих, хто любить пробувати нові супи. Всім відомо, що найчастіше юшку готують з сьомги, коропа, осетра, але сьогодні ми вирішили виділитися і взяли миня.

Шулюм являє собою досить наваристий суп, до складу якого входять овочі, спеції, зелень і, звичайно ж, м'ясо. Причому суворого набору овочів немає, в страву можна покласти

Сьогодні ми готуємо дуже багате, яскраве, ситна страва для справжніх шанувальників м'яса. В ньому буде не тільки баранина, то і величезна кількість зелені, овочів і

Бозбаш – дуже ситний суп, який на Кавказі варять, в основному, з баранини. В наших рецептах ми замінили баранину яловичиною. Візьміть хороший шматок м'яса, тоді за смаком