
Щороку вирощується понад півсотні тонн всіляких видів рису, адже з нього можна приготувати величезну кількість смачних страв. Він багатий білком, якого містить близько 8%, а

В середині весни і до початку літа багато помічають такі красиві і яскраво жовті квіти, як кульбаби. Спочатку вони нас радують своєю яскравою жовтизною, а потім повітряним

Дієтологи стверджують, що для повноцінного харчування необхідно споживати достатню кількість білків, жирів і вуглеводів. Розроблено спеціальні норми правильного

Вважається, що незадовго до сну приймати їжу не рекомендується. А людям, що стежать за фігурою і здоров'ям, пропонується пити кефір перед сном, щоб наситити організм. Ще трохи

Будь-яка господиня скаже, що буряк належить до тих овочів, варити які потрібно дуже довго. В залежності від розміру коренеплоду стежити за каструлею на газовій або

М'ясні субпродукти, до яких відносять печінка, легені вим'я і нутрощі худоби, відрізняються специфічним смаком, запахом і технологіями приготування. Між тим правильно

Для того щоб приготувати холодець, желе або мармелад, в традиційної європейської кулінарії використовують желатин – загущувач тваринного походження. А ось в країнах Азії

У 21-му столітті підвладна медицині практично будь-яка хвороба. Таблетки і краплі, ін'єкції та порошки, сиропи і капсули – все це приходить на допомогу сучасній людині у

Куряча печінка – це цінний у всіх сенсах продукт. Вже протягом великої кількості часу людство з великою повагою ставиться до неї та її корисних властивостей. Доведено, що вона

Чи можуть мертві комахи бути корисні людині або вони швидше завдадуть більше шкоди? Спробуємо розібратися в цьому питанні детально, вивчивши користь і шкоду бджолиного

Маленькі зернятка пророщеної пшениці ось вже кілька десятків років вважаються найбільш ефективними серед Бадів і продуктів-цілителів. Склад і користь пророщеної пшениці

Печінка – сховище багато необхідних для організму речовин. Про унікальність цього продукту знають багато, але не всі знають про те, як правильно вживати його в їжу, щоб

В даний час із-за різноманітності споживаної їжі люди в малій кількості їдять каші. І зовсім даремно! Каша завжди вважалася на Русі основною їжею. Особливо в ходу була пшоняна.

Бісквіт — легкий, м'який, пухкий — використовують для приготування тортів, печива, рулетів, тістечок. Основні компоненти ніжного бісквітного тіста — це яйця, цукор і проста

Не завжди для зниження ваги є бажання сидіти на малокалорійних дієтах і відвідувати лікаря відповідної кваліфікації. Замість цього можна додати до раціону деякі продукти,

Фунчоза — це продукт азіатської кухні. Нашій країні вона стала відома зовсім недавно, але до цього моменту вже здобула значну популярність. Це блюдо можна зустріти в різних

Мідії, приготовані за всіма правилами, неймовірно ніжні, мають терпкий і свіжим запахом моря і здатні надати особливий шарм навіть самій буденній страви. Завдяки низькій

Згодом переробки природного бурштину виходить нешкідливий і одночасно корисний продукт — бурштинова кислота. Її називають природним регулятором діяльності організму,

Батьківщиною цибулі-порею, вирощуваного в нашому кліматичному поясі, є Середземномор'ї. У наших кліматичних умовах більш звичний для вирощування ріпчасту цибулю. Однак і

Яловича печінка – це дуже популярний продукт у сучасних хазяєчок, так як в ній вміст жиру незначна, а кількість корисних мікроелементів величезна. Її легко приготувати. У

У вісімнадцятому столітті відбулася одна подія, що показала, наскільки важливі для людського організму нешліфовані крупи, та й взагалі так звана груба їжа. У ті часи

Представляється вашій увазі трава материнка. Материнка звичайна має досить широке поширення в природних умовах. Ця рослина абсолютно невибаглива, може рости в будь-яких

Редиска і редька – овочі, які були популярні серед населення Давньої Русі. Редис цінували за його скоростиглість, редьку – за унікальні цілющі властивості, які допомагали

Якщо попросити будь-якої людини, що виросла в Радянському Союзі або живе нині на території пострадянського простору продовжити логічний ряд : «Ризькі шпроти», «Кілька в

Давно забутий смак абсолютно натурального сиру, його безсумнівна користь спонукають все більша кількість людей пробувати приготувати його своїми руками. Навіть самий

Останнім часом люди активно почали задаватися питанням — що таке батат? То почули десь про нього, то прочитали. Далі ми відповімо на це питання і розповімо все, що про нього

Унікальний цілющий засіб – олія насіння амаранту – здавна використовувалося. Його вітамінний склад здатний омолодити шкіру, вилікувати від хвороб. Тому застосовують його і

Фуа-гра (від франц. Foie Gras — "жирна печінка") – паштет з гусячої печінки. Блюдо має витончений вершковим смаком і належить до атрибутів розкоші. За традицією фуа-гра

Дуже часто в кулінарних рецептах можна зустріти такий інгредієнт, як лимонна цедра. Якщо ви жодного разу не стикалися з подібним поняттям або просто хочете дізнатися більше

Всі знають, що овочі є основним джерелом вітамінів, корисних речовин, мінералів. Властивості, якими вона володіє так важливі для організму, нормального росту і

Шавлія широко відомий у народній медицині з давніх часів. Давньогрецькі та римські медики називали його священною травою. Про це лікарську рослину писали Гіппократ, Пліній

Корисні властивості глоду настільки різноманітні, дозволило йому стати одним з найбільш затребуваних рослин. Крім плодів в профілактичних, лікувальних цілях та для

Шикарний асортимент сучасного продуктового ринку дозволяє навіть недосвідченій господині уславитися майстерним кулінаром. У цьому легко допоможе артишок. Що це таке? —

За своїм зовнішнім виглядом нагадує звичайний фенхель, кріп. Не дивно, що друга його назва – аптечний кріп. Рослина широко використовується не тільки в приготуванні страв.

Перепелині яйця не так вже й рідко можна побачити на столах у якості закусок, салатів і навіть в супах і основних блюдах. Їх часто використовують замість звичайних яєць в різні

Кунжут – відома з давніх часів приправа, яку ще часто називають «сезамом». Маленькі насіння різного кольору має ніжний характерний смак. В кулінарії він застосовується дуже

Земляна груша (топінамбур), з'явився в наших широтах відносно недавно — ще п'ятдесят років тому ніхто і не підозрював про прекрасний смак і корисні властивості цього

Морква відноситься до дворічних рослин. У перший рік утворює листя і коренеплід. На другий рік утворюються листя і насіння. Вона поділяється на сорти: столові й кормові.

Хоча маскарпоне і називають італійським вершковим сиром, це порівняння лише поверхово відображає суть цього продукту. Маскарпоне – це неймовірно ніжна вершкова маса, яка

Попкорн – найпопулярніше в світі ласощі, без якого неможливо уявити похід в кіно, і яке дуже люблять і діти, і дорослі. В наші дні існує безліч його різновидів – це традиційні

Цю ягоду стародавні греки називали «лискуча кінь». Знаєте, чому? Одного разу ними було відмічено, що коні, які пасуться в заростях обліпихи і поїдають листя і ягоди цієї

Ехінацеєю називають лікарська рослина з родини айстрових. Здавна воно відоме своїми лікарськими властивостями і використовується в медицині. Трава і кореневища цієї

Звідки береться бджолина перга, відомо багатьом. Однак не всі знають, як вона корисна і в яких цілях можна її використовувати. Тим не менш, народна медицина має у своєму

У всі часи цінували дивовижні лікувальні властивості чебрецю. Він допомагав людям позбавитися від різних хвороб, навіть смертельних. Чебрець (чебрець) – це рід рослин, що

Ви напевно зустрічали берези, стовбури яких знівечені грубим, чорним наростом, що нагадує потріскану головешку. Це вона і є — природна комора здоров'я, диво-гриб,

Їстівну водорість під назвою морська капуста почали вживати в їжу вже досить давно. Спочатку ламінарію використовують як їжу відкрили для себе жителі прибережних районів,

Оздоровити своє тіло легко і користю — це реальність, доступна всім і кожному. Це можливо завдяки бобовому рослині: сочевиці. Її цінний хімічний склад може зробити

Кедрові горіхи — це насіння сибірської сосни. По незнанню, яку багато хто часто неправильно називають кедром. Горіхи, їх шкаралупа, а також олію та макуху, вироблені на їх

Багато люблять абрикоси — їх солодкий аромат буквально просочений влітку, м'якуш має соковитістю і витонченим смаком. Але чи знали ви, що абрикосові кісточки теж дуже часто