Супи

Холодні супи з овочами, в яких основою для бульйону стає кефір, квас або щавлевий відвар, іменуються борщем (або холодником). Це блюдо відноситься до східноєвропейської
Від цього легкого, але в той же час поживного супчика не відмовиться будь-дитина або дорослий. Люблять його за простоту приготування, доступність інгредієнтів і багато
Існує легенда, що винахідниками цього супу були українські козаки, які опинившись практично без провізії під час облоги Азовської фортеці, зварили суп з кислої капусти,
Щі — перше блюдо, яке дуже популярно в нашій країні. Існує багато різних способів приготувати цей суп: на свинячої кістки або на дієтичної курочці, на квашеній капусті або з
Яких тільки рецептів борщу не існує. Офіційно зібрані описи цієї страви налічують понад сімдесят рецептів! Найскладнішим вважається «Київський борщ, для приготування
Для приготування смачного і ситного супу ідеально підходить тріска, яка робить страву ароматним і насиченим. Краще всього використовувати свіжу рибу, але якщо в морозильній
Живуть біля моря італійці нічого не знають про такий суп, як вуха. Однак їх традиційний томатний суп-пюре з морепродуктів — це справжній шедевр кулінарного мистецтва.
Не повірите, але сьогодні ми готуємо смачний і в той же час самий простий суп на світі! Це бульйон, і в ньому обов'язково буде локшина. Просто і смачно, як ми любимо. Курячий
Заморожені продукти хороші тим, що вони максимально довго зберігають корисні властивості. Це ж стосується і грибів, які багаті рослинним білком, вуглеводами і клітковиною.
Наваристий суп на основі гороху має дуже давню історію. Перші згадки про гороховому блюді з'явилися в середньовіччі. У стародавній Греції гарячу горохову юшку продавали
Цей овоч відомий корисними дієтичними властивостями і багатством вітамінів і мінералів. Він не викликає негативних реакцій в організмі людини і показаний навіть при
Харчо – суп грузинської кухні, що відрізняється своєю консистенцією і особливими інгредієнтами. За традицією, він готується тільки з яловичини, при додаванні волоських
Зварити борщ в мультиварці просто і легко. Достатньо відправити буряк в чашу, залити водою, вибрати програму і встановити необхідний час. У призначену годину рідка частина і
З печериць готують багато різних страв. Вони поживні, смачні і відносно недорогі. Так як їх вирощують в тепличних умовах, то дефіциту на прилавках магазинів не буває. Одне з
Рибний суп з рисом — це, звичайно, не вуха, але смак у нього виходить відмінний. Готується він швидко, за лічені хвилини перша страва буде готове до столу. Харчова цінність супу
По суті, галушка – просто шматочок тесту, який відварюють в бульйоні або воді. Супи з галушками люблять усі без винятку. Особливо популярні вони в українській кухні. Під іншими
Фрикадельки зазвичай варять в супі. До них не додають рис, але кладуть свіжу зелень, цибулю і трохи хліба для в'язкої консистенції. Томатний суп з говяжьими фрикадельками
Восени на прилавках продуктового магазину можна зустріти кабачки. В інший час вони теж з'являються, але саме осінні найсмачніші і в них найбільше корисних речовин.
Кролятина – це дуже смачне, але в той же час дієтичне м'ясо, яке можна використовувати для приготування різних страв. Багато дієтологів рекомендує під час дієтичного
Гороховий суп – одне з найулюбленіших страв в українській кухні. Його основна перевага в тому, що можна готувати на м'ясному бульйоні, так і на курячому. Варіюючи рецепт,
Всім з дитинства знайомий бабусин суп зі свіжої кропиви з приємним ароматом і ніжною кислинкою. З часом оцінюєш не тільки смак, але і корисні якості щів. Адже молода кропива
Суп з гороху є істинно російським блюдом. Традиційно його готують з копчених свинячих реберець. На сьогоднішній день у різних країнах їх замінюють на бекон, ковбаски, копчену
Сьогодні ми готуємо дуже багате, яскраве, ситна страва для справжніх шанувальників м'яса. В ньому буде не тільки баранина, то і величезна кількість зелені, овочів і
Шурпа – це національне блюдо східної кулінарії. Що ж воно собою являє? Це густий наваристий суп, який, як правило, готується з великих шматків молодої баранини і великої
Приготовлена без термічної обробки на основі овочів, окрошка дає прекрасні результати при схудненні. Готується він швидко, з нескладного набору продуктів. Принцип її
Вперше мультиварка була винайдена в Японії в середині минулого століття. Тоді вона представляла з себе пристрій для варіння рису. В спеціальну чашу засипався рис, заливалася
Селера – улюблена рослина всіх тих, хто сидить на дієті або дотримується здорового харчування. В ньому так багато вітамінів за мінімальну калорійність! А у вигляді пюре цей
Обов'язковий компонент для приготування ухи — риба. Смакові якості страви і його калорійність залежать від сорту риби і способу приготування. Завдяки варіації
Сир і гриби – це досить смачні продукти, які можна поєднувати в різних стравах. Сьогодні ми розглянемо, як можна зробити смачні супи з сиру і печериць. Готувати ці страви не так
Горохові супи ідеально підходять для обіду в зимовий час. Вони ситні, зігріваючі, щільні. Таке блюдо дарує не тільки насолоду, але і неймовірний заряд енергії! Воно дуже
Принадність сирного супу в тому, що його вершковий смак і густа консистенція добре поєднуються з іншими добавками. В нього додають гриби, овочі, зелень і м'ясні фрикадельки.
Том Ям — самий улюблений суп у тайців і популярне тайське блюдо в світі. Його гострий з кислуватим специфічним відтінком смак, приємний аромат, в основу якого входять імбир і
Короп — одна з найбільш часто використовуваних в кулінарії риб. Причому це в рівній мірі справедливо і для європейської, так і для азійської кухні. Однак, незважаючи на це,
Грибний аромат у багатьох вважається улюбленим. Він дуже швидко викликає апетит. На основі цих дарів лісу можна приготувати величезну кількість різних блюд, але сьогодні ми
Окрошка є не тільки чудовим холодним першим блюдом, але і відмінним порятунком від літньої спеки. А приготувати таку страву з куркою не складе праці. Класичний рецепт
Окрошка – це холодний суп російської кухні. Особливо вона актуальна влітку, коли стоїть спекотна погода, і гарячий суп вже неможливо їсти. Це блюдо відмінно втамовує спрагу і
Навариста, ситна вуха – страва, яку люблять багато людей. Готувати її можна з різної риби, але найкраще вона виходить з лососевих. Найчастіше юшку готують на природі, але не у
Шулюм являє собою досить наваристий суп, до складу якого входять овочі, спеції, зелень і, звичайно ж, м'ясо. Причому суворого набору овочів немає, в страву можна покласти
Суп з цього різновиду сімейства лососевих, відрізняється не тільки смаком, а й корисними властивостями. У ній містяться цінні білки, жирні кислоти і ряд необхідних
Спаржа – це дуже корисний продукт, який хоча б іноді потрібно включати в свій раціон. Ми придумали щось геніальне і поклали стручки в суп, так що страва вийде в два рази ситніше.
Незвичайне блюдо, яке вже дуже скоро може опинитися на вашому обідньому столі. Готується просто, виходить у всіх і подобається всім. Спробуйте і ви! Готуємо класичний
Курячий бульйон – одне із самих корисних і смачних страв. Корисний він, більшою мірою, своїми можливостями в лікуванні. Напевно, багатьом відомо, що це блюдо
Супи є невід'ємною частиною нашого раціону. Їх різноманітність настільки велика, що всіх і не злічити! Які супи найчастіше готуються в наших сім'ях? Гарячі, холодні, солянки
У вусі провідна роль віддається свіжій рибі. Всі інші компоненти лише підкреслюють її смак. Відмінно підійдуть для наваристого бульйону голови товстолобика. А у компаньйони
Вуха вважається стародавнім російським і українським блюдом. Цю юшку ще з давніх часів готували з додаванням річковий або морський риби. Зараз вже точно ніхто не зможе
Супи з горохом присутні в традиційних кухнях багатьох народів світу. Горох завжди був досить дешевим продуктом, тому такий суп можна було часто побачити на столах селян,
Часом нам хочеться порадувати своїх рідних і близьких незвичайним блюдом. По істині незвичайним і одночасно смачним для них буде окрошка на айраном, приготування якої не
Суп-харчо прийшов до нас з грузинської кухні. За всіма правилами це гаряче блюдо готується з яловичини і без картоплі. Однак російські господині варять харчо в
Вже давно відомо, що форель, як і будь-яка жирна риба, дуже корисна для людського організму, володіючи цінною речовиною — поліненасиченими жирними кислотами Омега-3, вона
У нашій країні солянка – особливе блюдо. Її часто готують взимку і з чим завгодно: кладуть різні види м'яса, експериментують з кислими інгредієнтами, придумали до неї