Загальні питання

Для ідеально приготованого десерту на свято не вистачає однієї маленької деталі. Якщо залити домашній десерт шоколадом, він стане зовсім таким, як у дитячому ресторані.
Сонячна Іспанія відома у всьому світі не тільки коридою, конкістадорами і фламенко, але й унікальною кухнею, скуштувавши страви якої одного разу, вже не зможеш відмовитися
Світові фахівці в сфері медицини схильні вважати, що журавлина має стати невід'ємною частиною раціону кожної людини, яка хоче відчувати життя повною мірою і бути здоровим
Чорносливом називають сушені сливи сортів Угорка та Ренклод. Для отримання якісного сухофрукта вибирають зазвичай найсолодші і стиглі плоди, які сушать на пару, попередньо
На кухні у кожної господині знайдеться пляшка з оцтом, а можливо і декілька з різними видами. Це не дивно, оскільки він широко використовується в кулінарії для створення різних
Борщ часто називають «родичем» борщу, деякі господині навіть не знають різниці між названими супами. Червоний колір страви внаслідок додавання буряків – мабуть, єдина
Низький тиск спостерігається не так часто, як висока, однак проблем приносить нітрохи не менше. Основна небезпека цього явища в тому, що людина може впасти в непритомність.
Чорницю здавна використовували в терапії цілого ряду захворювань та косметології. Вона являє собою невеликий чагарник, що належить до сімейства вересових. Її досить часто
Під самим звичним для російського вуха назвою «мангольд» ховається листова буряк, є своєрідною різновидом листового салату. І мова йде не про тих листах, які виростають на
Здивувати, порадувати і смачно нагодувати свою сім'ю — головна мета кожної господині. Приготування традиційної страви, що користується найбільшою популярністю у світі —
Сир належить до категорії кисломолочних продуктів. В основному його отримують з молока або кефіру — під час певної обробки відбувається відділення утворилася в молоці
Може прозвучати дивно, але про існування такого фрукта, як мушмула, відомо не кожному. Швидше за все, така поширеність пов'язана з тим, що фрукт росте в Південно-Східній Азії і
Кавказька кухня – це національні страви Грузії, Вірменії і Азербайджану, які тісно переплітаються між собою і мають багато схожих за смаком рис. У рецептах загальноприйнятих
Історія сиру така ж давня, як і сам світ. Точно не відомо коли саме було винайдено цей продукт, але очевидно те, що сир був улюбленим ласощами наших предків. Оспіваний багатьма
«Китайський агрус» — ворсистий плід коричневого кольору з зеленою м'якоттю всередині, всіяною в середині чорними дрібними зернятками. За смаком нагадує нашу полуницю, а
Людство використовує базилік в кулінарії і медицині вже багато століть. Батьківщиною його вважається Азія, а саме — Іран і деякі райони Індії. В Індії, наприклад, він взагалі
Брусниця (латинська назва — Vaccínium vítis-idaéa) — вічнозелена рослина, чагарник, яке відноситься до сімейства брусничних (або вересових). Стебло має яскраву зелену
Гранат – смачний фрукт, але от з його очищенням в домашніх умовах може виникнути маса проблем. Вся справа в тому, що зерна цього продукту міцно сидять в оболонці і їх не так-то
Робота з тестом може відлякувати і досвідчених господинь і початківців готувати з причини того, що здається трудомісткою. Але це не завжди так. Щоб готувати випічку з тіста
Практично кожен з нас зустрічався з цим словом, особливо в галузі японської кухні, а деякі навіть пробували на смак, як додаток до суші або сашимі. Мало хто знає, що більшість
Прості млинці на молоці – це те ласощі, яким кожна бабуся з дитинства балує своїх онуків. Ажурні і тоненькі з медом і згущеним молоком або більш щільні, начинені сиром і сметаною –
За рахунок того, що чорноплідна горобина поширена в середній смузі Росії, з цієї причина ягода часто стає основою, або ж начинкою для створення кулінарних шедеврів. Тим не
Яка жінка не мріє схуднути? Для здійснення цієї мрії є маса способів, один з яких – прийом чаю для схуднення. Але перш ніж почати приймати який-небудь напій з метою позбавлення
Приготувати смачну піцу в домашніх умовах неможливо без ароматного овочевого соусу. Розглянемо варіанти, як його можна приготувати на своїй кухні з інгредієнтів, які
Новий рік – це феєрверк емоцій, казкове настрій, посмішки близьких, аромат хвої, мандаринів і, звичайно ж, святковий стіл. У кожній родині приготування починаються задовго
Господині, які дорожать своїм часом і здоров'ям, давно вже зробили свій вибір на користь сучасної кухонної техніки. Чого тільки не побачиш на сучасних кухнях — блендери,
Вишневе варення вважається одним з найбільш популярних на території країн СНД. Справа в широкому поширенні в цих широтах ягоди. Плоди вишні не тільки володіють чудовим
Хто з нас – росіян хоча б раз у житті не пробував апетитні фаршировані перці, начинені прекрасними стравами з овочів і солодких фруктів, будь-якого м'яса, а також риби, птиці і
Всі ми прекрасно пам'ятаємо і добре знаємо смак малини ще з дитинства. Ця ягода знайшла собі прихильників як в якості смачного ласощі, так і цінного лікарського засобу. Саме це
Сьогодні яловичина є справжнім фаворитом і частим гостем на столі навіть найдосвідченіших гурманів. Саме яловичину і телятину включають до складу дієтичного і спортивного
Російська та слов'янська кухня славиться своєю випічкою. Пиріг, або курник, вважається найсмачнішим тільки після правильного приготування тіста. Воно має бути м'яким,
В'язка ароматних сушених грибочків була і залишається кращим гостинцем з села. Невже тільки в селах знають, як вибирати, правильно сушити і довго зберігати гриби? Мистецтвом
У літній час, коли на вулиці неймовірна спека, високою популярністю користуються охолоджуючі напої, будь то чай або сік. Але, як правило, їх доводиться купувати. В домашніх
Чебуреки вперше почали створювати для своїх сімей тюркські, а також монгольські народи. Поступово рецепти перекочували в інші країни і набули особливого поширення.
Будь-якій дівчині хочеться виглядати привабливо, а це неможливо без ідеальної фігури. Щоб домогтися прекрасних форм, представниці прекрасної статі готові на багато що.
Родом куркума з Давньої Індії, де вперше були помічені її корисні властивості. Вже тоді лікарі використовували це речовина для лікування великої кількості різноманітних
Млинці є традиційною російською стравою. Млинцями можна нагодувати цілу сім'ю, поставити їх на святковий стіл, порадувати нежданих гостей. Існує безліч варіантів
А ви знаєте, який овоч доктор Джон Ватсон цінував вище за інших? Не знаєте? Ось перша підказка: це багаторічна трав'яниста рослина з сімейства гречаних. Так, нічого не
Великдень без паски — все одно, що Новий рік без ялинки. Це дійсно так, оскільки паска — один із символів православного свята. На кожному великодньому столі, в кожній російській
Чебуреки з м'ясом – це дуже смачне блюдо. А якщо вони виходять ще й соковитими, то від їх поглинання не відірватися. Тісто для цієї страви готується без дріжджів. Начинка, що
Гіпертонією (підвищеним тиском) є регулярне підвищення артеріального тиску. Як відомо, нормальним, або ідеальним, вважається тиск, що дорівнює 120/80 мм ртутного стовпа.
Батьківщиною цього надзвичайно поживного і ситного плоду, що займає проміжне положення між овочем і фруктом, є Центральна Америка і Мексика. З-за високого вмісту рослинних
Липа є яскравим представником групи лікарських рослин, які легкодоступні для кожного. Росте вона переважно в помірній і субтропічній зонах північної півкулі, воліючи
Мало народів знаються на спеціях так, як грузини, і ще менше людей ставляться до них з таким трепетом. Про знаменитої приправи «хмелі-сунелі» знає кожна господиня. А ось її
Йогурт – кисломолочний продукт, улюблений дорослими і дітьми за свій приємний смак і користь. До складу натурального йогурту входить тільки молоко і кисломолочні бактерії.
Страви на мангалі прийшли до нас з Кавказу. Головне в них – звичайно ж м'ясо. Можна використовувати свинину, яловичину і навіть дичину, але самий хороший шашлик виходить з
Справжній гуляш – той самий, який готували на вогнищі угорські пастухи (власне з угорської «гуляш» так і перекладається), дещо відрізняється від звичного нам м'яса в підливі.
У маракуйю закохається кожен, хто, відвідавши тропічні країни, спробує цей зрілий плід. Приємне поєднання кисло-солодкого смаку з екзотичними нотками нікого не залишить
Ще в давнину цвітну капусту вважали царицею овочів завдяки всім корисним якостям, якими вона володіла. У наш час, незважаючи на розмаїття овочів на прилавках магазинів,
Горохову кашу відносять до тих страв, смак яких пам'ятаю з дитинства. Каша корисна і дуже смачна, до вподоби і дітям, і дорослим, особливо добре з різними добавками. Давайте